Keresés

Részletes keresés

Dipi Creative Commons License 2002.05.05 0 0 26
Vagyis: az MSZP kap kormanyalakitasi megbizast !
Előzmény: Bolics (25)
Bolics Creative Commons License 2002.05.05 0 0 25
Akkor msot mar lehet kovetkeztetni a vegleges parlamenti helyekre:

MSZP 178
FIDESZ 164 (amibol: 11-12 kisgazda, 3-5 keresztenydemokrata, vagyis osfideszes: kb. 150)
MDF 24
SZDSZ 19
Kozos (MSZP-SZDSZ) 1

Előzmény: Dipi (24)
Dipi Creative Commons License 2002.05.04 0 0 24
"Az OVB kihirdette a végleges eredményt

MTI
2002. május 4., szombat 19:32

Az Országos Választási Bizottság (OVB) szombati ülésén egyhangúlag elfogadta a 2002-es országgyűlési képviselő-választások eredményéről szóló közleményt, amely szerint a Fidesz-MDF 188, az MSZP 178, az SZDSZ 19, míg az MSZP-SZDSZ összesen 1 mandátumot szerzett a 386 parlamenti helyből."

Erre vartunk 2 hete, de miert kellett erre 2 hetig varni ?

Dipi Creative Commons License 2002.05.04 0 0 23
"Van egy törvény, hogy ha a szavazókörökben 1%-nál kisebb különbséget találnak, akkor újra kell számolni a szavazatokat."

Ha jol tudom ez a szavazokorokre vonatkozik ! Es ott meg is tortent minden esetben.

Előzmény: ttaarrllee (22)
ttaarrllee Creative Commons License 2002.05.04 0 0 22
Jó, maradjunk itthon.
1.Van egy törvény, hogy ha a szavazókörökben 1%-nál kisebb különbséget találnak, akkor újra kell számolni a szavazatokat.
Talán - bár nem hiszem . te is belátod, hogy azért hozták Tölgyessyék ezt a rendelkezést, hogy kiküszöböljék a számolási hibák következtében esetlegesen előforduló téves eredményt.
Ha ez igaz, akkor szembe kell nézni avval a problémával is, hogy az összesített szavazatoknál megjelenő csekély különbség, ugyancsak lehetőséget ad arra, hogy az összesített eredmény is hibás legyen.
Ha gondoltak anno erre a lehetőségre, ha nem.
Előzmény: Jo Tunder (17)
Bolics Creative Commons License 2002.05.04 0 0 21
"Lesz mar vegre vegeredmeny ?"

6 orakor kiderul :-)

"Lesz mar vegre nyugalom ?"

Tartok tole arra meg varni kell !

Előzmény: Dipi (19)
Bolics Creative Commons License 2002.05.04 0 0 20
"Ez aranyos:"

Ez nem aranyos, ez tudatos, de a jelek szerint nem jott be :-)

Előzmény: Dipi (18)
Dipi Creative Commons License 2002.05.04 0 0 19
"A Legfelsőbb Bíróság (LB) érdemben vizsgálta és elutasított valamennyi kifogást, ami az országgyűlési választásokkal kapcsolatban érkezett a testülethez a törvényben biztosított határidő lejártáig - hangzott el az LB-n tartott szombati rendkívüli sajtótájékoztatón.

Ötvenhatból huszonöt

Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnökhelyettese elmondta, hogy az országgyűlési választások kapcsán összességében 56 kifogás érkezett az LB-hez, ezek közül 25 beadványt az Országos Választási Bizottság (OVB) május 2-i döntésével kapcsolatban nyújtottak be. Az LB elnökhelyettese szólt arról, hogy a kifogások egy része a töredékszavazatokkal kapcsolatban érkezett, de kérték az OVB különböző határozatainak megsemmisítését, illetve a szavazatok újra számolásának elrendelését is.

Lomnici Zoltán kijelentette, hogy a részben egymást fedő kifogásokat az LB egyenként, érdemben megvizsgálta. A Legfelsőbb Bíróság határozata ellen jogorvoslatnak nincs helye."

Lesz mar vegre vegeredmeny ?
Lesz mar vegre nyugalom ?

Dipi Creative Commons License 2002.05.04 0 0 18
Ez aranyos:

"Az OVB fénymásolatban közreadott mintegy 50 állampolgári beadványt, melyek jó része a listás szavazatok értékelésével foglalkozott illetve a szavaztok újraszámoltatására kérte az OVB-t. Ez utóbbiak közül több ugyanazzal a szöveggel, de más és más személytől illetve településről érkezett be."

Jo Tunder Creative Commons License 2002.05.03 0 0 17
azert ttaarrllee, mert Florida Allam illetve a Magyar Koztarsasag torvenyei KULONBOZNEK. ha ohajtod megkeresem neked a floridai alkotmanyt (van ilyen)
es latni fogod, hogy mennyire kulonbozik a magyartol.
Floridaban ketkamaras parlament van, nalunk egykamaras.
Florida legmagasabb biroi testulete a floridai legfelsobb birosag mind a legfobb allami feljebbviteli birosag, mint a floridai alkotmanyt ertelmezo legmagasabb biroi testulet. (szovetsegi birosagok is ertelmezhetik azonban a floridai alkotmanyt es torvenyeket). namost Magyarorszagon LB is van, meg AB is, es nincs valamifele magasabb szerv.
most mar erted ??? Florida NEM Magyarorszag. nem erted.
mindegy.
Előzmény: ttaarrllee (15)
Dipi Creative Commons License 2002.05.03 0 0 16
Akkor ez mar Tiszta Amerika ?????

Juheeeeeeeeeeeeeeeeee !

Előzmény: ttaarrllee (15)
ttaarrllee Creative Commons License 2002.05.03 0 0 15
Floridában is számolgattak nagyítóval a kezükben.
Mért ne tehetnénk meg mi is?
Előzmény: Dipi (12)
Dipi Creative Commons License 2002.05.03 0 0 14
"Most jobb ????"

Nem tudom, bar nem egeszen ertem az egesznek az ertelmet. Most akkor visszamenoleges hatalyu torvenymodositast akarnak kieszkozolni ?

Na es meddig hatna vissza ?

Előzmény: Bolics (13)
Bolics Creative Commons License 2002.05.03 0 0 13
"A Fidesz népi kezdeményezést indít a választási eljárási törvény módosítása érdekében, hogy lehetőség nyíljon a szavazatok újraszámlálására - jelentette be Szájer József, a párt alelnöke pénteken.

Szájer József szerint a szavazatok újraszámlálására azért van szükség, mert a társadalom jelentős részében erős kételyek élnek. A Fidesz módosító javaslata arra irányulna, hogy változzon a törvény azon passzusa, amely szerint 90 napon belül meg kell semmisíteni a szavazólapokat.

A párt által kezdeményezett javaslat minden jogkövetkezményt nélkülöz, tehát ha az esetleges újraszámlálás után a mandátumarányok megfordulnának, akkor is az Országos Választási Bizottság által kihirdetett - egyébként szombat délutánra ígért - választási eredmény maradna hatályban. A népi kezdeményezés a jogszabályok alapján 41 nappal a választások után kezdődhet el."

Most jobb ?????

Dipi Creative Commons License 2002.05.03 0 0 12
Kivancsian varom a "partsemleges" beadvanyok tomeget.

Szamomra tovabbra is eros izzadsag szaga van a valasztas legitimitasat ketsegbe vono kezdemenyezeseknek.

Azon pedig egyaltalan nem csodalkozom, hogy az oly sokat hivatkozott szazezres nagysagrendu alairas osszegyult, hiszen a vesztes oldalon - ahol azert csak tobb millio ember voksolt - igen gyorsan meg lehet tenni. Egyszeruen olyan a kozhangulat, hogy barmilyen felhivasra pillanatok alatt ossze lehetne gyujteni szazezer alairast.

Megitelesem szerint pedig teljesen torvenyszeru a gyoztesek viselkedese, hiszen ha most belemennek egy demokratikusnak kikialtott felajanlasba - pl. miszerint tisztazando a vadakat egyetertenenek a szavazatok ujraszamolasaval - akkor ez precedenst teremthetne es negy evig masrol sem szolna az elet, csak a kormanyoldal ellenes vadak folyamatos tisztazasarol.

Előzmény: ttaarrllee (11)
ttaarrllee Creative Commons License 2002.05.02 0 0 11
Az LFB még nem mérlegelte a töredék szavazatok számítási módjának az ügyét.
A LFB elnökhelyettese mondta ezt.
Előzmény: Dipi (10)
Dipi Creative Commons License 2002.05.02 0 0 10
"néz bele a Lendvai Ildikós topicba!"

Beleneztem !
De ha jol ertettem az ott leirtakat, akkor ez a dontes nem valasztasi CSalast allapitott meg.

Ehhez hasonlot lehet talalni mindket oldalon, ld:

"A nyírbátori körzet április 21-ei eredményét a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Választási Bizottság semmisítette meg, miután kézhez kapta a Veres által jegyzett, a nyírbátori körzetben mintegy 20 százalékpontos fölénnyel taroló Simon Miklós (Fidesz-MPP-MDF) voksszerző módszereit kifogásoló, öt pontból álló beadványt. "Bár a kifogások egyike sem volt olyan fajsúlyú, hogy külön-külön érdemben befolyásolhatta volna a választás menetét, ám együttesen már komoly előnyhöz juttathatták a leendő fideszes képviselőt" - tájékoztatta a HVG-t Juhász Barnabás, a bizottság elnöke. A lapunk birtokában lévő rendőrségi feljelentés szerint Simon felesége az első fordulót megelőző kampánycsend alatt ötven darab 1200 forint értékű élelmiszercsomagot osztott szét, melyekben ott lapult a fideszes jelölt fényképes szórólapja is. A választások napján pedig Simonné Rizsák Ildikó ajándékokkal kecsegtetve (olykor írástudatlan) szavazókat verbuvált. Ha valaki kötélnek állt, és hajlandónak mutatkozott a Fideszt beikszelni, azt a hölgy a választóhelyiséghez fuvarozta (a rendőrségi vizsgálat még nem zárult le).

A területi bizottság szerint elvben az is a Fidesz-MPP jelöltje javára billenthette a mérleget, hogy polgármesterek álltak ki Simon mellett. Jeney Sándor, Nyírkáta első embere például hatszáz, a település bélyegzőjével és polgármesteri aláírásával ellátott levelet küldött szét, amelyben nyíltan felszólította a lakosságot, hogy "gyakorolja alkotmányos jogait, és sikeres munkánk folytatásához vasárnap szavazzon Dr. Simon Miklós úrra, a Fidesz-MDF közös jelöltjére". Ám hiába találta kellően megalapozottnak Veres kifogásait a szavazás érvénytelenítéséhez a területi bizottság, Simon ugyanis a megyei bíróságon a grémium döntése ellen kifogást nyújtott be, amit a bírák elfogadtak, s megváltoztatták a területi bizottság verdiktjét. "A jogszabályok értelmében az MSZP-jelöltnek nem a területi, hanem az egyéni választókörzeti bizottsághoz kellett volna fordulnia, így a területi bizottság fontolóra sem vehette volna Veres beadványát. Ráadásul Veres nem a törvényben meghatározott, a választási eredményeket megsemmisítő okokra hivatkozott" - ismertette a döntés hátterét a HVG-vel Bodnár Zsolt, a megyei bíróság alelnöke."

Előzmény: Frász (9)
Frász Creative Commons License 2002.05.02 0 0 9
Hát már hogyne lenne?
pl. néz bele a Lendvai Ildikós topicba!
Előzmény: Dipi (8)
Dipi Creative Commons License 2002.05.02 0 0 8
"Most, hogy van eredményhirdetés, lehet FELLEBBEZÉSSEL élni. Erre kell érdemben vizsgálódni nekik."

Erdemben ?????

"A fellebbezésekről a Legfelsőbb Bíróságnak kötelessége dönteni szintén 24 órán belül."

Mit lehet erdemben tenni 24 oran belul ?

Ugyanakkor igazandibol nem ertem, hogy a FIDESZ altal felallitott OVB hogyan "asszisztalhat" a jobboldal altal csalasnak tartott valasztas eredmenyeinek torvenyesitesehez ?

Vagy nincs is szo semmifele csalasrol ?

Előzmény: Rethymno (7)
Rethymno Creative Commons License 2002.05.02 0 0 7
Egyszerűen arról van szó, hogy a LFB eddig vizsgálat nélkül dobta vissza a hozzá beadott panaszokat.
Most, hogy van eredményhirdetés, lehet FELLEBBEZÉSSEL élni. Erre kell érdemben vizsgálódni nekik.
Előzmény: Dipi (4)
Youme Creative Commons License 2002.05.02 0 0 6
LB döntés ellen már hiába lebbezne fel. Ugyanis oda már nem lehet. :o)
Előzmény: Dipi (4)
Youme Creative Commons License 2002.05.02 0 0 5
Fognak neked örülni! :o)
Előzmény: Rethymno (3)
Dipi Creative Commons License 2002.05.02 0 0 4
"Várd meg a kihirdetést."

Azt varom mar hetek ota.

"Lesznek fellebbezések a LB-hez. Magam is beadok egyet."

OK, de mibe lehet meg belekotni ?? Egyszeruen ezt nem tudom kovetni mar !

Előzmény: Rethymno (3)
Rethymno Creative Commons License 2002.05.02 0 0 3
Várd meg a kihirdetést. Lesznek fellebbezések a LB-hez. Magam is beadok egyet.
Előzmény: Dipi (2)
Dipi Creative Commons License 2002.05.02 0 0 2
"A jelek szerint viszont marad a mar a valasztas 2. forduloja napjan kialakult vegeredmeny:"

Igen, csak abban nem vagyok biztos, ezzel megnyugszanak-e a kedelyek.

Előzmény: Bolics (1)
Bolics Creative Commons License 2002.05.02 0 0 1
Igen, de talan eppen ez benne a kulonos, hiszen eddig - ha jol emlekszem - sokan az orszagos listan szerzett mandatumok ujraelosztasatol vartak neminemu valtozast.

A jelek szerint viszont marad a mar a valasztas 2. forduloja napjan kialakult vegeredmeny:
Jobboldal: 188
Baloldal: 198

Előzmény: Bolics (0)
Bolics Creative Commons License 2002.05.02 0 0 0
Mi ebben a kulonos, ha jol latom csak az eredeti eredmenyt hagyta jova az OVB.
Előzmény: Dipi (-)
Dipi Creative Commons License 2002.05.02 0 0 topiknyitó
"Budapest, 2002. május 2. (MTI) - Az országgyűlési választások úgynevezett országos listájáról kiosztható 70 mandátumból 26-ot a Fidesz-MDF, 13-at az SZDSZ, 31-et pedig az MSZP szerzett - erről csütörtök esti ülésén egyhangúlag döntött az Országos Választási Bizottság (OVB).

Az Országos Választási Iroda (OVI) által elvégzett számítások alapján, illetve az egyéni és a területi választókerületi jegyzőkönyvek adatainak ellenőrzése, összevetése után határozott az OVB.E döntés ellen egynapos panaszbenyújtási lehetőséget biztosít a törvény, amit újabb egy nap alatt kell elbírálnia a Legfelsőbb Bíróságnak. Erre való tekintettel Ficzere Lajos elnök indítványára az OVB szombaton délután 5 órakor, egy órával a jogorvoslatra biztosított határidő leteltét követően tartandó ülésén teszi majd közzé az országgyűlési választások országosan összesített eredményét, ami ellen már fellebbezésnek helye nincs."

Vegre egyszer megszuletik mar a vegeredmeny ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!