Keresés

Részletes keresés

rinpoce Creative Commons License 2002.05.12 0 0 109
Nincs értelme a vitánknak. Te kivülröl, a szerinted, és a neked tevedhetetlennek ajánlott hiranyagok alapján tájékozodtál, én meg benne éltem érzelmileg is. Nekem a Népszabadság a kommunisták lapja, és beidegzödésemnél fogva még mindig a sorok közé nézek, és nem is ismerem, és nem is érdekelnek a nyugati kibic körök. Anntall Jozsef lehet, hogy teszefosza volt, de olyan heroikus munkára válalkozott, amit csak mi itt az országban tudunk helyesen megitélni. Magyarország szuverén. Nem a külföldi sajto szabja meg, ki a jo, és ki nem jo ember, hanem akik benne élnek.

Tisztelettel: Rinpoce

Előzmény: Jerzy (108)
Jerzy Creative Commons License 2002.05.12 0 0 108
Rinpoce írja:

Szerintem többet kellene tájékozodni itthon(és nem csak a sajtobol), vagy szélesebb körben vizsgálodni.

Ha bizonytalan vagyok, akkor szándékosan követem a német (és svájci) konzervatív sajtó érveit és indokait, éppen azért, mert M.o.-on a "bal-lib"-nek apopsztrofált sajtó: a Népszabó, MH, 168-óra, HVG szvsz sokkal közelebb áll a ny-i konzervatív úságokhoz, mint a populista-demagóg MN és Demokrata. V.ö. esetleg a Kontrol Csoport topikban január- és februárban posztolt fordításokkal konzervatív lapokból - Orbán paranoiás feketelistája alapján.

>> A forradalom utáni megtorlás, a kemény terror: tekintélyuralom volt, tehát jobboldali!!!!

Ez számomra a nonszensz maga. Kádár, aki az oroszok segitségével véres diktaturát épitve uralomra került, ...

Pedig még "hazafias" szlogenek is voltak: "A szocialista hazafiság a Szovjetúnióhoz való hűség", Pozsgai Imre főideológustól...

Szvsz hasonló szélsőjobbos terror-rendszer volt a korai Kádár-rendszer, mint a Szabadságharc vérbefojtása utáni a Bach korszak. Vagy amit mi műveltünk a kiegyezés után a szlovákokkal és a horvátokkal a Trianon felé vezető végzetes úton: pl. a csernovai csendőrsortűz 1907-ben 15 templomszentelő szlovák halottal (nyoma sincs a Terror Házában), vagy a horvát parlament feloszlatásával 1910-ben.

De jobb- és baloldalról kizárólag szabadon válaszatott parlamentre vonatkozóan lenne szabad csak beszélni. Német nyelvterületen már NEM alkalmazzák ezt a felosztást: a pártokat szinekkel jelölik, a szocdem piros, a kereszténydeokrata fekete, a liberális sárga, a zöldek szine pedig zöld - de pártokon belül van jobb- és balszárny. Az USA-ban pedig egypártrendszer van szvsz - két (szélső)jobbszárnnyal. :-)

Nekem Medgyessy Péter egyenlöre semmilyen eredményt sem mutatott, leszámitva azt, hogy saját bukszáját eszméletlenül megtömte.

Mint a Németh kormány pénzügyminiszter ő készítette elő Kupa Miskával a rendszerváltás pénzügyi szabályozását. A Horn-kormányban pedig Medgyessy kőkemény konzervatív-liberális pénzügyi politikájával indult be a gazdaság - jobban és gyorsabban, mint a szomszédoknál.

Ha így folytatja, szvsz Medgyessyt 2006-ban újra fogjuk választani.

És, ha már itt tartunk, az elsö, Antall Jozsef vezetésével megalakulo konzervativ kormányt olyan elvetemült és kemény hadjárattal üldözö sajto nem tudom a te szemedben,

Akkoriban is elsősorban az FAZ-et olvastam - a konzervatív FAZ sokkal keményebben kritizálta Antall pipogya gazdaságpolitikáját, mint a magyar sajtó: katasztrófális állapotokat jósolt valamennyi ny-i konzervatív elemző. A Horn-kormányt és a Bokros-csomagot valamennyi ny-i konzervatív elemző támogatta.

miért a tolerancia csucsa, amivel szemben csak Lovas I és még pár kevéssé ismert és számomra nem tul szimpatikus ember kompenzálhatná.

Lovas, Bencsik, Bayer, stb., stb.: rágalmazó, gyalázkodó bérfirkászok - Orbán Miniszterelnöki Hivatalának zsoldjában. Nagyon jó lesz az országnak, hogy ennek végeszakad.

Előzmény: rinpoce (105)
rinpoce Creative Commons License 2002.05.12 0 0 107
Valoban szomoru eset, ha Mécs Imrét kifütyülik, a koszoruzáskor, de szerintem az eset nem olyan velötrázo esemény, hogy egy évig kellene naponta elmondani, hiszen ebben Mécs Imre is hibás, mert olyan oldalon áll, ami sokaknak nem tetszik.
Előzmény: Jerzy (104)
tüzes fal Creative Commons License 2002.05.12 0 0 106
Szerintem az anyázás az mszp-seknek szólt.
Mécs Imrét legfeljebb azért lehet elítélni, mert az egykori 56-os gyilkosok erkölcsi és anyagi utódaival parolázik. Vagyis rossz társaságba keveredett.
Előzmény: Jerzy (104)
rinpoce Creative Commons License 2002.05.12 0 0 105
Szerintem többet kellene tájékozodni itthon(és nem csak a sajtobol), vagy szélesebb körben vizsgálodni.

A forradalom utáni megtorlás, a kemény terror: tekintélyuralom volt, tehát jobboldali!!!!

Ez számomra a nonszensz maga. Kádár, aki az oroszok segitségével véres diktaturát épitve uralomra került, és a proletárdiktatura, és az internacionalizmus jegyében akasztott jobboldali lenne? Forog a sirjában! Ez nem filozofiai kérdés, amit ugy csavarunk, ahogy akarunk, ezek tények.

A Fidesz 1992. évi, pécsi kongresszusán szenvedélyesen elitélte az akkor még állítólag bal-liberális Orbán Viktor a populizmust: "A populizmus élő klasszikusai szájában a »liberális« szó káromkodás, szitok. Orbán szvsz sunyi számításból, hatalomra törekvő érdekből vált bal-liberálisból szélsőjobbos ál-populistáva - farizeus, miatyánkot mormoló ál-kereszténnyé: bármilyen politikai irányzatot kiszolgáló opportunistává.

Valoban változtatta a nézeteit. Én is. Nem voltam konzervativ beálitottságu, mert életem nagyobbik felében azt sem tudhattam, mi az. Nem ez a lényeg. Ha eltekintenél személyes, mérhetetlen utálatodtol, te sem tekintenéd ezt oly nagy bünnek. Pl. az SZDSZ tagjai sem gondolták a 70,80 években, hogy a volt kommunisták a legjobb barátaik.

Nekem Medgyessy Péter egyenlöre semmilyen eredményt sem mutatott, leszámitva azt, hogy saját bukszáját eszméletlenül megtömte.

És, ha már itt tartunk, az elsö, Antall Jozsef vezetésével megalakulo konzervativ kormányt olyan elvetemült és kemény hadjárattal üldözö sajto nem tudom a te szemedben, miért a tolerancia csucsa, amivel szemben csak Lovas I és még pár kevéssé ismert és számomra nem tul szimpatikus ember kompenzálhatná.

Előzmény: Jerzy (100)
Jerzy Creative Commons License 2002.05.12 0 0 104
Tüzes fal képzelődik:

Képzeld magad egy olyan helyzetbe, hogy valamelyik hozzátartozód gyilkosság áldozata lett.

Semmilyen tragédia NEM legalizálja az '56-os halálraitélt Mécs Imre elleni temetőbeli gyalázkodást az ország 3 legmagasabb közjogi méltóságának jelenlétében és azok hallgatólagos egyetértésével. Ez a gyalázat a Fidesz "kormánylapjában", a Magyar Nemzetben indított rágalomkampány szomorú eredménye - és az ország vezetőinek szégyene.

Az Orbán Viktor által is említett két SZDSZ-es politikus: Mécs Imre és Demszky Gábor ugyanis az átkosban is rendszeresen kijárt a temetőbe - velük szemben a 3 ájtatosan miatyánkozó és boldogasszonyanyánkozó közjogi méltóság ugyanúgy haszonélvezője és kedvezményezettje volt a Kádár-rendszernek, mint a koszorúzó MSZP-politikusok.

Előzmény: tüzes fal (96)
Keveházi János Creative Commons License 2002.05.12 0 0 102
Azért őrült meg a ballib oldal, mert pillanatnyi hitvány győzelemük érdekében a csőcselék mozgósításával elérték, hogy ha megbuknak, a feldühödött plebsz az ellenkező hangulatba csap át. Mi lesz itt, ha néhány millió lumpenben ébred fel a "hazafiság" azon a szellemi szinten, amit ők képviselnek?
No elvtársak, én még időben eliszkolnék a helyetekben innen.
Jerzy Creative Commons License 2002.05.12 0 0 101
Rinpoce az undormányos szóohasználatról:

A komplett undormányos szohasználat már honapokkal elöbb beindult, hála az SZDSZ-nek.

Az SZDSZ és az '56-os halálraitéltek elleni rágalomhadjáratot Lovas István indította, még az Antall-kormány idején, a Napi Maoban. Lovas volt az úttörője volt annak a folyamatnak, amelynek során a magát "jobboldali", "konzervativ" és "polgári" jelzőkkel illető szenny-újsagirás még a látszatát is kerüli az objektivitásnak. Ő honosította meg nálunk az ilyesfajta rágalmazó fordulatokat:

"A köztársasági elnök nem küldte előzetes normakontrollra a törvénytervezetet. A köztarsasági elnök ugyebár az a Göncz Árpád akit 56-os fogolytársai csak a "patkány" néven emlegetnek, utalva fedőnevére besúgó koraból."

Ezt a Lovas Istvánt szerződtette Orbán Viktor a Miniszterelnöki Hivatal tanácsadójaként rágalmazó bértollnoknak a nyilas szennylappá lezűllesztett "kormány-közeli" Magyar Nemzetben és a nyilatan rasszista VaÚ-ban.

Azért a tényekhez ragaszkodni kéne!

Ezért szóltam hozzá.

Konzervatív üdvözlettel,

Jerzy

Előzmény: rinpoce (99)
Jerzy Creative Commons License 2002.05.12 0 0 100
Rinpoce válaszából az alapvető 2 tévedés szvsz:

És bármily fájo, bal oldali kemény terrorral indulo legvidámabb barakká szelidülö kormányzás volt 90-ig.

A forradalom utáni megtorlás, a kemény terror: tekintélyuralom volt, tehát jobboldali!!!!
(Baloldali volt viszont maga az egész forradalom, elsősorban a forradalom politikai érdekképviselete: a budapesti munkástanács, de Nagy Imre és kormánya is.)

Ő [Orbán] egy jobb oldali populista politikus.

Hmm.. A Fidesz 1992. évi, pécsi kongresszusán szenvedélyesen elitélte az akkor még állítólag bal-liberális Orbán Viktor a populizmust: "A populizmus élő klasszikusai szájában a »liberális« szó káromkodás, szitok."

Orbán szvsz sunyi számításból, hatalomra törekvő érdekből vált bal-liberálisból szélsőjobbos ál-populistáva - farizeus, miatyánkot mormoló ál-kereszténnyé: bármilyen politikai irányzatot kiszolgáló opportunistává.

Nem rosszabb, mint Medgyessy, Horn, Kunce, stb.

Szvsz rosszabb, mert Medgyessy, Horn, Kunce, stb. következetesen az egyeduralkodó állampártot reformálták, lieralizálták, viszont Orbán a gyerekcipőben totyogó, törékeny magyar demokráciát csúfolta meg állampárti módszerekkel: "ellenzék nélkül is tud Fidesz kormányozni", mondta, amikor az ellenzék tiltakozott a vizsgálóbizottságok felszámolása miatt. Vagy a rengeteg pályáztatás nélküli állami megbízás a Ménesi-úti kolesz- vagy focista haveroknak...

Ezek sem nyugati szocdemek, csak te szerinted.

Szerintem se: már több, mint 3 évtizede az EU-ban élek, szvsz M.o.-on nyoma sincs sehol a szociáldemokráciának. Szakszervezet sincs még, amelyi ezt a megjelölést megérdemelné.

Liberalizmust jelenleg nem látok sehol.

Én látok: az MSzP-nél, a vállalkozók és külföldi tőkeberuházók lobbipártjánál. Ami kevés valóban örökölhető szvsz az elődpárt MSZMP-től, az éppen a késői Kádár-rendszer liberalizmusa volt. Jobb lenne, ha az MSzP átkeresztelné magát Magyar Szabadelvű Párt-ra.

Az SzDSZ szvsz a leginkább következetes rendszerváltó párt, a legtöbb alapító esetében '56 óta. De ők is megváltoztathatnák lassan a plattfotmjukat és a nevüket: SzociálDemokrata Szövetségre.

Ilyen a mi országunk, ez a kinálat. Ezt kell tudomásul venni. Ebböl a brancsbol nekem Orbán Viktor az elfogadhato.

Nekem inkább az, aki már mutatott fel eredményt is: Medgyessy Péter.

Konzervatív-liberális üdvözlettel,

Jerzy

--
A populizmus élő klasszikusai szájában a »liberális« szó káromkodás, szitok. A liberálisok ugyanis szabadságot követelnek a népnek, hogy vállalkozhasson és választhasson. A populisták ellenben fel akarják emelni a népet. Őszintébb pillanataikban arról szoktak beszélni, hogy az ő színvonalukra kell fölemelni a népet. [Orbán Viktor a Fidesz pécsi kongresszusán, 10 évvel ezelőtt, 1992. február 7.-én]

Előzmény: rinpoce (98)
rinpoce Creative Commons License 2002.05.11 0 0 99
Ez igy igaz. Ez a kifejezés sokkal elöbröl valo. A komplett undormányos szohasználat már honapokkal elöbb beindult, hála az SZDSZ-nek. Azért a tényekhez ragaszkodni kéne!
Előzmény: fxor (97)
rinpoce Creative Commons License 2002.05.11 0 0 98
Szerintem nagyon leegyszerüsited a dolgokat. Nem lehet a történelmünkböl hetven évet törölni. Mo. Jobb oldali kormányzás volt a Horty rendszerben is, bár ez neked nem szimpatikus, én is csak elfogadom. Jobb oldali kormányzás volt valoban a 45-48ig tarto szakasz, de ezt SZVSZ ugyanugy utálnád. És bármily fájo, bal oldali kemény terrorral indulo legvidámabb barakká szelidülö kormányzás volt 90-ig. Nyugati szellemiség? Ez nehéz kérdés, de nem magyarázat arra, honnan az utálat Orbán Viktor Iránt. Ö egy jobb oldali populista politikus. Nem rosszabb, mint Medgyessy, Horn, Kunce, stb. Ezek sem nyugati szocdemek, csak te szerinted. Liberalizmust jelenleg nem látok sehol. Ilyen a mi országunk, ez a kinálat. Ezt kell tudomásul venni. Ebböl a brancsbol nekem Orbán Viktor az elfogadhato. Ez ilyen egyszerü.
Előzmény: Jerzy (94)
fxor Creative Commons License 2002.05.11 0 0 97
"A hitlerjugend, arról a bizonyos tf-en levő beszédről, és a második forduló éjszakáján látható, barátságosan ünneplő VESZTESEK-ről jutott eszünkbe!" ezt is rosszul tudod: nektek már a plakát kisfiúról is a hitlerjugend jutott az eszetekbe. (kaleb és mások). mert betegek vagytok.
Előzmény: tomajer (93)
tüzes fal Creative Commons License 2002.05.11 0 0 96
Szerintem nincs igazad a temetőben koszorúzással kapcsolatban. Ott nem Mécs Imrén volt a hangsúly egyáltalán. Én nem ítélném el azokat az embereket akiknek a hozzátartozóit annak idején az msz(m)p -sek kiirtották és ők nem tartják ezt meg nem történtnek egy évtizedekkel későbbi temetői koszorúzás miatt. Mindenkinek akit ilyen sérelem ér, jogában áll akár meg sem bocsájtani a vörös csürhének, akik még képesek voltak odapofátlankodni az áldozataik sírját koszorúzni.

Képzeld magad egy olyan helyzetbe, hogy valamelyik hozzátartozód gyilkosság áldozata lett.
A gyilkost nem büntetik meg éli világát, majd 30 év múlva elmegy és koszorút visz a temetőbe.
Vagy megbocsájtasz neki vagy nem, szerintem az utóbbi, de ha nem akkor téged meg lecsürhéznek azért mert nem bocsájtottál meg.

Előzmény: Jerzy (94)
Jerzy Creative Commons License 2002.05.11 0 0 94
Rinpoce elemz:

Szerintem nem egy nyelven beszélünk. Orbán Viktor ugyanolyan mérhetetlen ellenszenvet vált ki Mo. egyik feléböl, mint amilyen mérhetetlen szeretetet a másik feléböl.

Mert a populista-demagóg retorika polarizál: egymással acsarkodó két szekértábor az eredmény - tárgyilagos vita helyett.

És ez mindenképpen elgondolkoztato, de nem lehet egy anyázással elintézni. Mert kevesen irják le, de milyen alapon anyázza, és ostoba, bunko hitlerjugentrozza le Mo egyik fele a másikat, mondom én, aki a másik oldalon állok. Te azt mondod nagyképü, én azt, hogy büszke.

Szvsz azért van így, mert M.o.-on NEM alakult ki sem a bal, sem a jobboldal. Baloldal már volt: a szociáldemokrácia, de 1948 óta tetszhalott. Ny-európai szellemiségű, modern konzervativizmus (a mmunkaadók érdekképviselete) pedig sose volt, talán a történelmi kisgazdik kivételével, 1945-től 1948-ig, azóta csak esetlen próbálkozás valamennyi jobboldali kisérlet: MDF, KDNP, MIÉP, az 1994.-évi súlyos vereség óta az ál-balról az ál-jobb (keresztény???) írányba eltolódott Ménesi-úti kolesz KISZ-titkár galerija: a Fidesz.

Szerintem hosszu idö után ö az elsö, aki ki meri mondani, hogy a hazaszeretet fontos dolog, a hit is az.

Ez nem igaz. Bizonyíték: 2001. november 10.-én, a temetőben koszorúzó '56-os halálraitélteket, pl. Mécs Imrét dühöngő Fidesz-csürhe gyalázta - feltüzeleve a nyilas szennylappá lezűllesztett "kormány-közeli" Magyar-Nemzet és Demokrata rágalmazó cikkeivel Lovas "véralgebra" István és Bencsik "MSZMP KB pártélet" András tollából.

Erről Orbán Viktor az ATV "Napkelte" műsorában imigyen nyilatkozott 2001. november 10.-én:



Bánó András: És az, amikor azt mondja a Mécs Imre, hogy fel kellett volna akasztani? Az nem olyan, ami?

Orbán Viktor: Bocsánat, bocsánat, bocsánat. Csak hadd ne törjük itt meg a beszélgetés nyugodt hangnemét. Az egy másik tészta. Nem mondom, hogy finom tészta, csak azt mondtam, hogy ez egy másik tészta, ami az MSZP-vel történt, és egészen más dolog ettöl egy ’56-os halálraítéltnek a fogadtatása a régi bajtársai körében. Tehát én úgy érzem, hogy bánthatta Mécs Imrét, akár egyetlen szó is megbánthat egy embert. Söt, idönként egyetlen szó jobban megbántja, mint egy kórus kiabálása. De itt nem volt kórus kiabálása Mécs Imre esetében. Na most mit lehetett tenni ebben a helyzetben, ugye nem volt könnyü dolog ott, ahogy álltunk a köztársasági elnök úrral, a házelnök úrral. De szerencsére, tudják, az embereknek a reflexei azok idönként sokkal jobban és gyorsabban müködnek, mint ezt mi gondolnánk, vagy akár a sajátjaink, akikröl pedig azt gondolhatná az ember, hogy végül is az a dolgunk, hogy a miénk dolgozzon, a mi reflexeink müködjenek a leggyorsabban. És az emberek nagyon okosan és bölcsen reagáltak a helyzetre, és mi ennek részesei voltunk, tehát mi is azt tettük, mint az emberek többsége, beleértve a köztársasági elnök urat és magamat is. Ugyanis, amikor Demszky Gábort kezdték kifütyülni, illetve ott kiabálni, akkor elkezdtük mondani a miatyánkot. Amikor pedig az MSZP-t - hát valóban ott már skandálás-szerüen, nagyon sokan eröteljes kifejezésekkel illették -, akkor pedig onnan hátulról egyszer csak az emberek elkezdték énekelni a Boldogasszony Anyánkat, és az MSZP elnöke és küldöttsége az a Boldogasszony Anyánk eröteljes hangjai mellett koszorúzta meg az ’56-os áldozatok emlékmüvét, ami önmagában is egy beszédes kép volt.



Tehát az ország 3 legmagasabb közjogi méltósága jelenlétében a Fidesz-csürhe éppen azokat gyalázta, akik az átkosban, az elmúlt 40 évben is merték szeretni a hazájukat és tettek is érte. De nem csak populista-demagóg dumával, mint Orbán Viktor.

Konzervatív üdvözlettel,

Jerzy

--
Ugyanis, amikor Demszky Gábort kezdték kifütyülni, illetve ott kiabálni, akkor elkezdtük mondani a miatyánkot. [Orbán "miatyánk" Viktor]

Előzmény: rinpoce (81)
tomajer Creative Commons License 2002.05.11 0 0 93
Ugyi, ez nem lehet belesulykolva, hiszen ezt már ott a téren a ti főnökötök hozta szóba!!!
Miután, a közszolgálati mulasztásának köszönhetően, erről a szeánszról nem volt élő egyenes közvetítés, tehát nem is tudom, hogy milyen lehetett a hangulata:-(((
A hitlerjugend, arról a bizonyos tf-en levő beszédről, és a második forduló éjszakáján látható, barátságosan ünneplő VESZTESEK-ről jutott eszünkbe!
Akár hiszed, akár nem, nekem pl. nincs szükségem arra, hogy megmondják, mitől féljek!!! Én már, amikor élő egyenesben halgattam felemelő szavait, akkor féltem! Féltem, hogy megőrült, hogy elveszti az önkontrolt, hogy nagyon nagy bajt csinál:-((( Nem így történt, szombatra lehiggadt. De asszem ez nem rajta múlt!
De azóta a kedd óta tudom, hogy tényleg bármire képes:-(((
Előzmény: rinpoce (91)
tüzes fal Creative Commons License 2002.05.11 0 0 92
Nálunk nem akar senki birka lenni, se jó se rossz.
Meghagyjuk neked pöceszájú.
Előzmény: sz (75)
rinpoce Creative Commons License 2002.05.10 0 0 91
Arrol beszéltünk, hogy a Disztér = hitlerjugend talán csak azért gondolhato, mert azt mondták, hogy azt kell gondolni. Ez van besulykolva, és aki nem "veszi a lapot" az maga is náci.

Előzmény: tomajer (90)
tomajer Creative Commons License 2002.05.10 0 0 90
Mi nem tudhattuk, hogy kezdödött anno, de nekünk ezt mondták.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Gondolod, már előre az iskolában ezt tanították, mert tudták, hogy húsz év múlva lesz egy Orbán nevű pasi, akit utálni fognak, és az teljesen spontán így fog viselkedni:-)))
Tehát, már jó előre megvezettek minket, hogy a paliról, a fasizmus jusson eszünkbe!

Vik-tor! Vik-tor! Vik-tor!

Előzmény: rinpoce (89)
rinpoce Creative Commons License 2002.05.10 0 0 89
Találtam egy nagyon fontos mondatot:
Az meg, amit kedves (lassanként már csak ex) miniszterelnökünk művel, bizony erősen közelít ahhoz, amit a náci és a fasiszta pártok műveltek indulásként. Illetve ahhoz, amit anno nekem tanítottak róluk...

Mi nem tudhattuk, hogy kezdödött anno, de nekünk ezt mondták. Egy valamit mindenki elfelejt, vagy el akar felejteni: Hitler katonai csapatokat hozott létre, amiröl inkább amerikai dokumentum filmet lehetett látni, néhány bunko a nagy amerikai erdöben gyakorlatozik. És itt megemliteném bizonyos értelmiségi körök számomra nem elfogadhato viselkedését, ui. pontosan tudták, mit hallgatnak el, ezekkel a populista hasonlatokkal.

Nézd: Én mindig az egyenes dolgokat szeretem, és mindig magam itélem meg a dolgokat. Meglehet tévedek, viszont nem vezetek meg senkit és én sem hagyom, hogy megvezessenek. Én kivárok, mit tesz a Fidesz, nem tudom egyenlöre mit gondoljak, amit meg leirtam, azok tetszenek.

A kommunistákra, amig el nem megy az amortizált felsö száz nem szavazok. A fiatal MSZP tagokkal már semmi bajom.

Ui: Ha mégegyszer kijavitod a hejesirásomat(!) bosszubol ideirok egy anekdotát! Vagy egy dif egyenletet!
A mindenségit a bölcsészének....

Előzmény: Birka vagyok BEEE (86)
James di Fulig Creative Commons License 2002.05.10 0 0 88
Majd nézz utána, mi valósult meg a Fidesz '98-as választási igéreteiből! No ennyit a főlegekről.
Előzmény: soldier22 (44)
SZEMENSZEDETT HAZUGSÁG Creative Commons License 2002.05.10 0 0 87
Csak azon, hogy Orbán megint "szokásos" beszédet mondott, vagyis tovább hülyítette zombicsapatát.
Előzmény: rinpoce (-)
Birka vagyok BEEE Creative Commons License 2002.05.10 0 0 86
Bocs, ismét csak egy tapasztalati úton felszedett ismeret: nem ovit szeressük, hanem a komcsikat utáljuk.
:-)

Persze az is igaz, hogy ha szavazok, akkor én is az mszpre adom a voksomat és nem azért mert annyira szimpatizálok velük, hanem mert ovitól és cserkészcsapatától szerettem volna szabadulni.

Az meg, amit kedves (lassanként már csak ex) miniszterelnökünk művel, bizony erősen közelít ahhoz, amit a náci és a fasiszta pártok műveltek indulásként. Illetve ahhoz, amit anno nekem tanítottak róluk...

Az meg egy marhaság, hogy hazaszeretetről nem lehetett beszélni. Minket még arra neveltek. Számomra ez a szó a gengszterváltással egyidőben vált egy pejoratív értelmű kifejezéssé.

Ha meg szerinted az a jó diplomata, aki a környező országok összes vezetőjét ellenünk lázítja...
Hmmm... (elfojtott egyébként pontos lyé ;-) )

Előzmény: rinpoce (81)
tomajer Creative Commons License 2002.05.09 0 0 85
Dzsokonda válasz erre | adatok | e-mail 2002-05-08 22:44:51 (51)

Ha neked a Korona cirkuszt jelent, csak sajnálni tudlak. Érdemes lenne látnod azokat a csoportokat, főleg a gyerekeket, akik megnézik. A nem bolygatásban persze egyetértek.

Ettől mindig megáll az eszem:-((((
Tudod, te mit jelent az, hogy NEMZETI MÚZEUM????

Az a hely, ahol egy NENZET a nemzeti erekjéit bemutatja!!! Ahol, mindig mindenki megnézheti, csoportok, egyének, külföldiek, határon túli, és inneni magyarok, szóval MINDIG MINDENKI!!!

Most meg csak akkor, ha éppen nincs ülésszak, és csak vezetett csoporttal, és összesen kettő percet ott töltve, mert már kell is továbbmenni!:-( Tehát, most sokkal, de sokkal kevesebben tudják megnézni a koronát, mint tudták a helyén, a NEMZETI MÚZEUM-ban!!!

Mellékesen, senki, soha egy szóval nem említette, hogy vissza akarnák vinni!!! Ezt is csak a Viktor mondta:-))) És, ha valamit ő mond, akkor az már úgy is van???
Jól megvédi, a hazát, és a Szent Koronát, azoktól, akik nem akarják bántani:-(((
Ti kis hülyék, meg ájultan néztek fel rá, hogy milyen hős:-)))
Ez olyan, mint amikor tizenévesen megvédtem egy lányt, a szomszéd kutyájától!!! Igaz, a kutyát tíz éve ismertem, és tudtam, hogy egy légynek sem tudna ártani, de ezt a lánynak nem árultam el:-)))

Előzmény: Dzsokonda (51)
rinpoce Creative Commons License 2002.05.09 0 0 84
Föleg akkor tartja magát ez a hiedelem, ha minden ujságban ezt olvassuk. Azt gondolom, hogy hosszu távon az egyenesség, már amennyire ez diplomatáéknál lehetséges, kifizetödik, mint egyébként az életben is. Csak nem te leszel a bankvezér, viszont szeretnek. Kérdés, mi éri meg?
Előzmény: saint777 (82)
di manó Creative Commons License 2002.05.09 0 0 83
"Ti mennyit tiltakoztok -utolag- a kommunistak propagandaja miatt? Ugyanaz lilaban. "

fffffssszzzzzzz!

Azért ezt nem kellett volna! Ez nagyon fájdalmas!

Előzmény: HoKr (80)
saint777 Creative Commons License 2002.05.09 0 0 82
Igazad van rinpoce! tudod meg mindig tartja magat az a "hiedelem", hogy csak az a jo diplomata, aki lefekszik az eppen aktualis nagyhatalomnak, regen a szovjetunionak, most az europa unionak. Holott a karakan, nem megalkuvo emberek sokkal nagyobb megbecsulest valtanak ki. Meg mindig nem divat kimondani bizonyos dolgokat. Orban nagyon igazat mondott, amikor azt fejtette ki, hogy, akik azon (ezen) az oldalon allnak megbelyegzesre es le-antiszemitazasra, le-nacionalistazasra stb. szamithatnak. Ez teljesen igy van.
rinpoce Creative Commons License 2002.05.09 0 0 81
Szerintem nem egy nyelven beszélünk. Orbán Viktor ugyanolyan mérhetetlen ellenszenvet vált ki Mo. egyik feléböl, mint amilyen mérhetetlen szeretetet a másik feléböl. És ez mindenképpen elgondolkoztato, de nem lehet egy anyázással elintézni. Mert kevesen irják le, de milyen alapon anyázza, és ostoba, bunko hitlerjugentrozza le Mo egyik fele a másikat, mondom én, aki a másik oldalon állok. Te azt mondod nagyképü, én azt, hogy büszke. Szerintem hosszu idö után ö az elsö, aki ki meri mondani, hogy a hazaszeretet fontos dolog, a hit is az. Erröl 40 évig nem lehetett beszélni, mert lecikiztek, mintha valami osdi dologrol volna szo. Azt mondják, nagyon rossz diplomata, szerintem nagyon jo. Vannak dolgok, amiröl beszélni kell végre. Nekünk itt egymás között. Hogy ne legyen annyi elfolytott dolog. Ugy látom, még mindig van restanciánk rendszerváltás ügyben.
Előzmény: Birka vagyok BEEE (79)
HoKr Creative Commons License 2002.05.09 0 0 80
Mert minket elsosorban az erdekel, hogy mi van... :)

Nem elunk a jovoben, merthogy az bizonytalan (igen, a Fidesz alatt is bizonytalan a jovo, mertha nem az, akkor te latnok vagy :)).

A kormanynak nem az a feladata, hogy iranyitsa az orszagot, hanem hogy kiszolgalja. (Nincs szukseg allamilag tamogatott hazafisag-kampanyra, merthogy ez velemeny kerdese) Ti mennyit tiltakoztok -utolag- a kommunistak propagandaja miatt? Ugyanaz lilaban.

Per pillanat az van, hogy volt (van) a Fidesznek nehany eleg gonosz huzasa az utobbi idoben.

Elj a manak.

Előzmény: rinpoce (76)
Birka vagyok BEEE Creative Commons License 2002.05.09 0 0 79
Nézd, én nem igazán foglalkozom egy ideje úgy általában a pol.fórummal hála néhány moderátornak :-(
Az a pár topic, amibe néha belenézek, meg nem jelent semmit.
Amiről én beszélek, azt nem itt a fórumon látom, hanem tapasztalom az IRL, nagybetűs Életben :-(
Hogy egy a hatalomról lemondani képtelen "ember" és néhány társa szabályosan lázítja az ország lakosságának egy részét. Hogy mindent megtesznek annak érdekében - egyelőre úgy-ahogy fenntartva a látszatot - hogy a nekik nem tetsző emberek ellen lázítsanak mindenkit, aki bedől nekik :-(
Orbán nekem mindigis ellenszenves volt, amióta ismerem, de ez azt hiszem, nem jelent semmit. Kovács, vagy Medgyessy sem tartozott soha a kedvenceim közé. De azt a hatalmi tébolyt, ami ovira szinte a kormányrakerülésük percétől jellemző még egyikükön sem vettem észre. Sem most, sem a maszop négy éve alatt. Sőt! Még Horn húzásai is messze alatta maradtak annak, amit ovi művelt. (pedig gyulust már csak a rokonsága folytán sem tudom szeretni ;-) )

Ui: azért annak örülök, hogy legalább belőled előbújik helyenként az ember. Lehet, hogy egyike leszel még a kellemes csalódásaimnak? :-))))))))

Előzmény: rinpoce (76)
rinpoce Creative Commons License 2002.05.09 0 0 78
Ez szép volt Mr Tiramisu. Legyalább olyan jo, mint Mr Fábry válasza Mr? Jancso Miklosnak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!