Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.25 0 0 130
Dr. Taraczközit tudnám idézni hogy meglegyen a pro és kontra :D A masszázskuráknál is objektiven érzékelhető a fokozatosság.
Magamnál is éreztem, hogy volt amikor elhanyagoltam magam , akkor 5-7 kezelés is kellett.
Ez teljesen egyéni...

Amugy nagyon egyszerü a játék. Ha fáj gyere el mégegyszer, ha jol vagy és elmultak a fájdalmaid akkor vége. A személyes véleményem az hogy mindig közösen kell eldönteni a további kezelés szükségességét.

A lényeg hogy menjen el az ember, ha fáj a gerince, ne várjon vele. Nem kell megtanulni együttélni vele.
Előzmény: ötfelezős (129)
ötfelezős Creative Commons License 2008.05.25 0 0 129

A kiropraktika kúraszerűségéről ellenkező a véleményem, mert megjelenésekor elolvastam a Csontkovácsok titkai című könyvet, amit Dr. Ormos Gábor írt, ki akkor reumatológus vagy mi volt, és a könyvből ítélhetőleg a témát elég részletesen tanulmányozta külföldön is (vagy külföldi forrásokból is).

Sőt. Hogy precízebb legyek, nekem, mint laikusnak, kinek majd 2 évtizede a csontkovács létszükséglet évi egyszer, a saját problémám és kezelése tapasztalatainak alapján az a véleményem, hogy a sokszori kezelés az a pénznyerés érdekében történik.

 

 

Az viszont tény, hogy van csontkovács, aki nagy gondot fordít az izmok és kapcsolt részeik bemelegítésére. Az egyetlen, akinél ilyent tapasztaltam, viszont más módszerrel kezelt, laikus saját-test-érzéseim szerint "határozottabban" - azaz nála erre szükség is volt, míg Szi úrnál meg mondjuk még nem. Ja, volt még egy, egy amerikai, az Örsnél bérelt rendelőt a BKV toronyban (régi derékfájósok emlékezhetnek rá), na, az izomlazító kencét is alkalmazott, csak az általa alkalmazott fogások rajtam nem segítettek - egy hét kínlódás után viszont elmentem Kelenvölgybe, mert Szi úr újra rendelt... :)))

 

 

Utólagos fájás? Sokáig. Akár. Csak másféleképpen. ELvégre ott minden regenerálódik... Szi úr kifejezése volt: most telik majd meg az eddig öszenyomott ideg vérrel... Volt, hogy május elejei kezelés után a bal utolsó 3 lábujjam időnként zsibbadtnak találtatott, egészen augusztus végéig, mikor azt vettem észre, hogy az egy hét orfűi úszkálás után már sose találom zsibbadtnak.

ötfelezős Creative Commons License 2008.05.25 0 0 128

Az én tapasztalatom más.

 

Én úgy látom, Szi úr utóda ugyanazt mindenképpen tudja, mint Szi úr (azért kb 10 éve volt egy orvos tanítványa, akinek Sz úr saját maga bevallása szerint sem árult el minden fogást), ÉS még ráadásul mást is alkalmaz, mert művelődik a szakmában. Sejtésem szerint, persze.

Ami az időt illeti, igaz, hogy kb 20-szor voltam csak Szi úrnál (89 óta évente egyszer legalább), az rövidebb volt valamivel.

 

A pénz, kinek mi a sok, én egy évi jó közérzetért Szi úrnak is kb átlag 3 ezer forintot adtam (a 90-esekben is már). Szerintem nevetséges ára volt, és a mai 5000 is nevetséges ezért az erdményért.

 

Ami mai árból nagyobb rész a művelődési házé...

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.24 0 0 127
Hát igen... A jövedelmet még nem sajnálnám tőle, de kontármunkáért az ingyen is sok.
Előzmény: kiviszem (126)
kiviszem Creative Commons License 2008.05.23 0 0 126
Nem jól irtam,5000 ft egy kezelés.Számoljunk?Nemsemmi jövedelem, és kontár munka.
Előzmény: Törölt nick (125)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.23 0 0 125
Az Öreg is kemény volt, de rá nem volt sok panasz... Sajnos az előkészitést sokan elsporolják, mivel az a fárasztó és kevésbé látványos rész... A fellazitó rész ugyanugy szerves része az egésznek, ehhez ragaszkodni kéne.
Igy olyan mintha bemelegités nélkül sportolnánk. Lehet hogy sokáig megussza az ember, de egyszer le fog sérülni...
Előzmény: kiviszem (124)
kiviszem Creative Commons License 2008.05.22 0 0 124
Aki csontkovácsot keres,a kelenvölgyi műv.házban lévőt most kerülje messzire.(Itt dolgozott elötte Szi Márton)Sokat kell várni,egy emberrel jó ha öt percig foglalkoznak és nagyon drága.Öt percért 4000 ft elég sok,nembeszélve arról,hogy nem igazán hozzáértő végzi a kezelést,semmi előkészülés,egy-két rántás, aztán fizess -mehetsz.
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.20 0 0 123
Nagyon szivesen! Gyógyuljatok, szépüljetek! :)
Előzmény: Slari (122)
Slari Creative Commons License 2008.05.19 0 0 122
Nagyon szépen köszönöm a tanácsodat!! Utánajárunk a dolgoknak és bízunk benne, hogy sikeresek lesznek a kezelések!
Előzmény: Törölt nick (121)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.19 0 0 121
Én mindenképpen megprobálkoznék vele, persze egy friss diagnozissal és több doki véleményével a tarsolyomban. (amugy kicsit hitetlen vagyok a porckorongsérv teoriával kapcsolatban, de az orvos az orvos...)

Nagy hangsulyt kellene fektetni a masszázsra, és gyógytornára és csak kevésbé a kiropraktikai kezelésre. Jól fel kell lazitani mielőtt nekiesnek!!
Lehet hogy érdemes lenne egy profi akupunktőrt is megkeresni, ők is nagyot tudnak dobni az ügyön...
Előzmény: Slari (119)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.19 0 0 120
Azt fontos tudni, hogy a kiropraktika mindig kura szerüen alkalmazandó, általában heti rendszerességgel. Ritka az hogy egy alkalom elég a gyógyuláshoz. Sokszor érezhető az ahogy hetek alatt, minden egyes kezelésnél egyre jobban fellazulva mulik el végül a probléma... Nem lehet évek ota adott pozicioban lévő izmokat hirtelen kinyujtani. Ha megteszik, abbol van másnap az erős fájdalom, másrészt visszahuzza a csigolyát a rossz helyzetbe...
Fokozatosság kell...

És akkor még a lelki okokról nem is beszéltünk.
Előzmény: gealegy (118)
Slari Creative Commons License 2008.05.19 0 0 119

Üdvözletem!

 

A következő problémával fordulnék hozzátok.. A barátnőmet még gyerekkorában elütötte egy ****házi autós, melynek következtében az orvosok gerincsérvet állapítottak meg nála hátul a nyakánál. A fájdalmak havonta minimum egyszer jelentkeznek nála, ami abban mutatkozik meg, hogy mozdulni sem bír, sokszor csak fekszik az ágyon tehetetlenül, és semerre sem tudja mozdítani a fejét. És most 30 éves. Az orvosok szerint olyan rossz helyen található a sérv, hogy egy idő után teljesen le fog bénulni az összes végtagjára szegény... Csak műtét segítene rajta, de az meg ugye eléggé kockázatos, ugyanis nem biztos hogy sikerülne és szintén bénulás lenne a következmény.

Mit tudtok tanácsolni nekünk ilyen helyzetben? Várjuk ölbetett kézzel, hogy bekövetkezzen a bénulás??? Ez elfogadhatatlan!

Hallottam, hogy vannak remek csontkovácsok, akik talán kezelni tudnák ezt a problémát.

Ha valaki tud valami jó orvost, vagy hasonló cipőben jár, mint a barátnőm, akkor az feltétlenül jelezze kérem! Hálásak lennénk!

gealegy Creative Commons License 2008.05.16 0 0 118

üdvözlök mindenkit!

 

remélem még elég sokan látogatjátok a fórumot, mert lenne egy-két kérdésem.

kb. fél éve, elmúlaszthatatlanul fáj a jobb lapockám környéke, akkor elmentem a család bevált csontkovácsához, -akinél már voltam elötte más problémák miatt- ö mindig mindenkin egy bizonyos...hogynevezzem ezt...szóval egy fix "programmal" megy végig , recseg ropog a nyak, stb, visszatérve a lényegre, nemhasznált. nemhasznált, söt a jobb lapockám láthatóan kijebb állt a balnál. visszamentem hozzá két honappal késöbb, utána talán picit jobb lett, a kiállás megsznt, nem fájt mindig, csak mikor a gép fölé györnedtem és hasonlok. pár hete elmentem egy álltalatok is sokat emlegetett úrhoz,miután megálapitotta, hogy a csipöm egyik fele pár jopár centivel feljebb van mint a másik, némi gerinckörnyéki nyomogatás és fekvhelyzetben való láb ide-oda hajlitgatás után, öt perc után mehettem is. (a másik csontkovácsnál kb egy-, másféórát szoktam lenni...( másnap reggel kelés után furcsa,erös fájdalmat éreztem a válammban meg a kézfejemben, ami 4 perc után elmult, késöbb a testem más ponntjain visszatértek ezek a fájdalmak, rövid percekre. azt mondanom sem kell hogy a lapockám nem javult, talán még rosszabb is lett...

a tanácsotokat szeretném kérni, mit csináljak, kihez menjek aki tényleg érti a dolgát, mert elég elkeseritö husz évesen ilyen fájdalmakkal élni...

 

üdv

évacska Creative Commons License 2008.05.07 0 0 117

Sziasztok!

Segítsetek kérlek!6 hete megemeltem 40 kg gipszet,rá 3 napra iszonyú fájdalmaim lettek.tűrtem,dolgoztam,bicajjal mentem a munkába,fociztam a Szigeten.Bevettem 3 levél diclofenac duot.Hétfőn már nem bírtam a fájdalmat elmentem orvoshoz,aki neurologushoz kúldött.Diagnozis:porckorong sérv.MRI-re időpont még nagyon sokára.Jelen pillanatban steroidos gyógyszer,és szigorú fekvés.Bal vádlimig,éles fájdalom.Házunkban 80 éves néni mesélt Szí doktorról,és esküszik Rá.merjek ezzel csontkovácshoz menni?vagy várjam az MRI eredményt?,az a tuti?Sekísetek tanáccsal lécccci.Köszönöm:Éva

ötfelezős Creative Commons License 2008.04.30 0 0 116
Szí úr utóda olcsóbb. Már amennyire egy pár ezres számít a két dolog között, hogy vidáman dolgozik az ember vagy otthon fekve eszi az Algopyrint.
Előzmény: nyonyo1 (115)
nyonyo1 Creative Commons License 2008.04.29 0 0 115

Sziasztok,

 

láttam alább, hogy többen kerestek megbízható csontkovácsot. Én ide járok csontkovácsoltatni és masszíroztatni is: www.biomasszor.mlap.hu

Tényleg nagyon jó, fél éve kezel és nagyon szépen helyretette a nyakam és a fájós derekamat is. Nem utolsó sorban ő a legolcsóbb, ahogy nézegettem annak idején... csak ajánlani tudom mindenkinek!

Eastblues Creative Commons License 2008.04.24 0 0 114
Sziasztok!

Régebben láttam egy riportot a TV-ben egy budapesti boncmesterről aki munka után masszíroz és csontkovácsként dolgozik. Ha netán tudja valamelyikőtök az elérhetőségét, írja meg nekem legyen kedves az eastblues@gmail.com -ra.

Előre is köszi!

Eastblues

frankera Creative Commons License 2008.04.16 0 0 113

Szia!!!

elkérhetném a csontkovácsod számát?

era720323@freemail.hu

köszike Era

giappone Creative Commons License 2008.04.03 0 0 112
Sziasztok!

Valaki ismeri az urat, volt már nála kezelésen?
http://www.edenkozpont.hu/index.php?option=content&task=view&id=36
Kíváncsi lennék a véleményetekre. Csak úgy, kipróbálni, nem adnék ki 8 ezret...

Üdv,
Giappone
amarian Creative Commons License 2007.12.03 0 0 111
Szia. Én tudok egy jó csontkovácsot, aki házhoz is megy...írj az emil címemre, és elküldöm a számát.   amarian@vipmail.hu
Előzmény: gordini (108)
ötfelezős Creative Commons License 2007.11.06 0 0 110
Látom, annyira nem volt sürgős...
Előzmény: gordini (108)
ötfelezős Creative Commons License 2007.10.06 0 0 109
És aki helyette rendel ugyanott, ő nem vált be?
Előzmény: gordini (108)
gordini Creative Commons License 2007.09.26 0 0 108
Kedves Mindenki,

remélem, jártok még erre... Szi Mártonhoz jártam évekig (porckorongsérvem van, mindig segített), nekem nagyon bejött - de sajnos nem rendel már a Kelenvölgyi Műv.házban, nyugdíjba ment. Állítólag volt egy Farkas Zoltán nevű tanítványa. Nem tudtok az utóbbi úrról valamit? Vagy ajánlani valakit, aki legalább olyan jó és megbízható, mint Szi Márton?

Előre is kösz:
Edina
ötfelezős Creative Commons License 2007.09.07 0 0 107

Na, ha csak én látogatom ezt a topicot, az már jó az ország népének. :)

 

Ezt gondolja meg mindenki, érdekes:

http://asztrologia.n1.hu/keret.cgi?/csontkovacs.html

ötfelezős Creative Commons License 2007.07.22 0 0 106
Melyik hétfőn? Melyik kedden?
Előzmény: Jacktwo (104)
ötfelezős Creative Commons License 2007.07.22 0 0 105
Álcsontkovács, mi? :)
Előzmény: gyógytornász (94)
Jacktwo Creative Commons License 2007.06.09 0 0 104
Köszönöm

Hétfőn vagy kedden leírom a tapasztalatokat....

Szia..
Előzmény: Törölt nick (103)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.08 0 0 103
Nagy valószinüséggel...:)

Mindenképpen keress egy hozzáértő kiropraktört, és simán helyre lehet rakni.
A fizikoterápiától tapasztalataim szerint a tünetek egy ideig szünnek, de a csigolya nem kerül a helyére. Amugy ha odanyulsz, simán kitapogathatod, igy láthatod ha változik...
Előzmény: Jacktwo (102)
Jacktwo Creative Commons License 2007.06.08 0 0 102
Sziasztok!

Mekkora valószínűséggel tud nekem segíteni egy csontkovács ha egy csigolyám a gerincemnél fél centiméterre el van mozdulva???

Valami ilyesmi...LS átmenetben fél centiméter retrolysist írt le...
Továbbá.. A lumbalis hajlat kiegyenesedett. AZ ls rés beszűkült. Határoló zárólemezei egyenetlenek...

Voltam reumatológusnál és ideggyógyásznál is de egyelőre fizikoterápiára vagyok kiírva...Jövőhéten kezdem..

Köszi Mindenkinek......
-Lujza- Creative Commons License 2007.04.20 0 0 101

Sziasztok!

Észak Pesten vagy Pest megyében keresek csontkovácsot, ha tudtok légyszi küldjétek el a számát a mail címemre.

Köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!