Keresés

Részletes keresés

antaldaniel Creative Commons License 2002.05.09 0 0 0
Előzmény: antaldaniel (-)
antaldaniel Creative Commons License 2002.05.09 0 0 topiknyitó
Újra előkerült a New Labour - Fidesz párhuzam az Indexen; any comment?

< a href = "http://www.mancs.hu/legfrissebb.tdp?azon=0151publ2">A nagy átdobások évei. A Fidesz és a New Labour.

(Magyar Narancs, 2001. dec. 20.)
a többi a címlapon.

"A Labour típusú pártok a hatalmi ágak egymásba folyatása után a miniszterelnök személyét elválasztják a hatalomtól. Tony Blair vagy Orbán Viktor nem a köz szolgája, afféle miniszter, hanem államférfi, aki közvetlenül már nem avatkozik a szennyes napi politikába. Az államférfi spontán interjút nem ad, a parlamentben kérdésekre ritkán válaszol, ezeket alacsonyabb rangú politikus feleli meg. Amikor egy miniszter valamit elront, akkor a miniszterelnök elhatárolja magát a problémától ("ez a miniszter úr hatásköre, és ő már minden bizonnyal intézkedett is, hiszen ő szakember, én viszont államférfi vagyok, a konkrét ügy nem az én asztalom"). Egy népszerűbb államosításon vagy egy nagy ívű történelmi nagyjátékfilm forgatókönyvén ellenben a miniszterelnök személyesen is elmereng, majd férfiként dönt. A miniszter cserélhető, a miniszterelnök nem. [...] A www.miniszterelnok.hu és a www.orbanviktor.hu oldalak ugyanoda mutatnak az interneten, hiszen a miniszterelnok nem változó, hanem konstans, amelynek értéke az orbanviktorral egyenlő a (virtuális) térben."

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!