Keresés

Részletes keresés

NEC Creative Commons License 2002.05.08 0 0 12
1*1

szóval abban egyetértünk, hogy az adótámogatás nem egy rossz gondolat, de még kicsit korai ( és gerinctelen) dolog emelni a tétet.

Kicsit furcsa, hogy a 4!! évre szóló programot ( mindkét párt programja) két hét alatt előterjeszti egy leköszönő kormány!! A FIDESZ 2006-ra ígérte az egygyerekegymilliót, míg az MSZP 2006-ra ígérte a 13. havi nyugdíjat. A programokban szereplő plussz milliárdokat nem az első 100 napra ígérte egyik párt sem!!

Előzmény: 1x1 (11)
1x1 Creative Commons License 2002.05.03 0 0 11
"Tüntetés: a mai híreket ekolvasod meg (1)*1-szer akkor már tudod, hogy mire gondoltam "
Jogos a két pont.. Annyit szerencsére leírtam, hogy nem értek egyet a mostani dolgokkal, illetve reggel erről még szó sem volt :-(((
"1. ha az átlag embert kiveszed az adóterhelésből , akkor jelentős bevételtől fosztod meg a kasszát "
Igaz. És a minimálbér adómentesítése stb. nem? Minden adócsökkentésnek ez a lényege.
2."A 612 ezer ft kicsivel még mindig több, mint a mai minimálbér.."
"Ha kivonod az adókedvezményt, akkor a 2 felnőtt bére a 612e, mely egyenként kisebb mint az legalacsonyabb adóköteles jövedelem. tehár nem fizet adót, csak a fogyasztás utáni 20%, amit amúgy is fizet, de így alacsonyabb az adóterhelés ami most 38% felett van "
Ez meg hülyeség, ha ismered a rendszert. Jelenleg az adókedvezmény kihasználása feleti jövedelmed azzal a kulccsal adózik, amibe az adókedvezmény nélkül esne. Hülye nem vagyok, értettem mia 612e. Ft. Az után szépen befizetik a 40%-ot. Ez alapban több, mint egy minimálbéren bejelentett házaspár teljes befizetése... Az alacsonyabb adóterhelés pedig szintén minden adócsökkentés következménye, szóval közhely. Alapból azzal még nincs probléma.

"3. A Világgazdaság szerint kb. 300 milliárd kieséssel járna a dolog. Az új kormány ennyi pénzt kb. az első százötven nap alatt ad ki. Azt követően miből épülnek ezek a dolgok?
A kettő egymásnak a fedezete, ha a Fidesz elkölti a pénzt (polgároknál hagyja) , akkor a virtuális hiány már 600 Mrd ==> így nem teljesítjető a program==> mocskos kommunisták "
Sajna egyik program sem teljesíthető, egyikre sincs pénz. Egyetértek azzal, hogy mostmár nem kéne bevezetni semmit. Én nem a mostani bevezetést támogatom, hanem az elképzelést. Örültem volna, ha normális keretek között megvalósul.
"4. a véleményed igazán keresztyén volt :))))"
Ennyire futja? Érvek csúcsa... Másrészt a kereszténység (mondtam én valahol, hogy keresztényvagyok? Akkor miért kérnéd rajtam számon?) alapból nem balekság.

Előzmény: NEC (10)
NEC Creative Commons License 2002.05.03 0 0 10
Tüntetés: a mai híreket ekolvasod meg (1)*1-szer akkor már tudod, hogy mire gondoltam

1. ha az átlag embert kiveszed az adóterhelésből , akkor jelentős bevételtől fosztod meg a kasszát

2."A 612 ezer ft kicsivel még mindig több, mint a mai minimálbér.."

Ha kivonod az adókedvezményt, akkor a 2 felnőtt bére a 612e, mely egyenként kisebb mint az legalacsonyabb adóköteles jövedelem. tehár nem fizet adót, csak a fogyasztás utáni 20%, amit amúgy is fizet, de így alacsonyabb az adóterhelés ami most 38% felett van

3. A Világgazdaság szerint kb. 300 milliárd kieséssel járna a dolog. Az új kormány ennyi pénzt kb. az első százötven nap alatt ad ki. Azt követően miből épülnek ezek a dolgok?

A kettő egymásnak a fedezete, ha a Fidesz elkölti a pénzt (polgároknál hagyja) , akkor a virtuális hiány már 600 Mrd ==> így nem teljesítjető a program==> mocskos kommunisták

4. a véleményed igazán keresztyén volt :))))

Előzmény: 1x1 (7)
NEC Creative Commons License 2002.05.03 0 0 9
Ja, csak nagy a különbség a 20% és az átlagos adóterhelés között 38%!!! Csak annyit még, hogy az elmúlt 4 évben az átlagos adóterhelés 1.3%-kal nőtt!!!
Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.03 0 0 8
...sajnos nem olyan egyértelmű...
Előzmény: Törölt nick (6)
1x1 Creative Commons License 2002.05.03 0 0 7

Előre leszögezem, hogy nem értek egyet a földeladás, gázüzletág stb. dolgokkal. De az agyatlan, kettősmércés fröcsögést utálom.

"Minden ígéretét megvalósítja 2 hét alatt, amit 4 évre ígért, bár a számlát (politikait is) már nem Ő fizeti. "
Mintha lett volna pár metrós, nyugdíjas hasonló eset pár éve. Nem rémlik?
"Erre egyesek azt mondják ügyes.... "
Szerintem meg azt, hogy gusztustalan. De mindkét oldalon...
"Lehet menni tüntetni!!! Addig számoljatok míg nem győznek 2 szabazattal!! Akkor jobb lesz??? Akkor egyszerűbb lesz kormányozni??? "
Sorolj már fel légyszi pár Fideszes újraszámolási tüntetést... Meg pár olyan döntést, ami a kormány által megszállt OVB részéről - amely miatt ugye külföldi felmentő csapatokat kellett kétségbeesetten hívni, még akkor is ha jöttek volna maguktól - a kormány számára kedvezett... Aztán lehet sikítozni.

"De ki fog itt adót fizetni??"
Aki többet keres, illetve akinek nincs gyereke. Pl. Vagy akinek már felnőttek a gyerekei. stb.
"A bruttó átlagbér 108836 forint volt februárban.
Ez egy átlagos családnál évi 2.612.064,- forintot jelent. Átlagosan 2 gyerek él egy családban, így a kedvezmény után már csak 612.064 forint után kellene adóznod ( le sem vontam a különböző járulékokat), így gyakorlatilag nem fizet adót a család (SZJA alsó határa). "
A 612 ezer ft kicsivel még mindig több, mint a mai minimálbér, ráadásul ez után nem 20%-ot csengetnek, mivel rögtön a felső sávba esik. Szóval neked jobban tetszik, hogy aki eddig is minimálisat fizetett, az ezután ennyit sem fog, ugye? Mennyivel igazságosabb... A családok fizessenek nyugodtan, nekik nincs szükségük többre. Sajna ma nincs becsülete a munkának, adófizetésnek és gyereknevelésnek. Aki egyszerre mind a hármat csinálja, az elég bolond, megérdemli, hogy felkopjon az álla.
"Vajon miből lesznek akkor utak, kórházak, iskolák, egyetemek, könyvtárak és államigazgatás?? "
A Világgazdaság szerint kb. 300 milliárd kieséssel járna a dolog. Az új kormány ennyi pénzt kb. az első százötven nap alatt ad ki. Azt követően miből épülnek ezek a dolgok?
"Ezek a tervek 2006-ra szóltak nem 2002-re!! Arra az időszakra, mikor már dupla átlagbéred lesz a Fidesz szerint!! Bruttó 220.000 ft/fő/hó mellett már nem is olyan nagy kedvezmény a milliós gyerek!! "
Irigyellek, ha neked a nettó fizetésedben 10-15% eltérés nem jelentős... Pláne, ha ez három gyerek esetén akár 35-40%. Igaz, jobb ezt a pénzt azoknak a rászorulóknak adni, akik mást nem csinálnak mint gyereket, mert ők szegények. Hogy dolgozni nem dolgoznak, a közösből csak kifesznek, a jelenlegi családos dolgozók a saját gyerekeik mellett őket is eltartják, az ne érdekeljen. Az igazságos. Én legyek szolidáris, nekem jogom van befizetni és befogni a számat. Hogy engem az állam támogasson a társadalom számára minden szempontból hasznos tevékenységemért, az elképesztő ötlet. Miből épülnek akkor az iskolák és miből tartjuk el a rászorulókat? Erre is azt mondják, hogy ügyes...
Szingapúrban és Hong-Kongban, amelyek elég távol vannak a demokráciától, de gazdaságilag szeretnénk mi ott lenni, pár éve bevezettek egy rendszert. Mivel az állam számára a leghasznosabb réteg a magasan képzett diplomás, ezért az ő reprodukciójuk az állam kiemelt érdeke. Ezért kiemelten támogatták a magyar -és az ottani -átlagfizetés többszörösét kereső fiatal diplomás házaspárokat mindenféle direkt és közvetett adókedvezményekkel, támogatásokkal, hogy vállaljanak több gyereket, mert az hosszútávon jó az államnak. Hát nem hülyeség? Amikor szaporíthatnák a lumpeneket is...

Előzmény: NEC (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.03 0 0 6
Az ember elkolti ezt a penzt, s abbol AFA lesz ...
Előzmény: NEC (2)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.03 0 0 5
Ez legalabb tenyleg jo az atlagpolgarnak, nem lenyulas jellegu ...
Főtitkár Creative Commons License 2002.05.03 0 0 4
Borzasztó Eftáááááááásokk!!!

Akkó mit fogunk, mink rendes komonisták ellopni????

Ingyen fogorvost a Kovácseftááásnak ! ! !

NEC Creative Commons License 2002.05.03 0 0 3
A Haragos Péter jövő héten terjeszti a kormány elé a javaslatát....
NEC Creative Commons License 2002.05.03 0 0 2
De ki fog itt adót fizetni??

A bruttó átlagbér 108836 forint volt februárban.

Ez egy átlagos családnál évi 2.612.064,- forintot jelent. Átlagosan 2 gyerek él egy családban, így a kedvezmény után már csak 612.064 forint után kellene adóznod ( le sem vontam a különböző járulékokat), így gyakorlatilag nem fizet adót a család (SZJA alsó határa).

Vajon miből lesznek akkor utak, kórházak, iskolák, egyetemek, könyvtárak és államigazgatás??

Ezek a tervek 2006-ra szóltak nem 2002-re!! Arra az időszakra, mikor már dupla átlagbéred lesz a Fidesz szerint!! Bruttó 220.000 ft/fő/hó mellett már nem is olyan nagy kedvezmény a milliós gyerek!!

Előzmény: tajfuto (0)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.03 0 0 1
en is ...
hol olvashato ???
Előzmény: tajfuto (0)
tajfuto Creative Commons License 2002.05.03 0 0 0
Én örülök az adókedvezménynek.
Előzmény: NEC (-)
NEC Creative Commons License 2002.05.03 0 0 topiknyitó
Még mindig kavarnak

A Fidesz ezt 2006-ra ígérte még az 5 karikába, most meg rohan előre mint a vak szamár....

Minden ígéretét megvalósítja 2 hét alatt, amit 4 évre ígért, bár a számlát (politikait is) már nem Ő fizeti.

Erre egyesek azt mondják ügyes....

De azok vannak többségben akik erre azt mondják, hogy miért a más f@szával verik a csalánt??? Ezért válltották le Őket, s ezért buknak 2006-ra is!!

Lehet menni tüntetni!!! Addig számoljatok míg nem győznek 2 szabazattal!! Akkor jobb lesz??? Akkor egyszerűbb lesz kormányozni???

.........

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!