Keresés

Részletes keresés

Konrad Creative Commons License 2002.05.08 0 0 82
????? Ez kifejtenéd? Durrogtatsz petárdákat, de aztán meg semmi nincs mögötte...
Előzmény: 1gyöngy1 (81)
1gyöngy1 Creative Commons License 2002.05.08 0 0 81
Az új az, ahogyan a jelenlegi történelmi kontextusban elhelyezték.
Előzmény: Kandirozott Meduza (79)
Kandirozott Meduza Creative Commons License 2002.05.06 0 0 80
Egyetértek Veled nagyjából. Amiben eltér a véleményünk az az , hogy a két forduló között azt tapasztaltam, hogy mindegy mit mond, csak Orbán mondja. Sajnos ezt a választási kampányt 4 év kitartó kampányolása elözte meg. 4 éve mást sem hallani, hogy milyen jó nekünk, milyen jó az országnak és aki ezt nem hiszi el bemondásra, az hazaáruló komcsi.-ez alatt a 4 éves pr-olás alatt
minden jó ami nekünk jutott az Orbán Viktortól származik. Ö nem egyszerüen a min.elnök, hanem maga a csodatévő, a jóságos, igazságos, a megmentő, akinek szavait vakon és süketen el kell hinni, nem kell gondolkozni, mert arra itt van Ő
aki ezt megteszi helyettünk. Csoda hogy elérte azt a státuszt ahol most van?A fiatalok minden szavát elhiszik, mintegy felettünk álló lénynek tekintik, aki megoldja majd a nép, a nemzet gondjait.Meg a pap is ezt mondta.Hát akkor minden rendben. Nem?Hiszen eljött Amerika a lehetőségek
hazája,itt mindenkiből lehet m.elnök, még orbánből is, akkor talán nekem is sikerül. Orbán sem talált igazi munkára az egyetem elvégzése után, nekem sem lesz, de ha elvégzem az egyetemet, akkor Orbán mintáját követem és én is m.elnök lehet. Hát ez már maga a Kánaán!Még folytathatnám, de baromira elkeserit, hogy a továbbtanuló ifjuság, (Dávid I.szerint ők lesznek a plussz, amit beviszünk az Eu-ba)nem gondolkozik, nem használja a fejét.Szűkössek és felületesek az ismereteik nem olvasnak szépirodalmat, sem egyebet eleget, a bulvárlapok nem a müveltség emelésére van kigondolva.
Pedig a korszerű müveltség alapja a polgári életnek.
Előzmény: Nyolcker (-)
Kandirozott Meduza Creative Commons License 2002.05.06 0 0 79
Légy olyan kedves sorold fel röviden a Fidesz oly
sokat emlegetett értékrendjének tételeit.Mi az ezek közül az olyan uj dolog ami csak ennek a néhány törekvő, jobbitó szándékú fiatalnak jutott eszébe.Előre is köszönöm.
Előzmény: 1gyöngy1 (72)
Nyolcker Creative Commons License 2002.05.06 0 0 78
Változott a helyzet! A Fidesz-hívök mostantól nem kokárdát hordanak, hanem a szeretet és a béke jegyében kis kötéldarabkát tüznek ki.
Vicc: Kövér Lászlóról nevezik el az akasztói stadiont.
CX25870 Creative Commons License 2002.05.05 0 0 77
Az igaz. De akkor is.

A KOKÁRDAHAMISÍTÁST A TÖRVÉNY BÜNTETHETNÉ...

Előzmény: Konrad (76)
Konrad Creative Commons License 2002.05.05 0 0 76
Nem vagyok híve a sok törvénynek... Szerintem az ilyen emberek jól lejáratják magukat a nélkül is...
Előzmény: CX25870 (75)
CX25870 Creative Commons License 2002.05.05 0 0 75
Hozni kéne egy törvényt, amely megtiltaná az ünnepek szimbólumainak kisajátítását, továbbá 1 év börtönbüntetéssel "jutalmazná" mindazokat, akik az ünnepnapot megelőzően vagy az ünnepnap elmúltával a szimbólumokat használnák.
Nyolcker Creative Commons License 2002.05.05 0 0 74
Orbán belölünk élt
Csurka visszaél a normális emberek türelmével
Medgyessy élni fog a jogaival, reméljük
Előzmény: CX25870 (73)
CX25870 Creative Commons License 2002.05.04 0 0 73
Orbán élt
Csurka él
Medgyessy élni fog
1gyöngy1 Creative Commons License 2002.05.04 0 0 72
Kivételesen tanúja voltam, ahogy bizonyos szóróanyagok születtek, és volt olyan, amire bizony azt mondtam, hogy ez házi használatra :))), de csak arra. Ami viszont nálunk kiment (amatőr anyagként, nem támogatottan) nagyon szellemes volt, és összhangban a TF-beszéddel. Nyomdai előállításra idő sem volt, mivel a 2 hét nem lett volna elég rá.

Persze, hogy el voltunk keseredve. Nem mindegy, ki kormányozza az országot, milyen értékek mentén, és hogy viseltetik irántunk (gondolom, ezt a szorongást megérted). A kampányban annyi gyűlöletben, lenézésben volt részünk (1. szakasz), hogy az sokunkban félelmet keltett, ha nem is mutattuk.

Nem tudom, meddig fog tartani ez a túlkompenzáló időszak. Talán addig, amíg a szerveződések normális szintre nem jutnak. Az meg, hogy a másik fél hogyan kormányoz ezalatt, ...azért sírjon az ő anyukája!

Előzmény: Konrad (71)
Konrad Creative Commons License 2002.05.04 0 0 71
Nekem rosszak a tapasztalataim a felheccelt emberekkel. Az első forduló után olyanok jelentek meg a Fidesz körül, akik eddig soha nem jártak ott, és felajánlották a segítségüket. Ez így önmagában tök jó is lenne, de:
- nem hallgattak senkire, csak csinálták azt, amit kitaláltak,
- olyan szóróanyagokat csináltak és _szórtak_, aminek semmi köze nincs a Fideszhez, és jellemzően ezek az anyagok vagy gagyik voltak nyomdailag, vagy a tartalmuk volt olyan, hogy visszaüthetett (ilyen szórólapról az Indexen is volt szó)
- a végső vereség után olyan letargiába estek, mintha a csapatuk kiesett volna a 'bajnokságból'.

Összességében olyan volt a kampány végére OVi, mintha popsztár lenne, vagy valami híres sportoló.

Tehát: nem értem, miért hagyta-hagyja ezt a Fidesz és személyesen OVi. Vagy ez most az 'új stílus'? Mert ha igen, akkor nagyon nem tetszik ez nekem...

Előzmény: 1gyöngy1 (70)
1gyöngy1 Creative Commons License 2002.05.04 0 0 70
Tudod, drága Konrád, ha személyesen nem is, de baráti körömön keresztül szereztem róla néhány tapasztalatot, nem is rosszakat. Persze, tudom, hogy gyarló ember, pont ezért aggódom is miatta kicsit. De amikor ezt a sok zsigerből politizáló balost látom, sajnos elragad az ő stílusuk, és úgy érzem, ha nem hasonló stílusban állok ki a nekem kedvesekért, akkor szinte elárulom őket.

Ez nem jelenti azt, hogy az nem zavar, ha a nekem kedvesek hülyeségeket csinálnak, de ez nem tartozik kívülállókra. Más lenne a helyzet, ha újságíró lennék pl., mert akkor tényleg hatékonyan tudnám képviselni a kritikámat.

"De amit igazán nem értek, vajon ezt OViék miért hagyják??"

Nem hiszem, hogy különösebben hagyniuk kellene, valahogy sokan járhatunk ez ügyben hasonló cipőben. Szerintem csak olaj lenne a tűzre, ha csillapítani próbálnák.

Üdv gyöngy

Előzmény: Konrad (68)
Nyolcker Creative Commons License 2002.05.04 0 0 69
Egyszerüen hihetetlen a Fidesz újabb választási trükkje!
Konrad Creative Commons License 2002.05.03 0 0 68
Meg is kaptad :-)

Nem tudtam kihagyni, le kellett csapnom.

Én - veled szemben - személyesen is ismeri OVi-t. Talán ezért (és mert rajta kívül sok más politikust is van szerencsém(?) ismerni) is nem érzem azt, hogy több lenne bármelyikünknél. Ő is ember, és nekem a választások alatt csak azt bizonyította, hogy ő is gyarló ember.

Nem értem az egész fanatizálást, nem értem, miért kell zsigerből 'politizálni'.

De amit igazán nem értek, vajon ezt OViék miért hagyják??

Előzmény: 1gyöngy1 (65)
rinpoce Creative Commons License 2002.05.03 0 0 67
Azért én tudnék egy-két balib nicket, ami veri a hülyeség csillagos egét...
Előzmény: CrossWare (64)
piero Creative Commons License 2002.05.03 0 0 66
Hemzsegj már ide légy szives egyetlen egy konkrét korrupciós ügyet, amiben Orbán érintett.
Előzmény: CrossWare (64)
1gyöngy1 Creative Commons License 2002.05.03 0 0 65
Igen, vártam ezt a reakciót:)

Megnyugtatlak, párt. Annak is vannak hívei, ha nem lennének, semmi esélye nem lenne a politikai térben.

Szegény Torgyán! Szegény Csurka! Mindenki szegény ... Talán nem kellett volna a kiharcolt mezőgazdasági költségvetést a haveroknak szétosztani. Tudom, most jönnek az Orbán-bányák, meg a Kaya Ibrahim.

TJ maga saját kezűleg verte szét módszeresen a pártját, és még mindig nem tudott a végére jutni.

Előzmény: Konrad (62)
CrossWare Creative Commons License 2002.05.03 0 0 64
Üdv mindenkinek!

Nagyon egyetértek Nyolckerrel, mivel sajnos a jobboldal a saját arroganciája, szüklátása és korrupciója révén toborzott nagy sikerrel feleket az MSZP részére. Én személy szerint nagyot csalódtam a Fideszben és Orbánban. A csalódottság azért nagy mert én Orbánt egy nagyon tehetséges és karizmatikus embernek tartottam, a Fideszt pedig olyan fiatal technokraták gyülekezetének, akik végre túlléphettek volna a múlt árnyékán és új korszakot nyithattak volna a magyarság történetében. Ezt a lehetöségüket teljesen eljátszották! Ha belegondolok, akkor igazából Orbánék követték az Antall féle MDF kormány vonalát, akik 4 év alatt elérték azt amit a kommunisták nem tudtak 40 év alatt sem elérni: megszerettetni magukat és népszerüvé válni. Ahogy a Fidesz szekere egyre jobban gurult, úgy lehetett látni, hogy az szimpatikus fiatal srácból, hogyan lesz elefántcsont toronyba zárt "király/rocksztár". Ha nem is idegbeteg, az biztos, hogy hatalmas sokk volt számára hirtelen szembesülni a valósággal. Akárcsak egy ellszállt popénekes aki hirtelen lezuhan a slágerlistáról. Egyetértek azzal is, hogy azok akik most mindent fröcsögnek a gyöztes MSZP-re azok magukat járatják le. Én spec. ki nem állhatom öket, de ha látom, hogy milyen tónusban tárgyalnak a Fidesz pártiak itt a fórumon csak az undor fog el és mégrosszabb látni, hogy ilyen középszerü kádereket juttattak be a parlamentbe. Szembe kellene végre nézni azzal hogy NEM A SZOCIALISTÁK NYERTEK, HANEM A FIDESZ VESZITETT!

Előzmény: Nyolcker (53)
Konrad Creative Commons License 2002.05.03 0 0 63
Nem is cáfolatnak szántam. Te csak annyit mondtál, hogy nincs. Én csak javítottam, kevés van.

(Nem vagyok baloldali. Liberális jobboldali vagyok. De ilyen párt nincs, és inkább vagyok liberális. Jobboldali pedig a gazdasági kérdésekben vagyok.)

Előzmény: 1gyöngy1 (61)
Konrad Creative Commons License 2002.05.03 0 0 62
(Off
Amire OV nem számított, nem számíthatott, az az aljas módszer volt, amivel karácsony óta nyírták a FIDESZ-t és őt. Nagyra becsülöm érte, hogy állta az ütéseket. Őszintén szólva, bennünket, híveiket, talán jobban megviselt a dolog.
ezt más is mondhatná...
Amire TJ nem számított, nem számíthatott, az az aljas módszer volt, amivel karácsony óta nyírták az FKGP-t és őt. Nagyra becsülöm érte, hogy állta az ütéseket. Őszintén szólva, bennünket, híveiket, talán jobban megviselt a dolog.
Bár nem vagyok TJ hívő, és ezt a szöveget egy évvel előbb el lehetett mondani. Ás ott a támadó a Fidesz volt...
Off vége)

Kedves 1gyöngy1!

Ez a két szavad kicsit meglep: bennünket, híveiket.

Kérlek magyarázd meg: ez most párt, vagy vallás??

Előzmény: 1gyöngy1 (60)
1gyöngy1 Creative Commons License 2002.05.03 0 0 61
M1-M2: a felajánlott alkalmakkal a baloldal nem élt. Bizonyára nem szerették volna, ha az ország naygobb része győződhet meg arról, hogy igazán nincs programjuk.

ATV péntek este: te nem nézed? Mert egy sor baloldali szokott a témakörből kiszállni az adás idején (miért?).

Duna TV: elsősorban kuturális TV, nagyon színvonalas, jó műsorokkal. Ha nemcsak az előítéleteidből tájékozódnál, még élvezhetnéd is.

Pannon Rádió: nemhallgatom.

Magyar Nemzet: írott sajtó tovább?

www.gondola.hu? Hát sajnos itt töltöm a drága időmet.

Tudod, ha most lenne kedvem, egy másik topicból idemásolnám azt a listát a médiáról, amely a baloldal kizárólagos kiszolgálója. És amíg ez a különbség fennáll, a te lsitád nem cáfolat.

Előzmény: Konrad (58)
1gyöngy1 Creative Commons License 2002.05.03 0 0 60
Valóban nem kötelező. De időnként mégis megesik, hogy egy ember részben saját akaratából, részben a körülmények hatására egészen más pályára kerül, mint amit valaha elgonodlt magáról, vagy elgondoltak róla. Sajnos, nincs szerencsém személyesen ismerni OV-t, és így nem tudom, mik az igazi mozgató rugói. A FIDESZ-alakulat létrejötte valamilyen történelmi helyzethez kapcsolódott, ha még emlékszel rá. Nem hiszem, hogy bármelyik tagja is érettebb lett volna. Menet közben formálódtak azzá, amik.

Értékítélet-változással pedig éppen felnőtt embereknél találkoztam nagy számban, amikor az SZDSZ először koalíciózott az MSZP-vel. Nem volt nagyon felelmelő. Talán ők sem voltak tisztában saját magukkal, értékítéletükkel, képességeikkel stb.? Esetleg ma sincsenek tisztában vele?

Amire OV nem számított, nem számíthatott, az az aljas módszer volt, amivel karácsony óta nyírták a FIDESZ-t és őt. Nagyra becsülöm érte, hogy állta az ütéseket. Őszintén szólva, bennünket, híveiket, talán jobban megviselt a dolog.

Abbahagyom, mert mindjárt kikapok, hogy nem témába vágók a megjegyzéseim.

Előzmény: Festéktüsszentő H. Benő (57)
rinpoce Creative Commons License 2002.05.03 0 0 59
Nu und? Az életkor mentség bármire? Nem kötelező ifjonti hévvel kiállni és pártot vezetni annak érdekében, hogy egy országot vezethessen. A politika a felnőttek játszótere, akkor illik belefogni, amikor az ember már tisztában van saját magával, értékítéletével, képességeivel stb. Orbán láthatóan nem volt ezzel tisztában, amikor nekiállt nyilvánosan politizálni. (Vagy éppen akkor volt tisztában önmagával és most nem. Vagy sem akkor, sem most.)

Ez egy butaság, de nagyon népszerü, mert minden harmadik hozzászolás erröl szol. Sok mindent fe lehet hozni ellene, más idök voltak a rendszerváltáskor, stb.
Én két érvet azért elmondok: az MSZP elnyelte az országos szinten müködö MSZMP 4-5 száz irodáját a nagy elhatárolodásban, biztos véletlenül. És hova lett a szakszervezeti vagyon? Kérdezhetnénk gazdasági miniszter jelöltünket...

Előzmény: Festéktüsszentő H. Benő (57)
Konrad Creative Commons License 2002.05.03 0 0 58
M1, M2
M1, 2002. április 19. 20.05-20.55
Magyar Nemzet
ATV Sajtóklub, péntek este
Duna TV
www.gondola.hu
Pannon Rádió

Hmmm...

Előzmény: 1gyöngy1 (56)
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2002.05.03 0 0 57
"Orbán Viktor az általad felsorolt esetek idejében jóval fiatalabb volt, mint Medgyessi az álatalam említett esemény idején. Tudnék mesélni saját lelki fejlődésem történetéről, hogyan gondolkodtam fiatalabb koromban, ezen mikor mi változtatott, hogyan jutottam el a mai ítéletalkotásomig, de ez nem tartozik ide. Legfeljebb annyiban, hogy egy ifjú ember nézetei, megnyilvánulásai könnyebben változnak meg, mint egy meglett férfié."

Nu und? Az életkor mentség bármire? Nem kötelező ifjonti hévvel kiállni és pártot vezetni annak érdekében, hogy egy országot vezethessen. A politika a felnőttek játszótere, akkor illik belefogni, amikor az ember már tisztában van saját magával, értékítéletével, képességeivel stb. Orbán láthatóan nem volt ezzel tisztában, amikor nekiállt nyilvánosan politizálni. (Vagy éppen akkor volt tisztában önmagával és most nem. Vagy sem akkor, sem most.)

Előzmény: 1gyöngy1 (44)
1gyöngy1 Creative Commons License 2002.05.03 0 0 56
Megint kénytelen vagyok a szövegre reagálni, és nem biztos, hogy a témához tartozik: a kivonult egymillió ember a tapasztalataira hagyatkozott (legalább is esetmben ez így volt), és nem érdekelte beteg lelekű "szépírók" hagymáza. De azok jó része, akik nem voltak kint, elsősorban valamely média ítéletével azonosultak.

És most vissza a témához: sajnos, ma Magyarországon szinte nincs olyan média, amely ne pocskondiázná a FIDESZ-t. Szinte rituális napi gyakorlat (és már négy éve), hogy egyetlen objektív megnyilvánulásuk sincs. Úgy vélem, hogy ez a következő években sem fog változni. Tehát a FIDESZ esetleg megváltozott taktikája sem fog hangot kapni. Az ún. humoros műsorok továbbra is az ő fikázásukkal foglalkoznak majd, úgyhogy szinte mindegy, milyen stratégiát választ. Nézd meg, a kereskedelmi TV-kben szinte soha nem látsz jobboldali arcot a választások óta. Azelőtt sem sokat. És így, még ha ki is derül az emberek számára, hogy bizony az Orbán-kormány sikeresebb volt, az nem fog hangot kapni.

off

Nézet-azonosság egy baloldalival? Legfeljebb a tulipán formáját illetően.

on

Előzmény: Nyolcker (53)
rinpoce Creative Commons License 2002.05.03 0 0 55
Ez pedig morális vereség, amellyel gyengítitek a jobboldalt, mert a talán milliónyi "bizonytalan" és "nem szavazó" érzelmileg biztosan távolodik töletek, és közeledik a baloldalhoz, mert itt károgást hallott, ott meg született valami. Én csak erre a veszélyre hívtam fel a figyelmet, arra, hogy a merev tagadás stratégiájában veszélyek rejlenek. Ez egyben azt is mutatja, hogy alulértékelitek a baloldalt, amelyiknek - erre a föesküt leteszem - még akkor sem jut eszébe újabb Bokros-csomag, ha olyan helyzet teremtödne, mint nyolc éve, amikor amúgy csakugyan rémes volt a gazdasági helyzet.

Azért ennyire nem nyilvánvalo. Négy év alatt rengeteg minden történik, a választok emlékezete meg... hagyjuk.

Előzmény: Nyolcker (17)
szavazó Creative Commons License 2002.05.03 0 0 54
Hát neki már nem ingyenes a "fogmegtartó intézkedés". :)
Előzmény: hicskok (51)
Nyolcker Creative Commons License 2002.05.03 0 0 53
Kedves 1-1!
Elnézésedet kérem a kirohanásért, de örülök hogy kezded megérteni. "Az, hogy Orbán a múltja ellenére népszerű, sikeres politikus lett, még nem volt elegendő indok arra, hogy egy mocsok kiadványban még egyszer a fejére borítsák. Ha Meggyessy sikeres is lesz, az sem elegendő indok arra, hogy elfelejtsük neki, hány évet vett el az életünkből a sikertelenebb korszaka" - írod.Nézzük elöször az elsö mondatot! "Egy mocsok kiadvány..." És szerinted az tudott ártani Orbánnak? Hát nem kiment a Kossuth térre legalább egymillió ember, akiket száz hasonló könyv sem tudott volna meggyözni?
És akkor most a második mondat: "Ha Meggyessy sikeres is lesz, az sem elegendő indok arra, hogy elfelejtsük neki". Ez rendben van, ez egy dolog. Hanem most ne érvelj Medgyessy múltjával, állítom én a stratégiavitában, mert ha sikeresen kormányoz, a négy év múlva szavazók nagy részét róla sem érdekli majd a múlt. Ha ezzel szemben folyamatosan az az érvrendszer, de persze igazolható tények alapján, hogy például két hónap elteltével az Orbán-kormány már messze többet ért el, mint Medgyessyék most, azon már inkább hajlamosak elgondolkodni az emberek. Most már teljes a megértés és a nézetazonosság?
Előzmény: 1gyöngy1 (49)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!