Keresés

Részletes keresés

firstmaggio Creative Commons License 2004.05.21 0 0 41
Megtisztelsz! Már megint "majdnem teljesen" egyet kell értenem Veled (is), de a jövedéki adónak van még egyfajta szabályozó szerepe is. Ezen keresztül lehet a káros szenvedélyekről a népet leszoktatni. Márpedig a sok kőolajszármazék elfüstölése meglehetősen káros szenvedély :-)))
Előzmény: Devil Inside (37)
Repkény Creative Commons License 2004.05.21 0 0 40
az üzemanyagból (jövedéki?) évi 500 mrd Ft a kormány bevétele..
Előzmény: Zalancelot (39)
Zalancelot Creative Commons License 2004.05.21 0 0 39
Jelenleg a környezetünkben nálunk a legmagasabb az üzemanyagok ára, a jövedéki adó miatt.
Ha nem lenne ennyire mohó a mai kormány,(de az elődei is) módja lenne csökkenteni az árakat, úgy hogy a költségvetést se érje kár. Az országon átzúduló tranzit véletlen sem tankol nálunk a, csak útjainkat teszi tönkre a magas árak miatt. Ha a jövedéki adó érdemi csökkentésével pariba hoznák a szomszédos országok áraival az üzemanyag árakat, a növekvő fogyasztás miatt a költségvetést szerintem nem érné kár.
Előzmény: Devil Inside (37)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.21 0 0 38
Az felétek dicséret, nem? A Foxi-Maxi már halódott, mire odakerülhettem volna:-)
Előzmény: discus (36)
Devil Inside Creative Commons License 2004.05.21 0 0 37
"Bár szinte egyetértek Veled, de azért mégiscsak piacidegennek tartanék bármilyen olyan hatósági árat amely a világpiactól elrugaszkodva atyáskodna a magyar autósok érdekében."

Végignéztem a topicot, a többi fikázás vagy off, erre talán érdemes reagálni:

A benzinárat nem azért kell szabályozni és a jövedéki adót változtatni rajta, hogy az autósnak jobb legyen (és az akt. kormánypártokra szavazzon), hanem hogy a nagy árváltozás ne lökje meg az inflációt. Az Orbán és a Medgyessy kormány is használta/használja ezt az eszközt - nagyon helyesen. (Pedig a költségvetésnek ilyenkor jól jönnének a nagyobb adóbevételek.)

Előzmény: firstmaggio (19)
discus Creative Commons License 2004.05.20 0 0 36
Wazze! Mi voltál te? Foxi-Maxit végzett munkás?r, akinek ekkora a szókincse? A fikkancs az nagyon tetszik.:o) Mit mondjak, eléggé paraszt vagy.
Előzmény: Törölt nick (26)
Willie Creative Commons License 2004.05.19 0 0 35
Csak ez a bentinár még mindig feleannyi mint a Mo-i. Ez az, ami nem mindegy.

Egyébként az USA beli benzinár sokkal érzékenyebben reagál a nyersanyagár változásaira, mivel a nyersanyag sokkal nagyobb hányaddal van jelen benne mint Mo-on.

Én csak azt nem értem egyébként, hogyha 66 helyen kiszámolták már, hogy a magas jövedéki adó miatt az ország n milliárd forintot bukik évente a benzinturizmuson. Akkor mi a fészkes francért nem lehet úgy csökkenteni az árat, hogy a bevétel ne változzon?

Willie

Előzmény: Derek (34)
Derek Creative Commons License 2004.05.19 0 0 34
En az usarol beszelek.Itt ment fel 3 ev alatt kb duplajara a benzin:-))Soha nem volt itt Louisianaban 2 dollar feletti benzinar,most viszont van.
Na az is igazsag hogy senkit nem vagott eddig foldhoz.
A villanyszamlam kb 12 eve ugyanannyi sot olcsobb lett valamivel.
Előzmény: khívántchi (33)
khívántchi Creative Commons License 2004.05.19 0 0 33
Továbbá nézd meg, hogy mennyi volt a benzin ára 2000 áprilisban - megsúgom, 2-vel kevesebb, mint most V.19. Pedig akkor nem 210 volt a dollár...
Előzmény: Derek (30)
khívántchi Creative Commons License 2004.05.19 0 0 32
Lehet, hogy új az infó, de még csak 2 éve van új kormány. Egyébként vegyél elö egy 2002 májusi gázszámlát, és nézd meg, hogy mennyi a m3 ára, és hasonlítsd össze a mostanival! Én megtettem. (42 illetve 45 Ft.) Ez nem éppen a duplája.
Előzmény: Derek (30)
khívántchi Creative Commons License 2004.05.19 0 0 31
(24) is: Ó, az ember ellenzékben nagyon találékony!
Meg frusztrálja is öket, hogy 1-2 olyan dolgot ez a kormány csinál meg, amit ök is akartak, de nem sikerült. (M5 matrica, aradi szobor, stb.)De az MDF-nek is most jut eszébe minden. Most olvasom, hogy el akarja törölni az örökösödési iletéket. Hát Ibolykának 4 évig nem volt rá érkezése, pedig a focival se kellett foglalkoznia...
Előzmény: Probatbicol (24)
Derek Creative Commons License 2004.05.18 0 0 30
Akkor itt is biztos komcsi kormany van,mert 3 ev alatt duplajara ment fel durvan,sot.
Előzmény: markov1 (29)
markov1 Creative Commons License 2004.05.18 0 0 29
topiknyitónak: most nézd meg a komcsi kormány energia árait, azután nyugodtan Orbánozhatsz, te nagyon h......
Repkény Creative Commons License 2004.05.18 0 0 28
ekkor a dollár 310-314 Ft volt..
most történelmi mélyponton a dollár (210??)
Előzmény: Repkény (27)
Repkény Creative Commons License 2004.05.18 0 0 27
2000-12-28 12:02:10 (25)
"A fuvarosokkal történt megállapodás szerint elvileg addig nem emelik a jövedéki adót 6%-kal, míg a kőolaj 25 dollár felett van. Na most már lentebb van, így szerintem is emelik a jövedéki adót." http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9015613&uq=137
Előzmény: Törölt nick (26)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.18 0 0 26
Na erre forrást, kicsi fikkancs!
Előzmény: Czibók Kálmán (23)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.18 0 0 25
Nem jók az infóid. Sőt, hülye vagy.
Előzmény: discus (20)
Probatbicol Creative Commons License 2004.05.18 0 0 24
Mielőtt agyvérzést kapsz a nagy komcsizásban, a Fidesz miért nem csökkentette az SZJA-t, amíg hatalmon volt, és állítólag olyan remekül mentek a dolgok? Miért akkor akarja csökkentetni, amikor forráshiányos a költségvetés?

Czibók Kálmán Creative Commons License 2004.05.18 0 0 23
hülyeség volt ezt a topikot felhozni, ugyanis az árufuvarózók nyilatkozták miheztartás végett a napokban, hogy az előző kormánnyal meg tudtak egyezni amikor magas volt a benzinár.
Repkény Creative Commons License 2004.05.18 0 0 22
első kormányülésen mindent visszavontak..többek között a 13. havi nyugdij oroszállamadósság terhére történő bevezetését ..
(1)2002. május 8. (részlet) Orbán Viktor: az erre vonatkozó rendeletet mi elkészítettük
(2) 2002 május 31 GÁL J. ZOLTÁN A kormány tárgyalt ...ebben a javaslatban 33 olyan korábban meghozott határozat szerepel amelyeknek a dátumai májusiak, tehát már a választásokat követően születtek. ....A kormány intézkedett abban a tekintetben is, hogy az elődök által a Magyar Televíziónak, a Magyar Rádiónak szánt hitel mögé megígért kormánygaranciát, kezességvállalást visszavonja orosz államadósság végleges rendezéséről szóló korábbi kormányhatározatok kerüljenek visszavonásra
Előzmény: borsosalma (17)
Qqberci Creative Commons License 2004.05.18 0 0 21
Én meg egy kacsalábon forgó palotát akartam, csak én sem jutottam odáig :-)))
discus Creative Commons License 2004.05.18 0 0 20
Figyu komcsika! A Fidesz 20% jöv adó csökkentést akart, amit a komcsikkal teli parlament bolsi többséggel leszavazott. Nem kell a csúsztatás. A másik dolog pedig az, hogy ha jók az infóim, akkor a MOL is a baráth meg a meggyesi kölykökkel dolgoztat. Valszeg azért, mert a nagy tulajok mind komcsik, akik most nagy hirtelen EUkomform kapitalisták lettek, hogy égessék meg ?ket. 5 szóval a kormányt, a maszopot meg az összes ismer?süket, meg a rokonukat így lehet nevezni:Jézusban nem hív? tolvaj banda. Most finom voltam. :o)
Előzmény: firstmaggio (16)
firstmaggio Creative Commons License 2004.05.18 0 0 19
Bár szinte egyetértek Veled, de azért mégiscsak piacidegennek tartanék bármilyen olyan hatósági árat amely a világpiactól elrugaszkodva atyáskodna a magyar autósok érdekében. Magam ellen beszélek, hiszen tömegközlekedést gyakorlatilag egyáltalán nem használok és Qva jó lenne garantáltan olcsón venni a benzint, de elfogadom, hogy fizetnem kell, mégpedig változó árat és mindig sokat :-(

Sőt, jut eszembe a betegellátásnál a betegek szükséges gyógyszerei társadalmilag tán fontosabbak, mint az autósok szabad választásából adódó többletköltségének kérdése. Járhatnék kerékpárral és akkor (eltekintve az ólomterheléstől) tán még a gyógyszerkasszából is kevesebbet kéne rám költeni. Ehelyett meresztem a valagam a kocsiban, elhájasodok, elmeszesedek és temérdek pénzébe kerülök majd a kasszának :-)) :-(

(Azért tisztában vagyok vele, hopgy nem csak én közlekedek, hanem az árukat is szállítják, így begyűrűzik minden árba a benzin..)

Előzmény: szkd (18)
szkd Creative Commons License 2004.05.18 0 0 18

Ne keverd össze, nem ugyanaz. A gyógyszerek esetében ugyanis a kormány azért vezette be a gyógyszerár-moratóriumot mert szerinte a gyártók túlpromócionálása miatt nem tartható a gyógyszerkassza. Az a gyógyszerkassza amit a járulékokból és adókból az adófizetőktől vesz el az állam. A benzin ebből a szempontból nem ugyanilyen "termék".
A párhuzam legfeljebb ott lehet, hogy a jelenlegi kormány a nem támogatott gyógyszerek árát is csökkentette holott ehhez neki a kihirdetésen kívül nincs is köze. Ha tehát következetességet lehet és kell valakin elvárni akkor az a jelenlegi kormány lehet: tessék bizony a benzin esetében is hatósági árat bevezetni és megkérni az olajtermelő külföldi profitéhes nagyvállalatokat, hogy a Magyarországon megszerzett jövedelmük egy részét -már csak a túlpromócionálás miatti forgalomnövekedés miatt is- csengessék vissza az államkasszába.
Sorba fognak állni, hogy élhessenek a lehetőséggel, meglátod.
Előzmény: firstmaggio (16)
borsosalma Creative Commons License 2004.05.18 0 0 17
Ügyes húzás volt Vityka.
Előzmény: Szkátó (3)
firstmaggio Creative Commons License 2004.05.18 0 0 16
érdekességként felhozom, látszódjon, hogy mit jelent a politikában ha valaki hatalmon van vagy ha ellenzékben....

Most valami olyat hallottam, mintha a Fidesz javasolta volna a hatósági ár bevezetését a benzinnél. Még nem telt el egy hónap azóta, hogy a piacellenes gyógyszerár intézkedések ellen léptek fel. Egy picit lassabban az ideológiai csavarokkal!

Félreértés ne legyen tudom, hogy kormányon mindenkinek jól jön a biztosan befolyó benzin adó.
De ne tessék már annyira rövideszűnek nézni, hogy hetente más álláspontért kelljen tapsolnom :-)))

Előzmény: Kulik (15)
Kulik Creative Commons License 2002.06.01 0 0 15
Ugye azt a törvényt az új kormány megváltoztathatja. Nosza, változtassák meg. Úgy is aktuális lenne ha az Unióhoz akarunk csatlakozni.
Előzmény: REmekElek (10)
Kulik Creative Commons License 2002.06.01 0 0 14
Rittyentsd már ide légyszi azt a törvényt.
Köszi
Előzmény: RGABOR (4)
Serény Múmiák Creative Commons License 2002.06.01 0 0 13
Csúnya dolog volt ez Vitya.
Black Dani Creative Commons License 2002.05.14 0 0 12
No, ez tényleg mocsok dolog volt. Mindegy milyen (benzin)áron, csak szítani a gyülölködést.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!