Keresés

Részletes keresés

gvass1 Creative Commons License 2002.05.07 0 0 9
hi,
ez az uresen ovtokban szallitott fegyver dolog egyreszt tok szabalytalan, masreszt ertelmetlen, stresszhelyzetben tok kizart, hogy meg tudd igy tolteni.

Mondjuk azt en sem ertem, hogy ha van szolgalati fegyver a cegnel (vagyonvedelemre ugye) akkor miert nem azt viseli szolgalati, vagyonorzesi feladat kereteben. Minden biztonsagi ceg ezt csinalja, ha szemelyvedelemrol van szo.

Előzmény: belic (7)
zambre Creative Commons License 2002.05.07 0 0 8
Claude!
Kérdésemet nem provokációnak szánom (a fegyvereket szeretem, a fegyvertartást támogatom), csak együtt szeretnék gondolkodni veled!
Ha meglett volna a fegyvered, akkor és ott el tudtad volna hárítani a hat *jóbarát* támadását? És ha igen, ezzel nem sodortad volna-e nagyobb veszélybe a barátnődet?
Mostmár várd ki azt a két hónapot, és majd írd meg itten, mit hozott a bírósági határozat.
Előzmény: claude bukowsky (-)
belic Creative Commons License 2002.05.06 0 0 7
Hello!

Elso otlet:
"1 db .38-as Taurus"
Ez ugye toltetlenul elcsomagolva nalad lehet. Az ovtok pl. miert nem jo csomagolas? Termeszetesen tarban nem lehet loszer (de a forgotar ugyis benne van a fegyverben, tehat abban nem lehet loszer), es a loszert is be kell csomagolni. En a helyedben egy gyorstoltobe csomagolnam, hatosaval :-).
Mar csak azt kell megtanulni, hogy revoler elo, gyorstolto elo, forgotar kinyit, gyorstoltobol loszer bele, forgotar bezart, es letellt az erre szant egy masodperc. :-)

Masodik otlet: bizd meg magadat a nadragszijjad orzesevel. Innentol kezdve mindig munkaban vagy, amikor epp nalad a nadragszijjad, ezert jogosan viseled a fegyvert. Persze celszeru irasos szerzodest irni errol elore.

Bel

Előzmény: claude bukowsky (4)
unguided Creative Commons License 2002.05.05 0 0 6
claude bukowsky
"1; nekem van igazam..."
Jó. És ez egyenrangú mondjuk egy Level III-as löv.álló mellénnyel? :)

"...hátralévő időt (max 2 hónap)kihúzom valahogy "
Te nálam (kiképzésednek köszönhetően) sokkal jobban tudod, hogy a durva dolgok másodpercek alatt történnek...

"...ha túl meleg lessz a süti, akkor egy percig is gondolkodom a törvényes megoldáson?:) "
Én se tenném. A túlélési ösztön egy természeti törvény. A törvények csupán annyiban képesek megváltoztatni, mint egyházi zsinat a csillag-fizikát.
Azonban...

"...mint magánszemély, mitől vagyok veszélyesebb (?)"
'56-ban "visszaéltek" a fegyvertartással,-viseléssel. '57 óta gyakorlatilag tilva van. Nehogy már forradalmat csináljunk...
(Hej, pedig.....:)))
Egyébként milyen civilek viselnek manapság fegyvert? Hát a bűnözők meg a politikusok.
Most mondd meg őszintén, akarsz Te bűnöző vagy politikus lenni ? :))

"3; Az eljáró közeg annyira hülye, bebuktatná még magát is... "
Mondom: A _megfelelő_ zsebbe ! :)

Heckler-Koch Creative Commons License 2002.05.04 0 0 5
Attól vagy - a fegyvertartó civilt potenciálisan gyanús egyednek tekintő hatalom szemében - veszélyesebb, mert bárhol viselheted a fegyvert, mint (figyelem, sarkítunk) ölésre feljogosító hatalmi szimbólumot.

Mindenesetre sok szerencsét a küzdelemhez, bár szerintem csak elvesztegetett idő. Ha engem megfenyegetnének, azonnal bejelenteném a rendőrségen, és szép csendben elkezdeném hordani a vasat. Inkább vesszen a sport/jogi fegyver, ha neaggyisten sor kerül a legrosszabra, mint te vesszél oda...
claude bukowsky Creative Commons License 2002.05.04 0 0 4
Kedves Unguided!

Eggen, vehetnék magamnak némi kreditért megfelelő indoklást, de hogy miért nem:

1; nekem van igazam, ha egy évet tudtam rá várni, akkor a tárgyalásig hátralévő időt (max 2 hónap)kihúzom valahogy

2; itthon van a páncélban: 2 db .22-es Beretta, 1 db .38-as Taurus, 1 db S and W .45 ACP sportfegverem, 2 db 12-es Benelli és 1 db 7.62-es golyós vadászom, továbbá a cégem irodája a házam alagsorában van, ott a páncélban kb 20 db különböző tip. fegyver. Ugye, nem gondolod, ha túl meleg lessz a süti, akkor egy percig is gondolkodom a törvényes megoldáson?:)

3; Az eljáró közeg annyira hülye, bebuktatná még magát is...

De a kettes pont alapján kérdezem, mint magánszemély, mitől vagyok veszélyesebb mint sportlövő vagy sportvadász???

unguided Creative Commons License 2002.05.03 0 0 3
1-et értek az előttem felszólalókkal.
Marad 4 választásod:

1:Aranyhal

2:Tiltott fegyvervislés, lőfegyverrel és robbanóanyaggal való visszaélés, okirathamisítás, pedofília, terrorizmus, Al-Kaida, stb.... (Ugyanis jobbágyok vagyunk, ha nem vetted volna észre.)

3:Vehetsz magadnak megfelelő indoklást. 300-500 ezer helyi egységért, amit a megfelelő zsebbe raksz.

4: Ha tudod kik voltak, még bérelhetsz Te is meggyőzőembereket. Legyenek többen és nagyobbak. Nagy tételre még talán engedményt is kaphatsz. :))

Bocs', de ez az a helyzet, amiben az ember már csak röhögni tud. Itt vagy Te támadsz, vagy behúzod füled-farkad és elsunnyogsz.

Sorry

Heckler-Koch Creative Commons License 2002.05.03 0 0 2
Sajnos idehaza ez teljesen tipikus esetnek nevezhető, az lett volna meglepő, ha más választ kapsz a m.kir. csendőrségtől...

Önvédelmit csak egy nagyon szűk, kiváltságos kör kaphat - aki ezen kívül esik, annak csak megfelelő kapcsolatokkal (ez a fontosabb), plusz jónéhányszázezer forint "költőpénzzel" felszerelkezve van esélye. Persze 5 évente, amikor az engedély lejár újból meg kell támogatni a rendőrárvákat. Szóval nem te, hanem a rencer korrupt és hülye. :-)
gvass1 Creative Commons License 2002.05.03 0 0 1
hi,
"vagy menjek el aranyhal tenyésztőnek? "

Ne, hanem politkusnak, ugyanis a fegyveres szervezetek hivatasos allomanyu tagjain es a birokon, ugyeszeken kivul csak a politikai elit van nevesitve, mint aki onvedelmi maroklofegyver tartasara jogosult ebben a szep demokratikus orszagban.

Mindenki masnak coki.

Lasd meg: Fegyvertartas vagy felelem topic ugyanitt.

Bowfisher Creative Commons License 2002.05.03 0 0 0
Nyugi. A rendszer hülye.
claude bukowsky Creative Commons License 2002.05.03 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Most jelentkeztem csak be az indexre, ezért nem tudtam figyelemmel kísérni a fegyverekről szóló eszmecseréket, pedig mind szakmámból adódóan, mind érdeklődési körömbből adódóan napi kapcsolatban vagyok a fegyverekkel...
Felvetnék egy -számomra- érdekes témát! Ahoz, hogy álláspontomat megértsétek, el kell mondanom néhány körülményt, a kérdésemet csak a végén teszem fel!
Tehát!
1997 óta foglalkozom személy és vagyonvédelemmelm rendelkezem a magyar jogszabályok által megkövetelt, "igen magas szintet" tükröző személy és vagyonőr igazolvánnyal. Férreértés ne essék, nagyon sok tisztességes, becsületes és lelkiismeretes munkatársam van, de attól, hogy ök a magyar jogszabályok alapján jogosultak volnának személyvédelmi tevékenységet ellátni, még nem jelölném ki őket ilyen munkára. Jómagam Magyarországon és Izraelben szereztem képesítést személyvédelemből. Rendelkezem e mellett lőkiképző végzettséggel is. (szintén Izraelben szereztem)
Történt 2001 júniusában, egy személyvédelmi munka következményeként, hogy megbízóm "ellenlábasai" budapesti lakásom előtt egy hajnali órán megvártak egy kis "kötetlen csevelyre". Mondanom sem kell, fotel helyett négy erős kar szorításában, pengével a torkomon fogadott hat "úriember". Felhívták szíves figyelmem, "káros volna az egészségemre nézve", ha továbbra is vállalnám megbízóm védelmét. Persze ezt a "jóindulatú figyelmeztetést" is komolyan vettem, de még komolyabb lépést nem tettem. Amitől igazán elgondolkodtam, az egy telefonhívás volt, amiben megjegyezték, hogy a barátnőm igen korán végzett a munkahelyén, és igazán jól áll neki a kék miniszoknya. Mellesleg jegyezte meg a rejtélyes telefonáló, nagyon aggódik a hölgy épségéért, továbbá nem szeretne engem újra figyelmeztetni...
Ekkor sovány malac vágtában rohantam be a székesfehérvári rendőrkapitányságra (mivel állandó lakcímem alapján ez a kapitányság illetékes) és adtam be éles maroklőfegyverre a megszerzési és tartási kérelmet. Az indoklásban a számotokra is ismertetett történéseket írtam le, továbbá csatoltam "Bodyguard Passport"-om másolatát. Az eljáró rendőrtiszt kissé cinikusan csak annyit jegyzett meg, csak akkor adjam be kérelmemet, ha van kidobni való háromezer néhányszáz forintom...
Természetesen -ahogy arra számítottam is- első fokon alapból elutasították. De! De milyen indokkal!? Az indokolásban két oldalon keresztül azt taglalták, hogy a magyar jogszabályok személyvédelmi tevékenység ellátására nem engedélyez lőfegyvert (erről is megérné egy vitát nyitni...) De kérdezem én! Ki a fene kért szolgálati fegyvert???????? Én önvédelmire adtam be a kérelmet, erre megindokolták, miért nem kaphatok személyvédelmi célra fegyvert.
Természetesen ezt megfellebbeztem. Az első fokú határozatot az ORFK megsemmisítette, és új eljárást rendelt el, de azzal az indokkal, hogy az első fokú hatóság csupán csak formai hibát követett el, mégpedíg azzal, hogy, nem nyilatkoztatott engem, hogy mi módon tudom bizonyítani az általam fent írtakat! Könyörgöm! Hogy lehetne ezt bizonyítani??? Rendőr válasza: Tegyek feljelentést. De ki ellen? Ha ismerem az elkövetőket -márpedíg ismerem- akkor azért nem jelentgetek, ha meg nem ismerem, akkor 30 nap múlva -mert ebben az esetben, és CSAK ebben az esetben baromi szigorral betartva a határidőket- ismeretlen tettes jeligével lezárják a nyomozást. Ezzel csak 30 napot vesztegettem volna...
A megismételt elsőfokú eljárás indoklása SZÓ SZERINT megegyezett az elsőével, azzal a kétsoros kiegészítéssel, hogy nyilatkoztatva lettem...
Élből fellebbezés. A másodfokú hatóság ezt már helybenhagyta...
Most bíróságon van az ügy, a végét nem látom...
A kérdésem a következő volna:
Ha magamat és a családomat akarom megvédeni, miért nem tehetem ezt hatásosan -fegyverrel-, ezzel szemben, ha egy sertéstelepet megyek ki őrizni, az oldalamon lóghat a csúzli?!
Ha nem vagyok szolgálatba, akkor rögtön egy psichopata válik belőlem? Vagy a világ 102 országában -papíron is elismerten- nem csak alkalmas vagyok fegyver tartására, de annak használatát is oktathatom, csak a magyar klímától válok ámokfutóvá, ha fegyver kerül a kezenbe?
Mit tegyek? Menjek ki a Józsefvárosira és vásároljak be feketén? Ezzel ugyan némiképp megnyugtatóan tudnám megvédeni magam, de kockéztatnám az egész karrierem, vagy menjek el aranyhal tenyésztőnek?
Várom mindenki hozzászólását, nem csak azokét, akik úgy látják a dolgokat mint én, hanem azokét is, akik nem, mert lehet, hogy észérvekkel meg tudnak győzni, hogy nem a rendszer hülye, hanem én... Mostmár ezen sem csodálkoznék...:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!