Levél a Magyar Hírlapnak Tárgy: Gereben Ágnes hazudozásai
Tisztelt Szerkesztőség!
Szeretném felhívni a figyelmet lapjuk tartalmára, amelynek nem szabadna hazugságokat közölnie.
Íme két anyag az on-line változatból.
Gereben Ágnes (Magyar Hírlap, 2008. november 8.): "Még ennél is nagyobb döbbenetet váltott ki az orosz elnök habitusától merőben idegen, nyilvánvalóan a hatalmas országot ténylegesen irányító volt KGB-s körben megszövegezett másik bejelentés, amelynek értelmében az őt követő orosz elnökök nem négy, hanem hat évig két ciklus esetén tizenkettőig maradhatnak hivatalukban. A döntés végleges és megfellebbezhetetlen. Nemhogy népszavazást, még formális társadalmi vitát sem rendeznek róla."(http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=155099)
Magyar Hírlap híre, 2008. november 13: "Dmitrij Medvegyev orosz államfő a parlament alsóházában beterjesztette az elnöki megbízatás meghosszabbítását célzó alkotmánymódosítási javaslatot." (http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=155251)
Tehát nem rendelet szabályozza a kérdést, hanem a parlament elé került, mint javaslat.
Mikor állítja már le valaki ezt a hazudozó hisztis nőszemélyt? Nem ez az első eset, amikor Oroszországgal, és főleg Putyinnal kapcsolatban mindenféle hazugságot terjeszt.
Nem tudom mi a probléma, az MSZP-nek állítólag köze nincs az MSZMP-hez:)))
(Ez már a többieknek)
Rendszeresen nézem Kun MIklós és Gereben Ágnest, szvsz, a HírTV egyik legjobb dobásai ők. Kun M. műsora szvsz, kicsit bulvár, de még mindig jobb ez, mint az RTL, vagy TV2-n valami baromság. Nekem egyébként tetszik ez a stilus, talán kissé rövid.
Mindkettőben az tetszik, hogy nem érezni azt a lihegést és fontoskodást, amit pld. Aczélnál, mellesleg eleve jobban is adnak elő.
Bár Izraeli témák nem túlságosan érdekelnek, a Pannon izraeli szakértője (ha igaz, szerdánként délelőtt volt műsora) teljesen lenyügözött, ezt az elóadót szívesen látnám a HírTV-ben.
Kun Miklós, Gereben Ágnes a kereskedelmi tévékben nagyon ritkán fordulnak elő, mert ezek az aktuális politikai eseményekkel fogllakoznak. ororszországban meg semmi olyan nincs ami vezető hír lenne, vagy az eseményeket elemezni. Ahogy feltételezem, az orosz tévékben egy éve ki nem ejtették az országunk nevét
Csatlakozom a topicnyitohoz, telleg koszi mindkettonek, bar en csak a hirtvn szoktam nezni a Birodalom romjai sorozatot, Gerebent pedig leginkabb akkor latom, amikor valaki orosz "ugy" kerul a levegobe es meghivjak vendegnek studiokba, de valoban olyan ertelmes, szokimondo es vilagos eszmefuttatasokat mint ok ketten tesznek nem lattam meg mastol a temaban.
Én nem védem Kun Miklós magatartását, de vannak tippjeim, hogy mi magyarázta.
Neki kurvára nem szolgált előnyére élete első harminc vagy huszonöt évében, hogy Kun Béla unokája. Akkor visszakerült Magyarországra, tanársegéd lett Perényi Kelet-Európa Történeti tanszékén, ez volt neki a paradicsom. Szovjet tapasztalatokkal a háta mögött egzisztenciálisan érezte fenyegetve magát, amikor azt sejdítette (rosszul), hogy Borsányi rosszat írt a nagyapjáról. Védekezett. Gondolta, lehetne rekrutálni az oroszokat a saját érdekei védelmében. Elvégre Borsányi áperté megírta, hogy Kun Bélát agyonlőtték, és nem "eltűnt", ahogy a kurrens Munkásmozgalmi Lexikon állította. Ezt lehet úgy értelmezni szovjet kontextusban, hogy Borsányi rongálni akarja a bizalmat a magyar és a szovjet forradalmi munkásmozgalom között.
Szerintem a Mozgó Világ cikkírója rosszul tudta. Azóta jelent meg egy forráskiadvány az MSZMP kultúrpolitikájáról, majdnem biztos vagyok, hogy ebben olvastam, amire emlékezni vélek.
Ezzel nem teljesen értek egyet, mert mindenkinek gönnolom azt a jogot, hogy megváltoztassa a politikai véleményét. Inkább azt vetném a szemére, hogy poptörténész, aki egyre inkább átmegy bulvárba. És esetleg azt is tematizálhatná időnként, hogy a sok szenilis bolsi azért áll szóba vele, mert "Bjela Kun" unokája.
A Mozgó Világ ír erről. "A be- és feljelentő levelek más területekről is sűrűn érkeztek (a szerkesztő itt bizonyára szelektált) - egy kevésbé közérdekű ügy tisztázásáért a történészszakma nevében köszönetet kell mondjak Huszár Tibornak. 1979-ben jelent meg, majd szinte másnap bevonatott Borsányi György Kun Béla-életrajza. Tisztességes, bár mai szemmel csaknem apologetikus munka - sok jót mond el Kunról, és csak annyi rosszat, amenynyi elengedhetetlen volt, ha az igazsághoz ragaszkodik. Nem tudtuk pontosan, kik voltak a betiltás kezdeményezői, sokan a szovjet követségre gyanakodtak, alaptalanul: a két feljelentő Kádár sakkpartnere, Szerényi Sándor és Kun Béla unokája, Kun Miklós történész."
Hi, végül is csak az ántivilágban felhalmozott kapcsolatai tőkéjéből él a Kun család. Nem mindenkit engednek be Moszkvába levéltárakba, nem mindenkit fogadnak volt pártvezetők, tábornokok. Őket valahogy igen:-)))
Asszem a mai magyar "jobboldalnak" Putyin a példaképe, ő is jobboldali jelmezben hozza vissza a sztálinizmust, segítenek benne neki az egyházak is.
Van. Publikálva is lett. Nem tudom fejből, hol, de ha érdekel, utána kérdezhetek.
Amikor megírta az az akkor már elég öreg történész Kun Béla életrajzát, aki engem tanított is, de szégyenteljes módon nem jut eszembe a neve, Kun Miklós elment panaszkodni, feljelenteni a szovjet nagykövetségre. és erről dokumentum van. Mert a szovjet nagykövet szólt Kádárnak, Kádár írt Aczélnak (ez van meg + a folyományok), hogy nézesse már meg, mi ez, mert "Kun elvtárs unokája" felizgatta a szovjet elvtársakat. voltak extra lektori jelentések, lényegében kedvezőek, így a könyv megjelent. A bezúzás nekem nem rémlik, én inkább a tarjesztés korlátozására emlékszem. Az öreg történész meg hamarosan meghalt, különösebb baja nem lett, attól eltekintve, hogy feltehetőleg Kossuth díjra számított, amit persze nem kapott meg.
Kun Miklós antikommunizmusa kb. olyan hiteles mint Pozsgaié, Szűrösé vagy Bencsiké:-))) Netán Orbáné vagy még inkább Kövéré:-)))
Asszem Kövér 19-es vonatparancsnok nagyfatijáról még tér is volt elnevezve Budapesten. Az MSZMP KB Kutatóintézetébe való jelentkezésekor hivatkozik is a munkásmozgalmi ősökre:-)))
Egyébként meg Kun Miklós semmivel nem antikommunistább mint a legtöbb, tán Krausz kivételével. Nyomatja a történelmi ismeretterjesztést, némileg a magyar jobboldal ideológiai igényeihez igazítva. De nyomatta ő ugyanezt liberális ideológiai igényekhez igazítva is. Nézd csak meg mennyit publikált ó a havi Beszélőben. A Gereben meg pláne. De tudod a mélyinterjú az ezredik alzheimeres szovjet ex-tábornokkal már nem olyan érdekes mint az első 999.
Én hallottam egyszer Kun Miklóst egy nyilvános klub esten, még a 80 évek elején-közepén, és burkoltan de igen világosan bírálta az oroszokat.
Hi, ez mikor volt? 1995ben?:-)))
Majd eccer olvasd el a gyerekkori, szinte könnyesen és meghatóan fogalmazott visszaemlékezéseit, ahol arról ír hogy hogyan lovagoltatta Moszkvában a térdén néhány orosz komcsi nagyvezír:-))) Köztük például Molotov.
Az az ódivatúság van bennük, hogy nem szeretik a kommunizmust, meg a kommunistákat se. Na ne, ezt azé már nem kéne! Kun Miklós Kádárnak írt feljelentései elég szépen dokumentálva vannak. Tettek indexre történészt, zúztak be könyvet, folyóiratot mert egyesek a nyolcvanas években merték bírálni, merték reálisan megközelíteni Kun Miklós nagyapjának a cselekedeteit! Pedig azok akkoriban még igen enyhén voltak megfogalmazva, az átlag ember nem is nagyon vette észre hogy bírálat!
Ne ba +, há asszed hogy viccből komcsizom én a mai áljobboldali Trójai Falókat?:-))) A nacionalizmust is igen csak ügyesen alkalmazta KGB vagy elődje az NKVD is világszerte, a mocskos kis akcióiban. Lenin már 1905ben a Mi a teendő? című könyvében leírta hogy hogyan kell egymásnak ugrasztani az nemzetiségeket, elégedetlen tömegeket, és egy elszánt kis csapat hogyan tudja átvenni a hatalmat. A komcsi Orbánék ugyanebből és a többi bolsevik alapműből dolgoznak, az elmezakkant Kerényi elég jól kifecsegi a terveiket, amikor forradalmat hirdet.