A Danoné: Vitalinea - ez a sima (szerintük "természetes") csapvíz, ásványi anyagokkal dúsítva (lásd: Bonaqua) - olyant nem iszok
A Nestlé-é: Aquarell - ez tényleg ásványvíz, a Káli medencéből ered. - ilyent szoktam inni, bár csak akkor, ha Margitszigetit, Fonyódit, Theodorát, Apentát, Visegrádit, Óbudai Gyémántot nem kapok :-)
A vitalinea ásványvíz a káli medencében fakad, az Akác nevű forrásból.
Úgyhogy tényleg ugyanaz, mint a kékkuti, azaz Theodora.
Nos, tény, hogy az első kortynál én is valamiféle joghurt, vagy pudingízt vártam, persze, szerencsétlen dolog egy ásványvizet egy ivójoghurt vagy minek a nevével felruházni....
Szerintem is nevetseges, hogy pofatlanul reklamoznak egy lengyelorszagban gyartott csapvizet, amibe beleraknak 225 g, asvanyt. Asvanyviznek kb 500-tol nevezheto egy viz.
Egy olyan orszagban, mint Magyororszag, ahol rengeteg kivalo minosegu igazi asvanyviz van, nem szabadna egy ilyennek megmaradnia a piacon. Sajnos tudom, hogy sok befolyasolhato ember van, hiszen az Olaszorszagban gagyi kommersz San Benedetto is elfogy. Az legalabb forrasviz...
Vegyek csak, nem kell tamogatni a magyar kivalo minosegu asvanyvizeket...
1 literben (1000 ml) van 4 mg (0,004 g) Na, akkor
100 ml-ben 0,4 mg (0,0004 g). A százalék ugye azt jelenti, hogy 100 részben hány rész anyag van.
Itt 0,0004 % (g/100ml).
Elnézést kérek, ma megnéztem mégegyszer egy flakont az áruházban és nem 45 hanem csak 4 mg nátrium van 1 liter italban.
De a 0.0004% még így sem stimmel! Minek a négy tízezred százalékában van ez a nátrium mennyiség?
Szerintem az ásványvíz az legyen természetes, ne úgy rakják nekem össze mindenféle sóból.
Sajnos a 'termék' nevére nem emlékszem, de vettem egy megnövelt oxigén (!) tartalmú vizet nem régen.
Ami engem leginkánbb elgondolkoztatott, hogy hogyan lehet egyeltalán oxigént belekeverni a vízbe. Na jó, biztos lehet valahogy, de mi értelme van egyeltalán. Ott a sok oxigén a levegőben, nem ?
Danone világelsö az ásványviz, az ultra friss tejtermékek és második a kekszek piacán.
Magyarországon is csak ahhoz nyúlnak, amihez nemzetközileg és amiben (vevöik és sikerük szerint) sikeresek.
Biztos vagyok benne, hogy a palackra rá van irva hogy mi van benne és hogy mit jelent ez az alacsony nátriumtartalom. Marketing miatt is és azért is hogy az ilyen kérdésekre válaszoljanak elöre is. De van egy telefonszám is minden terméken, nyugodtan fel lehet öket hivni, hogy mit is jelent konkrétan.
Én mintha azt olvastam volna, hogy a Káli medencéből nyerik az ásványvizüket. Remélem ez nem az első lépés a Kékkúti lenyeléséhez, mert akkor rövidesen kékkúti helyett román vagy ukrán ásványvizet iszunk kölcségcsökkentés miatt.
Én is nagyot néztem ezen a reklámon, pláne, hogy a danóné ezzel a hülye márkanévvel próbálja eladni a minyerální vodát. De végül is jól passzol a lótáphoz (gy.k. gabonapelyhek) illetve a joghurthoz. Meg akárki vizére is tették rá a kezüket, az ő nevük alatt jobban veszi a szédített nép...
ásványvíz témában meg van egy olyan topic, hogy "ásványvíz a nagy átverés", ajánlom mindenki szives figyelmébe...
Ez is húgylé lesz:))
Nem más, mint "sima" víz hozzáadott ásványianyagokkal.
Azért kiváncsi vagyok mennyibe kerülnek.Ha az Evianhoz hasonló kategória, akkor nagyot fognak bukni.(Hogy lehet 2-3 deci vízért 150 forintot elkérni, ezt nem igazán értem(Evian))
Kérdés, hogy valóban ásávnyvíz-e, vagy pedig ugyanaz a helyzet, mint a kocakóla Bonaqua nevű húgylevével. Anno azzal volt is orakoppintás, mert ásványvíz néven hirdették, noha csupán sózott szódavíz.
Hányadék multik mind, egytől egyig. Borsodi vizet, nameg Balfi ásványvizet kell inni, azok valódi vizek, és hogy, hogy nem, fele annyiba kerülnek, mint az agyonreklámozott egyéb vize(let)ek.
Nem értem a problémát! Eddig is vizet árultak, csak telenyomták rengeteg E betűs sz@rral (színező, ízesítő. állagb@sztató). Most kispórolták az E betűt -költséghatékony megoldás érdekében- és eladják a maradékot ásványvíznek. :-) Ügyes.