Keresés

Részletes keresés

Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2007.09.25 0 0 198
"Információink szerint október 3-án, a csatorna indulásának tizedik évfordulójának alkalmából rendezett céges ünnepségen, a Papp László Sportarénában jelentik majd be az elbocsátásokat a dolgozóknak. (A Tv2 1997. október 4-én kezdte meg a sugárzást) A leépítéseken túl Várdy Zoltán vezérigazgató itt beszél majd arról is, hogy pontosan melyek azok a változások a társaságnál, melyeket már augusztusi kinevezésekor beharangozott, és amelyekkel a Tv2 költségeit igyekeznek majd racionalizálni."

Látszik, hogy a tv2 új vezetése részt vett a "Hogyan rúgjuk ki a kollégákat tapintatosan?" c. tanfolyamon.

1. Meghívunk 500 főt egy 400 fős ültetett vacsorára. Aki nem találja meg a névkártyáját, az KVR.
2. A bejáratnál mindenki kap egy kitűzőt a nevével és egy színes pöttyel. Az este csúcspontján bejelentjük, hogy akinek fekete pöttye van, az KVR.
3. A buli végéig eltitkoljuk a kirúgottak nevét, és gondoskodunk róla, hogy a ruhatáros néni közölje velük a hírt. A parkolóőr távozás előtt átveszi az érintettektõl a céges autók slusszkulcsait és a mobiltelefonokat.

Az igazán haladó humánerőforrás-gazdálkodást folytató cégek kombinálva is alkalmazhatják a fenti technikákat. Így azon kollégák számára is tartogathat meglepetést az este, akik az első kört vagy köröket túlélték.
Hpisti Creative Commons License 2007.09.25 0 0 197
Hpisti Creative Commons License 2007.09.20 0 0 196
Na, a Jenő is megy a levesbe...
Hpisti Creative Commons License 2007.09.19 0 0 195
kábelbúvár Creative Commons License 2003.12.09 0 0 194
A TV2 New Media osztályának megüresedett vezetői székét januártól Jakab Richárd tölti be. A svéd-magyar származású szakember a csatorna alternatív médiafelületeinek lehető leghatékonyabb alkalmazásáért, az internetes megjelenés tartalmi fejlesztésért és az értékesítés összehangolásáért, ezen felül a teletext és telco üzletágak folyamatos ellenőrzésért felel majd. Jakab Richárd magyar és nyugat-európai multinacionális cégeknél szerzett értékesítési, marketing, pénzügyi és felsővezetői tapasztalatokat, többek között a Pannon GSM vállalati üzletágánál. Az év hátralevő részében Szabó Gergő megbízott vezetőként irányítja a New Media osztályt.

fn.hu

ipari tusko Creative Commons License 2003.12.05 0 0 193
Kedves médiaszakértő úr mégis elmegyarázná, hogy mi köze van a 'médiaismerethez' annak, hogy valaki megállapítsa, hogy egy tv tökéletesen elfogult a hírműsoraiban? :D
Az igaz, sokkal ügyesebbek a Mendereczky féle Fidesz tv kampánynál, mert az elhalgatás és az elfogult hírszerkesztés kevésbé feltűnő a nyílt kapmánynál...de a cél ugyan az.

Nem szoktam primitív személyeskedésekre reagálni, de ezúttal kivételt teszek - a sztereotípiák elleni harc nevében - egyrészt több közöm van a 'médiaismerethez', mint gondolnád, másrészt egyáltalán nem olvasok demokratát és nem szimpatizálok az általad említett csoporttal.....

Viszont azt megjegyzem, hogy ha te ott dolgoztál a tv2-nél és nem vagy tisztában a hírműsorok elfogultságával, akkor valami hibádzik a médiakommunikációs ismereteknél:D
Mindenesetre ha tényleg ott dolgoztál, saját magad is alátámasztod azt, hogy a tv2nél milyen is a politikai beállítottság...

Előzmény: ATTIS 54 (186)
Woland Creative Commons License 2003.12.05 0 0 192
"Kert Attila, a Tények főszerkesztője felel a napi tartalomért, tartja a kapcsolatot a Programing Igazgatósággal/b>"

Ezek ott milyen nyelven beszélnek?
A nyomulós jogászgyerek biztos jól kaszál.

"Pánczél Andrea főszerkesztő felel a hírosztály költségvetéséért, végzi a külső kapcsolattartást, és ellátja a Jó estét, Magyarország és a Jó reggelt, Magyarország felügyeletét"

Nem semmi. Ennyi erővel a kaktuszomat is kinevezhetnék oda.

"Bárdos András mint szerkesztőségvezető pedig összefogja mindkét területet, és ellenjegyzési joggal bír."

Hopp, a másik lángész. Csekély mentsége, hogy UTE-drukker.

Előzmény: kábelbúvár (191)
kábelbúvár Creative Commons License 2003.12.05 0 0 191
A tv2 vezérigazgatója azzal magyarázta kollégáinak az év végi létszámcsökkentést, hogy a korábbi többleterőforrások 2004-ben már nem állnak rendelkezésre. Kereszty Gábor bejelentette, hogy a tv2 munkatársainak öt százalékát kell elküldeni, és tisztázta Bárdos András új szerepét is.

A változtatásokat ismertetve a tv2-s vezető közölte, hogy a megszüntetett hírigazgatóság és az elküldött hírigazgató, Bernát György után a hírosztályt 3 főszerkesztő irányítja. Kert Attila, a Tények főszerkesztője felel a napi tartalomért, tartja a kapcsolatot a Programing Igazgatósággal, készíti a beosztást és végzi a szakmai értékelést. Pánczél Andrea főszerkesztő felel a hírosztály költségvetéséért, végzi a külső kapcsolattartást, és ellátja a Jó estét, Magyarország és a Jó reggelt, Magyarország felügyeletét. Bárdos András mint szerkesztőségvezető pedig összefogja mindkét területet, és ellenjegyzési joggal bír.

ORIGO

Raciznak...

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.04 0 0 190
Bárdos egy II. osztályú hírolvasó. Elviselhető rádiós sportriporterből lett gyenge belpolitikai újságíró.
Előzmény: sdfgrty (189)
sdfgrty Creative Commons License 2003.12.04 0 0 189
Bárdos a legnagyobb, legjobb tévés???????
Ezt nem hiszem el, van aki ilyet leir!
Te nem Bárdos vagy, és magadat dicséred?
Bárdos nagyon gyenge.
Előzmény: ATTIS 54 (183)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.04 0 0 188
Mint szakmabéli véded D-209 kubai koktélpartnerénak, Bárdosnak a szakmai renoméját. Szánalmas.
Előzmény: ATTIS 54 (183)
kábelbúvár Creative Commons License 2003.12.04 0 0 187
December 10-én két percre elsötétül a TV2. Az ORTT határozata szerint a csatorna "Forrónyomon" című műsorszámában egy gyilkosság egykori áldozatának fényképével élt vissza emberi jogot sértő módon.

INDEX

Előzmény: kábelbúvár (182)
ATTIS 54 Creative Commons License 2003.12.04 0 0 186
Köszönöm a "szakértői" véleményt, látom sok közöd van a médiaismerethez.

Már egyszer írtam neked, hogy a nicked tetszik, méltó hozzád, de vitatkozni nem fogok veled. Nézd a hírTV-n Pörzsét meg Kerényit, olvass sok-sok Demokratát, járj majd a szép új Demokráciaközpontba, vagy tüntess, sípolj, dobolj a Kocsis Imrével. Az a te színvonalad, az való neked, ott jól érzed majd magad.

Előzmény: ipari tusko (184)
ATTIS 54 Creative Commons License 2003.12.04 0 0 185
Köszönöm a "szakértői" véleményt, látom sok közöd van a médiaismerethez.

Már egyszer írtam neked, hogy a nicked tetszik, méltó hozzád, de vitatkozni nem fogok veled. Olvass sok-sok Demokratát, járj majd a szép új Demokráciaközpontba, vagy tüntess, sípolj, dobolj a Kocsis Imrével. Az a te színvonalad, az való neked.

Előzmény: ipari tusko (184)
ipari tusko Creative Commons License 2003.12.04 0 0 184
"lehet látni, hogy hova süllyedt az RTL Híradó színvonala..."
Az rtl és a tv2 hírműsorok színvonala szvsz egyformán az 'értékelhetetlenül szar' kategória volt mindig is.
Illetve ha a 'Goebbelsi propaganda' értéknek számít, akkor végül is nem rosszak:D

Bárdos meg olyan, mintha hivatalos mszp aktivista lenne, a műsoraira kb ki lehente írni, hogy 'fizetett választási hirdetés'.

Úgy hiszem, hogy bőven eljött az ideje mindkét tv, de főleg a tv2 országos frekevenciájának az elvételére, a közszolgálati kötelezettségvállalás nem teljesítése miatt.

Előzmény: ATTIS 54 (183)
ATTIS 54 Creative Commons License 2003.12.04 0 0 183
Mint szakmabéli mondhatom Bárdos jelenleg az egyik legjobb televíziós szakember az országban, a tv2-nek már rég fel kellett volna ajánlania egy főszerkesztői titulust. Amikor Krecz Tibor volt az RTL hírigazgatója Bárdos már akkor is afféle "kisfőnökként" működött mellette. Amikor Kreczet eltávolították egy rövid ideig Bárdos volt a főnök és minden ugyanúgy ment tovább. Őt követte Kotroczó Róbert (aki reggelis főszerkesztőből nulla tapasztalattal híradós riporter, majd néhány hónap múlva hírigazgató, no comment...), lehet látni, hogy hova süllyedt az RTL Híradó színvonala...
kábelbúvár Creative Commons License 2003.12.04 0 0 182
Etikátlannak és jogszabályokba ütközőnek tartja az ORFK a TV2 egyik riportjában alkalmazott szerkesztési módszert, és emiatt jogi lépéseket fontolgat a tévé ellen a rendőrség három sajtósa. A kifogásolt anyagban a kereskedelmi televízió szerkesztett hangfelvételt játszott be, melyen az ORFK három munkatársa adott telefonon tájékoztatást a tévének.

INDEX

Lehet, hogy ez is kapcsolatban lehet a kirúgással?

los_ramones Creative Commons License 2003.12.03 0 0 181
bocs, de ez a sztori nekem nincs meg. hogy kap a retekklub sajtó- és politikai támogatást? és milyen hadjáratot folytatnak a tv2 ellen?
Előzmény: Törölt nick (180)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.03 0 0 180
Nehéz egy olyan kereskedelmi csatornának - tv2 -úgy versenyeznie, hogy a vetélytársa - RTL Klub- sajtó és politikai támogatást kap. Ezenkivűl at vetélytársa hadjáratot is folytat ellenük egyes szabadscsapatok által.
Amúgy mindkettő megéri a pénzét.
Előzmény: los_ramones (179)
los_ramones Creative Commons License 2003.12.03 0 0 179
mit csinál vajon egy "kreatív főszerkesztő"? kreatívan szerkeszt kreatív híreket vagy híreket kreál? (de furcsa ez így leírva :)
Előzmény: kábelbúvár (178)
kábelbúvár Creative Commons License 2003.12.02 0 0 178
"Menesztette Bernáth György hírigazgatót és Hazai Gábor műszaki és gyártási igazgatót a TV2 vezetése.
2003.12.02 17:31 MTI

Az információ szerint a lépés hivatalos indoka a társaságnál folyó átszervezés, amelynek részleteit napokon belül közlik a munkatársakkal. A döntés része a két igazgatóság megszüntetése is.

Az MTI úgy értesült, a hírterületet ezentúl - egymás mellé rendelten - Kert Attila, a Tények és Pánczél Andrea, a Jó estét Magyarország főszerkesztője, valamint Bárdos András kreatív főszerkesztő irányítja. Az MTI-nek az ügyben a TV2 egyetlen vezetőjét sem sikerült megszólaltatni."
ma.hu

Bárdosé minden felelősség hírügyben?!


kábelbúvár Creative Commons License 2003.03.11 0 0 177
És sóval behintenék a helyét? :)

Már a királyival kapcsolatban is hallottam effélét...

Előzmény: A birka (176)
A birka Creative Commons License 2003.03.11 0 0 176
nem lenne baj, ha a tv2 eltûnne
Előzmény: kábelbúvár (169)
kábelbúvár Creative Commons License 2003.03.11 0 0 175
Tőlem asztán ne várj véleményt a TV2-ről, mer talán 7-ente 1x siklok át rajta kapcsolgatás közben...
Előzmény: serial (174)
serial Creative Commons License 2003.03.11 0 0 174
A vörös köztévén kívül lesz egy MSZP-SZDSZ-es tévé is?
Előzmény: kábelbúvár (169)
Inspector E. Morse Creative Commons License 2003.03.11 0 0 173
Azt nem tudom, de az első hír anno szerintem az MFB-ből szivárgott, azzal a céllal, hogy ne kelljen megadniuk a hitelt.
Előzmény: méregkeverő (172)
méregkeverő Creative Commons License 2003.03.11 0 0 172
Igen, én is megtaláltam decemberi hírek között!

Ezek szerint akkor indították volna a hitelkérelmet?

Előzmény: Inspector E. Morse (171)
Inspector E. Morse Creative Commons License 2003.03.11 0 0 171
Mert hónapok óta húzódik.
Mintegy 3-4 hete úgy tűnt, hogy átment a dolog, de ezek szerint még nincs döntés.
Mondjuk nem az a tipikus fejlesztési banki tevékenység.
Előzmény: méregkeverő (170)
méregkeverő Creative Commons License 2003.03.11 0 0 170
Nekem olyan deja vu érzésem van, hogy ezt a hírt szóról szóra már olvastam pár hónappal ezelött...
Előzmény: kábelbúvár (169)
kábelbúvár Creative Commons License 2003.03.11 0 0 169
"A tv2 jövője a tét
2003. március 11. 10:10

MNO
A tv2 tulajdonosa, az MTM-SBS Televízió Rt. hatmilliárdos hitelkérelméről hamarosan dönt a száz százalékban állami tulajdonban lévő Magyar Fejlesztési Bank (MFB) igazgatósága – értesült a Magyar Nemzet.

Sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a Magyar Nemzet információit az MFB szóvivője. László Boglár kifejtette: ekkora összegű döntéshez a pénzintézet igazgatóságának a jóváhagyására van szükség, de ebben a hónapban biztosan nem dönt a testület az ügyben.

A polgári lap úgy tudja, a tv2 aggasztó pénzügyi helyzete egyre sürgetőbbé teszi a hitelfelvételt. Ezzel szemben Pintér Dezső, a kereskedelmi televízió elnöke nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a tavalyi év második felében a csatornát működtető MTM-SBS Rt. piaci pozíciója megerősödött, gazdasági helyzete megnyugtatóan stabilizálódott.

A tv2 illetékesei tegnapi megkeresésünkre nem nyilatkoztak az ügyben.

Emlékezetes: tavaly a tv2 tulajdonosi szerkezete és a menedzsmentje is megváltozott. Távozott a televízió vezérigazgatója, Tolvaly Ferenc, aki értékesítette 27,6 százalékos részvénycsomagját. A fő részvényes, a luxemburgi SBS nem talált maga mellé megfelelő befektetőt, és az Erős János által vezetett MFB-hez fordult hitelkérelmével. Független szakértők szerint az állami pénzintézettől teljesen idegen lenne a médiapiaci befektetés. "

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!