Keresés

Részletes keresés

áááááávadász Creative Commons License 2002.07.03 0 0 10
"A villamos ráján van ellenőr? "

Csak ha felszáll rája, meg a madam rája, bár az nem is, mert neki van
k
u
p rája, és az egy csomó pénzt hoz a házhoz, ebből is látszik, hogy a rája a csigák közeli rokona, mert bár nem a hátán hordja, de van háza, és itt van a kutya elásva, illetve a rája mer'hogy vendégségbe ment a szomszéd kutyaházba, de megfulladt, mert nem bírta légkört.

Előzmény: Vad (9)
Vad Creative Commons License 2002.07.02 0 0 9
A villamos ráján van ellenőr?
Esetleg halőr?

Mer az malőr...

Vad Creative Commons License 2002.05.13 0 0 8
A rájáknál nemtom pontosan, hogy van a kapcsolási rajz, de biztos, hogy fordítva. Az amikor megszületik a kisrája, és még csak egy elektronja van, az anya egy speciális kapcsot tesz rája, amivel a többihez kapcsolja. Ez az un. "rajzási kapocs". Amikor ezt leveszi, a kisráják leválnak egymásról, és szanaszéjjel rajzanak. Ezt lekapcsolás utáni rajzásnak hívják. Amikor dévid attenboró ezt emilben elküldte a japánoknak, a fájl egy netcápa-támadás következtében megvírusosodott, valszeg ezért nem értették a japánok. De minden rosszban van valami jó: ha nem így alakul, talán sosincs playstation-unk.

(micu: a pingvinekkel kapcsolatban felhívtam bilgéc processzort, aki most déli sarkon fotózza a napfelkeltét, és határozottan állította, hogy olyan állat nincs is, amelyikre nem hat még egy egyszerű influenzavírus sem, az angolna amerikai kitenyésztése lett volna, de elfogyott a pénz a fekete festékre, többet nem értettem, csak annyit még, hogy valami ablak befagyott az iglun)

OFF: INTELme gyorsan, nyersen ért hozzám, holnap gépet cserélek

Előzmény: DebilGeza (7)
DebilGeza Creative Commons License 2002.05.13 0 0 7
Köszi, na ezen megfeküdtem a röhögéstől :-)

Micu: Kösz, azért ez már közelebb visz a megoldáshoz, bár én már elmúltam 10 éves. 4 -szer is. :-)
Azért ha valaki tud még pontosabb leírást, (kapcsolási rajz? :-) szívesen fogadom.

Előzmény: Vad (3)
döbrögi Creative Commons License 2002.05.13 0 0 6
Na azt megnézem, amikor a Spektrum tv műsorán bemutatják az antarktiszi fövenyen totyogó elektromos pingvint, amint épp X-szerverként áll rendelkezésére a fóka júzereknek...
Előzmény: micu (5)
micu Creative Commons License 2002.05.13 0 0 5
Ez igazából egy japán találmány. Miután sikeresen lehalászták a szigetek környékén az összes halat, köztük a rájákat is, a kormány megbízta a Kicsihusi vállalatot hogy fejlesszenek ki elektronikus műhalakat a búvárok szórakoztatására. Az első modell az angolna volt, de ez az alakja miatt nem volt praktikus. A második verzió, az elektromos rája már sokkal ígéretesebb: lapos felületén egész nagy méretű LCD panelt el lehet helyezni, így képes Playstation játékokat futtatni. Fejlettebb változatai mp3 fájlokat is lejátszanak, sőt az internetre is lehet velük kapcsolódni. Már dolgoznak az elektromos pingvinen is, ennek vezérlőszoftvere természetesen nyílt forráskódú lesz, és a totyogás mellett képesek web, fájl, ftp szerverként is működni.
Előzmény: Vad (3)
micu Creative Commons License 2002.05.13 0 0 4
A részletekre már nem emléxem, utoljára úgy 10 éves koromban fogalalkoztatott a dolog, de van egy spéci elektromos szerve (hasonlóan az elektromos angolnához). Ez egy rakás egymás mellett álló sejtből áll, ezek "sorba vannak kötve", azaz a feszültségük összeadódik.
Előzmény: DebilGeza (-)
Vad Creative Commons License 2002.05.13 0 0 3
Egy amerikai háziasszony vett a gyerekének valami halat ajándékba, és amikor eccer befejezte a vasalást, véletlenül az akvárium sarkára tette a vasalót, ami még be volt dugva, az megbillent, és beesett a vízbe, pont rája. Azért olyan lapos.
Aztán kidobták a nyujorki csatornarendszerbe, mer aszitték, megdöglött, de nem.
Innen már kitalálhatod, rengeteg más hasonló dokumentumfilm készült már (pl: aligátor)
DebilGeza Creative Commons License 2002.05.13 0 0 2
Hát nagyon köszönöm a linket, megnéztem, de megmondom őszintén, hogy a részletekre is kíváncsi lennék. Ezek szerint akkor a feje két oldalán lévő "elektród"-ok vannak, ezek okozzák az elektromos feszültség gerjesztést. Egyenfeszültség? És akkor melyik a +, meg a - ? Ez mitől függ? És milyen úton állítja elő a feszültséget? Bocs a hülyének látszó kérdésekért, de komolyan érdekel, és ha belegondolsz mélyebben, szerintem jogosak a kérdések.
Előzmény: DebilGeza (-)
Törőlt_nick Creative Commons License 2002.05.12 0 0 1
döbrögi Creative Commons License 2002.05.12 0 0 0
A rája egyszerre fázis meg 0 is.
Előzmény: DebilGeza (-)
DebilGeza Creative Commons License 2002.05.12 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Az elektromos ill. villamos rájáról ki tud valamit? Az elektromossághoz értők segítségét kérem, de olyanokét, akik a rájákhoz is értenek. Namármost a kérdés: hol keletkezik feszültség? A ráján belül? És akkor pl. a két uszonya a + meg - ? De akkor őrajta is ugyanakkora áram folyik, amikor megcsap valakit, tehát +döglend. De mégsem döglik, csak az áldozata. Akkor hogy? Csak önmagában halmoz fel töltéseket, és az áldozat lesz a földelés? De akkor miért nem földeli le magát a ráját is a tengervíz, hiszen az sós? Szóval mi a véleményetek, hogyan működik a rája?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!