Keresés

Részletes keresés

szuszmok Creative Commons License 2002.08.02 0 0 31
Köszi, Hacuka a beszámolót.-) Nagyszerű, hogy minden rendben.-)

cica ügyben: nekünk egy belga juhász lányunk van és hála az égnek, soha nem volt gond a befogadott cicáink befogadásával. Lehet, hogy mázlink van és Romy annyira jó fej, vagy talán, mert az első befogadott cicánkkal szinte együtt nőtt fel és a legjobb barátnője volt, akinek a halálába nagyon sokáig nem akart belenyugodni. Nem tudom. Az viszont tény, hogy kb. 2 hete befogadtunk egy pici cicát, alig 2 hónaposat. Bevittük a konyhába és behívtuk Romy-t is. Mondtuk, hogy ez a cic mostmár miénk. Simiztük egyszerre a Romy-t meg a cicát is. Eleinte kiscic megvolt rémülve, de most már jól elvannak. Persze, pár napig még nem hagytuk őket felügyelet nélkül, de mostmár igen._)))

Előzmény: Hacuka (30)
Hacuka Creative Commons License 2002.08.02 0 0 30
Visszajöttem a hosszú szabiról,és akkor most be is számolok ,ahogy igértem. Azzal kezdem, hogy Balú végülis a második kutyánk lett (persze, abszolut főkutya attól még) Még költözés előtt a férjem beállított a legnagyobb rumliban a Margit körútra egy félkilós kis vacakkal, valamelyik aluljáróban sózták rá. Egészen mini volt a macskáink mellett. Kapott is hatalmas pofonokat eleinte, mikor barátkozni próbált. Néhány nappal később aztán már együtt hemperegtek. Hát mit mondjak, nem örültem, de azóta persze megszerettük Fibót is,teljes jogú családtag ő is. Aztán költöztünk, és mentünk Attilával Baluért. Már az első találkozásuk jól sikerült a kiskutyával, játszani kezdtek, mostanra meg teljesen sajátjának érzi a Fibót. Úgy viselkednek, mintha a kölyke lenne, holott mindketten fiatalok és fiuk. Fibó azóta sokat nőtt, de még mindig alig nagyobb, mint a Balu feje.Jól össze lehet mérni, mert elég gyakran előfordul, hogy mikőzben Balu szundikálni próbál, Fibó ugrál rajta, ráhasal a fejére és rágja a fülét, hogy inkább játsszanak!
Szóval aranyos és nagyon kedves, játékos kutya.
Imádja a vizet, Fibó után a legkedvesebb játéka az. A locsolástól például teljesen lázba jön,ugrál a vízsugárban, támadja,elkapja, ráharap meg minden. Nem tudja megunni.
Hogy hibáját is emlitsek, a szegény cicáink életét meglehetősen megkeseríti.Őket még nem tudta megszokni. A felső szinten laknak a lányommal,(ennek a lépcsője nem a lakásból,hanem az udvarról van) rögtön csináltattunk nekik macskaajtót, hogy szabadon járhassanak ki-be.Nos leginkább a szobában, a padláson és a háztetőn tudnak tartózkodni, mert ha lemerészkednek,azonnal megkergeti őket. Ma reggel például szegény Bagirát a kutyakennelben találtam a kutyaház tetején. A kennel ajtaja szerencsére csukva volt, Balu kintről őrizte, szerintem egész éjjel.Amikor kimentettem őt, mint az őrült rohant fel a helyére. Ha tudtok tanácsot adni, ehhez nagyon fontos lenne. Mit csináljak, hogy ne hajkurássza a macskákat?
Ja a kutyakennelről annyit, hogy az elődeink hagyták ránk. Nagyon hasznos, mert abba becsukva kutyáktól megvédve például száríthatjuk a ruhákat. Az udvaron nem lehet elölhagyni, mert mindkét kutya kedvenc szórakozása apró darabokra tépkedni amit lehet, és egyenletesen szétteríteni a fűben(sikerült egyik éjjel felborítaniuk a kukát, egyszer meg hozzájutottak a hintaágy egyik párnájához)A kutyaház-dolgot majd még meg kell oldani mire hidegebb lesz.Nem áthelyezhető ami a kennelben van, azt viszont nem volt hajlandó használni, pedig jól előkészítettem neki, és a kennelajtó természetesen mindig nyitva volt.Most meg már ahogy írtam, oda tesszük amit a kutyáktól meg akarunk védeni és jól becsukjuk.
Szóval nagyon jól megvagyunk, nekem úgy tünik, mintha nem pár hete, hanem nagyon hosszú ideje ott és így élnénk együtt. Szerintem Balú is így érzi, tökéletesen beilleszkedett. Csak szegény cicáink!! Tanácsot kérek!!!
Előzmény: szuszmok (29)
szuszmok Creative Commons License 2002.07.28 0 0 29
Köszi. Remélem, minden rndben. Majd írd meg, mi újság vele, velük.:-)))
Előzmény: LAJKA (28)
LAJKA Creative Commons License 2002.07.28 0 0 28
Amikoer elköltöztettük, nagyon bíztató volt, de azóta még nem beszéltünk. Holnap igyekszem felhíni őket, csak most pár napja nem él a mobilom, és mailezni se tudtam, így nem érhettek el ők sem. de remélem, nincs baj.
laksmi Creative Commons License 2002.07.26 0 0 27
Télleg mi újság Baluval, engem is érdekel?!
szuszmok Creative Commons License 2002.07.26 0 0 26
Sziasztok Hacuka és Lajka!
Mi újság Mackóval? Minden rendben?
szuszmok
Előzmény: Hacuka (24)
burvinyek Creative Commons License 2002.06.10 0 0 25
Hacuka !

De jó, úgy örülök, hogy ez a történet iylen szépen alakult:) A séta miattt ne aggódjatok. A múltkor volt egy írszetterünk ( talált ) akinek Budaörsön találtunk gazdit. Viszont életében nem volt még póráz rajta. Úgy ment mint egy tank:)A néni el is volt keseredve, hogy nem fognak tudni sétálni. Egy hét után hívott, hogy minden szuper jól megy, nagyokat sétálnak mostmár.

úgyhogy kitartás, és sok boldogságot az új családtaghoz.

üdv
sicc

Előzmény: Hacuka (24)
Hacuka Creative Commons License 2002.06.10 0 0 24
MInden rendben, látogatjuk őt, és bíztatgatjuk, hogy nemsokára végleg elhozzuK. Szombaton látogattuk meg először Lajka nélkül. Vásároltunk egy pórázt és sétálni is elvittük. Hát lámpalázasak is voltunk rendesen, de nem történt semmi baj. A "séta" az meglehetősen gyors tempójú volt,megizzasztott minket egy óra alatt rendesen.Rengeteg energia van benne, minden érdekli, és hát nem túl nagy az a kennel, ahol tartják őt a panzióban.Szóval a költözés közeledtével nagyon elfoglaltak vagyunk ugyan, de rá is gondolunk azért. Most már hozzánk tartozik, amint lehet,hazavisszük, valamikor reményeim szerint julius első hetében. Utána szabin leszek vagy egy hónapig, de amint visszajövök, igérem, részletesen beszámolok róla, hogyan fogadta szegény ezt az utolsó helyváltoztatást, mennyi idő alatt fogadott örökbe ő is minket.
Előzmény: Lord Iffy (23)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.06.10 0 0 23
mi van mackó-balu kutyával? :O))
valamelyik nap láttam egy gazdikereső műsorban egy hasonló blökit mint mackó-balu. nem őt "kinálgatják" ugye? :O)
Izgága Creative Commons License 2002.05.28 0 0 22
:)))))))))))))))
Jajjdejóóóóóó :)))
Örülök, hogy Balu-Macó sorsa ilyen jól alakul.
Meglátjátok, milyen hálás lesz.. .:))))))

Izgága

Előzmény: Hacuka (20)
BÖZSIKE Creative Commons License 2002.05.28 0 0 21
Hála a jó Istennek, de főleg Neked és Hacukáéknak :-))))))))))))))))))))))
Előzmény: LAJKA (18)
Hacuka Creative Commons License 2002.05.28 0 0 20
gyorsan beleszólok én is, bár most egy ideig enyhén szólva túlterhelt vagyok...
Szóval nagyon jó fej! Sétáltunk együtt egy órácskát, és barátkoztunk. Mi már családtagként emlegetjük Balut (nem jól tudjátok a nevét). Eggyel több ok, hogy nagyon várjuk már a költözést. Hét végén meg fogjuk látogatni, aztán a lányom, ha túl lesz ezeken a felvételi-ügyein,majd gyakrabban.
Köszi az együttérzés mindenkinek!
Előzmény: LAJKA (18)
macskaclub Creative Commons License 2002.05.27 0 0 19
Gyönyörű kutyus !!!!!!!!!!!!!!!!!
Szívből örülök, hogy megoldódott a gond és, hogy Mackó kutyus jó helyre fog kerülni !!!!!!
LAJKA Creative Commons License 2002.05.27 0 0 18
Kedves Mackóbarátok és fórumtársak!
Megoldódott!!!!!
Szombaton személyesen találkoztunk Hacukáékkal és 100%-ra megbeszéltük, hogy júliustól az ővék lesz.
Holnap egy másik panzióba költöztetem, ahol júliusig maradhat, jól van, tök jó fej kutya. Felerészben álljuk addig a költségeket.
Most már olyasmikért kell izgulni, hogy rendben legyen a kerítés, és hogy megtanítsák majd helyesen sétálni (nekik még soha sem volt kutyájuk, a Mackó meg erős, néha húz, mint egy kis tank).
Ha valaki ezekben tud tanácsot adni nekik, irjon.
Köszönet mindenkinek!!!!!!
Izgága Creative Commons License 2002.05.21 0 0 17
:)))
Jó fejnek tűnik. :)
Legszívesebben meggyömöszölgetném :))

Izgága

Hacuka Creative Commons License 2002.05.21 0 0 16
Bocsi, csak most én is csak munkahelyről tudok, ezért nem válaszoltam előbb.
Jó fejnek látszik, pont, mint egy rendíthetetlen házőrző! Sajnos, személyesen még nem találkoztunk,de ez remélem, nem marad el!
Lajka,írok külön is, meg kell oldani,hogy ki ne tegyék abból a panzióból... Mondd meg neki, hogy repül az idő,és júliustól nagyon jó lesz minden!
Előzmény: LAJKA (15)
LAJKA Creative Commons License 2002.05.17 0 0 15
Elsőre nem ment, próbálkozom.
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
LAJKA Creative Commons License 2002.05.17 0 0 14
Kedves mindenki, köszönöm, egészen visszaadtátok az életkedvemet. Mackócska jól van, megpróbűlok feltenni képeket róla:[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Remélem, sikerül, most csinálok ilyet először. Sajnos, csukva van a szeme..
beszéltem Hacukával, szervezem a bemutatást. Hivhatjátok Balunak is......

Izgága Creative Commons License 2002.05.17 0 0 13
:))))))))))))))
Jajjjdejóóóó :))))))))))))))
Előzmény: Hacuka (12)
Hacuka Creative Commons License 2002.05.17 0 0 12
Lajka megadott telefonszáma nem volt jó (a 06 után még kell egy 30 is és csak aztán a többi szám.De mint látjátok,kiderítettem mi a hibája.
Beszéltünk, és abban maradtunk, hogy elhozza majd megmutatni a kutyust. Vagy ezen a hétvégén, vagy a következőn. Sajnos kicsit messze va hozzánk, de megoldjuk!
Előzmény: Izgága (11)
Izgága Creative Commons License 2002.05.17 0 0 11
Hajrá Mackó, hajrá Hacuka :))))
dpal Creative Commons License 2002.05.16 0 0 10
Hacuka: az e-mail címem megtalálod a profilomban. Írj bármikor.
Előzmény: Hacuka (8)
BÖZSIKE Creative Commons License 2002.05.16 0 0 9
Kedves Hacuka,
Hivd fel Lajkát, ott a száma a nyitóban.
Nagyon szorítok Macikutyának meg persze nektek is, hátha tényleg egymásra találtok.
De jó lenne :-)))
Üdv, Bözsike
Előzmény: Hacuka (8)
Hacuka Creative Commons License 2002.05.16 0 0 8
Kedves Izgága!
Ha ő az, aki ránk vár, akkor biztos megtaláljuk egymást. Várom Lajka véleményét is. Említettem, hogy csak júliusban költözünk, előbb nem tudnám elhozni. És hátha olyan mázlija van szegénynek, hogy valakinek rögtön kell.

Kedves Dpal
Szóval júliusban költözünk Szigethalomra. Oda kell majd a kutyus. Ha kiderül, hogy Balú tényleg nekünk rendeltetett (látjátok, a kislányom már korábban mondta, hogy a kutyusunk neve Balú lesz, erre jön Lajka üzenete a maci-forma kutyáról)-szóval akkor nincs szükség menhelyre. De ha nem jön össze a dolog, akkor költözés tájékán jelentkezni fogok.
Köszi!

Más: ha megállapodunk abban, hogy a miénk lesz, akkor attól fogva természetesen mi is felelősséget érzünk érte. Ennek részleteit majd megbeszéljük.

Előzmény: Izgága (7)
Izgága Creative Commons License 2002.05.16 0 0 7
Hacuka: Szerintem Mackó kutyus Rád vár...

:))

Izgága

Előzmény: Hacuka (5)
dpal Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6
Bár mindenki így keresne kutyát, Hacuka! Menjetek el közösen egy menhelyre (szívesen megadom néhány közeli menhely címét, ha megmondod, hol laksz) és kérjétek meg az ottaniakat, hogy ajánljanak nektek megfelelő kutyust. Választani is alig fogtok tudni közülük!
Előzmény: Hacuka (5)
Hacuka Creative Commons License 2002.05.16 0 0 5
A tanácsotokat szeretném kérni.
Legkésőbb julius közepéig kertes házba költözünk. Mindenképpen szeretnénk kutyát,csak még azt nem döntöttük el, milyen legyen. Az egyik menhely hirdetéséből kinéztem egy bánatos tekintetű óriás schnauzert, arra gondoltam, ha akkor még meglesz,részletesebb információkat kérek róla. De ez a maci is nagyon érdekel, kaphatnék részletesebb tájékoztatást róla? Esetleg fényképet?
Amit már végiggondoltunk: a fajtatisztaság nem túl lényeges. Viszont legyen nagytestű és elég tekintélyes külsejű, mégiscsak komoly állása lesz nálunk, ő vigyáz majd a házra! Az se fontos, hogy kiskölyök legyen, csak jó, ha már ismer néhány alapvető illemszabályt.
Soha nem volt még kutyánk. Van viszont kettő, jelenleg még szobacicánk., Jó lenne, ha őket nem enné meg. A kertben természetesen szabadon lenne, semmi megkötés vagy ilyesmi. Jön a nyár, költözés után rögtön kivesszük a szabinkat, ugyhogy szokhatnánk egymást. A nagylányom meg egészen szeptemberig sokat tudna foglalkozni vele, a z iskolai szünet miatt.Balu(lenne) a neve, az egyik cicus Bagira..
Ha szerintetek megfelelnénk egymásnak, kérek választ, és akkor megadnám az imailcímemet.(asszem nem jó, ami az adataimnál van)
dpal Creative Commons License 2002.05.16 0 0 4
Szívesen beszállok a panzióztatás költségeibe, amíg nem sikerül új gazdit találni. Melyik panzióban van a kutyus?
Előzmény: LAJKA (-)
baphomet Creative Commons License 2002.05.16 0 0 3
hello, gazdát én sem tudok sajna, viszont felraktam a kutya.hu fórumára, hátha ott többen olvassák.
Előzmény: LAJKA (-)
mos-oi Creative Commons License 2002.05.15 0 0 2
Szia! Sajnos gazdijelöltről nem tudok (nekem 5 kutyám van),de beírtam az -elveszettkutyák- fórumára, hátha akad jelentkező :-)))
Előzmény: LAJKA (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!