Keresés

Részletes keresés

Matt Farrell Creative Commons License 2017.09.17 0 0 9

Azt ott kapod egy ido után. Nyelvtudás nélkul? Kb sehogy.

Előzmény: csehrigo (8)
csehrigo Creative Commons License 2016.06.01 0 0 8

Sziasztok

 

Biztos rossz helyen teszem a fel a kérdést,de megkérdem

 

Tudok erről valamit : permanent residence

 

Valaki azt mondta ennek a beszerzésével könnyebb Kanadában letelepedni.

 

A másik kérdés,hogy nyelvtudás hiányában,hogy sikerül az embereknek bevándorolni?

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.05 0 0 6
"Konyorgom... nem tudja valaki hogy mi az a certified cheque, drawn on a canadian bank??"

En pontosan megmondom neked, hogy ez mit jelent.
Kanadaban mindent be lehet fizetni csekken, tehat akinek van bakszamlaja, annak van csekkonyve, es amikor valamit fizetnie kell valakinek, peldaul a villanyszerelonek, akkor eloveszi a csekkonyvet, rairja, hogy kinek szol, rairja az osszeget, es odaadja a szerelonek. A szerelo elmegy az o bankjaba, odaadja a csekket, es a penzt az en szamlamrol atteszik az overe, vagy megkapja kpben. De ez csak egy bizonyos osszeghatarig mukodik, ugyanis ha nekem 20 dollarom van a bankba, akkor is kiallithatok 2000 dollaros csekket, ugyanis a csekkonyv nalam van, es amikor a szerelonek odaadom, akkor o megkapja a csekket, es a bankban fok csak kiderulni, hogy nincs annyi a szamlan, amirol o csekket kapott. Tehat a cetrified csekk azt jelenti, hogy mielott odaadod a csekket a szerelonek, a bank lepecseteli, es igazolja, hogy a szamladon valoban megvan az az osszeg, amit a csekken kiallitassz, tehat aki a csekket megkapja, az bizonyos lehet abban, hogy az osszeg valoban letezik, es meg is fogja kapni. Ez kis csekkugyleteknek nem szamit, de pld, mikor vettunk hazat, es be kellett fizetni egy kisebb foglalot, ami nehanyezer dollarra rugott, akkor el kellett mennem a bankba, ott bemutatni a kitoltott csekket, a bank ellenorizte, rapecsetelte, hogy "certified", es igy fogadtak csak el tolem.
tehat ezt jelenti

Előzmény: UBul (-)
actionman Creative Commons License 2002.05.10 0 0 5
Ha nem titok, akkor mondj a munkarol bovebbet, mit, mennyiert, etc.

AM

Előzmény: UBul (4)
UBul Creative Commons License 2002.05.10 0 0 4
na, kis update.

szoval most epp becsben vagyok. az itteni kovetsegen kb 20 perc sorbanallas utan (ami a magyarorszagi kepviselettel ellentetben nem az utcan, hanem egy kulturalt varoteremben tortent), sikerult elinteztnem lenyegeben mindent, es ha minden igaz egy oran belul a vizum is meglesz.

Mindenkivel a sajat nyelven kommunikalnak ha igenyli, es ez a magyar mellett lenyegeben az osszes regio-beli nyelvet jelenti. Nagyon korrektek, kedvesek voltak.

Szoval, ha valaki hasonlo ugyleten tori a fejet, szerintem becs kihagyhatatlan allomas.

a hataron mondjuk kellett varni vagy 2 orat, de ez a tegnapi tragedia fenyeben azt hiszem ertheto

no, udv

(green peacewood, ha lenne valami kerdesed, dobj egy mailt)

UBul Creative Commons License 2002.05.09 0 0 3
van fix ceg sot, oszinten szolva mar most is dolgozom nekik (amolyan tav-munka jelleggel).

szerencsere az adott ceg megbizott egy jogi irodat kanadaban, ami lenyegeben minden szukseges dolgot elintezett velem folyamatosan egyeztetve (a jogi iroda koltsege kb 2400 kanadai dollar volt... szerencsere nekem csak most kezd penzbe kerulni a dolog, mivel a kanadai cel-ceg minden eddigi koltseget kifizetett.)

ha jol tudom van magyarorszagon is iroda
(Kanadai Emigracios Iroda, vagy mi a szosz) ami foglalkozik ilyesmivel. Btw, probaltam oket is hivni a csekk ugy miatt, de lenyegeben elkuldtek a pecsaba.

Meg ha van konkret ajanlatod is, akkor is bizonyitani kell a kanadai hatosagoknal hogy kanadai munkaerovel nem tudjak megoldani az adott problemat, es hogy te a leheto legalkalmasabb vagy. Ajanlolevelekre is szukseged lesz korabbi munkahelyekrol.
Ha van informatikus diplomad, az egyebkent sokat segit (rajuk ha jol tudom kulon szabalyok vannak).

Amit kanadarol tudni kell: telen nagyon hideg van :) (minusz 20 es lefele)

Eredetileg junius kozepeig lettem volna kinn, de az ugyintezes meg most is tart (februar-ban kezdodott)... szoval, a burokracia kanadaban is nagyon ott van a szeren.

Ha elhatarozzatok magatokat, szerintem mindenkeppen keressetek konkret ceget a neten. Ha jol tudom anelkul eleg eselytelen bejutni. Vannak persze specialis esetek, mint pl a vendeg-eloado egyetemen, muvesz aki koncertezni megy, meg ilyesmik.

Az altalanos benyomasom az elmult intezkedessel toltott idoszak alapjan az hogy kanada az elegge egyszeru 'a-magyar-paraszt-maradjon-otthon' hozzaallassal kozelit a dolgokhoz. Persze lehet hogy csak epp nagyon pipa vagyok.

Előzmény: Green Peacewood (2)
Green Peacewood Creative Commons License 2002.05.09 0 0 2
UBul

Én ugyan nem tudom mi az a certified cheque, de a menyasszonyommal kanadai munkavállalást fontolgatunk. Érdekelne, néhány dolog, pl. neked van e fix cég ahova dolgozni készülsz, milyen papirokra volt szükséged, mennyit költöttél az egész elintézésére, melyik városba érdemes menni stb stb. Minden érdekelne ezzel kapcsolatban, ha gondolod magánban is elküldheted. Előre is köszi.

UBul Creative Commons License 2002.05.09 0 0 1
'hova is?'

marmint micsodat?

Előzmény: PETYUS (0)
PETYUS Creative Commons License 2002.05.09 0 0 0
H0va is?
UBul Creative Commons License 2002.05.09 0 0 topiknyitó
Udv mindenkinek. Lassan lekaparom a vakolatot is duhomben, az index az utolso remenyem.

par honapra kanadaba mennek dolgozni, amihez ugye munkavallalasi engedely (meg beutazasi vizum) kell. ehhez bele kellett vetnem magam a burokracia utvesztoibe, ami lassan teljesen meg fog orjiteni.
Lenyegeben mar minden szukseges papirom el van intezve (ugy ket honapba telt...), csak a kezelesi koltsegeket kene befizetnem. Csakhogy, a budapesti Kanadai kovetseg csak turista-vizumokkal foglalkozik, ezert a kezelesi koltseget a regionalis kozpontkent funkcionalo becsi kovetsegnek kellene befizetnem, meghozza: 'certified cheque'-el, egy kanadai bankra 'drawn'olva, kanadai dollarokban. Hogy ez mi a faszt jelent, sajnos se az otp-ben, se a k&h-ban nem tudtak megmondani. Atutalas nem mukodik, mert nincs bankszamlaszam.
A budapesti kovetsegre bejutni nem lehet, mert az embert nev szerint szolitjak egy titokzatos listarol, amire nem lehet feljutni (egyebkent is, mint a tulmuvelt biztonsagi or elmondta, segiteni ugyse tudnanak). Telefonon nem lehet oket elerni, mert minden vonaluk foglalt: 'please hold, someone will be with you shortly'.

A becsi kovetseg telefonvonalain egy robot jelentkezik be, ahol mar minden gombnyomogatos kombinaciot vegigprobalgattam, de elo-szemellyel beszelni nem sikerult, informaciot nem kaptam a kerdeseimre.

Mar ott tartok hogy szemelyesen kimegyek becsbe, hatha keszpenzzel is be lehet fizetni a kezelesi koltsegeket. De, ugye, ez se olyan egyszeru, hisz ha mar ott vagyok, leadnam az osszegyujtott papirokat is. Csakhogy leadando az eredeti utlevel is, ami nelkul ugye nehezkes lenne visszajutnom magyarorszagra.

Szoval most az egyetlen megoldasnak az latszik hogy kimegyek szemelyesen hogy befizessem azt a nyamvadt par dollart, majd visszajovok, es postan elkuldom nekik az utlevelem. Elegge elbaszott.

Konyorgom... nem tudja valaki hogy mi az a certified cheque, drawn on a canadian bank??

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!