Keresés

Részletes keresés

Flóraanya Creative Commons License 2007.02.28 0 0 99

Sziasztok!

 

Van egy "kis" probléma a családunkban: keresztanyám több mint egy éve bajlódik a bal lábával, és mára nagyon elfajult a dolog. Eleinte csak nehezebben használta a bal lábát, fájogatott neki, próbálta inkább a jobbat terhelni. Mára iszonyatos fájdalmai vannak, és szinte alig tudja használni a bal lábát. Teljesen görcsös az egész lába, a lábfeje szinte mintha "ökölben" lenne, menni már csak botokkal tud, és nagyon fáj szegénynek. Ez szerintem az ő korában elég tragikus elváltozás, még csak 50 éves! Rengeteg orvosnál járt már, de eddig senki sem tudott semmi bíztatót mondani...de ai ennél is rosszabb, hogy nem tudják mi ez! Minden lelete negatív! Általában a gerincére gyanakodnak, de senki nem tudott még sem pontos diagnózist felállítani, sem megfelelő kezelést ajánlani. Most éppen egy természetgyógyászhoz jár az Ormos Intézetbe.

 

Arra szeretnélek kérni Benneteket, hogy ha bárkinek van/volt hasonló tapasztalata, tudna ajánlani valami hatékony terápiát, kezelést, vagy lenne valami életmentő ötlete, az jelentkezzen!

 

Kérlek Titeket, segítsetek ha tudtok!!!

 

Köszönöm szépen

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.27 0 0 98
Azt mindenképpen orvoshoz vidd!!! Az állkapocs helyretétele speciális dolog, kérdezz utána hogy melyik orvos ért hozzá!

Vannak masszázsok ahol tanitják ezt, rajtam gyakorolták is párszor :), de azért kérdezz körbe...
Előzmény: Törölt nick (97)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.05 0 0 96
Nem vitaindito jelleggel, de korrigálnék...

A porckorong kezdeti stádiuma nem kontraindikált. Ha már átszakadt a fibrotikus gyürü akkor már ovatosnak kell lenni (forrás: Dr. Taracközi)
Előzmény: gyógytornász (94)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.05 0 0 95
Mi az hogy HA sérved is van? Nem adott diagnozist?

Előzmény: alex147 (92)
gyógytornász Creative Commons License 2007.01.05 0 0 94
diagnosztizált gerincsérv esetében a manipuláció kontrainikált! (tilos)
Szerintem az orvosod a szakma szabályai szerint járt el. de ez nem zárja ki, hogy egy álcsontkovács, aki a zárójelentésed el sem tudja olvasni, tökéletes gyógyulást igérjen.
A függesztőrácsról nem minden orvos, rendelkezik ismeretekkel. nem tartozik a napi rutinhoz. nálunk. Nyugat-európában ez másképp van.
Előzmény: alex147 (92)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.05 0 0 93

A függesztőrácsról elvileg a dokinak is kellene tudnia, szerintem...Jó csontkovács a sérven is segíthet esetleg, de ha sérvgyanú van, előbb egy MR vizsgálatot illene előírni a dokinak...meg ellenőriztetni kellene esetleg, nincs-e csontritkulás vagy ilyesmi. 

Gyógytornász, a súlyfürdő meg a függesztőrács valami hasonló, nem?

Előzmény: alex147 (92)
alex147 Creative Commons License 2007.01.05 0 0 92

 

 

 Most jovok a dokitol, es ISIASZ infuziot irt fel 10 alkalommal, es egy kis pihenot.

 Azt mondta v-ki, hogy ha servem is van akkor O nem kockaztatna a kovaccsal!?

 Bizonytalan vagyok! Vagy megse?....Nagyon jol hangzik az onkorekcios fuggesztoracs

  De azert egy jo csontkovacs nevet elarulna nekem v-ki?

 

gyógytornász Creative Commons License 2007.01.05 0 0 91
hallottál már a függesztőrácsról?
önkorrekció kialakítása biztonságos körülmények között.
Előzmény: alex147 (89)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.04 0 0 90
Hát ha a doki nem tud vele mit kezdeni, akkor általában ez szokott következni :)
Előzmény: alex147 (89)
alex147 Creative Commons License 2007.01.04 0 0 89

 

 

 Oromokben gazdag es fajdalommentes BUEK mindenkinek!

    Mar tobb mint masfel honapja osszecsuszott 4.5 mm a csigolyam.

    Orvosnal is voltam....

    Meg vagyok gyozodve, hogy magatol nem fog szetcsuszni

    Ezert szeretnek egy csonkovacsot felkeresni, hogy tudjam felgyorsitani a gyogyulasomat. Vagy netan van jobb otletetek?

Törölt nick Creative Commons License 2006.12.30 0 0 88
Hát nem fiatal...
Előzmény: ötfelezős (87)
ötfelezős Creative Commons License 2006.12.30 0 0 87

BUÉK minden csontkovácsot igénybe venni kénytelen volt bolygólakótársamnak!

 

És Szí úrnak is, akit tegnap láttam a Bricoastroe parkolójában. Hát, nem fiatalodik. :(

ötfelezős Creative Commons License 2006.11.17 0 0 86

Mi lett? Akár be is számolhatnál...

Előzmény: IF1 (80)
Shortstop Creative Commons License 2006.10.29 0 0 85
az nem érdekel most nekem az lenne a legfontosabb hogy újra focizhassak :)

köszi szépen!
Előzmény: Törölt nick (84)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.28 0 0 84
Érdemes megpróbálni. Pár kezeléstól mindenképp javulhat. Az esztétikai része meg majd kiderül ;)
Előzmény: Shortstop (83)
Shortstop Creative Commons License 2006.10.28 0 0 83
nem zsibbad semmi. annyi hogy erősebb terhelés esetén fájó érzés nyilal bele..
Előzmény: Törölt nick (82)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.28 0 0 82
Az nem mindig megy a helyére, sajna. De érdemes megprobálni... Meg kell nézni a nyaki6-7, háti1-3 csigolyáknál hogy van-e blokk, elcsuszás, fájdalom, bármi. Karod szokott e zsibbadni? Vállad rendesen müxik-e?

Előzmény: Shortstop (81)
Shortstop Creative Commons License 2006.10.28 0 0 81
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hogy ha el van mozdulva a kulcscsontom és műtettni nem akarom akkor fordulhatok csontkovácshoz? Helyre tudja nekem rakni?
A bal oldali kulcsscontom csúszottfeljebb, már kb egy éve... előre is köszi
IF1 Creative Commons License 2006.10.09 0 0 80

HM Közponi Honvédkórház Budai R. SEOK Gerincgyógyászati és Rehabilitációs Osztály, Dr. Rusz Roland!!!

 

Nagyon ajánlották!

 

Mostmár kibírom ezt a "pár" napot!

Törölt nick Creative Commons License 2006.10.09 0 0 79
Persze, szerintem is megvárhatod a diagnózist, csak aztán jó orvoshoz menj.
Előzmény: IF1 (77)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.09 0 0 78
Megkaptad a mailomat?
Előzmény: Törölt nick (76)
IF1 Creative Commons License 2006.10.09 0 0 77

Köszönöm az infókat!

 

Valószínű megvárom (kibírom) 24-éig, mert azt hallottam, hogy ha "komolyabb" gáz van, az amúgy nagyon hatásos és jó csontkovács ronthat a dolgon. Sőt, lehet, hogy a doki is csontkovácsot fog javasolni!

Törölt nick Creative Commons License 2006.10.09 0 0 76

Nyugi, a kezelés nem fáj, és nekem is csontkovács-gyanús az eset, a lábba kisugárzó fájdalom egy gerincből kilépő ideg irritációját jelzi. Szóval mint mondám, a kezelés fájdalommentes volt legalábbis nekem, de nem hinném, hogy másnak fájna. Közben recsegés-ropogás hallható, de attól nem kell megijedni. Ráadásul ilyen esetben biztosan azonnali javulást hoz.

A röntgen egyébként nem mutatja ki az ilyen problémákat.

Előzmény: IF1 (75)
IF1 Creative Commons License 2006.10.09 0 0 75

Jó reggelt Sziasztok! :)

 

6 hete segédheztem kanapénk lecipelésében a 3.-ról. Kárpitoshoz vittük. Azóta érzem, hogy valami gáz van. Égető szúrás az ágyékomnál, néha a bokám külső részén. Akárhogy fekszem, lazítom, kenegetem nem segít. Pénteken elmentem egy röntgenre, hátha látnak valamit. Persze semmi eltérés nem látható. 24-ére kaptam időpontot Rusz Roland dokihoz a Honvéd Kórházba. Gerincspecialista. Viszont a röntgenes kisasszony csontkovácsot javasolt, méghozzá a Kelenvölgyi Művházban lévőt.

 

Meséljetek, még soha nem voltam csontkovácsnál.

 

Köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2006.10.06 0 0 74

Kedves Adept,

 

megyek a csontkovácshoz is, aki 3 hónappal az első kezelés utánra mondta a másodikat, de addig is jó lenne egy masszőr, mert megint kezd bemerevedni a nyakam, és nem kérek abból, amit az első csontkovács-kezelés előtt át kellett élnem, senki nem tudta, mi bajom, végül kisült, hogy az egészet a nyakam csinálja. A trombózis felületi volt a karomban és már elmúlt, de megerőltetésre most is elszíneződik a karom, amit még nem sikerült kideríteni, mitől van, a különböző orvosok mást és mást mondanak. Szóval a lényeg, hogy már nincs benne vérrög, de azért nem engedném a karomat masszírozni, csak a hátamat, mivel a felületi véna még érzékeny. Fiatal vagyok és a baleset előtt kisfokú hátközépi gerincferdülésen kívül semmi bajom nem volt, az is többnyire panaszmentes, mert rendszeresen gyógytornáztam rá. Aktív életet éltem, az elhízástól igen távol állok és semmi más olyat nem csináltam, ami trombózist okozhat. Most viszont a karom miatt nem tudok úgy tornázni sem (azért igyekszem legalább mérsékelten, de nyújtani, átmozgatni), mert a karom néha elég ijesztően néz ki, ha megerőltetem. A torna csökkenése miatt a hátam sajnos sokat fáj, ezért is szeretnék masszázsra menni. A baleset után röntgenezték a nyakam, csont nem sérült, az izmok húzódtak meg. 

A trombózisra nem szedek már semmit, egy-két héten belül megjön az eredmény, hogy van-e véralvadási zavarom, ha nincs, nem is kell gyógyszer. A csontkovács és a háziorvos szerint a balesettel hozható összefüggésbe a trombózis, belső szervi okot sem találtak, sem életmódbeli ok nincs, ha a genetikai hajlamot is kizárják, akkor tényleg nem marad más lehetséges ok.

Voltam reumatológusnál, aki egy gyulladáscsökkentő szedését írta elő 2 hónapig, de a beszedése felől kétségeim vannak, ő azt mondta, a térdemre adta, mivel az 5 hónapja fáj, de a csontkovács javasolta helyi kezelés hatni látszik, ha lassan is. Viszont addig nem ad fizioterápiás kezelést a nyakamra, amíg be nem szedtem a gyógyszert. De az egész nem volt tiszta, hogy most mire is  adja és főleg miért, a gyógyszernek meg igen erős mellékhatásai vannak, utánanéztem, szóval egyszerűen nem merem beszedni, meg kicsit fölöslegesnek is érzem, nem tudom, miért nem próbálkozik előbb helyi kezeléssel. Meg aztán a karom elszíneződésére ő azt mondta, normális jelenség trombózis után, viszont az érspecialista szerint már rég nem kellene így kinéznie. Kicsit úgy éreztem, a sok beteg miatt nem igazán foglalkoztak velem a reumán. Csak most nem tudom, mit csináljak, mert biztos jót tenne a fizioterápia is, meg főleg már nagyon elegem van, hogy nem tudok rendesen tornázni és egyre csak romlik a hátam.

 

Előzmény: Törölt nick (73)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.06 0 0 73
Blokkoldáshoz kiropraktika kell (és masszázs!), magában a masszázs kevés lesz.
Mindenképpen el kell menni dokihoz és kéne kérni egy friss diagnozist a trombozisról. Szedsz sincumart vagy valamit erre?
Elméletileg nem ellenjavallat a kiro-nál a trombozis, csak az a kérdés, hogy most hogy állsz vele? Ha megvan még akkor azt a részt tilos masszirozni.
Fiatal vagy? Elhizás? Csontsérülés a gerincen? Mütét volt?
Előzmény: Törölt nick (72)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.06 0 0 72

Kedves Adept,

 

na itt most akkor én is kérek tanácsot: ugyebár az én nyaki panaszaim autóbaleset óta állnak fenn, amin a kiropraktőr egyetlen kezeléssel nagyon sokat javított, de persze nem a régi. Persze a baleset nyilván nagy stresszhatás is egyben...  Akartam gyógymasszőrhöz is menni, mert tudom, hogy az kéne még, de ők nem akartak vállalni, mert volt egy trombózis a karomban. Erről tudsz valamit, hogy ettől még mehetek-e, mert érzem, hogy csupa csomó a nyakam és azóta a hátam is sokat fáj...a karomat nem is akartam hogy megnyomkodják, csak a hátamat. Esetleg ha tudsz egy jó gyógymasszőrt... 

Törölt nick Creative Commons License 2006.10.05 0 0 71
A masszázs mindenképpen alapját kell hogy képezze a Kiropraktikai kezelésnek. Olyan mint egy bemelegités. Arra van hogy a lágy szöveteket ellazitsa, felmelegitse, serkentse a vérkeringést. A hideg manipulácio elméletileg tiltott dolog, mert nagy a sérülésveszély.
A masszázzsal lehet biztositani azt hogy a csigolya könnyen a helyére menjen és hogy ott is maradjon. Persze ismétlésre mindig szükség van, de 6-7 alkalom egy fiatal embernél már elég kellene hogy legyen (vagy esetleg komolyabb gubanc van a háttérben és attol nem javul, de azt gondolom a dokik észrevették volna).

És persze nem szabad elfelejtkezni a lelki oldalról. A holisztikus gyogyászatban a nyaki zavarok mindig összefüggenek valamilyen nagyon erős stresszhatással az életben. Lelki nyomás, erőszak, tulzott akarat, stb. Hiába rakod rendbe a nyakad, pár honap alatt "ujratermeled" a bajt és mehetsz megint. Egyszerre kell az összes szinten megkezdeni a gyogyitást...
Tuci12 Creative Commons License 2006.10.05 0 0 70
Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni tőletek, látom hogy tapasztalatban nincsen hiány a fórumon.

Fiatal lány vagyok, és már 1,5 év óta gyötör állandó nyakmerevség, nyakfájás, fejfájás. Állítólag a probléma a gerincem felső szakaszán lévő nagy „csigolyagubanc”-ból ered, amiatt sugárzódik ki a fájdalom a nyakamra, a vállamra. Ha éppen a nyakam enyhébben fáj, akkor a csigolyáknál kezd jobban szúrni és a jobb karomat alig bírom felemelni. Szóval elég sok helyen jelentkezik a fájdalom, és sajnos a vállamban meg a hátamon is az izmok görcsösek és csomósak, kevésbé stresszes helyzetekben is fájnak. Nem is beszélek az állandó fejfájásról, kimerültségről és a rossz fizikai és szellemi közérzetről.

Voltam már egy csontkovácsnál (kiropraktőr ) Budán, kb 6-7 alkalommal, aki 15 perceket kezelt egy alkalommal, nem is keveset kért, igaz már 2 hónapja nem járok hozzá, de nem éreztem olyan nagyon jelentős javulást.

Szerintetek kihez érdemes elmennem, aki odafigyel az emberre, és megfelelően jár el, tehát először kilazítja a gerinc menti izmokat és utána kezdi el a kimozgatásokat. Az izomcsomók megszüntetése is a csontkovács feladata, vagy azzal gyógymasszőrhöz kéne mennem? Egy vidéki reumatológus már 4 szer csinált rajtam egyetlen egy fogást, amivel szerinte sikerült az egyik fő gonosz csigolyát rendbe rakni, de sajnos a 4ből csak 1szer éreztem azt, hogy igen, végre, milyen könnyű a karom és a nyakam is csak mérsékelten fájt, és ez csak 1 hónapig tartottL

Légyszíves adjatok tanácsot, hogy szerintetek kihez forduljak a panaszaimmal, mitévő legyek? Nagyon megköszönném!!

Tuci

Törölt nick Creative Commons License 2006.10.04 0 0 69
Én is vártam volna még... Bár tudom milyen a fájdalom.
De majd megirja Gabi hogy hogy sikerült a kezelés...
Előzmény: Törölt nick (68)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!