Én 89 óta vagyok tag - bár már hosszú évek óta csak passzív. A 4 igenes népszavazáskor léptem be. Tanúja voltam annak, amikor fű meg fa meg virág odatolult és tag lett, de senki nem értette a liberalizmus lényegét, csak azt, hogy antikommunisták. Az önk. választások idején egy kifejezetten elmebeteg is bejutott a testületbe. Folyton vigyáznunk kellett rá, mert a szemünk előtt került át a lappangó stádiumból a hevenybe. Fel is szólalt többször, mi meg csak fogtuk a fejünket.
Nekem nem nagyon ment a pártélet, a testületbe is úgy kerültem, mint Pilátus a crédóba.
De aki ott a frakcióvezetőm volt, annak minden szavát hitelesnek ismertem, mert a tettei is azok voltak. Most már ő is országgyűlési képviselő.
A selejtje lemorzsolódott. Persze hogy vannak ott olyanok, akik ebből élnek. Nekem se szimpi minden képviselőjük. Eörsi Mátyástól pl. a hideglelés jön rám. Horn Gábort se szeretem. Demszky pártelnökségétől is gutaütést kaptam. Magyar B. is tök unalmas volt, Hack Pétert se bánom, mert nem szimpatizálok a HIT-esekkel,de pl. Kunczét, Pető Ivánt , Szentiványi Gábort, és még felsorolhatnék még jónéhány nevet, szeretem. Bauerért se fáj a szivem, a szakmai előkészitésnél majd ott lesz, de legalább nem zavarja az apja múltja a pártot.
Én is mondtam javaslatokat és nem fogadták meg, csak én ezt úgy éltem meg, hogy istenem, nem vagyok politikus alkat, nem is akartam soha az lenni.
Én csak politizálok....
Teged jelent a proli. Akikhezs hasonlokat ocsmany hazudozassal es nehany fillerrel ra lehet venni, hogy fontosabb es jobb az onzo tagadas es a gyava meghunyaszkodo szurkeseg, mint a nemzet tobbsegenek erdeke.
Én nem csalódtam az SZDSZ-ben. Mindig is tisztában voltam vele, hogy az SZDsz sem egy angyali társaság. Csak amit eddig csak feltételeztem, most már tényekkel is alá tudom támasztani.
Amit igazán érdekelt azt megtudtam illetve elértem. Sőt nagyon is jól sikerült elérnem. Az SZDSZ totálisan átvette az én ironikus, cinikus stilusomat a kampánya nagy részében.
Jót szórakoztam, akár hiszed, akár nem. Most is azt teszem. Röhögök rajtad, hogy mennyire beveszel dolgokat.
Egyébként szerintem a Te csalódásaidat és sírálmaidat lehet itt olvasni eléggé sokat.
Bezzeg amikor a legdemokratikusabb hornyuszko b@szta le a tv-ben plenarisan a kuncemiskakancsot, hogy elso es utolso ellentmondas, az aztan igazan klassz volt. Nekem teccett, persze, mar vartam, hogy az a krumpliszsak elnyomja a delceg gyulat mint a csikket. Vagy amikor bepisalos gonctrotty eljatszotta a mindenkit csendorpertu-tegezos stilusaval a kritizalhatatlant, hat az volt a tortan a krem.
Az volt érdekes, hogy Betlen ugyan megpróbált néha kérdezni, de nem sikerült...
Csak álmélkodom, mikor látom: Pokorni, Orbán, Áder, Szájer meg a papagájkommandó többi tagja ugyanolyan pofát vág, ha valaki félbe meri egy-egy kérdéssel szakítani hablatyolásukat: képükön a felségsértés keltette megütközés, a kitörni készülő, de aztán elfojtott, mondhatni, megbocsátóvá enyhülő felháborodás, miközben zavartalanul folytatják teljesen hülye, akarom mondani, hülyítő brekegésüket. Ki tanította ezt be nekik..?
Szeretnék látni/hallani olyan újságírót, aki határozottan félbe meri szakítani a süketelő politikust, legyen az bármelyik - akár éppen a kormányzó - párt tagja, s föl meri tenni az igazi kérdéseket. Azokat, amelyeket az illető éppen el akar kerülni.
Lesz-e ilyen közszolgálat?
Vagy ilyen lesz, vagy marad régiben a bús magyar élet...
"Ezért már meg kellen megdöglenem vagy csak simán menjek a picsába?"
Nahat, kedves baratom, nem tudom, hogy mivel tudnalak az "ez van"-os allapotodbol kimozditani; maradjunk talan annyiban, hogy ha nem erted, hogy Orbanek hogyan mertek azt gondolni, hogy alkotmanyos kotelezettseguk szerint a hataron tuli magyarokert is tenni probalnak valamit, es efeletti bizonytalansagodban szavaztal a komcsi-maoista anarchista financlakaj bagazs valamelyikere,
akkor valaszd a neked szimpatikusabb megoldast, nekem mindketto OK. Es vigyel magaddal harom masik hasonszorut, kovacslo fonihil ertelemdus megnyilvanulasanak megfeleloen.
Aki kicsit is járatos a felsőoktatásban, az tudja hova jutott a létszámemeléssel.
Ma annyit ér egy főiskolai diploma, mint húsz éve egy érettségi, azért mert igazából sehova se lehet vele elhelyezkedni.
Mély hallgatás van arról, hogy az elmúlt években folyamatosan növekszik a pályakezdő munkanélküliek száma.
Csak az a baj, hogy az, amitől 4 év alatt csömört kaptam (ti.: a FIDESZ még a szobámba, a fejembe is nap mint nap be akart jönni) az valszeg folytatódik. :-((
Az oktatáspolitika az csőd, igen.
Merthogy akárki tanulhat ingyen akármit. Hát ez meg micsoda anarchia???
Csak olyan és annyi - persze kb, és némileg felette - szakmákban kéne ingyenesen képezni, ahol el is tudnak helyezkedni a végzettek. Ehhez persze fel kellen mérni minden évben a munkaerőpiacot, figyelni a trendeket stb. Ez egy külön szakma.
Minek képezni tanárokat 3-5 évig, ha azok majd a TESCO osztályvezetői lesznek egy kétéves költségtérítéses gyorstalpaló után??? pl.
Nem csak ezt feledik, a kölségtérítést is, ami ugyebár kemény tandíj, akárhogy is nézzük.
Erre mondta Dávid Ibolya: Örülök neki, hogy ennyien ki tudják fizetni!
Na akkor gondoltam, mégis jobb lenne kidobni a tv-t a második emeletről.
A felvételirendszer ugyanis pont arra megy ki, hogy legyen, aki térítéses maradjon.
Arról már nem is beszélek, hogy egy jogot végzett nem tud elhelyezkedni.
Persze erre mondják jobboldaliak, aki akar az dolgozhat. Vagy menjen átképzésre. :DDD
Ezért undorodom ettöl a moslék fideszes bandától, amelyik szart csinált a szájából, hogy itt minden rensdben van és támogatjuk a fiatalokat! Az idösek meg dögöljenek meg! Szégyen ez a négy éves fidesz regnálás!
A 2001. évi költségvetés kiadási főösszege 4.322.440,5 millió Ft, azaz 4.322 milliárd.
Amúgy 1 Ft is sok, ha felesleges. Mindig az kapott érték számít, az angolok azt mondják: value for money.
A tandíj kérdésben pedig mindig elfelejtik a jobbosok, hogy volt tandíjmentesség, mégpedig kb a hallgatók 20%-ára. Ezt az egyetemek Hallgatói Önkormányzatok oszthatták szét (már a keretösszeget). Rászorultsági, tanulámányi vagy akár haveri alapon is.
Tehát - ezzel megnyugtatva egyeseket - télleg mindenkinek volt esélye továbbtanulni, és télleg szolidáris volt az a rendszer. Mert azok fizettek többet, akiknek volt miből, és azok fizettek többet, akiknek lesz miből. Merthogy lesz diplomájuk. Ha senki sem fizet tandíjat, akkor az egyetemi oktatást az is fizeti, aki sosem részesül belőle. Nem tandíj, hanem adó formájában. Ezt gyakran feledik.