Keresés

Részletes keresés

Kőkapu Creative Commons License 2002.06.27 0 0 26
Tehát:

A Danoné: Vitalinea - ez a sima (szerintük "természetes") csapvíz, ásványi anyagokkal dúsítva (lásd: Bonaqua) - olyant nem iszok

A Nestlé-é: Aquarell - ez tényleg ásványvíz, a Káli medencéből ered. - ilyent szoktam inni, bár csak akkor, ha Margitszigetit, Fonyódit, Theodorát, Apentát, Visegrádit, Óbudai Gyémántot nem kapok :-)

Előzmény: AgentOrange (24)
cyber.greg Creative Commons License 2002.06.27 0 0 25
Ne szidd a San Benedettót, szerintem nagyon jó!
Előzmény: ggaabboo (21)
AgentOrange Creative Commons License 2002.06.27 0 0 24
őőőő, most meik a vitalinea, a danone, vagy a nestlé?? Otthon van pár üveggel, az nestlé, de valami joghurtneve van annak is:-)))
Előzmény: ggaabboo (23)
ggaabboo Creative Commons License 2002.06.27 0 0 23
Szia!

A Nestle asvanyvize ered onnan esetleg. A Danone vitalinea csapviz az Lengyelorszagbol jon a cimke szerint is.

Gabo

Előzmény: AgentOrange (22)
AgentOrange Creative Commons License 2002.06.27 0 0 22
A vitalinea ásványvíz a káli medencében fakad, az Akác nevű forrásból.
Úgyhogy tényleg ugyanaz, mint a kékkuti, azaz Theodora.
Nos, tény, hogy az első kortynál én is valamiféle joghurt, vagy pudingízt vártam, persze, szerencsétlen dolog egy ásványvizet egy ivójoghurt vagy minek a nevével felruházni....
ggaabboo Creative Commons License 2002.06.27 0 0 21
Sziasztok!

Szerintem is nevetseges, hogy pofatlanul reklamoznak egy lengyelorszagban gyartott csapvizet, amibe beleraknak 225 g, asvanyt. Asvanyviznek kb 500-tol nevezheto egy viz.
Egy olyan orszagban, mint Magyororszag, ahol rengeteg kivalo minosegu igazi asvanyviz van, nem szabadna egy ilyennek megmaradnia a piacon. Sajnos tudom, hogy sok befolyasolhato ember van, hiszen az Olaszorszagban gagyi kommersz San Benedetto is elfogy. Az legalabb forrasviz...
Vegyek csak, nem kell tamogatni a magyar kivalo minosegu asvanyvizeket...

Udv: Gabo

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.25 0 0 20
McAdam_ Creative Commons License 2002.06.24 0 0 19
1 literben (1000 ml) van 4 mg (0,004 g) Na, akkor
100 ml-ben 0,4 mg (0,0004 g). A százalék ugye azt jelenti, hogy 100 részben hány rész anyag van.
Itt 0,0004 % (g/100ml).
Törőlt_nick Creative Commons License 2002.06.23 0 0 18
Elnézést kérek, ma megnéztem mégegyszer egy flakont az áruházban és nem 45 hanem csak 4 mg nátrium van 1 liter italban.
De a 0.0004% még így sem stimmel! Minek a négy tízezred százalékában van ez a nátrium mennyiség?
Előzmény: Törőlt_nick (16)
Arth Creative Commons License 2002.06.14 0 0 17
Szerintem az ásványvíz az legyen természetes, ne úgy rakják nekem össze mindenféle sóból.
Sajnos a 'termék' nevére nem emlékszem, de vettem egy megnövelt oxigén (!) tartalmú vizet nem régen.
Ami engem leginkánbb elgondolkoztatott, hogy hogyan lehet egyeltalán oxigént belekeverni a vízbe. Na jó, biztos lehet valahogy, de mi értelme van egyeltalán. Ott a sok oxigén a levegőben, nem ?
Törőlt_nick Creative Commons License 2002.06.12 0 0 16
45 mg nátrium van benne, úgy hogy továbbra is maradok nemértő üzemmódban...
Előzmény: Törölt nick (11)
keptn_kork Creative Commons License 2002.06.11 0 0 15
dzsu-li Creative Commons License 2002.06.11 0 0 14
Rosszul mondod.
A Perrier Vittel a Nestlébe tartozik, és ők vannak Kékkúton.
Danone-ról fogalmam sincs. :)
Előzmény: vba (12)
keptn_kork Creative Commons License 2002.06.11 0 0 13
Nekem bejott a Nestle fele asvanyviz. De pl a Friskies is nestle, a kutya pedig szereti :)
Előzmény: _DNS_ (-)
vba Creative Commons License 2002.06.11 0 0 12
A Danone ásványvíz ugyanaz mint a Theodora Quelle, a Nestléről fogalmam sincs. A Távolkeleten már elég régóta jelen van ez a két ásványvízmárka.
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.11 0 0 11
Danone világelsö az ásványviz, az ultra friss tejtermékek és második a kekszek piacán.
Magyarországon is csak ahhoz nyúlnak, amihez nemzetközileg és amiben (vevöik és sikerük szerint) sikeresek.
Biztos vagyok benne, hogy a palackra rá van irva hogy mi van benne és hogy mit jelent ez az alacsony nátriumtartalom. Marketing miatt is és azért is hogy az ilyen kérdésekre válaszoljanak elöre is. De van egy telefonszám is minden terméken, nyugodtan fel lehet öket hivni, hogy mit is jelent konkrétan.

:o)

2i.smartass.hu

sarpy Creative Commons License 2002.06.11 0 0 10
Én mintha azt olvastam volna, hogy a Káli medencéből nyerik az ásványvizüket. Remélem ez nem az első lépés a Kékkúti lenyeléséhez, mert akkor rövidesen kékkúti helyett román vagy ukrán ásványvizet iszunk kölcségcsökkentés miatt.
Törőlt_nick Creative Commons License 2002.06.11 0 0 9
Aszongya a Danone az üvegen, hogy "0,0004% Natrium"

ez hogyan jött ki???

BahnScorper Creative Commons License 2002.05.21 0 0 8
Én is nagyot néztem ezen a reklámon, pláne, hogy a danóné ezzel a hülye márkanévvel próbálja eladni a minyerální vodát. De végül is jól passzol a lótáphoz (gy.k. gabonapelyhek) illetve a joghurthoz. Meg akárki vizére is tették rá a kezüket, az ő nevük alatt jobban veszi a szédített nép...

ásványvíz témában meg van egy olyan topic, hogy "ásványvíz a nagy átverés", ajánlom mindenki szives figyelmébe...

Sedyl Creative Commons License 2002.05.21 0 0 7
Ez is húgylé lesz:))
Nem más, mint "sima" víz hozzáadott ásványianyagokkal.
Azért kiváncsi vagyok mennyibe kerülnek.Ha az Evianhoz hasonló kategória, akkor nagyot fognak bukni.(Hogy lehet 2-3 deci vízért 150 forintot elkérni, ezt nem igazán értem(Evian))
Előzmény: Törölt nick (5)
Irdatlan Angelo Creative Commons License 2002.05.21 0 0 6
Mi ezen a meglepő?

A Nestlé a világ legnagyobb élelmiszeripari cége.
A Danone sem kicsi, évek óta az övék pl az Evian.

Azt meg döntse el mindenki, hogy drága import hólét iszik, vagy igazi ásványvizet, ami ráadásul esetleg még magyar is...

Törölt nick Creative Commons License 2002.05.21 0 0 5
Kérdés, hogy valóban ásávnyvíz-e, vagy pedig ugyanaz a helyzet, mint a kocakóla Bonaqua nevű húgylevével. Anno azzal volt is orakoppintás, mert ásványvíz néven hirdették, noha csupán sózott szódavíz.
Hányadék multik mind, egytől egyig. Borsodi vizet, nameg Balfi ásványvizet kell inni, azok valódi vizek, és hogy, hogy nem, fele annyiba kerülnek, mint az agyonreklámozott egyéb vize(let)ek.
leha Creative Commons License 2002.05.21 0 0 4
és képzeld, húsleveskockát is árul a nestlé ... csak magginak hívja ...
meg egy csomó ilyen összefonódás van ...
harm2 Creative Commons License 2002.05.21 0 0 3

Nem értem a problémát! Eddig is vizet árultak, csak telenyomták rengeteg E betűs sz@rral (színező, ízesítő. állagb@sztató). Most kispórolták az E betűt -költséghatékony megoldás érdekében- és eladják a maradékot ásványvíznek. :-) Ügyes.

Dyla Creative Commons License 2002.05.20 0 0 2
Nálam nagyon nem jön be a dolog. A nestléről azonnal az édes íz ugrik be, danone detto. Tiltakozik a szervezetem.
PETYUS Creative Commons License 2002.05.20 0 0 1
Vajon hol ássák ezeket az ásványvizeket?
Törőlt_nick Creative Commons License 2002.05.20 0 0 0
én is pont ezen akadtam fel az előbb. Menjenek a f@szba, miért akarnak mindenkit kinyírni? Telhetetlen mocskok.
_DNS_ Creative Commons License 2002.05.20 0 0 topiknyitó
Most láttam a reklámokat a tv-ben:
danone vitalinea ásványviz és
nestlé ásványviz.. nem semmi...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!