Keresés

Részletes keresés

pocseta Creative Commons License 2002.05.11 0 0 84
Hát ha hasonló a környezetvédelemhez, akkor a föld 7 milliárd emberi lakóját igazán nem olyan fontos további szaporodásra bíztatni, már csak a környezet és az emberiség érdekére való tekintettel sem. Ami az országot illeti, egy 10 milliós ország még elég sokáig nem kerül a kihalás szélére.
RGABOR Creative Commons License 2002.05.11 0 0 82
Hát, ha jajveszékelésnek fogod fel, hogy szerintem hosszú évek óta semmi nem történik, akkor vehetjük annak is. Kiszállok, szia.
Előzmény: Kilences (81)
Kilences Creative Commons License 2002.05.11 0 0 81
Akkor egyetértünk, és bocs, ha figyelmetlenül olvastam, de az általános benyomásom mégis az volt, hogy itten jajveszékelés folyik. Ugy látszik, nem sikerült túlharsognod a többieket : )
Előzmény: RGABOR (80)
RGABOR Creative Commons License 2002.05.11 0 0 80
A beszarástól messze vagyok, csak a gyerekeim jövőjét féltem. (Azért olvasd még végig l.sz.) Ha figyeltél volna én is ilyen jellegű intézkedéseket kértem számon esetleg + diszkriminációval is. Én mit tehetek szólóban, ehhez kormány kell, nem? Meg még 1. Hogy azok is akarják, akikről szól a dolog.
Előzmény: Kilences (79)
Kilences Creative Commons License 2002.05.11 0 0 79
Kedves beszart magyarok!
A megoldás igen-igen egyszerű! Ha annyira fostok a kisebbségbe kerüléstôl (és bizony nem jó kisebbségnek lenni, kérdezzétek csak meg a cigányokat), akkor kövessetek el mindent, hogy növekedjen a cigányok iskolai végzettsége, életszínvonala, társadalmi becsülete. A dolog ugyanis úgy áll, hogy az életszínvonal növekedésével és a modernizációval (amiben benne van erôsen a nôk egyenjogúsága, munkába állása, a férfiuralom szétverése) csökken a gyerekszám. Bizony. A magyaroké is azért csökkent ennyire, btw.
RGABOR Creative Commons License 2002.05.11 0 0 77
Szia, örülök, hogy válaszoltál. Majdnem mindenben 1etértek veled, a szomorú, hogy ezek szerint megoldást nem nagyon látunk. Pedig valamit ki kellene találni, mert amit kiski ír az is igaz. Neked egy fokkal könnyebb a helyzeted, nekem a lányaim 20,22 és 11 (ma) évesek. A nagyobbaknak se tudtam igazán mit mondani, a kisebb pedig nyáron elég hosszú időre "ki van csapva" az anyósomékhot, ahol szerencsétlennek nem nagyon vannak barátai, de a cigányoktól már fél. Nem én ültettem ezt belé, sajnos magától tanulta meg. Az igaz, hogy ellent se nagyon mondtam neki, de amikor reggel arra ébredtek, hogy a cigányok ellopták az összes baromfit, a szomszédban agyonütötték a disznót és úgy vitték el, akkor semmilyen dicsérő szót nem hallott a nagyszüleitől. Se azt, hogy minden ember egyenlő. Szóval vannak a jelszavak és van a realitás. Valaki azt írta ide, hogy ej be csúnya dolog a kisebbségeket becsmérelni. Én (mi) például soha nem bántottuk a zsidókat, semmi bajom nem volt velük, vidéken is ők voltak a boltosok (igen, a boltosok), de az emberek szerették őket. Legalábbis arrafelé, ahova én járok.A svábokkal és egyéb nemzetiségiekkel sincs semmi baj, valahogy mindig a cigányok (na jó, romák) kerülnek a bajba. Ez se fura? Ja, még egy, amikor elmennek a falu főutcáján és falkában ordibálnak be a házakba, hogy: "DOLOGOZZÁL BÜDŐS PARASZT, MAJD MI ELVISSZÜK", akkor se nagyon szeretik őket. Még1szer: nem akarok semmi erőszakaot, de akkor valaki mondjon megoldást a szólamok helyett.
Én egy dolgot tudok, ez se nagy okosság, de egy picit talán javítana, én engedném, hogy válasszanak maguknak vajdát, mert ez az egyetlen útja, hogy valamiféle törvényt elfogadjanak. És még??????
T. Radics Gábor
Előzmény: Törölt nick (72)
kiski Creative Commons License 2002.05.11 0 0 76
Nem tudod, ki cigány?
Akkor biztos, hogy nem magyarországon élsz. Hagyd el kérlek a "minden-ember-egyenlő" marhaságot, nem áll ott a billentyűzeted mellett az Amnesty International.

Cigány az, aki cigánynak született, cigányként él és szarik a pofádba.

Ha este hazamész és leütnek, akkor 7:3-hoz fogadhatod, hogy cigány volt.

Cigány az, aki ha a szomszédodban költözik, akkor a házad értéke felére csökken.

Cigány az, aki a gyereked mellett ül a padban és kérdés nélkül kieszi a fiad tízóraiját a táskájából, majd hazafelé 5 haverjával megveri, mert a fiad fintorogni merészelt.

Cigány az, akinek csak jogai vannak, kötelességei nincsenek.

Unom már, hogy jönnek itt széplelkek az ilyen avíttas dumákkal, hogy ki a cigány.

Előzmény: Demim úr (75)
Demim úr Creative Commons License 2002.05.11 0 0 75
ha emlékeim nem csalnak, 20 évvel ezelőtt ugyanezt a számot mondták valakik.

ja: mi az, hogy cigány? (mi az, hogy német, francia, magyar?) - ha meg tudnád válaszolni, megköszönném...

Előzmény: tanácsos (2)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.11 0 0 74
Legnagyobb sajnálatomra vitatnom kell néhány állításodat!!
"80 év múlva Magyarország területén több, mint 50% cigány fog élni,"
A trendek, ha az eddigiek maradnak, magyar legfeljebb 15-20% lesz. Mármint fehér bőrszínű magyar. (Kamatos kamat!)
"150 év múlva majd fognak a cigányok nosztalgiázni és emlegetni a magas színvonalú magyar kultúrát,"
Dehogy-dehogy! Szájhagyomány útján fog terjedni közöttük, hogy ahhoz, hogy hazát szerezz nem bátorság kell, nem kard kell, hanem hüvely!!
"Nem kétlem persze, hogy ezek az ükunokák kegyelettel fognak emlékezni a te gyönyörűszép lelkedre."
Ez szerintem a következőképpen fog kinézni:
1. verzió: Ha itt fognak élni, már asszimilálódtak, tehát nem fogja őket érdekelni, a kedves dédszülő.
2. verzió: Ha időben eltüntek, már ott asszimilálódtak, valaki máshoz, (pl. valamely ázsiai kultúrához) tehát nem fogja őket érdekelni a kedves dédszülő. Vagy, ha igen, legfeljebb mint valami egzotikum.
3. verzió: Ha csak akkor lépnek le, amikor már nem bírják, és nincs más lehetőség, MI bizony akkortájt leszünk ventillátorok sírjainkban, annyit és olyan hangnemben leszünk emlegetve.
Egyébiránt én helyből LUMPEN elemeket írtam, nem cigányt, ugyanis valami miatt úgy emlékszem, hogy a Római Birodalom bukását nagy mértékben okozták a lumpenek. És még egy gondolat: a cigányságon belül mindig kb. ekkora volt a szaporulat. Csak nagy volt a halálozási arány is. Csecsemő-gyermek-fiatal-felnőtt kori. Ugyanis ők csak olyan szinvonalon képesek önmagukról gondoskodni. Mióta átvettük tőlük a róluk való gondoskodás feladatát, ebbe a folyamatba avatkoztunk be.
Tisztára, mintha a természet azon ágába avatkoznánk be, hogy azért tenyésztünk marhát, hogy több legyen az életben maradó tigris, mert egy adott terület normális körülmények között legfeljebb a tizedét képes eltartani.


Előzmény: kiski (71)
Kenderes Creative Commons License 2002.05.11 0 0 73
minél őszintébbek leszünk, annál durvább irányba megy el ez a topic. tényleg ilyen mély gyökerű lenne a szembenállás a többség és a nemisolyankicsi kisebbség közt?
kiski Creative Commons License 2002.05.11 0 0 71
Jó lenne, ha felébrednél. Itt ugyanis semmi másról nincs szó, mint a törzsről.
Az én törzsemhez az tartozik, aki azt az erkölcsi és társadalmi eszmerendszert fogadja el, amiben én élek. Ez teljesen független a bőrszíntől és az iskolázottságtól.

A cigányok többsége nem ebben az eszmerendszerben hisz és él. Ezzel szemben az én szempontomból pofátlanul, az ő szempontjukból természetes jogként kihasználják az én eszmerendszerem alapján juttatott segítséget. Innentől kezdődik az, hogy az én eszmerendszerem alapján ezért a segítségért ellenszolgáltatást várok - mégpedig asszimilációt, de ezt csak morális, nem jogi kötelezettségként nyilvánítom ki. Ezzel azonban megteremtem azt a lehetőséget, hogy magasról szarhasson az én elvárásaimra; és ő ezt teszi is, mitöbb beleröhög a pofámba.

A végeredményt tekintve, mivel 80 év múlva Magyarország területén több, mint 50% cigány fog élni, azt a konklúziót kell levonnom, hogy az ő kultúrájuk a magasabbrendű, mert mindig a győztes kultúra a magasabbrendű. 150 év múlva majd fognak a cigányok nosztalgiázni és emlegetni a magas színvonalú magyar kultúrát, mint ahogy a reneszánsz is ekként emlegette az idejátmúlt és nyomtalanul elpusztult római nép kultúráját.

Az ország teleszülésével kapcsolatban beszélhetsz tehát bármiről, vagy erőszakkal belekényszeríted a cigányokat az iskolapadba és elsajáttíttatod velük a te törzsi értékrendedet, vagy az ükunokáid beledöglenek. Nem kétlem persze, hogy ezek az ükunokák kegyelettel fognak emlékezni a te gyönyörűszép lelkedre.

Előzmény: Tomboló Hold (66)
RGABOR Creative Commons License 2002.05.11 0 0 70
siettem, bocs, természetesen a Heathrown CSAK bevándorlókat lát takarítani
Előzmény: RGABOR (69)
RGABOR Creative Commons License 2002.05.11 0 0 69
Tudom, hogy a "beszélgetésünk" így meglehetősen darabos lesz (ha lesz), de ki kell szállnom, mert a legkisebb lányomnak ma van a szülinapja és megyünk a plasztikvilág globalizációs melegágyába, ha már odahívtuk a barátait. Erről azért még egy dolog eszembe jutott, bevándorlók. Ha kimegy valaki mondjuk Londonba, akkor a Heathrown nem lát csak bevándorlókat takarítani. A szemetesek között is nagyon sok van. A McDonaldsokat is ők takarítják. Álságos dolog minden alacsonyabb szintű munkát velük elvégeztetni bagóért, kényelemből (is), aztán az élre állni és kiabálni, hogy ezekből elég volt, legyen végre REND.
RGABOR Creative Commons License 2002.05.11 0 0 68
Kedves davidia és Balu!
Ezek szólamok, amikre hívatkozol. (d) Az IQ szint lehet, hogy rossz megfogalmazás, maradjunk az iskoli végzettségnél. Azzal fordított arányban csökken a gyerekszám, természetesen kivételek mindig vannak. (B) Félreértések elkerülése végett nekem meg se fordul a fejemben valamiféle kitelepítés vagy sterilázálás, vagy más ilyen baromság. De azt tudom, hogy nem szeretném, ha a gyerekem cigányosztályba járna vagy mondjuk a házunkba beköltöznének cigány családok. Tudom, hogy ez álságos, mert valahogy ezen kellene felülemelkedni, de: a kollégáimmal elég sokat beszélgetünk erről, nekik is vannak vidéken rokonaik és az ország több pontjáról hallom ugyanazt. Cigányok élnek a faluban, a sok gyerek után kapott sok juttatásból nem is rosszul. A kocsma például azokon a napokon amikor osztják a segélyeket mindig tele van. A gyerekeik az utcán tengenek, iskolába nem járnak. A fiatalabbak eljárnak a becsületes munkából élő, idős emberekhez lopni, kivágják a fákat az erdőben. Ha jön a rendőr, akkor azt tanácsolja, hogy ne jelentsék fel őket, úgyse kapnak büntetést, viszont a biztosító nem fizet. 13-14 éves kortól folyamatosan szülnek a lányok. Lehet mindenféle emberiességről, rasszizmusról, egyenlő emberi jogokról beszélni, de ez egy rózsaszínű köd. Még egyszer: semmiféle erőszakos megoldás nem kellene, ideje lenne ha valamelyik (bármelyik) kormány egyszer már tenne is valamit ez ellen a helyzet ellen és nem csak a választások környékén derülne ki, hogy fontosak a cigányok. Ennek, akármit is bizonygattok az a vége, hogy a magyarok kisebbségben lesznek és lehet még mindig egységes országról beszélni, de ehhez előbb (sürgősen) lehetőséget kell adni a cigányoknak, akár + diszkriminációval és ugyanakkor (ha kell) erőszakkal ki kell kényszeríteni, hogy ezt a pénzt tényleg arra használják fel, amire kell. Egyébként most átmegyek sunyiba és azt is hozzáteszem, hogy ha pedig menni AKARNAK, akkor én bizony ebben is segíteném őket, felvállalva némi külföldről jövő kritikát, mert az pont ugyanolyan álságos, mint néhány vélemény itthon.
Előzmény: davidia (54)
Dr.Feelgood Creative Commons License 2002.05.11 0 0 67
Nyilván vannak ellenpéldák,
de statisztikailag a világon mindenhol így van.
A nők gyerekvállalása az iskolai végzettségükkel drasztikusan fordított arányban áll.
Előzmény: Törölt nick (57)
Tomboló Hold Creative Commons License 2002.05.11 0 0 66
Talán nem a "teleszülés"-ről, népszaporulatról, cigányokról, törzsről kellene beszélni, hanem a családoknak megadni a lehetőséget, hogy merjenek szülni, mivel fel is fogják tudni nevelni a gyerekeiket, és nem zsíros kenyéren!
Ha ma lennék szülőkorú nő, akkor max. egy gyereket vállalnék, a saját gyönyörűségemre, de többet biztosan nem!
Előzmény: kiski (64)
pocseta Creative Commons License 2002.05.11 0 0 65
Most nem keresek utána, de valaki Koszovót emlegette, hogy ezt az ősi szerb földet hogy teleszülték az albán anyák... Lehet, hogy off (nem hiszem), de azért említsük meg, hogy a szlávok még el sem indultak az őshazájukból, amikor Koszovó vidékén már illirek éltek (mely nyelvből közvetlenül származik a mai albán), északabbra meg (pl. mifelénk) tömérdek kelta. Azért érdekes volna, ha az írek visszakövetelnék az ősi kelta földeket, nem?
kiski Creative Commons License 2002.05.11 0 0 64
Tudod, nem a kifejezés a lényeg.
Itt a törzsről van szó, nem az egyénről. Jelen pillanatban az a helyzet, hogy ha a nemcigány családok átlagosan 4 gyereket hoznak világra, akkor képesek kiegyenlíteni a cigánycsaládok által generált cigány népszaporulatot.

Mindenkinek felhívom szíves figyelmét Lakatos Menyhért axiómájára:
"A magyarság előtt két út áll, vagy eltartotok, vagy kiirtotok minket."
És ezt több, mint 20 éve mondta. Azóta újabb alternatíva született, mégpedig az, hogy szépen csenben kihalunk és átadjuk a helyünket az élet(szaporodó)képesebb genetikai vonalnak.

Előzmény: Tomboló Hold (63)
Tomboló Hold Creative Commons License 2002.05.11 0 0 63
Mi az, hogy teleszüli (elég undorító egyébként a kifejezés!)?
Szóval azoké az anyáké?
Nekem van három fiam, akkor az enyém?
Ulrika Creative Commons License 2002.05.11 0 0 62
Ebben szerintem teljesen igaza van.
Előzmény: davidia (-)
1x1 Creative Commons License 2002.05.11 0 0 61
Nagy vonalakban egyetértek. De sajna ma mindenkinek joga van, kötelessége meg senkinek :-((( Illetve annak van a legkevesebb joga, aki teljesíti a kötelességét :-(((

Üdv
1x1

Előzmény: Törölt nick (60)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.10 0 0 60
Csuda vigye, csak leírom, aztán majd törölgetik egyesek a monitort, ha leköpték! :-))
Szóval nem vicc ez a mondás, és roppant gyenge az az érv, amely tagadja. Csak körül kell nézni, a környezetünkben. Erdély nem olyan régen még magyar többségű volt. Vajdaság nem olyan rég még magyar többségű volt. a Felvidék, Kárpátalja, szintén. És hol láttok olyan szintű toleranciát, mint amit tőlünk követeltek??!! A világban bárhol!! hol láttok ilyen fokú toleranciát? Londonban évente minimum kétszer "etnikai villongások", az USA-ban szintén, és az EU-ban nem kevésbé. A világ minden országában szigorúan kézben tartják a bevándorlási politikát, a lumpen elemeket nem fogadják be, a saját lumpeneket pedig nem akarják minden áron eltartani. Tudomásul vették már régen, hogy bizony vannak képezhetőek, igyekvőek, és létezik mindennek az ellenkezője is! Ez nem baj, hanem természetes. De nem fogadható el az a politika, amely direkt módon eredményezi az ő szaporodásukat, és részarány-növekedésüket. Nekik minden JÁR, mindenhez JOGUK VAN, Te viszont eltarthatod, fizetheted a segélyét, és nézheted, amint a kocsmában beszórja a játékgépbe, meg leereszti a torkán. Nekem ne akarja senki megmagyarázni, hogy ez így jó, és így természetes, mert ez a legteljesebb mértékben természetellenes! Ha egy nemzet elveszíti önvédelmi képességét, halálra ítéli önmagát.
Árokásó Creative Commons License 2002.05.10 0 0 59
" Inkább: cigányokat az általános iskolákba! "

Kivánok vagy nyolc cigányt abba az osztályba ahol a gyerekeid járnak.
Rögtön más megoldásra gondolnál.

Előzmény: Ugor (12)
ivanpeti Creative Commons License 2002.05.10 0 0 55
off

Kenderes, bocs, hogy megint itt pofázok, de térj vissza a Fogadóirodába (http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9056420&uq=24), ott a számításom.

Előzmény: Kenderes (47)
davidia Creative Commons License 2002.05.10 0 0 54
Látjátok, ez a veszélyes Hegedűs mondatában. Már azon ötletelünk, mit csináljunk a magyaroszági kisebbségekkel nehogy többségbe kerüljenek. Mert félünk tőlük, vagy mert valaki félelmet kelt bennünk. Romániában hasonló viták folyhatnak a magyarokról. Mindez egy rossz, demagóg kérdésfeltevés miatt.
Kíváncsi vagyok, ki gondol gyermeknemzés közben ennek demográfia hatásaira. Talán id. Lóri ezt tette. Nézd meg a fiát, meg is lett az eredménye.
Szóval ne azon gondolkodjunk, hogy hogyan tarthatjuk meg számbeli fölényünket egy megosztott társadalomban, hanem azon, hogy hogyan tudnánk 10 millió emberből egy élhető, összetartó, szolidáris társadalmat csinálni. Akkor mindegy lesz, hogy kinek mi a neve, vagy a bőrszíne.
Persze egyik eszköz az oktatás, de ennyi nem elég. Ha a diplomás cigány nem kap munkát az előitéletek miatt, akkor az oktatás nem elég. Vagy lehet, hogy az oktatásra nem csak nekik van szükségük, hanem nekünk is? Valószínűleg igen, de nem a Hegedűs féléktől.
Előzmény: RGABOR (52)
RGABOR Creative Commons License 2002.05.10 0 0 53
Ki kell szállnom. Ha válaszoltok, akkor később megnézem. Sziasztok
RGABOR Creative Commons License 2002.05.10 0 0 52
Ugye most minden 18 éven felülinek van választójoga.40 év múlva nem lesz mindenkinek?
Minél magasabb az IQ szint, annál kevesebb gyerek van egy családban.
Biztos, hogy nem ez a nyulas megoldás a nyerő (habár vonzónak tűnik), de akkor mi?
Az igaz, hogy a cigányok életfeltételeit valahogy javítani kell és valamiféle felvilágosítást kellene végezni. Ingyen fogamzásgátló? Vagy ez már nagyon durva?
Előzmény: davidia (50)
VÉR-NARANCS Creative Commons License 2002.05.10 0 0 51
"Cigányok az általános iskolában? Na, ez is valami vidámtopic :o)))) Magyarországon évente 30% gyerek nem végzi el az általános iskolát, és a többsége cigány. Ha nem tanítjuk őket, az adódból fognak segélyen élni, vagy lopni. Jó lesz? Inkább: cigányokat az általános iskolákba!"

Félreérthettél valamit! Nem arról van szó, hogy a cigányok ne járjanak iskolába, hanem arról, hogy csökkenthető az arányuk az osztályokban, ha mi szülünk több gyereket! (Ettől 1 fővel sem lesznek kevesebben a cigányok, viszont mi többen leszünk!)

Előzmény: Ugor (12)
davidia Creative Commons License 2002.05.10 0 0 50
Dél Afrika 40 millió lakójából 30 millió fekete. 4 millió félvér és sárga. 6 millió fehér. Kik vezetik az országot?
Szóval a lakosszágszám nem minden.
Képzeljük el, holnaptól mi is mint a nyulak...
20-30 év múlva így néz ki Magyarország:
25 millió magyar, 5 millió cigány.

Ja és ebből 28 millió koldus.

Előzmény: RGABOR (46)
Probatbicol Creative Commons License 2002.05.10 0 0 49
Már hogyne ítélkeznék egy olyan alakról, aki honlapjának a MIÉP-et adja meg, email címnek szintén. Az illető vagy provokátor vbagy szimpla hülye, tehát semmiképp sem érdemes szóba állni vele.

IO

Előzmény: Kenderes (47)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!