Keresés

Részletes keresés

Nostradamus Creative Commons License 2002.05.11 0 0 44
Nem, ez egyáltalán nem lep meg. Az Index (Internetto) indulása óta ugyanis semmi sem változott... Az lepne meg, ha lehetne valahol értrlmesen vitatkozni.
Előzmény: zorki (43)
zorki Creative Commons License 2002.05.10 0 0 43
"Semmi probléma, itt úgy is mindegy, a legtöbben csak felteszik a kérdésüket, a válasz meg úgysem érdekli őket."

Csak azon lepődök meg, hogy téged ez meglep.)))

Itt ma már lassan az lesz az természetes, ha az kormányozhat, aki vesztett.

Az meg természetes, hogy a kérdéseket az ellenzék teheti fel. De, ha ők kormányoznak, minek várnának rá választ?

Előzmény: Nostradamus (42)
Nostradamus Creative Commons License 2002.05.10 0 0 42
Semmi probléma, itt úgy is mindegy, a legtöbben csak felteszik a kérdésüket, a válasz meg úgysem érdekli őket. Látod, én kivétel vagyok, még úgy is érdekelt a válaszod, hogy kérdést sem tettem fel! :-)
Előzmény: AliceCsodaországban (41)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.05.10 0 0 41
Bocsika, de ide-oda ugrálok a topicok között, aztán kissé ellankad a figyelmem! A röhej az, hogy egy másikba tettek föl nekem kérdést... :-)))
Előzmény: Nostradamus (40)
Nostradamus Creative Commons License 2002.05.10 0 0 40
Tényleg álmos lehetsz, mert hozzád nem volt kérdésem, Veled egyet értettem! :-)
Előzmény: AliceCsodaországban (39)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.05.10 0 0 39
Hát ha egyszerre csak egy kérdésedre válaszolhatok, akkor benne vagyok, de nincs kedvem egy 500-as kifogásbokorra válaszolni.
Sak szépen, sorban.

Bár már kezdek álmos lenni, de egy kis ideig még itt vagyok.

Előzmény: Nostradamus (36)
zorki Creative Commons License 2002.05.10 0 0 38
Még valamit, a pofátlanságról!:)))
Ma Pokorni valahol megemlítette: Szabolcs megyében a tízből nyolc körzetben nyertünk, mind a nyolc körzetben megtámadták az eredményt az MSZP képviselői. Igaz mindenütt elutasította a választási bizottság!

Nos nem így igaz!

Igaz, hogy volt mind a nyolc említett körzetben kifogás. Nem mind a választás eredményének megsemmísítését kérte! Egy esetben a bíróság a választási eredmény megsemmísítő választási bizottsági határozatot megváltoztatta, de formai okok miatt!

Emellett több jogerős határozat született arról, hogy jogellenesen, törvényellenesen kampányoltak a Fidesz-MDF helyi jelöltjei mellett!
Mondom jogerős határozatok állapították meg! Csak ez a mai eljárási törvény szerint önmagában nem elég arra, hogy az eredményt megsemmísítsék!

Engem az háborít fel, hogy akiről megállapították, hogy mellette jogellenesen kampányoltak, az most csalót kiált!
Engem az háborít fel, ha utána ők nagygyűlnek és beszélnek a hazáról!
Nekem a haza a demokráciánál kezdődik.
Azt nem lehet csak kicsit vagy nem kicsit elfogadni.
Azt a nyűgeivel együtt el kell fogadni.
Azt a vereséggel együtt el kell fogadni!
A vereséget akkor is el kell fogadni, ha csak 1 szavazaton múlt! (Ennyit a topic címről. Érdemes visszagondolni még arra is 98-ban MSZP többszavazatot nyerve veszített, mégsem hisztizett!)
Ha mégsem, vagy nem égészen fogadja el a vesztes az eredményt, nem szabad meglepődni, ha jogtisztelő emberek úgy gondolják, hogy nem befelé megyünk a demokráciába, hanem kifelé masírozunk!

forumromanum Creative Commons License 2002.05.10 0 0 37
Csilingelnie is kellett volna és sárga színűnek! Ha ez nincs, akkor nem biztos, hogy villamos a nagymama!
Előzmény: AliceCsodaországban (17)
Nostradamus Creative Commons License 2002.05.10 0 0 36
"Igazság szerint szinte minden kételyre tudnék válaszolni, csak már nincs kedvem, mert úgysem hatnak az érvek olyanoknál, akik NEM AKARJÁK TUDOMÁSUL VENNI az eredményt."
Úgy meg aztán végképp nem hatnak, ha jobbról meg sem hallgatják, el sem olvassák az érveket...
Előzmény: AliceCsodaországban (34)
zorki Creative Commons License 2002.05.10 0 0 35
saint777
Tisztázzunk valamit.
Ez a csalás, amit Te említesz kivül esik a szavazóköri bizottságon és a számoláson.
Abban egyetértek, hogy a szavazókörön kivül voltak csalások, olyan, mint amit Te mondasz, illetve a választópolgárok megtévesztése kategória.

Ezek a csalások (borítékos) elsősorban vidéken fordultak elő! Gondolom ebben egyetértesz. Ötezer forintért azoktól a vidéki szavazoktól lehetett megvenni a szavazatot, akik annyira rossz helyzetben élnek, hogy ezzel megvásárolhatóak. Sajnos, pont a kisebbségi roma lakókörzetekben jellemző ez, a szegénységnek ez a szintje. (Nem ők tehetnek róla!)
Amúgy vidéken a Fidesz nyert, maguk is ezt mondják, miről is beszélünk?

A választók megtévesztése (röplapokkal stb.) az előfordult mindkét részről tapasztalataim szerint.
Azért megjegyzem szúkebb hazámban Szabolcsban hat esetben volt rendőri feljelentés többségében még folyik a nyomozás, egyet bírói döntéssel le is zártak, félrevezetőt megbűntették. Mind a hat esetben a még hivatalban lévő kormány pártjai mellet kampányolók ellen folyik-folyt nyomozás. Egyik esetben a megválasztott Fidesz-MDF képviselő felesége ellen.
Miről is beszélünk?

Előzmény: saint777 (30)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.05.10 0 0 34
Őszintén szólva nagyon üdvösnek találnék egy olyan közszolgálatin előadott felvilágosító műsort, ahol pontról pontra elmagyaráznák a választás menetét, onnantól kezdve, hogy az OGy. kijelöli az OVB-t egészen addig, amíg a képernyőn meg nem jelennek az eredmények, a nézők szeme láttára. Talán sokan rájönnének, hogy az a sok "csalás"-ként említett izé, mennyire csak hisztériakeltés.

Olyan dolgokat hallottam, hogy Bp.-en többezerrel több szavazatot összesítettek, mint a névjegyzékbe felvettek száma. Hát persze! Itt szavaztak pl. a katonák, az itt albérletben élők satöbbi, akik amúgy máshol vannak bejelentve. De erről a választások előtt 2 héttel a lakhelyük szerinti jegyző adott igazolást, ott kihúzták őket a névjegyzékből, itt az igazolás alapján felvették, és az igazolópapírt le kellett adni. Fénymásolatot nem fogadtak el! Eddig is így volt, miért csak most jött elő ez a csalás dolog?
Mert nem a Fidesz nyert. Illetve nem jött be a Miép, holott elképzelhetetlennek tartják, hogy nem az számít, ki mennyi embert tud összetrombitálni egy naggyűlésre.

Igazság szerint szinte minden kételyre tudnék válaszolni, csak már nincs kedvem, mert úgysem hatnak az érvek olyanoknál, akik NEM AKARJÁK TUDOMÁSUL VENNI az eredményt.

Nostradamus Creative Commons License 2002.05.10 0 0 33
Nagyon köszönöm az infókat, csak még azt az egyet áruld el légyszíves, hogy hogyan lehet ezekkel a módszerekkel kikerülni az árgus szemekkel figyelő (pl. fideszes) aktivistákat?!
Előzmény: saint777 (30)
zorki Creative Commons License 2002.05.10 0 0 32
vizsla24
Aki nem tud úszni ne másszon a fára.:D
Az egész választás körüli hercehurcákban azt bírom a legjobban, hogy mindenki mondhat bármit.:DDD

A jegyzők sehol sem jelöltek ki senkit! Minden szavazókörbe, választőkerületi szavazóbizottságba, és területi bizottságba a jegyző (főjegyző) jelölte a tagokat és póttagokat)3-5 fő). Azt a helyi önkormányzat, a választókerület székhelyének önkormányzata, és a területi (megyei, fővárosi önkormányzat) önkormányzat szavazta meg. (Ezekben nagyon sok helyen többségben volt a Fidesz, kevésbé sok helyeken nem.)

Ugyanakkor minden(!) jelölt -vagy az őt jelölő párt, szervezet- küldhetett a bizottságokba, szavazókörökbe (mindegyikbe) egy tagot! Szal nincs mire hivatkozni! Mindenütt ott volt a Fidesz-MDF legalább egy küldöttje (delegáltja) a bizottságban!
Ez nem elég, neki - ő magának!- meg is kellett számolnia a szavazatokat! Utána aláírásával igazolta, hogy ezt meg is tette!
Ezért felháborító mindenféle szavazási eredményt csalással illető vélemény!
Tetszettek volna rendesen megszámolni!

Felháborító az is, hogy ma az iskolákból kikerülnek állampolgárok úgy, hogy nem ismerik a választási törvényt, és ekkora hüleségeket mondhatnak, hogy nem volt ott mindenütt a Fidesz.
Igenis ott volt! Neki magának is végig kellett számolnia, ha rossz a számítás a Fidesz is hibás!

Előzmény: vizsla24 (24)
Baphomet Creative Commons License 2002.05.10 0 0 31
Ha tényleg tudni szeretnéd, hívd fel Kovács Lászlót vagy Medgyessyt - ők a szakértők ebben... :-)))
Előzmény: Nostradamus (29)
saint777 Creative Commons License 2002.05.10 0 0 30
Peldaul a boritekkal nagyon konnyu csalni. Az ures boritekot dobod be az urnaba, a lapot meg kiviszed. A kocsmaban, vagy akarhol megkapod erte a penzt, raixelik az adott partot, majd a masodik illeto visszaviszi a lapot es az o boritekaba 2 szavazolapot tesz. (de a lancolat sokaig elhuzodhat). Az ugyanis tagadhatatlan teny, hogy voltak boritekok, amelyekben 7 szavazolapot is talaltak, de ennek ellenere nem ervenytelenitettek oket. A masik modja a csalasnak az, hogy zaras elott, mondjuk 6:55-kor megnezik a nevjegyzeket es szavaznak azoknak a neveben, akik nem mentek el szavazni, odahamisitvan az alairasukat. Igy fordulhatott elo tobb helyen, hogy az illeto mikor ment szavazni nem ertette, hogy hogyan lehet, hogy mar szavaztak a neveben, raadasul az alairas sem stimmelt. Es ez a, amit leirtam csak 2 modja volt a csalasnak. Sajnos nem lehet utolerni sem. De foleg azt nem, ha szamlalas kozben a szamlalo odarajzol megegy x-et valahova, hiszen ez automatikusan ervenyteleniti a szavazolapot...
Sokkal szigorubb ellenorzes kene, es a boritekos rendszert meg kene szuntetni, mert nagyon sok visszaelesre ad lehetoseget.
Nostradamus Creative Commons License 2002.05.10 0 0 29
Sajnos nem tudok állandóan a gép előtt ülni, ezért tisztelettel kérem azokat, akik meg tudják nekem mondani, hogy - az alant már kifejtett feltételek mellett - hogyan lehet csalni, ugyan írják meg nekem vagy ebben a topicban, vagy e-mailben. Előre is köszönöm!
Nostradamus Creative Commons License 2002.05.09 0 0 28
Sajnos nem tudok állandóan a gép előtt ülni, ezért tisztelettel kérem azokat, akik meg tudják nekem mondani, hogy - az alant már kifejtett feltételek mellett - hogyan lehet csalni, ugyan írják meg nekem vagy ebbe a topicban, vagy e-mailben. Előre is köszönöm!
Nostradamus Creative Commons License 2002.05.09 0 0 27
1. Hogy az OGy., vagy a Fidesz választotta meg a az OVB-, ezen nem veszünk össze. Tökmindegy...
2. A pártok képviselőit senki nem tiltotta ki sehonnan. A nagyobb szavazókörökben biztos mindenütt ott voltak. A kisebbekben lehet, hogy nem, de ott szinte mindehol a Fidesz nyert.
3. Egyszer azért már valaki igazán elmondhatná, hogy milyen módszerrel lehetséges csalni... Legalább a következő választáson fel lehetne ellene készülni!
Előzmény: vizsla24 (24)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.09 0 0 26
Kevehazi + Cipo ...

egyutt szoktatok hallgatni a pannont ?

Előzmény: Keveházi János (19)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.09 0 0 25
Cipo, nem ertelek ... neha egeszen ertelmes dolgokat irsz, neha meg mint egy gyengeelmeju ...

Mire akartal celozni a 11 millioval ?
Tudod mi az a 11 millio szavazat ?

Az nem azt jelenti, hogy tobb a szavazat, mint a szavazo ... (a kedvenc pannon radiodon ezzel farasztanak/etetnek/mossak az agyad ?)

Azt jelenti, hogy 11 millio szavazocedulat kellett osszeszamlalni ...
Ebbol az elso forduloban mindenki kettot termelt, a masodikban mindenki egyet - aki szavazott ...

Igy jon ki a 11 millio ... nem ugy, hogy a komcsik bedobtak vagy 4-5 millionyi szavazatot ...

Előzmény: Törölt nick (15)
vizsla24 Creative Commons License 2002.05.09 0 0 24
Én nem a közelmúltról beszéltem, hanem a rendszerváltás előtti kabaréválasztásokról. Úgy látszik, hogy a múlt csak egy ködös Albion számodra Nostradamus!
Az OVB-t nem a Fidesz, hanem az OGy. választotta meg. Az OVB-nek vannak állandó tagjai és pártdelegáltjai is -légy erős, ott vannak az MSZP-SZDSZ képviselői is.
A szk. bizottságokban nem mindenhol pártdelegáltak voltak -sok helyen a területileg illetékes jegyző jelölte ki a tagokat.
Előzmény: Nostradamus (21)
Nostradamus Creative Commons License 2002.05.09 0 0 23
Te elolvastad a topicnyitót, vagy csak egyszerűen beleszóltál a dolgokba?
Előzmény: Keveházi János (19)
picur Creative Commons License 2002.05.09 0 0 22
Ez a pasi nekem neha ubereli speakert is, pedig az nem kis szo :D Bar a szohasznalatuk meglehetosen sok kozos vonast mutat.
Előzmény: Keveházi János (19)
Nostradamus Creative Commons License 2002.05.09 0 0 21
Rendben, legyen igazad! Viszont akkor le a kalappal az "MSZ(M)P" előtt! Ha képes volt a Fidesz által megválasztott OVB és az egyes bizottságokban árgus szemekkel figyelő mindenféle pártból jött emberek előtt csalni, akkor megérdemelték a győzelmet!
Előzmény: vizsla24 (18)
vizsla24 Creative Commons License 2002.05.09 0 0 20
Nem baj Alice! A Skorpió megeszi az Ikreket reggelire. Még fel sem eszmélsz és már a rideg valóságban találod magad, amikor az MSZP beolvasztja a Szadi szavazókat.
Előzmény: AliceCsodaországban (17)
Keveházi János Creative Commons License 2002.05.09 0 0 19
Ennyivel többen szavaztak a FIDESZ-re mégis ezek a görények alakíthatnak kormányt.
Gyalázat.
Előzmény: Nostradamus (-)
vizsla24 Creative Commons License 2002.05.09 0 0 18
Ne csak a jövőbe láss, hanem a múltat is értsd! Egyedüliként csak az MSZ(M)P vágott neki a választásnak, és élethalálharcban valahogy mindig megszerezték a többséget! ;)
Előzmény: Nostradamus (16)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.05.09 0 0 17
És ha a nagymamámnak áramszedője lett volna, akkor villamos lett volna!
Előzmény: vizsla24 (13)
Nostradamus Creative Commons License 2002.05.09 0 0 16
Ha meg egyedül a Fidesz indult volna, akkor meg 100%-ot szerzett volna. Esetleg 101-et...
Előzmény: vizsla24 (13)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.09 0 0 15
Aztan azt elfelejtette kozolni a HVG, hogy mennyi volt az osszes szavazat.
Tobb, mint 11 millio. :))
Előzmény: Nostradamus (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!