A teljes jelentés szerint 2019. február 1-jén greenwich-i középidő szerint 14:42:09-kor Marseille városa mellett fog a talajba csapódni a meteor. Nagyon sajnálom azokat a szegény embereket, akik ott élnek, de azért örülök, hogy nem itt Európában ér majd földet ez a rettentő veszedelem.
Na tessék itt van már
http://index.hu/tech/tudomany/rmgdn/
beidézem a cikket:))))
Előzetes számítások alapján a 2002 NT7 névre keresztelt szikladarab az első, amelyik ténylegesen veszélyeztetheti a Földet. A csillagászok úgy kalkulálnak, az aszteroida 2019. február 1-jén találkozhat össze kedvenc bolygónkkal - bár biztosat egyelőre senki nem mer állítani.
A tudósemberek az úgynevezett Palermo-skálán 0,06-os értékre saccolták a veszély nagyságát, és ezzel az NT7-es objektum elsőként ütött meg pozitív értéket. A meteor átmérője - fényéből ítélve - két kilométer lehet, elég ahhoz, hogy leradírozzon egy tetszőleges kontinenst a Föld színéről.
Arrébb van
A csillagászok láthatóan ráizgultak a témára, bár legtöbbjük arra számít, további mérésekkel ki fogják deríteni, pontosan hány kilométerre kerüli el bolygónkat az aszteroida.
Az NT7-es az új-mexikói Linear csillagvizsgáló automata keresője fedezte fel július 5-én. Azóta több mint 200 helyen figyelték meg a szikladarab mozgását.
Az NT7 837 naponta kerüli meg a Napot ferde pályáján, amely egyik oldalon Marshoz, másik felén pedig a Földhöz közelít.
Közeleg a világvége?
Részletes számítások szerint az NT7-es több ízben keresztezi a Föld röppályáját, ám a legvalószínűbb, hogy 2019. február 1-jén csapódik be 28 km/s sebességgel, amivel kontinensnyi területet semmisíthet meg, és az egész bolygó éghajlatát megváltoztathatja.
Pontosabb képet azonban csak a következő másfél év elteltével kapnak a csillagászok, ezalatt ugyanis tisztán látható lesz az aszteroida mozgása. Az addig összesített adatokból talán jövő karácsonyra kiderülhet, hogy egy pár zoknit vagy egy nukleáris robbanófejjel felszerelt rakétát kérjünk Jézuskától.
Dr. Donald Yeomans, a NASA Sugárhajtómű Laboratóriumának munkatársa szerint az NT7 pályája szokatlanul ferde, eddig nem is figyeltek fel rá a csillagászok. A tudós ugyanakkor úgy véli, a jelenlegi számítások néhány tízezer-millió kilométeres hibahatárral dolgoznak, azaz egyelőre még felesleges lisztet halmozni, meg úgy egyébként is.
Ha erdekel
Megtalaltam az interview-t
http://news.bbc.co.uk/hi/english/sci/tech/newsid_467000/467572.stm
ez a comet-tekkel foglal foglalkozik foleg,
a kulso bolygok anomalis mozgasarol a napokban olvastam egy Toronto Star(ujsag)tudomany reszlegeben.
Ezek igaz nem bizonyitott tenyek, hanem tornyosulo tudomanyos megfigyelesek.
A kulso bolygok es a hosszo palyan levo ustokosok mozgasan eszlelnek rendellenessegeket, amik a szamitasok szerint egy ismeretlen kulso ero letezesere utalnak...
Ez nagyon izgalmasan hangzik, csak kár, hogy nem igaz. A külső bolygók mozgásán semmi sem utal ismeretlen külső erőre.
Kedves Dr L
Lehet hogy csak en latok ebben erdekesseget meg miszteriumot, hogy ez az ugynevezet nem letezo bolygo/akarmi az esetleges rombolo hatasa fel-fel jon T-mara.
Csak egy nehany dolog:
A vilag minden tradiciojaban megtalalhatok az ozonviz tortenetek, amik igazabol lehettek a bolygo hatasara torteno szokoarak...
Vilagmeretu katasztrofak nyomait latja a tudomany minden aga: a magneses polusok atfordulasa, hirtelen melyhutott mamutok maradvanyai, amiknek a gyomraban megemesztetlen tropicus novenyeket talatak stb...
A kulso bolygok es a hosszo palyan levo ustokosok mozgasan eszlelnek rendellenessegeket, amik a szamitasok szerint egy ismeretlen kulso ero letezesere utalnak...
Aztan teljes mas: erdekes modon a vilag fejlett orszagainak vezetoi mind penz szukeben szenvednek, egyre tobb az adofizeto es megis egyre kevesbb jut a koltsegvetesekben a populus szuksegeire, erdekes modon senkinek nincs se erdeke se ideje belenezni hogy a nagy penzszoras mellett, valami fekete project-ek keszulnek a kivaltsagosok reszere a ‘nyaj’ tudta nelkul...
Lehet hogy en vagyok tulzottan paranoid de vegul is lehetnek osszefuggesek…!?
En csak azzal lennek kicsit ellentetbe hogy, a 2003- tavasz az egy kicsit eroltetett, de az teljesen elkepzelheto hogy idorol-idore egy ilyen pusztito egitest kiirtja a foldi civilizacioknak, aztan a maradvanyokbol ujra epit az ember...
Lehet hogy ez olte ki az dinosaur-okat is...valami, ilyen dolgokra gondoltam.
Vegul is a fontiek mind dokumentalt anyagok, megtalalhatok a teljes media spectrumon, kulonbozo aranyokban empirikus es tudomanyos forrasokbol szarmaznak.
Elnezest hogy ilyen hosszura sikerult, nem szeretnem tulzottan dominalni ezt a kihalasban levo topic-ot.
udv
eva
Kedves tsabee!
Koszi hogy kisegitettel, de ugy latom nem sok mindenkit erdekel ez a tema, pedig lenne sok dolog ezzel kapcsolatban amit ki lehetne targyalni.
Udv
eva
Kedves bagojj
Remelem neked lesz igazad, hogy ez csak egy “f”-seg. Szerintem tobb van ebben, mint amit csak valaki panik keltes celjabol kitalat. Egyebkent ez nem egy uj tema, sokan foglalkoznak ezzel mar eleg regota, sot tudomanyosan is vannak indikator anomaliak amit persze nem lehet bizonyitani, de nem is publikaljak ha csak tehetik.
Mar a Sumer-ek is tuzetesen irtak ennek a bolygonak a kulonleges viselkedeserol es a rombolo hatasarol a naprendszerukre nezve. Nibiru sumer-rol durvan forditva a “keresztezo bolygot” jelenti. Mindez kb 6000 evvel ezelott. Ezek voltak azok akik feljegyeztek kis sar-tablacskaikon hogy a bolygok keringenek a Nap korul nem visa-versa, mint ahogy mi sejtettuk par szaz evvel ezelott, sot pontos leirasuk van a bolygokrol kintrol befele jovet, a mai emberrel szemben, ha jol tudom Pluto-t valamikor a 1930-as kurol fedeztuk fel.
Mas: 1982-ben NASA-nak volt egy rovidke kijelentese hogy eszlelnek egy rejtelyes egittestet. Egy evre ra felkuldtek az IAS (Infrared Astronomical Satellite) amin kerestul allitolag lattak a bolygot, aztan nagy csend az allami hatosagok felol, persze mit is tudnanak csinalni, talan csak annyit hogy csondben ‘saving there own asses’ (elnezest ezt nem tudom kello keppen forditan) es remenykednek hogy nagy resze az embereknek az utolso pillanatig nem fogja elhinni, hogy mi is tortenik.
Az ilyet bolygónak hívják egyáltalán? És lehet látni otthoni távcsővel egy olyan bolygót, ami épphogy a naprendszerünk határán van (vagy még ott se)?
És van arra esély, hogy az emberiségnek az a harmada pusztul el, amelyik ilyen faszságokat kitalál, illetve elhisz? Kurvaanyjukat, le kell csukni mindet pánikkeltésért.
Megközelítőleg ezt jelenti az angol szöveg.
(fogalmam sincs hol találta az olvtárs)
Magyarország hegyláncok gyűrűjében fekszik,amely védi őt a tengerek és óceánok olyan
támadásától és azon üvöltő szelektől, amilyenek egy természeti csapás során előadódhatnak.
Az országnak gazdag termőföldje és intelligens lakossága van, így hát könnyen össze fogják tudni
szedni magukat, hogy új életet kezdjenek.
Végeredményben, -jóval délebbre- az új egyenlítőhöz közelebb fog elhelyezkedni,
így az időjárása kedvező lesz.
Magyarország legnagyobb gondjai ezekből az előnyökből fognak adódni,
ahogy a közeli felmelegedő sarki területeket és az elpusztult városokat elhagyók beözönlenek.
és ha világ vége mit kezdünk azzal amit 1:3 arányban nyertünk ? :)))))))))
remélem baromság az egész...
ja valaki azt az angol szöveget letudná forditani amit ide irt egyik topic társunk?
te nagyon hölye tegnap inditottam topicot uggyan ezzel a címmelll............
mekkora egy állat vagy nem látsz a szemedtöl_? még az utolsó 15 böl se került ki te megmegnyitod ugyan azzal a cimmel ráadásul....pff
A múltkor is eljött, de aztán hajnalra úgy berúgtunk hogy elmaradt a világvége. Azel?tt meg az érdekl?dés hiánya miatt maradt el... talán most, de én már nem bízom benne.
Én már csak egy ilyen hiszékeny, beszari fajta vagyok, aki örülne, ha asztronómus mondaná, hogy nincs baj.
Az asztrológusok világvége-jövendölései engem is hidegen hagynak.
A hunnián megadják azokat a koordinátapontokat is, ahol látható ez az izé. Jó lenne, ha valami csillagászember belenézne a távcsövébe, aztán beugrana ide a fórumra és azt mondaná, hogy marhaság az egész.