IMHO tintásat megvenni olcsó, fenntartani drága. A lézer pont fordítva; megvenni drága, fenntartani olcsó. Pontosabban a lézerbe sem olcsó a tonder, de qrvasokáig bírja. És még be sem szárad.
A cégnél kb. két hetenként kell tintapatront cserélni, míg a lézertoner bír egy évet.
Kivéve ha Epson nyomtatóba szárad bele a tinta, mert a fejcsere min. 30eFt. HP-be pedig két beszáradt festékpatron (max. 3) ára; márpedig a HP patron előbb szárad be, mint az Epson fej.
Hát nekem a Hp845c a hozzá kapott 14 ml -es patronnal elég kevesett nyomtatott.
Kb 5-6 szines kép és kb 70-80 oldal szöveg és kifogyott a fekete patron, és az új ára meg elég hózós volt.
Nagy átbaxás ez a tintasugaras nyomtatók.. 2x-3x veszel a nyomtatódba patront és már kifizetted a nyomtatód árát :).
A specifikáció szerint a BC-02 400-500 darab átlagos fedettségű A/4 oldat képes kinyomnai 360dpi-vel. Az átlagos fedettségnek biztos van pontos definíciója, de saccra biztos el tudsz képzelni egy ilyen oldalt.
A valóságban nekem nem szokta 300 oldalnál tovább bírni.
Nem igazán értem mért írtad azt hogy "attól függ". Szerintem elég pontosan leírtam a helyzetet, de nekem nem is kéne olyan pontos adat, csak hogy mégis kb. mennyi 50 oldal vagy 1000?
Kép nélkül csak szöveg mondjuk 12es betűm. times.
Tintasugaras nyomtatót tizenezer forintert lehet venni, lézert meg 50 alatt nem nagyon...
A min. 30e forint különbséget egy átlag felhasználónak évekig tart "lenyomtatni".
Egyébként pedig ajánlom a capella computert, az Ady Endre út végén vannak, a 42-es villamos végállomásánál. Sk. utántöltő szet nagyon jó áron kapható náluk. Már haramdszor töltöttem fel a patront, teljesen jó. Egy töltés olyan 1500 forintnyiba került, persze típustól függő a dolog!
olvasd el a specifikaciot. meg szoktak adni az egy patronnal nyomtathato oldalak szamat adott lefedettseg mellett. (altalaban 5 vagy 10, nem emlekszem.) maskepp ui. a kerdes nem ertelmezheto es csak azt lehet ra valaszolni, h attol fugg.
szerintem a tintasugar a letezo legdragabb megoldas. ha sporolni akarsz es keveset nyomtatsz akkor egy ido uta beszarad es emiatt draga, ha nem es sokat nyomtatsz, akkor azert. a tintasugaras nyomtato atveres, hiaba az olcso nyomtato, a "majdnem lezer minoseg" egyszeruen nem eri meg megvenni. sokkal jobb egy olcso lezernyominger. marmint a lezer kategoriaban olcso.
Nekem is ilyen patronom van. Úgy tűnik, hogy az autóbbi 1-2 évben vásárolt patronok jóval kevesebb oldalra elegendőek mint a régebbiek. Csak szöveget nyomtatok vele, tehát szó sincs festkékemésztő grafikákról, egyebekről.
Kéne nekem egy kis info hogy ált.ban egy tintasugaras nyomtatóval (1db fekete patronnal) hány szöveges A4-es oldalt lehet nyomtatni. Amúgy nekem most BC-02-es van.
Kösz az értelmes válaszokat, ha lesznek.