Keresés

Részletes keresés

magyarpolgar Creative Commons License 2002.05.03 0 0 19
Az indoklás a topiknyitóban.
Előzmény: NevemTeve (18)
NevemTeve Creative Commons License 2002.05.03 0 0 18
Ez az aminek a hiányától félek a következő négy évben.
indoklas?
Előzmény: magyarpolgar (17)
magyarpolgar Creative Commons License 2002.05.03 0 0 17
Ez az aminek a hiányától félek a következő négy évben.
Előzmény: NevemTeve (16)
NevemTeve Creative Commons License 2002.05.03 0 0 16
Szal, az egyeni valasztokeruletben megvalasztott kepviselonek nem a torvenyjavaslatok meg(nem)szavazasaban kell kifejeznie egyeniseget hanem abban, hogy a valasztokerulet erdekeiert lobbizik, ker, kovetel, interpellal stb...
magyarpolgar Creative Commons License 2002.05.03 0 0 15
OFF.

Mert politikai gondolkodásban a polgári középrpteghez sorolom magam és próbálok távlatokban gondolkodni és a kicsinyes pártcsatározások és egyéb bűvészmutatványok nem
befolyásolnak és főleg nem lehet 19000 forintért meg egyéb összegekért megvenni. Én világéletemben a jobbközép nemzeti irányvonalat támogattam és teszem ezután is és próbálom elérni azt, hogy a jó győzzön az emberi butaság felett.

Előzmény: Törölt nick (13)
magyarpolgar Creative Commons License 2002.05.03 0 0 14
A frakciófegyelmet mint fogalmat nem kellett bevezetni, ugyanis ez egy magyar szó és 12 éve működik a parlamentben. Most egy kicsit erősebb lesz.
Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.03 0 0 13
OFF

...bocs, nem indiszkréció, ne válaszolj, ha nem akarsz, de roppant kíváncsi lettem, hogy mitől vagy te magyarpolgár ?

Előzmény: magyarpolgar (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.03 0 0 12
...egyébként a képviselőkről amit írtál, az zömében eddig is így volt, méghozzá pártállástól függetlenül...
Előzmény: magyarpolgar (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.03 0 0 11
A fidesz / mdf nem tett ilyen kijelentéseket a frakciófegyelmet illetően ámbár nekik is fel kell kötniük az alsóneműt.

...írták már neked, hgoy a fidesz vezette be ezt a fogalmat: frakciófegyelem. Nos ezt én nem tudom, de az tény, hogy pénzbüntetést ők adtak ebben a ciklusban adott szavazáso(ko)n hiányzó képviselőiknek, vagy tévedek?

Előzmény: magyarpolgar (1)
tomajer Creative Commons License 2002.05.03 0 0 10
Az egész általad felvázolt problémával az a bajom, hogy csak most jut eszedbe:-(((
Ez az elmúlt négy évben ugyanígy volt!!!
A frakciófegyelem, pénzbüntetéssel való fenttartását, a Fidesz találta fel:-( A többségnek látszó kissebségből való kormányzást is Ők honosították meg. Amikor ugye, a természetes, és megbízható szövettséges, Torgyán Józsi kihátrált mögüllük!!! Volt pillanata a koaliciónak, amikor nem volt többsége. / Miép :-(/
Tehát ne féltsd a demokráciát, vagyis ne most kezd el félteni olyasmitől, amit eddig természetesnek tartottál:-)))
Előzmény: magyarpolgar (9)
magyarpolgar Creative Commons License 2002.05.03 0 0 9
Ja igazad van.
Ja mégsincs igazad :)
Mind1.

Csak most mindig az a baj, hogy a többség az nem is igazi többség. A többség az majdem annyi mint a "kevésség". De közben a többségnek annyi joga van mintha tényleg többség lenne.

Előzmény: ControlDenied (8)
ControlDenied Creative Commons License 2002.05.03 0 0 8
És mégis, hogy kellene ennek lenni szerinted? Az emberek többsége bizalmat szavazott neki 4 évre, és neked ezt tiszteletben kell tartanod. Nem vétózhatod meg, és ez így jó. Ha szívsz, szívsz. 4 év múlva megint lesznek választások. Addig is figyeljük az eseményeket, és örüljünk a sikereknek, a volt miniszterelnök is ezt javasolta. Mást szerintem nem érdemes elmondani a témában.

Üdv,

ControlDenied

Előzmény: magyarpolgar (7)
magyarpolgar Creative Commons License 2002.05.03 0 0 7
Éppen ez a baj.
Ha az a képviselő következetesen a "nagyok" kormányprogramját fogja végignyomogatni mert különben személy szerint szívni fog akkor hiába megyek én képviselői fogadóórára.
Előzmény: ControlDenied (6)
ControlDenied Creative Commons License 2002.05.03 0 0 6
Sajnos az egyéni-lista összekapcsolás gyakori jelenség, és hiba lenne azt hinni, hogy csak néhány párt szimpatizánsaira jellemző. Írod, hogy nálatok nem a fideszes nyert, de gondolom, neked ezt nem probléma elfogadni, mert a demokrácia egy sarkalatos elve a többség akaratának tiszteletben tartása. Persze így is vannak fórumok, képviselői fogadóórák stb.stb., ahol felteheted kérdéseidet, és ahol remélhetőleg választ is fogsz kapni azokra. Hol itt a probléma?
Előzmény: magyarpolgar (4)
magyarpolgar Creative Commons License 2002.05.03 0 0 5
... ja igen és ez a képviselő már 12 éve képviselő helyette lett egy 0-ad rendű alak aki legalább életében először megnézi a parlamentet milyen is belülről.
Előzmény: magyarpolgar (4)
magyarpolgar Creative Commons License 2002.05.03 0 0 4
Még valami. Igen igazad van egyéniben egyénre kell szavazni. Én is így tettem. De itt megbukott az a (egyébként fideszes) képviselő aki eddig képviselt (szerintem jól) és éppen azért mert az emberek egyéniben is pártra szavaztak.
Előzmény: ControlDenied (2)
magyarpolgar Creative Commons License 2002.05.03 0 0 3
az mszp-s példát azért írtam mert eddig ez az ami "kijött" a sajtóból. Valszeg mindkét oldalról igaz lesz. Csak egy ilyen parlamenttel mindenki szívni fog. Egészségesebb lenne egy kb 6párti parlament.
Előzmény: ControlDenied (2)
ControlDenied Creative Commons License 2002.05.03 0 0 2
Hi!

Alapvetően van igazság abban, amit írtál, csak nem kellett volna mszp-s példát mondanod, mert az igazság az, hogy az elmúlt 4 évben bizony a fideszen belül (is) rohadt nagy fegyelem volt; ha érdekel, konkrét esetekkel is tudok szolgálni, amikor egy "rossz nyomás" miatt kellemetlenség érte az illető honatyát.

De ne foglalkozzunk ezzel.

A félelmed jogos, az elmúlt évek (4-8-akármennyi) alapján. Hirtelen egy dolgot tudok csak mondani: demokrácia van, szavazz arra, aki szerinted a Te érdekeidet képviseli elsősorban, és nem felsőbb utasításra szavaz. Én pl. olyasvalakire szavaztam, akit jól ismerek, tudom, hogy simán megvédené az álláspontját, és nem szavaz birka módon. Ennyit tehetünk, magyarpolgárként.

Még 1 dolgot javaslok, de ezt csak félig komolyan:
Félelmed csökkentése érdekében hasznos lenne, ha először a neked szimpatikus és általad ismertnek vélt párt háza táján néznél körül, és ott szólalnál fel a képviseleti demokráciával kapcsolatos aggodalmaid ügyében. Bár nem biztos, hogy megértő fülekre találnál, de tanulságos lenne.

Üdvözlettel,

ControlDenied

Előzmény: magyarpolgar (-)
magyarpolgar Creative Commons License 2002.05.03 0 0 1
Köszi :)

Tisztelettel.

De szerintem nem 0 amit írtam.
A fidesz / mdf nem tett ilyen kijelentéseket a frakciófegyelmet illetően ámbár nekik is fel kell kötniük az alsóneműt.
Én megrögzött jobbközép szavazó vagyok de azért ezen elgondolkodtam ha megengeded mert megrögzött demokrata is vagyok. De úgy érzem ez a parlament nem demokratikusan fog viselkedni. Kicsit hasonlítani fog a 20 évvel ezelőttihez amikor Kovács2 Béla esztergályos és Nagy Irén szövőnő (népviseletben) ücsörgött ott aztán egyébként az ücsörgésen kívül más szerepe nem volt.
Ha viszont ez a betartandó egyensúly bukik akkor bukik a kormány is.

Előzmény: Nyomkereső (0)
Nyomkereső Creative Commons License 2002.05.03 0 0 0
Barom vagy. Tisztelettel.
Előzmény: magyarpolgar (-)
magyarpolgar Creative Commons License 2002.05.03 0 0 topiknyitó
Elgondolkodtam a következőkön.

A jelen helyzetben a parlamenti felállás
a következő lesz. Adva lesz tulajdonképpen két tömörülés. Az mszp már kiadta, hogy aki nem úgy szavaz ahogy kell vagy hiányzik az pénzbüntetés.
Aki nem tud szavazni mert hosszabbtávon korlátozva van az mandátum visszaad. Mellesleg aki meg jól szavaz az cukrot kap (segítik a polgári életben) de nem ez az érdekes hanem ami ebből következik. A frakcióüléseken elmondja 1-2 okos mit kell szavazni aztán mint a birkák mindenki nyomogatja majd a gombokat. Tulajdonképpen a parlament feleslegessé válik.
Elég lenne a pártvezetőket összeültetni aztán szavazzanak. Az egyén szerepe megszűnik. A parlamenti viták színjátékok lesznek. Hiszen előre le lesz zsírozva a végkifejlet. Közben pedig alapvetően egy országgyűlési képviselő engem képvisel meg Téged meg azt az uszkve 40 ezer embert aki odaküldte. A frakciófegyelem másodlagos priorítású szerintem. Illetve annak kellene lennie. Magyarul a térség országgyűlési képviselője mint intézmény szerepe 0 lesz.
Úgy ítélem meg, hogy a következő 4 év a pártharcok kemény színtere lesz amiben a választópolgár a térség képviselete megszűnik létezni. Ez nagy baj mivel a parlamentnek elsődlegesen ez a feladata.

Tisztelettel,

Magyarpolgár

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!