Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.20 0 0 123
Nagyon szivesen! Gyógyuljatok, szépüljetek! :)
Előzmény: Slari (122)
Slari Creative Commons License 2008.05.19 0 0 122
Nagyon szépen köszönöm a tanácsodat!! Utánajárunk a dolgoknak és bízunk benne, hogy sikeresek lesznek a kezelések!
Előzmény: Törölt nick (121)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.19 0 0 121
Én mindenképpen megprobálkoznék vele, persze egy friss diagnozissal és több doki véleményével a tarsolyomban. (amugy kicsit hitetlen vagyok a porckorongsérv teoriával kapcsolatban, de az orvos az orvos...)

Nagy hangsulyt kellene fektetni a masszázsra, és gyógytornára és csak kevésbé a kiropraktikai kezelésre. Jól fel kell lazitani mielőtt nekiesnek!!
Lehet hogy érdemes lenne egy profi akupunktőrt is megkeresni, ők is nagyot tudnak dobni az ügyön...
Előzmény: Slari (119)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.19 0 0 120
Azt fontos tudni, hogy a kiropraktika mindig kura szerüen alkalmazandó, általában heti rendszerességgel. Ritka az hogy egy alkalom elég a gyógyuláshoz. Sokszor érezhető az ahogy hetek alatt, minden egyes kezelésnél egyre jobban fellazulva mulik el végül a probléma... Nem lehet évek ota adott pozicioban lévő izmokat hirtelen kinyujtani. Ha megteszik, abbol van másnap az erős fájdalom, másrészt visszahuzza a csigolyát a rossz helyzetbe...
Fokozatosság kell...

És akkor még a lelki okokról nem is beszéltünk.
Előzmény: gealegy (118)
Slari Creative Commons License 2008.05.19 0 0 119

Üdvözletem!

 

A következő problémával fordulnék hozzátok.. A barátnőmet még gyerekkorában elütötte egy ****házi autós, melynek következtében az orvosok gerincsérvet állapítottak meg nála hátul a nyakánál. A fájdalmak havonta minimum egyszer jelentkeznek nála, ami abban mutatkozik meg, hogy mozdulni sem bír, sokszor csak fekszik az ágyon tehetetlenül, és semerre sem tudja mozdítani a fejét. És most 30 éves. Az orvosok szerint olyan rossz helyen található a sérv, hogy egy idő után teljesen le fog bénulni az összes végtagjára szegény... Csak műtét segítene rajta, de az meg ugye eléggé kockázatos, ugyanis nem biztos hogy sikerülne és szintén bénulás lenne a következmény.

Mit tudtok tanácsolni nekünk ilyen helyzetben? Várjuk ölbetett kézzel, hogy bekövetkezzen a bénulás??? Ez elfogadhatatlan!

Hallottam, hogy vannak remek csontkovácsok, akik talán kezelni tudnák ezt a problémát.

Ha valaki tud valami jó orvost, vagy hasonló cipőben jár, mint a barátnőm, akkor az feltétlenül jelezze kérem! Hálásak lennénk!

gealegy Creative Commons License 2008.05.16 0 0 118

üdvözlök mindenkit!

 

remélem még elég sokan látogatjátok a fórumot, mert lenne egy-két kérdésem.

kb. fél éve, elmúlaszthatatlanul fáj a jobb lapockám környéke, akkor elmentem a család bevált csontkovácsához, -akinél már voltam elötte más problémák miatt- ö mindig mindenkin egy bizonyos...hogynevezzem ezt...szóval egy fix "programmal" megy végig , recseg ropog a nyak, stb, visszatérve a lényegre, nemhasznált. nemhasznált, söt a jobb lapockám láthatóan kijebb állt a balnál. visszamentem hozzá két honappal késöbb, utána talán picit jobb lett, a kiállás megsznt, nem fájt mindig, csak mikor a gép fölé györnedtem és hasonlok. pár hete elmentem egy álltalatok is sokat emlegetett úrhoz,miután megálapitotta, hogy a csipöm egyik fele pár jopár centivel feljebb van mint a másik, némi gerinckörnyéki nyomogatás és fekvhelyzetben való láb ide-oda hajlitgatás után, öt perc után mehettem is. (a másik csontkovácsnál kb egy-, másféórát szoktam lenni...( másnap reggel kelés után furcsa,erös fájdalmat éreztem a válammban meg a kézfejemben, ami 4 perc után elmult, késöbb a testem más ponntjain visszatértek ezek a fájdalmak, rövid percekre. azt mondanom sem kell hogy a lapockám nem javult, talán még rosszabb is lett...

a tanácsotokat szeretném kérni, mit csináljak, kihez menjek aki tényleg érti a dolgát, mert elég elkeseritö husz évesen ilyen fájdalmakkal élni...

 

üdv

évacska Creative Commons License 2008.05.07 0 0 117

Sziasztok!

Segítsetek kérlek!6 hete megemeltem 40 kg gipszet,rá 3 napra iszonyú fájdalmaim lettek.tűrtem,dolgoztam,bicajjal mentem a munkába,fociztam a Szigeten.Bevettem 3 levél diclofenac duot.Hétfőn már nem bírtam a fájdalmat elmentem orvoshoz,aki neurologushoz kúldött.Diagnozis:porckorong sérv.MRI-re időpont még nagyon sokára.Jelen pillanatban steroidos gyógyszer,és szigorú fekvés.Bal vádlimig,éles fájdalom.Házunkban 80 éves néni mesélt Szí doktorról,és esküszik Rá.merjek ezzel csontkovácshoz menni?vagy várjam az MRI eredményt?,az a tuti?Sekísetek tanáccsal lécccci.Köszönöm:Éva

ötfelezős Creative Commons License 2008.04.30 0 0 116
Szí úr utóda olcsóbb. Már amennyire egy pár ezres számít a két dolog között, hogy vidáman dolgozik az ember vagy otthon fekve eszi az Algopyrint.
Előzmény: nyonyo1 (115)
nyonyo1 Creative Commons License 2008.04.29 0 0 115

Sziasztok,

 

láttam alább, hogy többen kerestek megbízható csontkovácsot. Én ide járok csontkovácsoltatni és masszíroztatni is: www.biomasszor.mlap.hu

Tényleg nagyon jó, fél éve kezel és nagyon szépen helyretette a nyakam és a fájós derekamat is. Nem utolsó sorban ő a legolcsóbb, ahogy nézegettem annak idején... csak ajánlani tudom mindenkinek!

Eastblues Creative Commons License 2008.04.24 0 0 114
Sziasztok!

Régebben láttam egy riportot a TV-ben egy budapesti boncmesterről aki munka után masszíroz és csontkovácsként dolgozik. Ha netán tudja valamelyikőtök az elérhetőségét, írja meg nekem legyen kedves az eastblues@gmail.com -ra.

Előre is köszi!

Eastblues

frankera Creative Commons License 2008.04.16 0 0 113

Szia!!!

elkérhetném a csontkovácsod számát?

era720323@freemail.hu

köszike Era

giappone Creative Commons License 2008.04.03 0 0 112
Sziasztok!

Valaki ismeri az urat, volt már nála kezelésen?
http://www.edenkozpont.hu/index.php?option=content&task=view&id=36
Kíváncsi lennék a véleményetekre. Csak úgy, kipróbálni, nem adnék ki 8 ezret...

Üdv,
Giappone
amarian Creative Commons License 2007.12.03 0 0 111
Szia. Én tudok egy jó csontkovácsot, aki házhoz is megy...írj az emil címemre, és elküldöm a számát.   amarian@vipmail.hu
Előzmény: gordini (108)
ötfelezős Creative Commons License 2007.11.06 0 0 110
Látom, annyira nem volt sürgős...
Előzmény: gordini (108)
ötfelezős Creative Commons License 2007.10.06 0 0 109
És aki helyette rendel ugyanott, ő nem vált be?
Előzmény: gordini (108)
gordini Creative Commons License 2007.09.26 0 0 108
Kedves Mindenki,

remélem, jártok még erre... Szi Mártonhoz jártam évekig (porckorongsérvem van, mindig segített), nekem nagyon bejött - de sajnos nem rendel már a Kelenvölgyi Műv.házban, nyugdíjba ment. Állítólag volt egy Farkas Zoltán nevű tanítványa. Nem tudtok az utóbbi úrról valamit? Vagy ajánlani valakit, aki legalább olyan jó és megbízható, mint Szi Márton?

Előre is kösz:
Edina
ötfelezős Creative Commons License 2007.09.07 0 0 107

Na, ha csak én látogatom ezt a topicot, az már jó az ország népének. :)

 

Ezt gondolja meg mindenki, érdekes:

http://asztrologia.n1.hu/keret.cgi?/csontkovacs.html

ötfelezős Creative Commons License 2007.07.22 0 0 106
Melyik hétfőn? Melyik kedden?
Előzmény: Jacktwo (104)
ötfelezős Creative Commons License 2007.07.22 0 0 105
Álcsontkovács, mi? :)
Előzmény: gyógytornász (94)
Jacktwo Creative Commons License 2007.06.09 0 0 104
Köszönöm

Hétfőn vagy kedden leírom a tapasztalatokat....

Szia..
Előzmény: Törölt nick (103)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.08 0 0 103
Nagy valószinüséggel...:)

Mindenképpen keress egy hozzáértő kiropraktört, és simán helyre lehet rakni.
A fizikoterápiától tapasztalataim szerint a tünetek egy ideig szünnek, de a csigolya nem kerül a helyére. Amugy ha odanyulsz, simán kitapogathatod, igy láthatod ha változik...
Előzmény: Jacktwo (102)
Jacktwo Creative Commons License 2007.06.08 0 0 102
Sziasztok!

Mekkora valószínűséggel tud nekem segíteni egy csontkovács ha egy csigolyám a gerincemnél fél centiméterre el van mozdulva???

Valami ilyesmi...LS átmenetben fél centiméter retrolysist írt le...
Továbbá.. A lumbalis hajlat kiegyenesedett. AZ ls rés beszűkült. Határoló zárólemezei egyenetlenek...

Voltam reumatológusnál és ideggyógyásznál is de egyelőre fizikoterápiára vagyok kiírva...Jövőhéten kezdem..

Köszi Mindenkinek......
-Lujza- Creative Commons License 2007.04.20 0 0 101

Sziasztok!

Észak Pesten vagy Pest megyében keresek csontkovácsot, ha tudtok légyszi küldjétek el a számát a mail címemre.

Köszönöm!

Flóraanya Creative Commons License 2007.02.28 0 0 99

Sziasztok!

 

Van egy "kis" probléma a családunkban: keresztanyám több mint egy éve bajlódik a bal lábával, és mára nagyon elfajult a dolog. Eleinte csak nehezebben használta a bal lábát, fájogatott neki, próbálta inkább a jobbat terhelni. Mára iszonyatos fájdalmai vannak, és szinte alig tudja használni a bal lábát. Teljesen görcsös az egész lába, a lábfeje szinte mintha "ökölben" lenne, menni már csak botokkal tud, és nagyon fáj szegénynek. Ez szerintem az ő korában elég tragikus elváltozás, még csak 50 éves! Rengeteg orvosnál járt már, de eddig senki sem tudott semmi bíztatót mondani...de ai ennél is rosszabb, hogy nem tudják mi ez! Minden lelete negatív! Általában a gerincére gyanakodnak, de senki nem tudott még sem pontos diagnózist felállítani, sem megfelelő kezelést ajánlani. Most éppen egy természetgyógyászhoz jár az Ormos Intézetbe.

 

Arra szeretnélek kérni Benneteket, hogy ha bárkinek van/volt hasonló tapasztalata, tudna ajánlani valami hatékony terápiát, kezelést, vagy lenne valami életmentő ötlete, az jelentkezzen!

 

Kérlek Titeket, segítsetek ha tudtok!!!

 

Köszönöm szépen

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.27 0 0 98
Azt mindenképpen orvoshoz vidd!!! Az állkapocs helyretétele speciális dolog, kérdezz utána hogy melyik orvos ért hozzá!

Vannak masszázsok ahol tanitják ezt, rajtam gyakorolták is párszor :), de azért kérdezz körbe...
Előzmény: Törölt nick (97)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.05 0 0 96
Nem vitaindito jelleggel, de korrigálnék...

A porckorong kezdeti stádiuma nem kontraindikált. Ha már átszakadt a fibrotikus gyürü akkor már ovatosnak kell lenni (forrás: Dr. Taracközi)
Előzmény: gyógytornász (94)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.05 0 0 95
Mi az hogy HA sérved is van? Nem adott diagnozist?

Előzmény: alex147 (92)
gyógytornász Creative Commons License 2007.01.05 0 0 94
diagnosztizált gerincsérv esetében a manipuláció kontrainikált! (tilos)
Szerintem az orvosod a szakma szabályai szerint járt el. de ez nem zárja ki, hogy egy álcsontkovács, aki a zárójelentésed el sem tudja olvasni, tökéletes gyógyulást igérjen.
A függesztőrácsról nem minden orvos, rendelkezik ismeretekkel. nem tartozik a napi rutinhoz. nálunk. Nyugat-európában ez másképp van.
Előzmény: alex147 (92)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.05 0 0 93

A függesztőrácsról elvileg a dokinak is kellene tudnia, szerintem...Jó csontkovács a sérven is segíthet esetleg, de ha sérvgyanú van, előbb egy MR vizsgálatot illene előírni a dokinak...meg ellenőriztetni kellene esetleg, nincs-e csontritkulás vagy ilyesmi. 

Gyógytornász, a súlyfürdő meg a függesztőrács valami hasonló, nem?

Előzmény: alex147 (92)
alex147 Creative Commons License 2007.01.05 0 0 92

 

 

 Most jovok a dokitol, es ISIASZ infuziot irt fel 10 alkalommal, es egy kis pihenot.

 Azt mondta v-ki, hogy ha servem is van akkor O nem kockaztatna a kovaccsal!?

 Bizonytalan vagyok! Vagy megse?....Nagyon jol hangzik az onkorekcios fuggesztoracs

  De azert egy jo csontkovacs nevet elarulna nekem v-ki?

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!