Keresés

Részletes keresés

mrwindd Creative Commons License 2005.10.01 0 0 17

Szia!

 

Most újítunk fel egy régi családiházat , a te problémádhoz hasonlóan a tulajok is azt akarták, hogy a fürdöbe, és a wc-be a járolap ne legyen hideg.

Megoldásként úgy csináltuk meg, hogy a radiátoros fűtés visszatérő ágát letekertük az aljzatbetonba, majd a "padlófűtéskörör" után megy vissza a kazánba !!!

Így nem kell elosztó, stb a költségek nem számottevőek ( csak a cső ára".

A fűtést természetesen a radiátorok adják, de a padló nem hideg.

Előzmény: jo_munkasember_ (16)
jo_munkasember_ Creative Commons License 2005.08.15 0 0 16
Mi is tervezünk egy „kis” felújítást, és felvetődött az elektromos padlófűtés lerakása is. Nem is fűtésnek, inkább csak azért, hogy ne legyen hideg a padló.
A futokabel.hu-n kicsit körbenéztem, de nem tűnik igazán költséghatékony megoldásnak, ha nem egy másik fűtés kiépítését váltja ki.
Persze lehetne, hogy csak itt-ott teszünk le belőle, viszont még nem tudjuk, hogy főként hol fogunk tartózkodni, mászkálni (mert most vettük a házat).
Valami kedvezőbb megoldást esetleg nem tudna ajánlani valaki?
vaskapuk Creative Commons License 2005.02.28 0 0 15

Szia Balac147!

 

Ők a DEVI fűtőkábelt forgalmazzák ami nagyon jó minőségű. Ha megmondod merrefelé laksz adok egy közeli elérhetőséget.

 

Vaskapu

Előzmény: balac147 (14)
balac147 Creative Commons License 2005.01.14 0 0 14
Szia Mindenki Tuggya valaki, hogy a futokabel.hu -n hirdetett termékek hol tekinhetőek megg vagy hol van a mintabolt? Köci
Kriptaszökevény Creative Commons License 2003.10.24 0 0 13
de miért csak 6 órát számolsz egy napra??
Előzmény: Rdi (10)
Sacyka Creative Commons License 2003.09.06 0 0 12
Sziasztok!

Én is elektromos padlófűtést tervezek, de csak a fürdőbe. Ezen kívül csak egy, a központi fűtésre csatlakoztatott törölközőszárító radiátor lesz benne.
A www.futokabel.hu oldalon azt írták, hogy a fürdő hővesztesége 45W/m3. Nekem ez egy kicsit soknak tűnik. Elképzelhető, hogy ennél kevesebbel kell számolnom?
A másik kérdésem, hogy mit jelent, hogy hőtárolós? Milyen speciális beépítést jelent a sima, csemperagasztóba való terítéshez képest?
A harmadik kérdésem pedig az, hogy mi a különbség a padlóba és a falba való beépítés között? Mármint egészségesség szempontjából. Nem akarok a fürdőben lakni, gondolom, itt kevesebb ártalmas hatása van...

MANI Kft NOBO Hungary Creative Commons License 2003.05.29 0 0 11
Talán még sokat is számoltál. Megfelelő programozható termosztáttal biztosan kevesebb.

Mi is azt valljuk, hogy a padlófűtést csak temperálásra érdemes/egészséges használni, de a levegő fűtését hatékonyabban/olcsóbban/egészségesebben meg lehet oldani fali elektromos fűtőpanelekkel.

Előzmény: Rdi (10)
Rdi Creative Commons License 2003.05.25 0 0 10
Sziasztok,
engem érdekelne az infra fűtés is, kiegészítő fűtésként, de amit eddig találtam, az lakóépületbe, szobába nem ajánlott.
Az elektromos fűtés pedig, ha számolom, hogy mondjuk kb 1000 W -nyi fűtőteljesítmény kellene nálunk, az 10 nm, és mondjuk napi 6 órát menjen az már 6 kWh teljesítmény.
az 30 Ft/ kWh -val szorozva napi 180 Ft. Ez havi kb. 5400 Ft !
Nappali árammal. Lehet, hogy mégis érdemes belevágni ?
ttime Creative Commons License 2002.05.11 0 0 9
Szia Laczy_!

Előrebocsátom, hogy NEM szakember vagyok, de a visszértágulattal küzdőknek állítólag nem tesz jót, ha folyamatosan melegben van a lábuk. A padlófűtés emellett jobban felkavarja a port a padlóról, ezért azt mondják, az allergiásoknak sem igazán megfelelő.
Én allergiás vagyok, a barátnőmnek visszérproblémái vannak :-), így maradtunk a hagyományos fűtésnél.
Ami még hátrányos lehet a padlófűtésnél, hogy igazából hidegburkolat való rá - mivel a fa(parketta) jó hőszigetelő, ami itt hátrány -, ezért amikor nincs fűtés, hidegebb a padló -> nem kellelmes tavasszal mezitláb a lakásban sétálni.

Remélem segítettem:
Ttime (szintén "műszaki barom")

Előzmény: Laczy_ (7)
szinko Creative Commons License 2002.05.10 0 0 8
Helo Laczy! Miért vagy műszaki barom? Mert viszértágulatod van hajnali pirkadáskor? Fáslizzad. üdv Szinko
Laczy_ Creative Commons License 2002.05.08 0 0 7
Sziasztok!

Elnézést kérek az offolásért, de új topikot nem nyitnék, ez pedig érintőleg ugyebár mégicsak...
Többször többhelyütt hallottam kinyilatkoztatásszerűen, hogy a padlófűtés káros az egészségre, különösen lakásban és kivált visszértágulattal bajlódók számára. Nekem, mint afféle műszaki baromnak ez megfoghatatlan. A kinyilatkoztatókra rákérdezve érdemi választ nem kaptam, csak lesajnáló tekintetet "mesélheted vaknak, hogy pirkad" jelleggel. Fel tudna valamelyőtök homályosítani, hogy mégis mi az, amit nekem régesrég tudnom kellene, mintegy az anyatejjel szíva magamba?
Főképp azé' itt kérdezem, mert reményem szerint itt olyan válaszolóra lelek, aki pro és kontra ki tudja fejteni a dolgot.

10telettel:

Laczy

szinko Creative Commons License 2002.05.08 0 0 6
Hali Zegron! Tegnap megnéztem a számlánkat, rosszat írtam. 19 ezer a havi. Mennyi most a gázos, vagy egyéb fűtés díja lm3-ként? Az éjszakain kívül is van kedvezményünk, de csak limitált határig, a dolgozóknak. Általában 20 %-al túllépjük minden évben, ezután a rendes, éjszakai-nappali tarifa szerint számláznak. Hőtehetetlenség nincs, ha a felső szigetelést elhagyod, de nem érdemes, mert a fűtés idején - amit te határozol meg tól-ig óra szerint- megpukkadsz, utána meg dideregve várhatod a melengetést. Elhanyagolható a hőtehetetlenség, hozzászoktunk, nem zavar, néhány óra az egész. Pénztárca kérdése az egész. Hőérzékelő van minden szinten a hőtároló rétegbe építve.Sok kapcsolási variáció van szobánként és hőigény szerint, akár naponta többszörre is beprogramozható a fűtés. Nincs annyi lebegő por, hogy zavarna, pedig évek óta allergiás vagyok, de mióta itt lakom, csökkent, a panelban takarításkor fulladoztam. A hőérzet is jobb padlófűtésnél, mert alulról jön, isteni dolog télen a padlóra feküdve a TV-t nézni. Mi az az infra-fűtés? A levegőt nem fűti, sugárzó, a sugárirányba néző testek túlodala hideg?
zegron Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5
Szia Szinko! Hálás köszönetem az ismeretterjesztésért, de árulj el még néhány dolgot kérlek: a kedvezményes tarifa az az éjszakai áramot jelenti vagy valami csak rátok érvényes díjszabást? Az említett hőtehetetlenség a gyakorlatban milyen következményekkel jár? Előfordul, hogy fáztok vagy a hőguta kerülget? Tapasztaltatok valami káros jelenséget (por vagy ilyesmi) úgy általában a padlófűtéssel kapcsolatban?
Na, itt kifogytam a kérdésekből... Pillanatnyilag úgy állok, hogy az elektromos padlófűtés és az infrafűtés közt vacillálok. Ez utóbbiról is jókat hallottam, szorgalmasan gyűjtögetem az infókat, aztán majd meglátjuk...
Előzmény: szinko (3)
szinko Creative Commons License 2002.05.06 0 0 4
Kimaradt: a villanyszámlánkban nem csak a fűtés van, hanem a világítás, az elektr. tűzhely, de még a víz is, mert saját kútból, szivattyúval megy a vízellátás. Ez is érdekel? Csao Szinko-ci
szinko Creative Commons License 2002.05.06 0 0 3
Helló! Bocs a késői válaszért, de hétvégén nem nyitottam ablakot a fórumra. Nem ismerem a mai árakat és a hirdetéseket sem. Egy ismerős útján ismertük meg a tecnológiát, állítólag a Kádár egyik pihenő házába is ezzel a technológiával építették. A mi házunk 3 szintes, 1 szint kb 65 m2, a két födémbe építettük, ugyanakkor az alagsori helyiségekben sem megy a levegő 5 fok alá mínusz 15 nél. A falazat POROTON 36 tégla, kívül hőszigetelő valolattal. A födém: vb födémre 5 cm védőbeton, erre 5-6 cm hőszigetelő réteg, erre a langyos fűtőkábel (különben merev) rögzítő kapcsokkal, rá a hőt tartó felbeton kb. 10 cm, ezután 1 cm hőstop réteg, ami nem engedi a hő azonnali leadását, rá védőbeton, majd a hidegburkolat. A hőszigetelések anyaga perlit beton volt. Nem mondom, a sok réteg kenegetése többletmunka volt, de sk. csináltuk, ezért olcsóbb. De csöves fűtésnél ugyanez van. A padlófűtés hátránya hőtehetetlenség. Este 10 körül kezdi a fűtést, és délelőtt-du adja le a hőt. Az árak: a beruházási kölség a saját munkával valóban alacsony volt, a kábelt közvetlenül az akkori Kábelművektől vettük. A fenntartási költség ma még magas, bár a gázár-emelkedés azóta is magasabb volt mint a "villany "-é, és szerintem hosszú távon azonos tarifák lesznek, csak a gáz energiatartalma folyamatosan csökken (ami ugye villanynál nem lehetséges) Havonta, nyáron is 22 eFt-ot fizetünk, de kedvezményes tarifával. Sok sikert az építéshez. Ne felejtsd el, hogy a falak körül 5-10 cm hézagot hagyj a tágulásnak. Sziatok, Szinko-ci
Pali-2002 Creative Commons License 2002.05.05 0 0 2
Szia! Tényleg olcsóbb, mint a hagyományos vizes padlófűtés? Mennyivel? Most vagyunk egy bővítésben és a gépész azt mondta, hogy az elektromos sokkal drágább, mint a hagyományos.
Előre is kösz.
Előzmény: szinkoci (0)
zegron Creative Commons License 2002.05.03 0 0 1
Nagyon szimpatikus amiket írsz... Lehetne szó további infókról? Gondolok itt arra, hogy mekkora, milyen hőszigetelésű házat fűt ki a rendszer, s a villanyszámla úgy konkrétan mégis mennyi? 14 éve milyen módon csináltátok meg, akkor is voltak a ma reklámozott fűtőkábelek? Milyen az a hőtárolos födém és milyen vastag felbetont készítettetek?
Bocs a sok kérdésért, de mivel az idén reményeim szerint felépülő házunkban nekünk csak a villanyfűtés jöhet szóba mint kényelmes és tiszta megoldás (gáz még az utcában se) ezért naggyon kíváncsi vagyok a tapasztalatokra.
Előzmény: szinkoci (0)
szinkoci Creative Commons License 2002.05.03 0 0 0
14 éve működik a családi házunkban, még semmi probléma nem volt vele. Az építési költsége akkori árakon is nagyon kedvező volt, kb. 1/6-a volt a kazános gázfűtésnek. Kb 4 km hosszú vezetéket építettünk be a két szintre. A födém megfelelő szigetelésével hőtárolósra alakítottuk, így éjszakai tarifával működik. Tartalék kábeleket is fektettünk, de még soha nem kellett használnunk. A hidegburkolatunk mostanra viszont repedezik, mert anno nem flexibilis csemperagasztót használtunk. Fenntartási költség eddig nem volt, no persze a villanyszámla kissé magas. Megtapasztaltuk (2 éves mostani tapasztalat) a gázkazános-vizes padlófűtést is, de a kényelmi szempont és az alacsony beruházási költség miatt az elektromos a jobb.
zegron Creative Commons License 2002.05.02 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Hallottatok már elektromos padlófűtésről? Amikor nem nem víz kering a padló alatt, hanem fűtőszálak melegítenek.. Találtam infót a www.futokabel.hu oldalon, érdekes a dolog, de hát mint tudjuk, minden az anyegin múlik...
Szóval: van valakinek tapasztalata a tisztelt fórumosok közül az említett fűtési móddal kapcsolatban? Különös tekintettel a kiépítési és az üzemeltetési költségekre.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!