Keresés

Részletes keresés

jinjang Creative Commons License 2003.12.18 0 0 19
Miért ne mernénk? Elvégre azért szedi az ember a fogamzásgátlót, hogy merje. De ha ennyire félsz, egészítsd ki gumival, vagy egyéb helyi szerrel.
Mondjuk biztosnak csak a halál biztos, de ilyen dupla védekezéssel teherbeesni felér egy csodával.
Előzmény: samn (18)
samn Creative Commons License 2003.12.17 0 0 18
Fogamzásgátló szedése mellett ti végig csináljátok a dolgot?Ti végig meritek?Ti, hogy voltatok vagy vagytok ezzel a kérdéssel?
thw Creative Commons License 2002.05.22 0 0 17
Nekem a nagybatyam nogyogyasz :))
Az azert tulzas h ossze-vissza szedtem volna. Velem is elofordult h elfelejtettem beszedni, es akkor masnap reggel is, este is bevettem, mivel azt hittem, az is jo, mert az van a tajekoztaton, na es persze egyalatalan nem figyeltem ra, h ugyanakkor szedjem, mivel ez nincs rajta a tajekoztaton, es csak utana derult ki, mikor mar megvolt a baj. Mostmar mindig be van allitva a telefonom, h csipogjon ugyanakkor, nagy "tabletta" felirattal...
Előzmény: Nebolah (15)


thw Creative Commons License 2002.05.22 0 0 16
Nemnem, felreertettel, epp irtam az elobb, hogy nem arrol van szo, hogy folyamatosan naponta kettot kell szedni, sot! Azokban az esetekben nem art, amiket tobben is felsoroltunk itt: hanyas, hasmenes, stb.
En is ugy tudtam h 12 oranal van gaz, de ez sajnos nem igaz, mint a terhessegemkor felvilagositottak.
Előzmény: Sz_ami (13)
Nebolah Creative Commons License 2002.05.22 0 0 15
A szüleim nőgyógyászok és lehet, hogy ők jobban tudják. Ha minden nap este 9-kor veszed be. De egyik nap elfelejted és másnap reggel bekapod akkor nem lesz nagy baj. Csak ne legyen gyakori.

A te eseted, nekem így tűnik, hogy az, hogy totálisan össze-vissza szedted és az meg gáz. Ezt a szüleim is megmondták, hogy minden nap ugyanakkor kb.

Előzmény: thw (12)
Sz_ami Creative Commons License 2002.05.22 0 0 14
Hogy milyen ellentétes infoink vannak... Én úgy tudom, hogy 12 órás csúszásnál kezdődnek a problémák.
Előzmény: thw (12)
Sz_ami Creative Commons License 2002.05.22 0 0 13
Na jó, de akkor feleannyi ideig elég az egyhavi adad. Ezt hogy küszöbölöd ki?
Előzmény: thw (11)
thw Creative Commons License 2002.05.22 0 0 12
Avval vitatkoznek, hogy nem baj ha elcsuszik, en a terhessegem ota erre kinosan ugyelek, mert en minden nap szedtem, csak nem figyeltem oda, hogy mindig ugyanakkor, es megis osszejott a baba. Persze nem percre pontosan kell betartani, de ket oras csuszasnal nem jo tobb.
Előzmény: Nebolah (8)
thw Creative Commons License 2002.05.22 0 0 11
Nekem ezt mondta tobb doki is. Termeszetesen nem arrol van szo, hogy folyamatosan kettot kell bekapkodni a biztos hatasert, csak ha az emlitett problemak fennalnak. Mivel a modern gyogyszerek hormontartalma nagyon alacsony, nem atralmas idonkent kettot bevenni.
Előzmény: Sz_ami (10)
Sz_ami Creative Commons License 2002.05.22 0 0 10
Két gyógyszert egy nap a biztosabb hatás miatt? Ilyet én még nem hallottam. Valóban antibiotikum szedése, hányás, hasmenés esetén nem jelent a fogamzásgátló tabletta biztos védelmet, de ilyenkor mondjuk gumival kell kiegészíteni a védekezést. Vagy megszakításos együttlét. Én így tudom.
Előzmény: thw (7)
Sz_ami Creative Commons License 2002.05.22 0 0 9
Háziorvos is felírhatja. De pontos infokkal csak a nőgyógyász szolgálhat.
Előzmény: Ki4r4 (6)
Nebolah Creative Commons License 2002.05.22 0 0 8
A megfelelő tabletta az tényleg egyénfüggő.

Nálunk 2 hét volt, a menstruáció utolsó napján kellett kezdeni és pont a termékenység kellős közepén kezd el hatni. De érdemes lehet várni a következő menstruáció utánig.

Tényleg fontos, hogy 1 nap ugyanabban az időben, de nem dől össze a világ, ha elcsúszik csak szedni kell B6-vitamint (asszem) meg egy megfelelő tabletta is segíthet, ílyenkor előjöhet rosszullét, ami elmúlik vagy még aznap, de másnapra biztosan.

A doki biztos mindent tud, de sajna vannak olyanok is akik csak a pénzre hajtanak és szerintem érdemes egy kicsit utánnajárni, de egy orvos az mégis orvos.

Előzmény: PeteR (3)
thw Creative Commons License 2002.05.22 0 0 7
Szia!

En a Diane 35-ot szedtem, mert segit a boron is. Azt hittem, eleg jo, aztan egyszer csak teherbe estem mellette. Akkor tudtam meg, hogy ez nem is ritka. Ugyhogy meggondolando, ki milyen modszert alkalmaz, mert a mai tablettak szerencsere nagyon alacsony hormontartalmuak (emiatt aztan nem is nagyon kell mellekhatassal szamolni, a remiszto szorosodes, hizas, stb mar nem nagyon fordul elo). Emiatt viszont fokozott figyelmet igenyel a helyes szedesuk. Mindig ugyanabban az oraban kell bevenni, antibiotikum mellett nem hasznal, ahogy hasmenes, hanya stb eseten sem szivdik fel, ilyenkor tanacsos kettot is bevenni egy nap, reggel es este. Dohanyzo noknek kifejezetten ellenjavalt, mert fokozza (hatvanyozottan) az errendszeri megbetegedesek kialakulasanak eselyet. En most egy Gracial nevu tablettara fogok atterni, meglehetosen uj es alltiolag nagyon jo. Remelem tudtam sgiteni. Mielott voszont barmit elkezd szedni az ismerosod, mindenkepp menjen nogyogyaszhoz es vele konzultaljon egy alapos vizsgalat elott, ne csak a neten tajekozodjon szvsz.

Előzmény: PeteR (-)
Ki4r4 Creative Commons License 2002.05.22 0 0 6
ad1. fogamzásgátlót csak vényre adnak
ad2. ehhez el kell menni a nőgyógyászhoz - aki nyilván a legfrissebb tudása szerinti legjobbat/legkisebb hormontartalmú/legkevesebb mellékhatással járó/legbiztonságosabb tablettát írja fel

szvsz az, hogy xy milyen tablettát szed nem mérvadó, mert:
- lehet, hogy évek óta szedi -> az köztudott, hogy egyikről a másikra átállni nem ajánlott... ->nem feltétlenül a legújabb.. legjobb.. stb.
- hogy milyen fogamzásgátló kell az adott hölgynek, az az ő egyéni menstruációs ciklusától függ!!! Ha nem annak megfelelő gyógyszert szed, vagy nem ad kellő védelmet, vagy nem kívánt mellékhatásai lehetnek!

Összegezve: az illető hölgy ne egy fórumban kérjen tanácsot erre, hanem sürgősen keressen fel egy nőgyógyászt, aki egyébként készségesen fog válaszolni minden kérdésére.

Üdv

Kiara

Előzmény: PeteR (5)
PeteR Creative Commons License 2002.05.21 0 0 5
Jokerdes :)

Asszem meg a hetvege elejen kerdezte ezt,olyankor nehez elerni a nogyogyaszokat...igy tunt celszerunek...
Meg azert is lett itt is felteve a kerdes,hogy masok is tanulhassanak belole, akik esetleg nem akarnak elmenni a nogyogyaszhoz felkeszuletlenul!

PeteR

Sz_ami Creative Commons License 2002.05.21 0 0 4
min. egy hónapig kell szedni, hogy hasson, de utána is vannak kritikus időpontok. de miért nem az orvosát kérdezte a lány? így esetleg álinfokhoz juttok.
Előzmény: PeteR (3)
PeteR Creative Commons License 2002.05.21 0 0 3
Nebolah: Koszonom szepen az infokat,tovabbitottam az illetekeseknek,meg annyi erdekelne oket,hogy a tabletta szedesetol hany nap/het az az ido,amig a tabletta hatni kezd,es biztonsagos "meneteket" lehet "jatszani"?

PeteR

Nebolah Creative Commons License 2002.05.21 0 0 2
Hi!

Nekem szerintem örülni fogsz.
Megmondjam miért?
Mert apám nőgyógyász. :)
Igaz nem gyógyszerész, de valószínűleg tudok 1-2 érdekeset mondani.

Az én barátnőm is Tronoldiolt szed és minden ok.

Álltalában a különböző tabletták között a hatóanyag a különbség, de sajnos vannak csak névbeli és árbeli különbözőségek is.

Nem minden nőnek "fekszik" bármelyik bogyó.

A teherbeesés dologhoz csak annyit, hogy legtöbb fogalmazásgátló (direkt írtam így :) tabletta szedése után egy ideig még van hatás. Azt hiszem néhány hónap (1-2) aztán minden visszatér a régi kerékvágásba.

Ennyi, pá!

Előzmény: PeteR (-)
PeteR Creative Commons License 2002.05.21 0 0 1
Erre a kerdesre egy topicban se talaltunk valaszt, ezert nyitottunk neki uj topicot! A fogamzasgatlassal foglalkozo valamire valo topicok tobb honapja kihaltak,vagy evekkel ezelotti infok vannak benn...

Kerem aki tud, irja meg velemenyet!Koszi!

PeteR

snowman Creative Commons License 2002.05.21 0 0 0
0 figyelmet szenteltél a dolognak, ugyanis csak annyit kell ilyenkor csinálni, hogy beírod a kis keresőbe, hogy: "Fogamzásgátlás", és máris egy halom, ezzel a témával foglakozó topic címe jelenik meg a találati zónában, úgy hogy ezt a topicot akár össze is vonathatod azzal, aminek ugyanez a neve. :o))
Előzmény: PeteR (-)
PeteR Creative Commons License 2002.05.21 0 0 topiknyitó
Udv!

Egy ismerosom kert meg, hogy errol a par kerdesrol kerjem ki minel tobb ember velemenyet:

Mik a különbségek az egyes tabletta fajták között, a drágább jobb e, milyen mellékhatásokkal kell számolni?

Ugy hallották,hogy van olyan gyógyszer, amely
szedése után nehezebben lehet teherbe esni, ha majd szeretnének kisbabát!

Milyen tablettát ajánltok, és miért?

Nekik a Trinordiol nevü tablettát
ajánlotta a nőgyógyász, szerintetek az milyen?

Lányok: Ti milyet szedtek?

Előre is köszi a válaszokat!

PeteR (Ákos és Nóri nevében)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!