Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.10.28 0 0 82
Az nem mindig megy a helyére, sajna. De érdemes megprobálni... Meg kell nézni a nyaki6-7, háti1-3 csigolyáknál hogy van-e blokk, elcsuszás, fájdalom, bármi. Karod szokott e zsibbadni? Vállad rendesen müxik-e?

Előzmény: Shortstop (81)
Shortstop Creative Commons License 2006.10.28 0 0 81
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hogy ha el van mozdulva a kulcscsontom és műtettni nem akarom akkor fordulhatok csontkovácshoz? Helyre tudja nekem rakni?
A bal oldali kulcsscontom csúszottfeljebb, már kb egy éve... előre is köszi
IF1 Creative Commons License 2006.10.09 0 0 80

HM Közponi Honvédkórház Budai R. SEOK Gerincgyógyászati és Rehabilitációs Osztály, Dr. Rusz Roland!!!

 

Nagyon ajánlották!

 

Mostmár kibírom ezt a "pár" napot!

Törölt nick Creative Commons License 2006.10.09 0 0 79
Persze, szerintem is megvárhatod a diagnózist, csak aztán jó orvoshoz menj.
Előzmény: IF1 (77)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.09 0 0 78
Megkaptad a mailomat?
Előzmény: Törölt nick (76)
IF1 Creative Commons License 2006.10.09 0 0 77

Köszönöm az infókat!

 

Valószínű megvárom (kibírom) 24-éig, mert azt hallottam, hogy ha "komolyabb" gáz van, az amúgy nagyon hatásos és jó csontkovács ronthat a dolgon. Sőt, lehet, hogy a doki is csontkovácsot fog javasolni!

Törölt nick Creative Commons License 2006.10.09 0 0 76

Nyugi, a kezelés nem fáj, és nekem is csontkovács-gyanús az eset, a lábba kisugárzó fájdalom egy gerincből kilépő ideg irritációját jelzi. Szóval mint mondám, a kezelés fájdalommentes volt legalábbis nekem, de nem hinném, hogy másnak fájna. Közben recsegés-ropogás hallható, de attól nem kell megijedni. Ráadásul ilyen esetben biztosan azonnali javulást hoz.

A röntgen egyébként nem mutatja ki az ilyen problémákat.

Előzmény: IF1 (75)
IF1 Creative Commons License 2006.10.09 0 0 75

Jó reggelt Sziasztok! :)

 

6 hete segédheztem kanapénk lecipelésében a 3.-ról. Kárpitoshoz vittük. Azóta érzem, hogy valami gáz van. Égető szúrás az ágyékomnál, néha a bokám külső részén. Akárhogy fekszem, lazítom, kenegetem nem segít. Pénteken elmentem egy röntgenre, hátha látnak valamit. Persze semmi eltérés nem látható. 24-ére kaptam időpontot Rusz Roland dokihoz a Honvéd Kórházba. Gerincspecialista. Viszont a röntgenes kisasszony csontkovácsot javasolt, méghozzá a Kelenvölgyi Művházban lévőt.

 

Meséljetek, még soha nem voltam csontkovácsnál.

 

Köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2006.10.06 0 0 74

Kedves Adept,

 

megyek a csontkovácshoz is, aki 3 hónappal az első kezelés utánra mondta a másodikat, de addig is jó lenne egy masszőr, mert megint kezd bemerevedni a nyakam, és nem kérek abból, amit az első csontkovács-kezelés előtt át kellett élnem, senki nem tudta, mi bajom, végül kisült, hogy az egészet a nyakam csinálja. A trombózis felületi volt a karomban és már elmúlt, de megerőltetésre most is elszíneződik a karom, amit még nem sikerült kideríteni, mitől van, a különböző orvosok mást és mást mondanak. Szóval a lényeg, hogy már nincs benne vérrög, de azért nem engedném a karomat masszírozni, csak a hátamat, mivel a felületi véna még érzékeny. Fiatal vagyok és a baleset előtt kisfokú hátközépi gerincferdülésen kívül semmi bajom nem volt, az is többnyire panaszmentes, mert rendszeresen gyógytornáztam rá. Aktív életet éltem, az elhízástól igen távol állok és semmi más olyat nem csináltam, ami trombózist okozhat. Most viszont a karom miatt nem tudok úgy tornázni sem (azért igyekszem legalább mérsékelten, de nyújtani, átmozgatni), mert a karom néha elég ijesztően néz ki, ha megerőltetem. A torna csökkenése miatt a hátam sajnos sokat fáj, ezért is szeretnék masszázsra menni. A baleset után röntgenezték a nyakam, csont nem sérült, az izmok húzódtak meg. 

A trombózisra nem szedek már semmit, egy-két héten belül megjön az eredmény, hogy van-e véralvadási zavarom, ha nincs, nem is kell gyógyszer. A csontkovács és a háziorvos szerint a balesettel hozható összefüggésbe a trombózis, belső szervi okot sem találtak, sem életmódbeli ok nincs, ha a genetikai hajlamot is kizárják, akkor tényleg nem marad más lehetséges ok.

Voltam reumatológusnál, aki egy gyulladáscsökkentő szedését írta elő 2 hónapig, de a beszedése felől kétségeim vannak, ő azt mondta, a térdemre adta, mivel az 5 hónapja fáj, de a csontkovács javasolta helyi kezelés hatni látszik, ha lassan is. Viszont addig nem ad fizioterápiás kezelést a nyakamra, amíg be nem szedtem a gyógyszert. De az egész nem volt tiszta, hogy most mire is  adja és főleg miért, a gyógyszernek meg igen erős mellékhatásai vannak, utánanéztem, szóval egyszerűen nem merem beszedni, meg kicsit fölöslegesnek is érzem, nem tudom, miért nem próbálkozik előbb helyi kezeléssel. Meg aztán a karom elszíneződésére ő azt mondta, normális jelenség trombózis után, viszont az érspecialista szerint már rég nem kellene így kinéznie. Kicsit úgy éreztem, a sok beteg miatt nem igazán foglalkoztak velem a reumán. Csak most nem tudom, mit csináljak, mert biztos jót tenne a fizioterápia is, meg főleg már nagyon elegem van, hogy nem tudok rendesen tornázni és egyre csak romlik a hátam.

 

Előzmény: Törölt nick (73)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.06 0 0 73
Blokkoldáshoz kiropraktika kell (és masszázs!), magában a masszázs kevés lesz.
Mindenképpen el kell menni dokihoz és kéne kérni egy friss diagnozist a trombozisról. Szedsz sincumart vagy valamit erre?
Elméletileg nem ellenjavallat a kiro-nál a trombozis, csak az a kérdés, hogy most hogy állsz vele? Ha megvan még akkor azt a részt tilos masszirozni.
Fiatal vagy? Elhizás? Csontsérülés a gerincen? Mütét volt?
Előzmény: Törölt nick (72)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.06 0 0 72

Kedves Adept,

 

na itt most akkor én is kérek tanácsot: ugyebár az én nyaki panaszaim autóbaleset óta állnak fenn, amin a kiropraktőr egyetlen kezeléssel nagyon sokat javított, de persze nem a régi. Persze a baleset nyilván nagy stresszhatás is egyben...  Akartam gyógymasszőrhöz is menni, mert tudom, hogy az kéne még, de ők nem akartak vállalni, mert volt egy trombózis a karomban. Erről tudsz valamit, hogy ettől még mehetek-e, mert érzem, hogy csupa csomó a nyakam és azóta a hátam is sokat fáj...a karomat nem is akartam hogy megnyomkodják, csak a hátamat. Esetleg ha tudsz egy jó gyógymasszőrt... 

Törölt nick Creative Commons License 2006.10.05 0 0 71
A masszázs mindenképpen alapját kell hogy képezze a Kiropraktikai kezelésnek. Olyan mint egy bemelegités. Arra van hogy a lágy szöveteket ellazitsa, felmelegitse, serkentse a vérkeringést. A hideg manipulácio elméletileg tiltott dolog, mert nagy a sérülésveszély.
A masszázzsal lehet biztositani azt hogy a csigolya könnyen a helyére menjen és hogy ott is maradjon. Persze ismétlésre mindig szükség van, de 6-7 alkalom egy fiatal embernél már elég kellene hogy legyen (vagy esetleg komolyabb gubanc van a háttérben és attol nem javul, de azt gondolom a dokik észrevették volna).

És persze nem szabad elfelejtkezni a lelki oldalról. A holisztikus gyogyászatban a nyaki zavarok mindig összefüggenek valamilyen nagyon erős stresszhatással az életben. Lelki nyomás, erőszak, tulzott akarat, stb. Hiába rakod rendbe a nyakad, pár honap alatt "ujratermeled" a bajt és mehetsz megint. Egyszerre kell az összes szinten megkezdeni a gyogyitást...
Tuci12 Creative Commons License 2006.10.05 0 0 70
Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni tőletek, látom hogy tapasztalatban nincsen hiány a fórumon.

Fiatal lány vagyok, és már 1,5 év óta gyötör állandó nyakmerevség, nyakfájás, fejfájás. Állítólag a probléma a gerincem felső szakaszán lévő nagy „csigolyagubanc”-ból ered, amiatt sugárzódik ki a fájdalom a nyakamra, a vállamra. Ha éppen a nyakam enyhébben fáj, akkor a csigolyáknál kezd jobban szúrni és a jobb karomat alig bírom felemelni. Szóval elég sok helyen jelentkezik a fájdalom, és sajnos a vállamban meg a hátamon is az izmok görcsösek és csomósak, kevésbé stresszes helyzetekben is fájnak. Nem is beszélek az állandó fejfájásról, kimerültségről és a rossz fizikai és szellemi közérzetről.

Voltam már egy csontkovácsnál (kiropraktőr ) Budán, kb 6-7 alkalommal, aki 15 perceket kezelt egy alkalommal, nem is keveset kért, igaz már 2 hónapja nem járok hozzá, de nem éreztem olyan nagyon jelentős javulást.

Szerintetek kihez érdemes elmennem, aki odafigyel az emberre, és megfelelően jár el, tehát először kilazítja a gerinc menti izmokat és utána kezdi el a kimozgatásokat. Az izomcsomók megszüntetése is a csontkovács feladata, vagy azzal gyógymasszőrhöz kéne mennem? Egy vidéki reumatológus már 4 szer csinált rajtam egyetlen egy fogást, amivel szerinte sikerült az egyik fő gonosz csigolyát rendbe rakni, de sajnos a 4ből csak 1szer éreztem azt, hogy igen, végre, milyen könnyű a karom és a nyakam is csak mérsékelten fájt, és ez csak 1 hónapig tartottL

Légyszíves adjatok tanácsot, hogy szerintetek kihez forduljak a panaszaimmal, mitévő legyek? Nagyon megköszönném!!

Tuci

Törölt nick Creative Commons License 2006.10.04 0 0 69
Én is vártam volna még... Bár tudom milyen a fájdalom.
De majd megirja Gabi hogy hogy sikerült a kezelés...
Előzmény: Törölt nick (68)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.04 0 0 68

Csak óvatosan, előtte feltétlenül sorolja fel, hol és mennyire fáj, mondjuk szerintem még várhatna vele legalább 1 hetet... remélem, a csontkovács érti a dolgát és nem fogja ott rángatni, ahol nem szabad. Nekem a térdem is sérült, ott elég kíméletes volt, igazából ő csak tartotta a lábamat és én húztam.

Azért egy kezelés általában nem elég, még nálam sincs minden rendben, de iszonyatos szenvedésektől szabadított meg. (Előtte már 6 napja nem ettem és max 2 órákat aludtam éjjel, azóta alszom mint a tej és eszem is rendesen...mindez nálam egyébként nem azonnal jött elő, hanem hetekkel a baleset után, szóval akár ha később is valami előjön, még lehet a baleset az oka...)

Előzmény: szivosgabriella (67)
szivosgabriella Creative Commons License 2006.10.04 0 0 67

Köszönöm a korrekt választ, átadtam neki az üzenetet, ma megy Újpesten egy csontkovácshoz, remélem, kíméletes lesz.Az a baj, hogy már nagyon zavarja és totál

ingerült e miatt, amit meg is tudok érteni.Mielőbbi gyógyulást kívánok és még egyszer:köszi :) Gabi

Előzmény: Törölt nick (65)
szivosgabriella Creative Commons License 2006.10.04 0 0 66

 Köszi szépen, ma megy csontkovácshoz, remélem, nem lesz kamu...

Üdv: Gabi

Törölt nick Creative Commons License 2006.10.04 0 0 65

Szia!

 

szerintem is fontos lenne kizárni az izom-csont-porc és ínsérülést. Aztán kellene egy neurológus is, aki pontos diagnózist állíthatna fel. A nyaksérülést, húzódást nem szabad félvállról vennik, ha esetleg az van. Rendes csontkovács egyébként se ropogtat meg addig, amíg veszlyes lenne. De ha ezek kizárva, szerintem senki se tud úgy segíteni, mint egy jó csontkovács, mondjuk szvsz akkor is kell legalább 3-4 hét a baleset után, mert ilyenkor az izmok és inak kisebb sérüléseket is szenvednek, amelyeknek regenerálódni kell. Nekem 5 hónapja volt balesetem, egy hétig fel se tudtam kelni, pedig semmim se tört el. 3 hónappal a baleset után voltam csontkovácsnál. A nyakamnál csípődött/csípődik az ideg, egyszer már "megigazították" ami megszabadított egy csomó kellemetlen tünettől (idegesség, alvászavarok, szédülés, fejfájás - ez mind lehet a nyaktól), de még nincs vége, mert nekem is zsibbad a karom még mindig - állítólag a nyaknál csípődik a kilépő ideg, sőt trombózis is volt a karomban. (Azt azért nagyon figyeljétek ti is, hogy a vérkeringés tuti rendben legyen, tessék sok folyadékot inni, és vigyázzon, éjjel ne feküdje el a karját.)

Előzmény: szivosgabriella (63)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.03 0 0 64
Két hetes traumát még nem nagyon szabadna manuálterápiával kezelni. Ki kell zárni minden lehetséges csont, izom, in sérülést, huzodást, zuzodást az orvossal. Ha ezek negativok, akkor mehet a ropi.
Előzmény: szivosgabriella (63)
szivosgabriella Creative Commons License 2006.10.03 0 0 63

 Hello!

Nagyon meg köszönném, ha v.ki tudna nekem segíteni:

kb.két hete volt autó balesetünk és azóta a párom nagyon szenved,

becsípődött a válla és val.színűleg olyan ideget nyomott meg

az ütődés, hogy nem érzi a mutató ujját.Ennyit a részletekről,

folyamatos fájdalma van e miatt és szeretnék segíteni neki.

Ha valakinek volt már hasonló élménye, tapasztalata, kérem, írjon.

Előre is köszönöm!!!!!

Andrikola Creative Commons License 2006.09.20 0 0 62

szia kisgombácska!

 

engem sajna kifejezetten érdekel most a csontkovácsod! :-(

légyszi mihamarabb elküldeni a számát!

 

Köszi:

 

Andrikola

Előzmény: kisgombácska (25)
beetee Creative Commons License 2006.09.18 0 0 61

Egy ügyes csontkovácsot keresek. Nyaki problémával.

 

Aki tudna egy elérhetőséget, annak nagyon szépen megköszönöm előre is!

 

Az itt megadott e-mail címem él.

 

 

Rosszmáj Creative Commons License 2006.09.10 0 0 60
Üdv Sorstársak,

Egy rossz mozdulat következményeként kb. derékszögben maradtam. Volt egy jó "csontkovácsom", Dr. Veres János. 5-6 éve a Blaha környékén, előtte Kispesten rendelt. Hallott róla valaki?
Előre is kösz.
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.30 0 0 59
Mi történt vele, tudsz rola valamit??
Előzmény: ötfelezős (56)
bogyó10 Creative Commons License 2006.07.28 0 0 58
   Sziasztok!Látom mindenkinek valamilye!:( Keressétek fel a biovitál klinikát a Mamut2 ben található 5-ik emelet:  www.biovital.hu  Itt kiroprata doki tesz csodát veletek minden a helyére kerül.Nem olcsó 1O alkalom 6OOOOft:Jo ropogást!
akire27 Creative Commons License 2006.07.27 0 0 57

Szia kisgombácska!Légyszi nekem is küldd el a csontkovácsod számát!kocsiserika@hotmail.com

Előre is köszi!

Ja tényleg és Ő hol található meg?

ötfelezős Creative Commons License 2006.06.08 0 0 56
Szí úr rendelése megint megszűnt. Attól félek, egyszer végleg.
Előzmény: pof (44)
kisgombácska Creative Commons License 2006.01.03 0 0 55
Szoktam olvasni, csak írni nem nagyon. Tel. számot elküldtem, remélem hasznát veszed.
Előzmény: pozo (54)
pozo Creative Commons License 2006.01.01 0 0 54

Szia kisgombácska!

Ha még olvasod a topicot, akkor légy szíves küld el a csontkovácsod elérhetőségét.

E-mailom: polgarz@monornet.hu

 

Köszi előre is!

Előzmény: kisgombácska (25)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.09 0 0 53

ja a milcimem:

 

gerik001@chello.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!