Keresés

Részletes keresés

joss Creative Commons License 2002.06.19 0 0 176
ÉBRESZTŐ!!!!!!!!!
Az elmúlt napok eseményei nem tüntek fel?

benne van a magyarázat mindenre.

Előzmény: ventillátor (175)
ventillátor Creative Commons License 2002.06.19 0 0 175
"Viszont megyó ennek a beteg eszmének elkötelezett híve"

Honnan szeded? Szerintem egyszerű karrierista.

Előzmény: joss (174)
joss Creative Commons License 2002.06.18 0 0 174
személyesen Medgyessy Péter adta le a sortűzet..
ezt a baromságot senki sem állította te szerencsétlen.
Viszont megyó ennek a beteg eszmének elkötelezett híve. (Önként, dalolva. tülök gyula a mai napig arra büszke, hogy önként lett avós fasszopó.

Nagy Imrét a saját volt moszkovita tettes-társai végezték ki ruszki kenyéradóik parancsára, ( vagy önszorgalomból ami sokkal rohadtabb.)

Előzmény: ventillátor (171)
Zol Creative Commons License 2002.06.18 0 0 173
...mikor Orbán miniszterelnök lett, nem egy- hanem többszázmilliót költöttek rá az új házára, mert a régi, ahol Horn és Antall lakott, nem volt jó neki, oda Ádert költöztette be. Magának a Béla kir. úton csináltatott egy házat, majd most, mikor látta, hogy mennie kell, eladta.
No akkor pontosítsunk: Nem OV háza, hanem az államé. Nem OV adta el, hanem az állam. Mennyiért adta el? Mennyiért vette? Mi az egyenleg? Egyébként egy 100 %-os állami tulajdonu cégnek adta el, tehát lényegében az állam tulajdonában maradt.
Medgyessy ... távozása után az állam értékesíteni tudja majd a biztonsági berendezéseket
Csókolom, akkó gyöttünk a golyóálló ablaküvegekért ...
Előzmény: ventillátor (169)
keresetlenu Creative Commons License 2002.06.17 0 0 172
Görgey miniszter úr személyi ügyben (Nemzeti igazgató) azt mondta, hogy pályáztatni fog. Pár nappal késöbb nem pályáztatott, hanem kinevezett valakit (aki mellesleg jó volt vagy lett volna) Vagyis a miniszter úr nem mondott igazat személyi ügyben.
Előzmény: ventillátor (169)
ventillátor Creative Commons License 2002.06.17 0 0 171
Ja persze, személyesen Medgyessy Péter adta le a sortűzet. Úgy ahogy 56 előtt Nagy Imre gyilkolta a vetélytársait, végül sajátmagát is elárulta és kivégezte.
Előzmény: joss (164)
ventillátor Creative Commons License 2002.06.17 0 0 170
"_rohadt alapszerződések, Energia-szektor eladása hugyé'-fosé' Ágyleépítések a korházakban ... kezdetnek elég???"

Mondj egy kommunista elemet bármely alapszerződésből.
Energia-szektor eladása - tipikusan kommunista, ezek a rohadt kommunisták mindent csak eladtak negyven évig, nem győzte a polgári oldal visszaállamosítani. Ugye?
Ágyszámleépítés - én se örülök neki. Bizonyára a gazdasági ésszerűség érdekében tették, mikor rosszul állt az ország. A gazdasági ésszerűség is tipikusan kommunista dolog, a nyugati kapitalista országok hírből sem ismerik.

Előzmény: joss (164)
ventillátor Creative Commons License 2002.06.17 0 0 169
"Van egy üzlettárs akiről sok érdekeset lehet olvasni."

Több üzlettárs is van. Például Schlect Csaba.

"Van egy miniszter aki személyi ügyekben hazudik."

Szerencsére már csak volt. (Bár nem tudom, melyikre gondolsz, én több példányt is tudok.) De hogy érted ezt a személyi ügyet?

"Van egy magánház, amire 100 millát költenek."

Biztos van több magánház, amelyre ennyit költenek, van amire többet, van amire kevesebbet. Attól függően, hogy a tulajdonosnak mennyi pénze van.
De ha az állami szférát nézzük: Rémlik, hogy mikor Orbán miniszterelnök lett, nem egy- hanem többszázmilliót költöttek rá az új házára, mert a régi, ahol Horn és Antall lakott, nem volt jó neki, oda Ádert költöztette be. Magának a Béla kir. úton csináltatott egy házat, majd most, mikor látta, hogy mennie kell, eladta. Tehát a következő miniszterelnöknek választania kellett, hogy vetet magának egy házat, vagy a sajátjában marad. Végül az utóbbi, olcsóbb megoldást választotta, erre MAX. 100 milliós keretet állapítottak meg. Egyébként a villanyt, vizet, gázt továbbra is Medgyessy fizeti, nem az állam.
Ja, mégegy eszembe jutott: ex-sportminiszternek havi félmillióért béreltek lakást, amit még félévig kell fizetni. Ez 60 hónapra számolva 36.000.000 forint. Medgyessy házának biztonsági felszerelése állítólag 40-50 milliót lesz, tehát nem sokkal több, és ő mégiscsak miniszterelnök, ráadásul távozása után az állam értékesíteni tudja majd a biztonsági berendezéseket, így a pénz egy része vissza is jöhet.

Tehát akkor mitől kommunisták a szóbanforgó emberek?

Előzmény: keresetlenu (165)
Lefty Wright Creative Commons License 2002.06.15 0 0 168
Én tisztelem a néhai Antall Józsefet, de szerintem nem hülyeség az a 25 év várakozási idő.
(Arról nem is beszélve hogy a jelenlegi elég ocsmány teret kifejezetten Antall emlékének megcsúfolása lenne róla elkeresztelni.)
Kaufmann Lajos Creative Commons License 2002.06.15 0 0 167
"Én hallottam az RMDSZ nyilatkozatát a kormányváltásról, én nem tapasztaltam azt, hogy bármi bajuk lenne a szocikkal."

Romabroki hozzászólásában szó sem volt az RMDSZ-nek a kormányváltásról elhangzott nyilatkozatáról.

A hozzászólás az alapszerződés kérdését érintette.

Előzmény: ventillátor (162)
Wágner úr Creative Commons License 2002.06.15 0 0 166
Mivan, mivan?! Há' az van, hogy pár üveg vodkáé' egy sztrovacsek ottan Moszkóviába' csinál akármennyi olyan táblát, hogy "Ploscságy imenyi Józsefa Antala", ráadásul cirillkalmas bötükkel... na... eztet akár le is lehet jattolni, csak aztat nem tudom, bogy nekem mi lenne ebből a züzlet... meg aztán erre még sokat köll inni, másképp nem tárgyas egyik tárgyalás se nem, vagyis tárgyatlan... mindegy... akkor is inni köll, na... Egészség!
Előzmény: keresetlenu (165)
keresetlenu Creative Commons License 2002.06.14 0 0 165
Most mi van?

Van egy üzlettárs akiről sok érdekeset lehet olvasni.
Van egy miniszter aki személyi ügyekben hazudik.
Van egy magánház, amire 100 millát költenek.
Van

Előzmény: ventillátor (161)
joss Creative Commons License 2002.06.12 0 0 164
Ők milyen kommunista dolgot cselekedtek például a Horn-kormány alatt? Mert egyet se tudok...
Szedd össze magad!
_rohadt alapszerződések, Energia-szektor eladása hugyé'-fosé' Ágyleépítések a korházakban ... kezdetnek elég???

Már el kéne szakadni attól, hogy 15 évvel ezelőtt mi volt, az a lényeg, hogy most mi van.
Ezt nehezen tudja megtenni a családom, miután a nagynénémet az Óvári sortüz vitte el. Biztos nem a kommunizmus nevében ugye? Na ,hogy megértsd: Ennek az eszmének voltak és maradnak Mo.-i helytartói fennt nevezett tetvek.

Ma már Brüsszelt szopják Moszkva helyett.

Van 1 vízióm: ha a jövőben azUnió a felvételünk feltételéül azt szabná meg, hogy engedjük vissza a ruszkikat, ezek rögtön megmagyaráznák, hogy ez milyen nagyszerű nekünk.
Ez tudom, hogy nagyon abszurd, de szemléltetésnek asszem jó.
egyelőre ennyi.

Előzmény: ventillátor (161)
joss Creative Commons License 2002.06.12 0 0 163
Ők milyen kommunista dolgot cselekedtek például a Horn-kormány alatt? Mert egyet se tudok...
Szedd össze magad!
_rohadt alapszerződések, Energia-szektor eladása hugyé'-fosé' Ágyleépítések a korházakban ... kezdetnek elég???

Már el kéne szakadni attól, hogy 15 évvel ezelőtt mi volt, az a lényeg, hogy most mi van.
Ezt nehezen tudja megtenni a családom, miután a nagynénémet az Óvári sortüz vitte el. Biztos nem a kommunizmus nevében ugye? Na ,hogy megértsd: Ennek az eszmének voltak és maradnak Mo.-i helytartói fennt nevezett tetvek.

Ma már Brüsszelt szopják Moszkva helyett.

Van 1 vízióm: ha a jövőben azUnió a felvételünk feltételéül azt szabná meg, hogy engedjük vissza a ruszkikat, ezek rögtön megmagyaráznák, hogy ez milyen nagyszerű nekünk.
Ez tudom, hogy nagyon abszurd, de szemléltetésnek asszem jó.

Előzmény: ventillátor (161)
ventillátor Creative Commons License 2002.06.08 0 0 162
Én hallottam az RMDSZ nyilatkozatát a kormányváltásról, én nem tapasztaltam azt, hogy bármi bajuk lenne a szocikkal. Sőt!
Előzmény: romabroki (160)
ventillátor Creative Commons License 2002.06.08 0 0 161
"Horn,kovács,lendvai,csehák, gál, medgyesi"

Ők milyen kommunista dolgot cselekedtek például a Horn-kormány alatt? Mert egyet se tudok. Továbbá a rendszerváltás óta olyan nyilatkozatot se hallottam tőlük, ami alapján ők a kommunizmus elvét képviselnék. Már el kéne szakadni attól, hogy 15 évvel ezelőtt mi volt, az a lényeg, hogy most mi van.

Előzmény: joss (156)
romabroki Creative Commons License 2002.06.02 0 0 160
"Hornék több szomszédos országgal megkötötték az alapszerződéseket, és nem folytattak konfrontatív politikát a szomszéd országokkal. Tudták, hogy a kinti magyarokon nem lehet úgy segíteni, ha azt a kinti kormányok ellen teszi."

Ezek az alapszerződések nem tartalmztak semmi olyat, amely segíthetett volna az ottani magyarokon. Nem csoda, hogy mind az RMDSZ, mind a felvidéki magyarság elítélte a paktumokat. Tehát ők - az egyedüli érintettek - tőled kissé eltérően ítélték meg a kérdést.

"Orbán szimbólikusan politizált. (...) Az nem érdekelte, hogy ezzel romlik a viszony a szomszédokkal, ami nem tesz jót az ottani magyaroknak se."

Még egyszer mondom: azt, hogy mi a jó és mi rossz az ottani magyaroknak, de te akard eldönteni Budapestről, vagy akárhonnan az országból. Ha ők egyetértenek a kormány nemzetpolitikájával, akkor jó az a politika, ha nem értenek egyet, akkor nem jó. Amúgy szerinted a Mária Valéria-híd felépítése, a státustörvény és a Magyra Állandó Értekezlet létrehozása, a kárpátaljai árvízkárosultak támogatása, a szerb hadsereg által lerombolt horvátországi magyar templomok újjáépítése, az erdélyi magyar tudományegyetem elindítása tényleg csak szimbolikus cselekedet? A Horn-kormány ezelet miért nem csinálta meg?

"Hallani lehet kirúgásokról magyarigazolvány-igénylés miatt."

Bocs, én naponta olvasom a neten az erdélyi és felvidéki sajtót, és egyetlen ilyen esetről sem hallottam. Ez márcsak azért is nehezen hihető, mert az igénylések titkosak. Ha valakinek cikis a munkahelye (pl. nac. román a főnök vagy a kollégák), akkor valószínűleg nem dicsekszik el az igényléssel.

"Viszont ha ugyanezt a pénzt kinti magyar szervezeteknek adnák, jobb helyre kerülne."

Harmadszorra is: ezt döntsék el az érintettek. Amúgy az RMDSZ már kapott pénzt - saját kérésére - a belső választásokra. Tudod, mit vettek belőle? Volkswagen Passatot Markó Bélának.

A pénz most jó helyen van, hidd el nekem.

Előzmény: ventillátor (142)
kiskecskegida Creative Commons License 2002.06.02 0 0 159
Nem tudtam, hogy a Moszkva tér korábban Széll Kálmán nevét viselt. Valami Tisza Kálmán rémlett valahonnan.
Előzmény: iporj (158)
iporj Creative Commons License 2002.06.02 0 0 158
A Budai Polgár legfrissebb száma írja a Moszkva térről:

Moszkva téri emlékek

Napjaink egyik legnagyobb budai közlekedési csomópontjának rekonstrukciója, sok évtizedes vita és huzavona után, az érdekelt három kerület (I. II. XII.) és a főváros hathatós összefogásával talán még belátható időn belül megvalósul. Néhány évszázaddal ezelőtt, a török hódoltságot követően, a mai Mechwart, Széna és Moszkva tér által körülölelt területen még téglavetők működtek. A régi feljegyzések szerint a mai tér az egykori Csízhalom nevű domb elbontása után jött létre, majd a hegyoldalba vájt területen működött a Christen család téglagyára.

Az agyagbánya helyén tátongó gödröt 1892-94 között rendezték, itt alakult meg a Budapesti Budai Torna Egylet (BBTE) sporttelepe. Modern teniszpályát építettek, melyet télen felöntöttek és jégpályaként működtettek. További gyarapodás 1897-ben következett be, amikor az ezredéves kiállítás sörkostoló-pavilonját átszállították a térre, és ezt használták klubházként. A BBTE rangját emelte, hogy a neves Budapest Korcsolyázó Egylet l900-ban teljes tagságával csatlakozott hozzá. Lassan-lassan a sporttelep atlétikai centrummá nőtte ki magát, új csarnok létesítése vált szükségessé. A Sándy Gyula által tervezett klubházat 1913 augusztusában avatták fel. A villamosforgalom növekedése miatt a sportpályát, valamint az épületet 1938-ban elbontották. A cél a Széna tér és Krisztina körút közötti villamos pálya kiépítése volt. Egyébként a zugligeti és hűvösvölgyi villamos már korábban itt fordult meg. A Margit körút forgalmi kiépítésekor helyezték át a Beszkárt farkasréti vonalának végállomását a Déli pályaudvarról a mai Moszkva térre, melyet 1929-től Széll Kálmán magyar politikusról (1843-1915) nevezték el, aki korábban pénzügyminiszter, majd 1907-15-ig miniszterelnök volt.

A közlekedési csomóponttá alakulás után a várócsarnokok tervezésére nyilvános pályázatot írtak ki, melyet Hanák Pál építészmérnök nyert el és az elkészült épületet a kor legjobb, modern közlekedési építményei között tartották számon. Az elegáns, lóhere formájú és több üzlet számára otthont adó épület sajnos nem érte meg a felnőttkort, mert a II. világháború vihara teljesen eltörölte a föld színéről. A nagy világégés után egy évig Sztálin térnek nevezték el, majd 1946-tól Moszkva térnek. Neve sokáig nem ment át a köztudatba a "régi gyerekek" Kalinak, a későbbi generáció "Kalefnek" becézte.

A tér közepén, 1979-ben a Fővárosi Tanács díszkutat állíttatott fel, melyet Makrisz Agamemnon szobrászművész készített el, alapépítményét Tokár György építész , a szobor nyolc műkőtálcáját Makrisz Zizi tervezte. Itt van a 2. metró egyik leghosszabb állomása, melyhez közvetlenül csatlakoznak a Hűvösvölgy, Zugliget, Móricz Zsigmond körtér és Farkasrét irányába futó villamosok, autóbuszok.

Ki hinné napjainkban, mikor az említett közlekedési eszközök többszöröse és a száguldani vágyó autók sokasága a Moszkva tér behatárolt területén egyáltalán nem fér meg békés egymás mellett élésben, hogy valamikor, éppen a háborúból való lassú ébredés időszakában, a Margit körút felől nézve a jobboldalon, egy piaccá alakult bódésor állt. A többnyire hullott fából, lécekből összetákolt árusító alkalmatosságok katonásan zárt sorokban egymás mellett helyezkedtek el, kis utcácskákat képeztek, ahol azért elfért a sietős bevásárló mellett egy-egy bámészkodó is. A vevők egyre növekvő igényeinek kiszolgálására egyre sokasodtak, változatos portékákat kínálva. Többnyire friss, ropogós péksüteményeket, tejtermékeket, harmatos zöldségeket és gyümölcsöket kínáltak, de megjelentek a húsosok és halárusok is.

Jómagam szinte naponta megjelentem ezen a piacon, mikor barátnőimmel Zágonyi Olgával és Miklós Mártával a Lórántffy Zsuzsanna utcai Baár-Madas gimnáziumból tanítás után kiszabadulva, egészségügyi séta gyanánt gyalog tettük meg a két villamos megállónyi utat. Sokszor csak nézelődtünk, máskor farkaséhesen "estünk be" a bódésorok közé, ahol vidáman mosolyogtak ránk a barnára sült zsemlék negyven filléres áron. A zsemléket juhtúróval "gazdagítottuk" (tíz deka 2.70-be került), a zsákmányon testvériesen megosztoztunk - összekapargatva soványka zsebpénzünket. Az otthonról hozott bicskával felvágtuk, megkentük és egy padon (bár nem volt ildomos) mindenki szemeláttára befaltuk. Az évek során, a bódésor szemérmetlenül terjeszkedett a Szilágyi Erzsébet fasor felé, vevőkben nem volt hiány, ezért bíztak a jövőben. Az alkalmi piacnak éppen ez a szerénytelen elterpeszkedés lett a veszte. A közlekedés növekedésével egyre inkább megkezdődött a "kiszorítósdi", s miután esztétikai látványként sem illeszkedett bele a budai közlekedési gócpontba, néhány év áldásos működés után a piacot beterelgették a Fény utcai csarnokba. A Moszkva tér másik kedves emléke, hogy szerelmespárok, közös programra induló diáktársak, kirándulócsoportok kedvelt találkahelye volt a közismert óra alatt, melynek napjainkban se híre se hamva.

A régi, patinás Trombitás étterem, melynek valamikor hivatalos bejárata a Retek utcában volt, még tartja magát a vetélytársak: a Mac Donald's és a Kínai étterem szomszédságában ,s törekszenek a vendégkör megtartására. Sajnos a mai Moszkva tér fő jellemzője: reggel az emberpiac, a későbbi órákban az alkalmi zugárusok és az utánuk maradt piszok.

Vargáné Toldi Sarolta


www.masodikkerulet.hu
www.budaipolgar.hu

Rézeleje Creative Commons License 2002.05.31 0 0 157
Kösz.
Előzmény: ventillátor (153)
joss Creative Commons License 2002.05.31 0 0 156
"A kommunisták (vagy ha úgy tetszik, bolsik) egy parlamentből kiszorult pártban vannak, amit úgy hívnak: Munkáspárt. "

?????????????

Horn,kovács,lendvai,csehák, gál, medgyesi:
mindannyian kádár et.kedvenc háziállatai voltak ha nem tévedek.

Előzmény: ventillátor (152)
ventillátor Creative Commons License 2002.05.30 0 0 155
Örülök a hozzászólásodnak, mert te legalább őszinte vagy.

A fórumokon elég sok primitív bunkó állat van, akik viszont megpróbálnak okoskodni, úgy tenni, mintha nem lennének primitív bunkó állatok.
Te legalább nem próbálsz IQ-val rendelkező embernek látszani. (Elolvastam a többi hozzászólásodat is).
"Fikázni, azt tudsz" (idézet tőled), de ha megkérdezem, mikor árult hazát a Göncz, nem fogsz tudni egy normális választ adni rá. Ezért nem is kérdezem meg.

Előzmény: le_a_komcsi_pestissel (154)
ventillátor Creative Commons License 2002.05.30 0 0 153
Átkeresztények? Ez tetszik.
Előzmény: Rézeleje (150)
ventillátor Creative Commons License 2002.05.30 0 0 152
Kedves Barátom!

Nem olvastad a Gyűrük urát? Vagy a Ragtimeot? Mindkettőt a kitűnő Göncz Árpád fordította.

Börtönből jelentéseket? Ez nem logikus, ilyet még nem hallottam. Vagy-vagy.
Talán a rabtársak a börtönben készült műveit nézték jelentésnek. Különben is: Ha így lett volna, akkor miért jelölte volna őt a 90-ben erőteljesen antikommunista SZDSZ és miért fogadta volna el Antall? Emlékeztetlek, hogy az akkori szocialisták Pozsgait akarták, helyette lett Göncz.

Ami azt illeti, engem eléggé irritál, hogy a régi rendszernek behódoló emberek (pl. Torgyán, Csurka...) kommunistázzák le azokat, akik keményebben kitartottak elveik mellett, és ezért börtönbe kerültek, vagy legalábbis titkosszolgálati megfigyelés alá (pl. Göncz, Demszky...). Göncz Árpádra tényleg semmi rosszat nem lehet mondani, köztársasági elnökként teljesen korrekt volt.

És térj észhez: 2002 van. A kommunisták (vagy ha úgy tetszik, bolsik) egy parlamentből kiszorult pártban vannak, amit úgy hívnak: Munkáspárt. Tény, hogy az MSZP-ben vannak ex-MSZMP-sek, de a Fideszben is vannak, az előző kormányban is voltak.

Előzmény: joss (145)
Rézeleje Creative Commons License 2002.05.28 0 0 151
helyesen = "Krisztus feltámadott". Bocs.
Előzmény: Rézeleje (150)
Rézeleje Creative Commons License 2002.05.28 0 0 150
Nocsak, már 2002 esztendeje, hogy Krisztusfeltámadott , és EngesztelhetetlenGyűlölet-et még mindig nem keresztelték át FelebarátiSzeretetre?

Ifjú átkeresztények, hát még mindig nem gyűjtöttetek elég aláírást?

Előzmény: EngesztelhetetlenGyűlölet (147)
Rézeleje Creative Commons License 2002.05.28 0 0 149
És hasonló (kificzamodott) logikával lehetne érvelni a Román utca, a Német utca, Berlini utca és Francia út (az a gaz Napóleon!), az Angol utca (bombáztak) és a többi esetében is (lásd kérdésemet 18. sz. alatt, amire a buzgó ifjú átkeresztények és támogatóik máig sem voltak képesek válaszolni).
Előzmény: Derek (148)
Derek Creative Commons License 2002.05.28 0 0 148
Rendben van de akkor a Becsi utat is at kene keresztelni valaminek,meg a becsi szeletet is,vegul is a labanczok 400 evig uralkodtak rajtunk, meg Torokszentmiklost is , meg a Kobanya -Torokor megallohelyet is.
EngesztelhetetlenGyűlölet Creative Commons License 2002.05.28 0 0 147
ROHADT RUSZKI KOMCSIK:(( EZ IS A PROLI BUDAPEST MEG DEMSZKY MAÓ FŐ ELVTÁRS SZÉGYENES CSELEKEDETE HOGY MÉG MIDNIG MEGVAN A MOSZKVA TÉR!! 12 ÉVVEL VAGYUNK A RUSZKIK UTÁN ÉS MÉG MINDIG MOSZKVA TÉR!! VILÁG RÖHELYE HÁT MILYEN ROHADT BOLSI EGY ORSZÁGBAN ÉLÜNK?! NA PERSZE AHOL SZTÁLIN A BUDAPEST DISZKOMCSIA...!
joss Creative Commons License 2002.05.27 0 0 146
A 15 milliós kijelentése áttörés volt.

Igaz. ám a szót nem követte tett. Lásd Kárpátalja.

A szobor azért a sok egyéb hiba miatt túlzás.
Előbb állíttassanak vissza a Horthy szobrok, utcanevek.

Előzmény: Adolf Landeszmann (130)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!