Keresés

Részletes keresés

Mario Brekt Creative Commons License 2002.05.11 0 0 112
A Duna TV kell a térségnek! Ez a minimum, amit a határon túli magyarság kaphat az anyaországtól. Ennek a médiának közszolgálatinak kell lennie.
Feltétele persze, hogy a hiteltelen, bornírt, korlátolt emberektől (pl. Bayer) meg kell tisztítani, hogy ténylegesen objektív képet kapjanak az anyaország lakói a határon túliakról, és fordítva.
suto Creative Commons License 2002.05.11 0 0 111
Kedves the true point!

Én úgy tanultam, hogy a török időkben Erdély épp a magyarság megmaradásának biztosítéka volt, mint többé-kevésbé független magyar állam. Fejlődött a kultúra, és onnan indultak ki a Habsburg ellenes függetlenségi háborúk is. A törökkel nem szállhattak szembe, és amikor mégis megtették, baj lett belőle.

Ami a Duna TV-t illeti, lehet, hogy a választási kampány alatt elment egy kicsit jobbra, de egyáltalán nem Orbán-TV. Viszont vannak a mősorában pl. európai filmek, amelyek a többi adón csak elvétve fordulnak elő.

Persze lehetne azt is csinálni, hogy mindenki csak azt fizeti, ami neki fontos, csak kérdés, hogy így működhetne-e az ország.

81713 Creative Commons License 2002.05.11 0 0 110
Ennyi sör a világon nincs, he? :-)

Arról nem is beszélve, hogy az adóm mellé még söröt is kell innom, amibe szintén szép nagy adag adó lakik. Szóval arra bazíroznak a köztévén, hogy mire az Aktuális jön, addigra seggrészeg leszek?

dP
PS: Azé' érdekes, hogy egy jobb ásványvíz - Brrrrr! Ez a kéxakállú kedvéért - már annyiba kerül, mint egy gyengébb sör.

Előzmény: lms (109)
lms Creative Commons License 2002.05.11 0 0 109
tokmindegy, valamilyen mosoport csak vasarolsz: mindegyiken ott van a 300 forint amit a kertevek finanszirozasara forditasz. es mit kapsz erte: ezerreszes mexikoi sorozatokat, B kategorias akciofilmeket, a "kozszolgalati" kategoriaban pedig a leggyengebb lancszemet.

ertelmisegi fej szamara az m1, m2, dunateve programja sokkal nezhetobb. lehet, hogy a hirmusorok nem, na bumm, akkor kell kimenni a konyhaba sorert :-)

Előzmény: 81713 (107)
lms Creative Commons License 2002.05.11 0 0 108
apppszolut komolyan gondolom, eltekintve az "agyelszivas" szotol, a statustorveny ugyanis kifejezetten nem az agyakat hanem a kezeket szeretne elszivni (v.o: evente hat honapra kaphatnak munkat).

de szerinted tehet mast a (peldaul) roman allam...? es nekik sem olyan rossz. osztozunk a hasznon: a megtermelt GDP itt marad, a keresetuket meg hazaviszik. alternativakent lehetnenek munkanelkuliek otthon, vagy ha van is munkajuk, kevesebbet keresnek (kulonben nem jonnenek ide :-)

Előzmény: Törölt nick (106)
81713 Creative Commons License 2002.05.11 0 0 107
Ez viszont a mosóporgyártók - miegyéb fílinget árulók - baja, mert ottan van még választási lehetőség, legföljebb nem azt veszem meg, amit rám akarnak tuknálni, kidobott pénz.

A költségvetési törvény viszont adott, közpénzekről van szó, tehát nem feltétlenül OVi-összes az amit látni szeretnék az adómért cserébe, mint ahogy Medgyessyre sem vagyok kíváncsi. Tegyék a dolgukat, oszt hagyjanak békibe.

dP

Előzmény: lms (105)
lms Creative Commons License 2002.05.11 0 0 105
na de mivel nem az zsebemből nézhetetlen [marmint a kereskedelmi televizio]

hat mit gondolsz kinek a zsebebol.
azt is mink fizetjuk ki.
ott van a mosopor dobozan:
- eloallitasi ktg 1000 forint
- reklamktg 300 forint
- nagyker arres 100 forint
- kisker arres 500 forint

Előzmény: Törölt nick (99)
lms Creative Commons License 2002.05.11 0 0 104
ez egy kicsit utilitarista vagy hogyishíjják megközelítés, nem gondolod

de, gondolom.
mit tegyek: en egy olyan jobboldali vagyok, akibol a nemzeti erzes csirai is hianyoznak.
csak pragmatikusan tudom szemlelni a dolgokat.

pl. a dunántuli elnéptelenedő falvakat ht magyarokkal kellene "feltolteni"

A statustorveny ehhez kepest annyival jobb megoldas, hogy az erdelyi magyarok alapegeszsegugyi ellatasa, gyerekeinek iskolaztatasa stb maradjon csak a roman allam terhe, nekunk eleg ha a munkaerejuket adjak majd. na usse ko valami korlatozott egeszegugyi ellatast kapnak, ha mar fizetik a csokkentett jarulekot.

a demografia erdekes tudomany. bizonyos korlatozott teruleten ugyanis evtizedekre elore is nagyon megbizhato joslatokat tud tenni. peldaul az a gyerek, aki tavaly nem szuletett meg, 22 ev mulva nem fog munkaba allni. ezzel szemben az az ember, aki tavaly 40 eves volt, 22 ev mulva szeretne nyugsijba volulni. es hasonlo nyalanksagok.

Előzmény: Törölt nick (93)
Gonda László Creative Commons License 2002.05.11 0 0 103
A fiaimnak van Video, Computer, TV stb. De az én gyermekkorom nem adnám semmi hasonló tárgy birtoklásáért; mert a legszebb az emberi életben ha élet van körülötted, élő, lélegző emberek, állatok. Mennyivel kellemesebb beszélgeti, mint itt ülni ez a hülye monitor előtt és virtuálisan csevegni. Jópofa, de tul.képpen illuzió, és egy eszköz, de nem lehet cél, hiszen elterel a közvetlen környezetedtől....

Nem kell annyit TV-t nézni, értelmes, igényes embereknek. Ha megválógatom, akkor tul. képpen majd minden TV-ben vannak érdekes dolgok.

Előzmény: Törölt nick (99)
Gonda László Creative Commons License 2002.05.11 0 0 102
A Duna Televízió, 1999-ben az UNESCO kitüntetését kapta; a világ legjobb kultúrális TV-je címen.
Előzmény: Rubik kocka (100)
Rubik kocka Creative Commons License 2002.05.11 0 0 100

Én ha hazajutok ezeket nézem: Spektrum, Sport1, néha Filmmúzeum(kedvencem a TV torna:))).Ha megy valami jó film (utóbbi időben vetítenek egy párat) akkor RTL-klub,@tv2-t is.
Közszolgálatiak közül kiemelkedik a Duna bár régebben jobb volt (1-2 évvel ezelőtt valami nívós díjjat is elnyert), m1,m2-ről nem is beszélve...Szvsz legjobb lett volna a Friderikuszt elnöknek megválasztani.Igaz hogy nem nagyon csípem az ürgét, de tényleg ő volt az aki képes lett volna egy kis új színt vinni az egyhangú adókba, ja és mellesleg több tíz éves tapasztalata van, és az sem elhanyagolható hogy ő legalább nem vett volna ki semmi pénzt a TVkből, illetve az sem hagyható figyelmen kívül hogy ő mindent megmer csinálni, azaz senki sem parancsolhat neki senki (lásd vándorlását egyik adótól a másikhoz); persze ez csak egy eszmefutattás és a történelemben nincs Ha...
Előzmény: Törölt nick (95)
Gonda László Creative Commons License 2002.05.11 0 0 97
Számomra az RTL-Klub és a TV-2 nézhetetlen. A kedvencem a Duna és az ATV. Viszont választások óta nem nézem egyiket sem. Fogadjuk el már végre, hogy különbözőek vagyunk. Az átlag magyar úgy viselkedik, mintha tévedhetetlen lenne. Az etalon maga. A megdönthetelen beképzeltség.
Előzmény: Törölt nick (95)
fxor Creative Commons License 2002.05.11 0 0 96
macskaköröm. az összes nickeden kopj le. kerülj el. stb. ok?
Előzmény: Törölt nick (95)
81713 Creative Commons License 2002.05.11 0 0 94
Na bumm! És akkor mi van? De egy ilyen - igaz ocsmány - dologért talán mégsem köllene eldobni az egészet.

Zokon venném. Rúgják seggbe az adásszerkesztőt, meg a sleppjét, részemről az ügy a lovagiasság szabályai szerint rendezett.

Más?

dP

Előzmény: The true point (92)
The true point Creative Commons License 2002.05.11 0 0 92
Azért még annyira nem alszok! Azért a gané dunna nem átalotta orbán beszédeit fömüsoridöben belészöni a jó filmek közé, hogy erdélyi Ilonka néni tájékozódva legyen az én pénzemen, hogy mi a frankó a magyar pógári lenyúlós, korrupt, fideszes demokrácijában!!!!
Előzmény: 81713 (89)
Gonda László Creative Commons License 2002.05.11 0 0 91
Tudtam, hogy fa... jelző lesz belőle. Csakhogy ha ketten mondják, vagy teszik uazt, attól az még nem ugyanaz!!! Szavaink tucatjaid becstelenítették meg a diktatúrák. Ettől még, nekünk, embereknek az életterünk a föld. A halak életter a víz. A tengeri halnak az élettere a sós víz. A magyar anyenyelvüek élettere a magyarság szállásterülete. A másodlagos életterünk...stb.

Miért és a cigányok? de attól még fől kell emeljük őket, mert ők legalább szaporodnak. Ne légy irigy, de aludj jól. Hátha érdemes volt egy kicsit gondolatot cserélni. Holnap látsz valami érdekes, tanulságos, vagy csak egyszerűen kellemes programot a Duna TV-n.

Leben und leben lassen! Élni, és élni hagyni.

Előzmény: The true point (86)
lms Creative Commons License 2002.05.11 0 0 90
az alkotmanyossag nem a nulla vagy egy forint hataran dol el, ha a mediatorveny szerint a kozteve egyik forrasa az elofizetesi dij, akkor sem a 0 forint sem az 1 forint nem jo. persze mondhatja azt is az AB, hogy ha a kormany mas forrasbol fedezi a mukodesi koltsegeket, lehet 0 forint az ef dij. Kemeny dio, dontsek el majd a birak.
Előzmény: The true point (83)
81713 Creative Commons License 2002.05.11 0 0 89
Én is. De mér' pont a Duna TV-t cseszteted? Nézhető filmek, műsorok, ilyesmik egyedül itt fordulnak elő - több-kevesebb rendszerességgel. (Nno, meg a Filmmúzeumon, de az más tészta.) Mi bajod van vele?

dP

PS: Ráérsz később is válaszolni, ha majd kialudtad magad. :-)

Előzmény: The true point (87)
lms Creative Commons License 2002.05.11 0 0 88
Tudod mit! Megvárom amig fizetnek. Aztán én is támogatom öket

nem egeszen errol van szo. kb 10-15 evvel ezelott rendesen csokkenni kezdett a szuletesszam magyarorszagon, jelenleg evente kb 40-50-ezerrel kevesebb gyerek szuletik, mint amennyi peldaul a ma 40 eves generacio letszama. Vagyis 22 ev mulva minden egyes evben 40-50 ezerrel kevesebben fognak munkaba allni, mint ahanyan nyugdijba mennek.

ez az osszes fejlett orszagban sulyos gondot jelent, pl. a nemeteknel, franciaknal olaszoknal stb mar evtizedekkel korabban jelentkeztek a gondok. az egyszeru ketkezi termeleshez es szolgaltatasokhoz szukseges munkaerot ekkor kezdtek bevandorlokkal potolni. mara millios tomegben elnek az egyikben torokok es kurdok, a masikban eszakafrikai arabok, stb, a beilleszkedes nehezsegei allando surlodasokat okoznak, a kulturalis kulonbseg miatt kulonosen gazdsagi valsagok idejen idegengyulolet stb.

nekunk meg itt van harommillio magyarul beszelo magyar kulturaju testverunk a hataron kivul. csak arrol kell gondoskodni, hogy amig nincs szukseg rajuk, maradjanak otthon, ne felejtsenek el magyarul, iskolazodjanak stb.

Előzmény: The true point (81)
The true point Creative Commons License 2002.05.11 0 0 87
Köszönöm a beszélgetést a velem egyetértöknek és a velem nem egyetértöknek. Jó éjszakát, megyek aludni.
Utálom Orbán Viktort!!!!!:)
The true point Creative Commons License 2002.05.11 0 0 86
Szerintem meg, az erdélyiek a mi életterünket csökkentik és csak a pénzt viszik innen romániába! Persze ez az élettér nagyon fasisztoidan hangzik, bár te kezdted.:)
Előzmény: Gonda László (85)
Gonda László Creative Commons License 2002.05.11 0 0 85
A b.d. nem szóltál, de "ti"-vel "kollektivizáltál". Én csak magamat képviselem. Orbán részéről nem volt "nagy baromság", hogy korrektül válaszolt, h. mi nem vettjük föl a témát, de az EU igen. Kérdésre válaszólt, mert Németországban téma. Tavaly ilyenkor volt Augsburgban 80 ezres naggyűlés, ahol Stoiber is beszédet mondott.

Ha mind románia, mind Mo. az EU-n belül lesz, akkor a mi életterünket, lehetőségeinket növelik az erdélyiek. Mint ahogyan a déltiroliak a német és osztrák életteret könnyítik. Bárcsak mi is úgy segítenénk nekik, mint ahogyan a német-, osztrákok segítettek a déltiroliaknak. De ha ilyen egoista és rövidlátó az átlag magyar?

Előzmény: The true point (66)
sarpy Creative Commons License 2002.05.11 0 0 84
Cuncimalac, neked nem lehet ellenállni, de most már tényleg kuss, mert dzsihád lesz!
Előzmény: The true point (82)
The true point Creative Commons License 2002.05.11 0 0 83
Jó akkor lesz egy forint. Minden hónapban kidobom az utcára és a postás összeszedi. Legyen mind a fideszes köztévéjé!
Előzmény: lms (79)
The true point Creative Commons License 2002.05.11 0 0 82
Mikor lesz már igaz ez az IGNOR ON nyuszifül?
Előzmény: sarpy (80)
The true point Creative Commons License 2002.05.11 0 0 81
Tudod mit! Megvárom amig fizetnek. Aztán én is támogatom öket. Mint ahogy ök tették a török megszállás idején magyarországgal! Akkor bezzeg tudtak önálló erdélyi fejedelemség lenni.
Előzmény: lms (76)
sarpy Creative Commons License 2002.05.11 0 0 80
Akkor gyöngyvirág nyaljuk csak a szomszédaink segg&ét rendületlenül, nehogy megsértsük szerencsétleneket.

IGNORE ON

Előzmény: The true point (78)
lms Creative Commons License 2002.05.11 0 0 79
ej truepoint mar megint nem jol tudsz valamit...

1. a ketharmados mediatorveny rendelkezik a kozteve penzugyiforrasairol es itt sorolja fel az elofizetesi dijat. ennek eltorlesehez nincs meg a ketharmada az mszp-nek.

2. a dij pontos osszeget feles torveny tartalmazza. az alkotmanybirosaggal arra utaltam, hogy a dij 0 forintban torteno megallapitasa serti a ketharmados mediatorvenyben leirt elvet, igy az AB valoszinuleg visszakopi.



csak erdekesseg -- meg nem volt olyan hozzaszolasod, amiben ne irtal volna valami butasagot, amit kijavitottam...
Előzmény: The true point (75)
The true point Creative Commons License 2002.05.11 0 0 78
Nem tesz semmit Tubicám, más érdemi része nem volt.
Előzmény: sarpy (77)
sarpy Creative Commons License 2002.05.11 0 0 77
Bocs galambom, az Off meg az On felcserélődött, pedig elég jó vagyok inglisből, de ilyenkor 3a.m. megesik az ilyesmi. Akkor most reagálhatsz az érdemi részre is virágszál!
Előzmény: The true point (74)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!