Keresés

Részletes keresés

Izom Szem Creative Commons License 2006.07.16 0 0 4
 vjmnk
Előzmény: htb (1)
Izom Szem Creative Commons License 2006.07.16 0 0 3
fztz
Előzmény: Izom Szem (2)
Izom Szem Creative Commons License 2006.07.16 0 0 2
,ljljlbbbbb
Előzmény: htb (1)
htb Creative Commons License 2002.05.21 0 0 1
Látod, ez a baj. Hivatalosan vállalkozó vagyok, de a cégnél, ahol szerződéssel dolgoztam megszűnt a munkavégzési lehetőségem, más meg hónapok óta nincs. Így aztán fizetem negyedévente a több, mint 100 ezer Ft járulékot (a férjem jövedelméből).
Ha már gyakorlatilag úgyis eltartott vagyok, szívesen befejezném ezt a ráfizetéses VÁLLALKOZÓI életformát.
Előzmény: Balletje (0)
Balletje Creative Commons License 2002.05.21 0 0 0
1:0 a téma fölvetéséért.
========================
Most akkor vállalkozó vagy, vagy eltartott? Két különböző státusz.
Különben nagyon egyszerűen szerezhetsz jogosultságot a nyugdíjra. Elmész a területileg illetékes TB-hez és szerződést kötsz velük, hogy saját magad fizeted a járulékot. Adnak csekket, vagy átutalással havonta fizeted az összeget, és ezzel meg is oldottad a kérdést.
Ők nyilván tudnak adni felvilágosítást az alkalmi munkákról is.
Előzmény: htb (-)
htb Creative Commons License 2002.05.21 0 0 topiknyitó
Biztosan sokan tudjátok, mit jelent a htb: háztartásbeli. Nem tudom, van-e még Mo-on ilyen hivatalos elnevezés. Szóval: mi van azokkal a nőkkel, akik otthon, a saját háztartásukban dolgoznak? Olyanra gondolok, akinek nincs több kicsi gyereke, tehát nem lehet főállású anya. Pl. az, akit a férje "el tud tartani", hogyan lesz nyugdíjra jogosult? Hova és milyen járulékot kell fizetni? Hol kell bejelenteni? Ha akadna valami alkalmi munkalehetőség, akkor azt hogyan lehet legálisan vállalni? Örülnék, ha a laikus véleményeken túl szakemberek is elmondanák a véleményüket. Jelenleg én vagyok az a vállalkozó, aki csak fizeti a mindenféle járulékot, de jelenleg különféle okok miatt semmi jövedelmet nem termel. Ezért szeretnék inkább változtatni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!