Keresés

Részletes keresés

alfredoo Creative Commons License 2002.05.06 0 0 165
andassew ivan

ivan

azt hittem egy ujsagiro olvasni is tud. foleg egy olyan ujsagiro aki altalaban tok jo dolgokat ir. kizarolag azert irtam mert fel vagyok haborodva a veled tortent eljarason. es igenis biztos vagyok abban hogy ez egy ismert emberrel CSAK politikai iranyultsaga miatt tortenhet.

ha az altalam elkepzelt ironiat nem erted akkor szivesen bocsanatot kerek.

Előzmény: Andrew_s (160)
Azazello Creative Commons License 2002.05.06 0 0 164
Kedves minderbinder!

Mennyiben kérdôjelezi meg a Fidesz a jogállamiságot? Írod:
"Amennyiben megkerdojelezi egy a jogallami normak szerint lezajlott valasztas es a teteles jog szerint az arra felhatalmazott szervek (OVB, birosag) altal kihirdetesre kerulo valaszastasi eredmenyek tisztasagat."
Legjobb tudomásom szerint a Fidesz nem kérdôjelezte meg az OVB ill. a LB döntését. Elfogadta a bejelentett végeredményt. Tévednék?

"Amennyiben elere all egy olyan nepi kezdemenyezesnek, aminek celja visszamenoleges hatallyal a Magyar Koztarsasag valasztasi torvenyenek megvaltoztatasa. Amennyiben elere all egy olyan nepi kezdemenyezesnek, aminek jogszerusege erosen megkerdojelezheto, mert az alkotmany szerint nepi kezdemenyezes az OVB es a birosagok hataskorebe tartozo ugyekben nem idithato."
A népi kezdeményezés szvsz önmagában nem ellenkezik a jogállamiság elveivel. Mennyiben sérül a jogállamiság, ha egy - esetleges - népi kezdeményezés során - esetlegesen - összegyűlt 50 ezer aláírás kötelezi a parlamentet az adott kérdés megtárgyalására? Ha a leendô kormánypártok jogellenesnek, alkotmányellenesnek tartanak egy ilyen kezdeményezést, nincs lehetôségük jogi úton tisztázni a kérdést? Megkockáztat egy sallert a Fidesz az AB-tól? Nem mellékesen egyelôre szinte semmit sem lehet tudni a népi kezdeményezésrôl, így a véleményemmel még várnék...

"Amennyiben jelenlegi kormanypartkent es a megalakulo parlamentban a masodik legnagyobb parlamenti frakciot ado partkent nem a parlamentben, a polgari demokracia irott es iratlan szabalyai szerint kivan bizonyos torvenyeket elfogadtatni, hanem nepi kezdemenyezes elere allva kivan nyomast gyakorolni."
Szerinted a népi kezdeményezés intézménye ellenkezik a jogállamiság elveivel? Mit gondolsz, mi a népi kezdeményezés célja általában? Nem a nyomásgyakorlás a lényege?

Szvsz nem történik más, mint számba veszi a Fidesz a lehetôségeit, miképpen tud leghatékonyabban nyomást gyakorolni a leendô kormánypártokra. Ez nem feltétlenül kell, hogy elnyerje a tetszésedet, ugyanakkor nem túlzottan demokratikus az ehhez való joguk elvitatása. Aztán, ha úgy érzed, hogy alkotmányellenes a Fidesz működése, tegyél feljelentést ellenük, kezdeményezd a párt feloszlatását.

Előzmény: minderbinder (77)
minderbinder Creative Commons License 2002.05.05 0 0 163
Minden esetre nem art leszogezni, hogy a mindekori belugyminiszter felelosseget visel a valasztasok lebonyolitasaert.
Előzmény: tomajer (162)
tomajer Creative Commons License 2002.05.05 0 0 162
?

Mééé? Ki rendezi? Nem az éppen regnáló kormány belügyminisztériuma?

Előzmény: Mario Brekt (158)
minderbinder Creative Commons License 2002.05.05 0 0 161
Sokan ugy gondoltak, hogy kisse kemenyre sikeredett ez a topic-cim. Lehet, bar en komolyan gondoltam es gondolom. Szamomra vizvalaszto lesz, hogy a Fidesz felelos vezetoi mikent velekednek Csurka mai orjongeserol. Ha hatarozottan nem hatarolodnak el ettol az aljas es demagog retorikatol, akkor egyertelmuen egy kategoriaba tartoznak Csurkaval es csocselekevel.
Andrew_s Creative Commons License 2002.05.04 0 0 160
A szallongo és meg nem erositett infomáciok szerint is azert nem, de valahogy nem is zavart olyan nagyon, hogy nem kell 2x kb. 16-18 orat kuzdeni a papirokkal :-) Plusz az elozetes egyebek :-) Amugy meg persze meg nem erositett paranonia :-)

Alfredoo meg emlegetett vmi kis pocs huje ivant. Ezek szerint te vagy az Iván és ismeritek is egymást? Vagy csak önmegnyilvánul?

Előzmény: iceride (154)
pindiy Creative Commons License 2002.05.04 0 0 159
Ez az ulyraszámlálás egy marhaság.
Az, hogy mér is kell az egy másik.
A Fidesz kormány rendezte a választást, ő felel a lebonyolításáért.
Ha az emberek aggodnak, hogy nem lyól rendezte, nem bíznak a Fidesz demokratikus elkötelezettségében, mostan már megnyugodhatnak, mert az a kormány megbukott.
Szoktak mindenféle választási csalásokat emlegetni , meg ulyraszámoltatni máshol is, de ugye valszeg csak a bolondokházában szokja az ilyesmit követelni az aki éppen rendezi.::)))
Mario Brekt Creative Commons License 2002.05.04 0 0 158
Arról én nem tehetek, hogy nem vagy tisztában azzal, ki rendezi a választásokat. Sajnálatos, hogy megszólaltál, mert így kiderült, halvány lila sejtelmed sincs a dologról, csak beugrottál kicsit bohóckodni. Egészségedre!
Előzmény: tomajer (151)
figyelő Creative Commons License 2002.05.04 0 0 157
Azért "szórakozás", mert makacsul hajtogatjátok, hogy ki tudja, mi történt stb. De ez semmire sem jogosít! Tessék előállni - már késő ugyan, de volt rá idő - bizonyítható dolgokkal.

Ahogy a Fidesz névtelen, rágalmazó és bornírt röplapok százezreivel (millióival?)árasztotta el az országot, most ugyanúgy elbújik az általa fölhergelt emberek mögé, és képmutatóan széttárja mancsait, mondván: én csak megnyugtatni szeretném ezeket az embereket... És Szájer pofájáról kétoldalt csurog a sátáni szenteltvíz...
(No: olyan emberek kellenének a közszolgálatba, akik rá mernek szólni a Szájer-félékre, hogy ne hadoválják szét a műsort... - ld. tegnapi Aktuális.)

Lesz nyugalom, csak hagyják abba ezt a szégyenletes cirkuszolást. Bár még nem szánták erre rá magukat.
Annyit raboltak, hogy így muszáj elterelni a figyelmet, vagy mi van?! Vagy egyszerűen szalonképtelenek akarnak lenni valami okból? Ki érti ezt?!

Előzmény: csilla5 (103)
alfredoo Creative Commons License 2002.05.04 0 0 155
iceride

ivan egy kis pocs hulye. azert nem kertek fel. nem tudom mit kepzel magarol. hogy majd pont ot fogjak felkerni vagy nem felkerni. nehogy mar a nyul vigye a puskat...

egyebkent mit es miert kell ujra szamolni? meg ha nem kell ujraszamolni akkor miert nem lehetett VOLNA megszamolni a listas szavazatokat? es ez miert csak 10 ev utan derul ki? biztos az hogy magyarorszag koztarsasag? szerintem a koztarsasag kikialtasa illetve a kiraly lemondatasa nem volt teljesen jogszeru. eljen habsburg otto. abzug orban. szerintem nem is karoly irta ala aztat a papirt. nekem meseltek. nagyon sokan meseltek. es csupa megbizhato ember meselte. es meg azt is meseltek masok hogy o irta ala de a fejehez nyomtak egy puskacsovet. tehat mindenkeppen meg kiralysag van. es az azota tortent minden jogellenes. ez egy szemet jogellenes orszag!

iceride Creative Commons License 2002.05.04 0 0 154
Egyértelműen azért nem kaptál felkérést, mert újságíró lettél.

Ezt akartad mondani? Mert ugye te is látod, hogy amíg semmi senm utal rá, addig csak paranoia?:)

Más:
Azért nem értem eztaz egész cirkuszt, mert ha jogszerű az újraszámlálási kérelem, akkor úgyis meg lkell csinálni, ha meg nem az, akkor úgyse...

És ugyebár ha jogszerű, akkor mindenki, aki ellenzi, az törvénysértést szeretne... (általában azzal az indokkal, hogy a FIDESZ majd jól csalni fog, ami meg a rágalmazás tipikus esete)

Amúgy az újraszámlálás nem csak a csalás kiküszöbölésére van, hanem újraellenőrzésre, és az ugye nem baj, ha mégegyszer kijön ugyanaz?
Ha meg más jön ki, akkor különösen volt értelme újraszámolni...
Arról is megfeledkeztek, hogy egy esetleges újraszámlálásnál nem csak a vesztes járhat jól, bár kétségkívül kevesebb a vesztenivalója.

De hát ugye aki nem szeretné az újraszámlálást, azért az tart tőle, hogy valami nem úgy fog kijönni, ahogy szeretné...
Persze ezt azzal magyarázza, hogy a másik oldal csalni fog. (ami pontosan annyira valószínú, mint az, hogy a saját kedvencei csaltak, de ez eszébe sem jut)
Meg ugye eleve feltételezik a másikról, hogy kizárólag csalás történhet az újraszámláláskor. Aztán amikor esetleg nem történik semmi különös, akkor hallgatnak, de addig is teli szájjal fröcsögik, hogy a rohadtszemétsatöbbi...

(olyan ez, mint amikor fél tucat topic foglalkozott azzal, hogyan fogja a FIDESZ az esetlegesen elvesztett választás után akár puccsal is magához ragadni a hatalmat.... röhej, mondhatnám az emberek hergelése - csak el kell kezdeni azzal, hogy bedobod a köztudatba, a sok idióta meg hergeli magát tovább)

Előzmény: Andrew_s (152)
Andrew_s Creative Commons License 2002.05.04 0 0 153
Az elözöben levö gépelési hibáim irodalmi munkásságom részeit képezik :-)
Előzmény: Andrew_s (152)
Andrew_s Creative Commons License 2002.05.04 0 0 152
Kedves Csilla,
Mivel az elozo hozzászolo is ezt a bejegyzést választotta, nekem is jo lesz. Az élet ugy hoszta, hogy az elozo választáson az önkormányzati szavazatszámláló bizottságban kaptam helyet, mint számláló. Igy nem lepett meg, hogy idén is hivtak telefonon, miszerint vigyem be magam és irjam alá a megbizáshoz szükséges nyilatkozatokat. Megtettem, majd csak nem akart ideérni az értesités az eskü idöpontjáról. Kétszer próbáltam hivni, hiába az engem telefonon hivo kartársnöt. A titkárnöje ugyan megigérte, hogy visszahiv, de azota is hiv. Tehát az elözetes megkérésböl nem lett hivatalos felkérés. Hivatalos indoklás természetesen nem volt, hogy miért. Elgondolkoztam hát, hogy mi változott az alözö választáshoz képest. Én nem léptem be semmilyen pártba, tehát ez kiesik. Viszont a 4 évvel ezelöttihez képest jelenleg a kerületben FIDESZ-es polgármester van, a munkahelyemet firtató rovatba pedig a munkanélküli illetve programozó jelzés helyére az került be: újságiró. Mondhatnám, hogy hmmmmmmm.....
Előzmény: csilla5 (138)
tomajer Creative Commons License 2002.05.04 0 0 151
Amennyiben a mostani választáskor is betartották ezeket az elemi játékszabályokat, úgy felesleges újraszámoltatni a leadott szavazatokat. Ha nem, akkor a belügyminisztériumot súlyos felelősség terheli... Erre jobb nem is gondolni!

[előzmény : (101) csilla5, 2002.05.03 21:48]

Érted már? A belügyminisztériumot!!! Tehát, nem kéne feszegetni, a csalás lehetőségét, mert az csak a kormány felelősségét bizonyítja!!!

Mario Brekt Creative Commons License 2002.05.04 0 0 150
Kedves Csilla5!
Most leírom neked, miért nem tartom érdemesnek, hogy újraszámolják a szavazatokat.
Két választáson is választási biztos voltam. Az első választásnál az SZDSZ-t, a Fideszt és fél napig az MDF-t is képviseltem (az MDF-es annyira részeg volt, hogy le kellett váltani).
A számláláson négy delegált vett részt: 1 MSZP-és, 1 MDF-es, 1 független (FKgP-KDNP stb.) megbízott, és én.
A számlálás menete a következő volt:
1. Egy üres asztalra kiborítottuk az urnák tartalmát (a mozgó urnát is, amit az MSZP-s biztossal ketten vittünk ki). Ellenőriztük az urnazárót és a lezáró matricákat.
2. Először szétválasztottuk a listás szavazatokat az egyénitől (két kupac lett)
3. A listás szavazatokat pártonként csoportosítva külön kupacba raktuk. Az "érvénytelen" szavazatokat középre raktuk (üres, horogkeresztes, vöröscsillagos, karikázott stb.)
4. Az "érvénytelen" szavazatokat közösen megvizsgáltuk, és ahol egyértelmű volt kire adták a voksot (bekarikázott név, aláhúzott név), azok visszakerültek a megfelelő kupacba.
5. Az érvénytelen szavazatokat megszámoltuk, jegyzőkönyveztük, kötegeltük és visszahelyeztük az urnába.
6. A legyűjtött kupacokat párt szerint összeraktuk.
7. Az én párom az első körben az MSZP volt. A feladatom az volt, hogy az MSZP-s kupacban megnézzem, került-e be nem MSZP-s szavazat, illetve nincs-e benne érvénytelen szavazat. Megszámoltam a szavazatokat és leírtam egy papírra, hogy mennyi volt. Ő ugyanezt tette az SZDSZ szavazataival. A független az MDF-es szavazatokkal, míg az MDF-es a többi párt szavazataival járt így el.
8. Utána megcseréltük a paklikat és mindenki a saját szavazatait számolta meg. Nem emlékszem, hogy volt különbség a két számolás között.
9. Utána még mindenki újraolvashatta a voksokat. Én a Fideszt és az MDF-t számoltam újra, az MDF-es az MSZP-ét és az SZDSZ-ét, az MSZP-s az MDF-ét.
10. A számolások végeredményét bevezettük a jegyzőkönyvbe, a pártokra leadott szavazatokat kötegeltük, zárcédulával láttuk el, és a csomagok visszakerültek az urnába.
11- A fent leírtak alapján jártunk el az egyéni jelöltek esetében is.
xx. Mikor a számlálás befejeződött az urnát lezártuk a zárószalaggal, aláírtuk a jegyzőkönyveket és taxival elvittük az önkormányzathoz az egész hóbelevancot.

Az érvénytelen szavazatok többsége üresen hagyott papírt jelentett. Az illető élni akart azzal, hogy elmenjen szavazni, de nem tudta megnevezni azt a pártot, akinek programja számára szimpatikus volt.
Amennyiben a mostani választáskor is betartották ezeket az elemi játékszabályokat, úgy felesleges újraszámoltatni a leadott szavazatokat. Ha nem, akkor a belügyminisztériumot súlyos felelősség terheli... Erre jobb nem is gondolni!

Előzmény: csilla5 (101)
alfredoo Creative Commons License 2002.05.04 0 0 149
tomajer

sajnos ebben a hulyesegben van valami...

csilla azt kerdezte hogy mondana meg neki valaki az ervenytelen szavazatok megoszlasat. tehat peldaul az uresen bedobott szavazat kire nezve ervenytelen. ezt csilla a mernok kerdezte. az igazsag megismeresenek jegyeben!!

Előzmény: tomajer (142)
alfredoo Creative Commons License 2002.05.04 0 0 148
csilla

szerencs eseteben azt hiszem 270 ervenytelen szavazatot vizsgaltak ujra es ujra. az egyesek altal ervenyesnek, ertelmezhetonek tartott szavazatok kozul a birosag nem ugy tartotta ervenyesnek es ertelmezhetonek a szavazatokat mint a jobbos megbizottak. utana a birosagra azt hiszem 27 szavazatot nyujtottak be. abbol forditott meg a birosag 5-ot vagy kettot. egyszeruen nevetseges.

es kerdeznem hamar a fidesz a jogallamisag bajnoka. akkor a megbizottai miert eroltettek a torvenytelenseget a szerencsi ervenytelen szavazatok ugyeben. miert akartak olyan szavazatot beszamolni ahol a kereszt nem a helyen volt. bezzeg ha az mszp akart volna ilyet. lett volna fujolas es felhaborodas. meeg lehet hogy forradalom is lett volna. csunya mszp.

ez az egesz ugy gusztustalan ahogy van. szerinted hany napig lehet felszolalni. egy nap keves. ket nap eleg. vagy egy ev kellene. vagy 5 ev? miert a hulyekhez kell igazitani a valasztasi rendszert. csurka milyen alapon mereszel ellopott valasztasrol, valasztasi CSALASROL beszelni. meeg jo hogy nem deutsch tamas anyjarol allitja hogy kurva. ennyi erovel azt is allithatna. ugyis megfigyeltek a deutsch csaladot 4 vagy 5 eve. azt is hasonlokeppen bizonyitottak...

ezzel az egesz ujraszamlalassal a valasztasok johiszemuseget kerdojelezik meg. van egy olyan fogalom hogy ami fekszik az nyugszik. es a hulyeseg ez alol a fogalom alol nem ment fel. csak becstelenseg aran. ha kezet adtam egy eladasi szerzodesre es alairtam. utana rajovok hogy tevedtem. akkor siman kiszallhatok belole. visszakerhetem a foglalot? hiszen tevedtem. meg meleg volt. es ugye nem vagyok jogasz csak egy egyszeru mernok vagyok. vagy nem fizetem ki valamiert a mernoki munkat. nem is volt megbizasom. ugy gondoltam hogy lesz. elnezest. ugye te siman elfogadod hogy egy evi munkadat valamilyen MONDVACSINALT indokkal ne fizessek ki. te ugye nem perelsz. te ugye nem figyelsz a hataridokre. legfeljebb nem er ossze a hid. legfeljebb leomlik a legfelso emelet. egy part nem figyelt VELETLENUL a hataridokre. es a masikat fikazza. egyebkent hiaba figyelt volna mert kamu es virtualis esetei voltak. nem jegyzokonyvezettek. olyan MONDVACSINALT. olyan kamukamu. magyarkamu. magyarelet!!!

Előzmény: csilla5 (107)
kontrra Creative Commons License 2002.05.03 0 0 147
Én ezzel nem azt akartam mondani,hogy a paraszt hülye,elnézést ,ha megbántottam valakit.
Én csak vidéki rokonaimból indultam ki,és szerintem nem sokat tévedek.
Előzmény: rinpoce (145)
süket Creative Commons License 2002.05.03 0 0 146
nyolcker!

Elmesélsz nekem egy pár "félelmetes lenyúlást"?
Cserébe beavatlak egy pár 94-98 közöttibe.

rinpoce Creative Commons License 2002.05.03 0 0 145
Nna, máámeg a paraszt hülye. El kéne látogatnod köbányára, vagy a nyoockerületbe....
Előzmény: kontrra (143)
Nyolcker Creative Commons License 2002.05.03 0 0 144
Ne mentegetözz, a Csilla ennyire buta.
Előzmény: tomajer (142)
kontrra Creative Commons License 2002.05.03 0 0 143
Szerintem,ha tényleg újraszámlálnák a voksokat,és szigorúan csak azt fogadnák el érvényes szavazatnak,ami hótt szabályos (vagyis X vagy + a körben), a fidesz nagyot égne.
Ugyanis több helyről hallottam,hogy a vál. bizottság olyan szavazatokat is elfogadott (nem mindenhol), ami nem volt szabályos,viszont egyértelműnek találták,hogy kire gondolt a választó.(Pl. a kör mellé írta az X-et)
Ami igen valószínű,hogy a fideszre szavazó,alacsony iskolázottságú,könnyen befolyásolható,megijeszthető (a komcsik elveszik a földedet!) vidéki ember valszeg több szabálytalan szavazatot produkál,mint az iskolázottabb városi,netán pesti,akiknek nagy többsége az mszp-re szavazott.
Tehát számoljátok csak újra,lesz meplepi.
tomajer Creative Commons License 2002.05.03 0 0 142
Most már komolyan kérdezem, mert kezdek félni.

Ugye te nem vagy ennyire buta?

Csak viccelsz, és szórakozol, a hülye balosokkal ugye?
Mert ha ezt tényleg komolyan írtad, amit itt levezettél kb. 20 szor, akkor baj lehet az oktatási rendszerünkkel!:-(

Nyolcker Creative Commons License 2002.05.03 0 0 141
Gátlástalan, arrogáns, cinikus, mocskos a Fidesz, bár ez nem újdonság. Az újraszámlálási cirkusszal valódi eredményt nem érnek el. Hergelik a népet, igaz is, régen folyt vér utoljára a pesti utcákon! Hihetetlen felelötlenségük arra utal, hogy félelmetes lenyúlások száradnak a lelkükön, és most a börtön elöl menekülnek. Hogy az EU mit szól ehhez, milyen parlaginak, sötétnek és alviláginak tartja majd a Nyugat a Hajrámagyarországot, azt leshetjük!
csilla5 Creative Commons License 2002.05.03 0 0 140
A baloldalra gondolsz?

Na jó, meguntam. Én is megyek aludni.
Jó éjszakát mindenkinek.

Előzmény: AnyHun (139)
AnyHun Creative Commons License 2002.05.03 0 0 139
Hát ami igaz az igaz, kár kioktatósdit játszani, mert a valoszinusegszámitasi misztifikálás sem az igazi. Bármilyen valoszinuségszámitási modell becsaphato, ha a human-interface viszi be az adatokat és hozzáfér a kisérleti jegyzökönyvekhez :-)))
Előzmény: karma police (135)
csilla5 Creative Commons License 2002.05.03 0 0 138
Költői...:)
Előzmény: AnyHun (137)
AnyHun Creative Commons License 2002.05.03 0 0 137
Üldözési mániája szerintem a FIDESZ-vezetésnek van, spékelve némi összeesküvéselméleti szalonnával és nyakon öntve jó adag csalódásban a saját szép terveik kapcsán. De ettöl még az is egy alternativa, hogy ök csaltak, csak nem eleget.
Előzmény: csilla5 (130)
csilla5 Creative Commons License 2002.05.03 0 0 136
NEm tanultam valszámot. (Van isten...) De majd kikérem szakértői véleményed az érvénytelen szavazatok megoszlását illetően :)

EZt a kioktató stílust meg tartogasd valaki olyannak, akire hatással is van.

Előzmény: karma police (135)
karma police Creative Commons License 2002.05.03 0 0 135
Kösz.

on

Te meg tanulj egy kis valszámot, vagy legalább ne próbálj meg olyannal vitatkozni, és olyanról, amihez egy mukkot sem értesz. Tekinthetsz választási szakértőnek, ha jól esik (legalábbis matematikainak).

off

Jó hétvégét!

Előzmény: csilla5 (134)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!