A Tőzsdemámornak megjelent a paperback kiadása is: kézhezállóbb formátum, frissebb borítóterv, kicsit olcsóbb. Néhány apróbb dologban javítottunk, de alapvetően az eredeti könyv.
Zoltayné Paprika Zita: Döntéselmélet, ISBN 963 863 0612
Ha boltban nem látod, az nem a te hibád. A nagyobb tételt csak most csütörtökön szállította le a nyomda, így még nem jutott el sok boltba. Ahol biztosan van, az néhány szakbolt Bp.-n, pl. Pont (V., Nádor u.), verzál (V., Kálvin tér), Széchenyi (V. Szent István t.) Szerintem a netes könyvkerekedők sem vették fel az adatbázisukba. A nagyobb boltokban biztosan lesz, de december közepén nyilván más könyvekkel van elfoglalva a könyvesboltosok többsége. Mi csak azért jelentettük meg éppen ilyenkor, mert van néhány kurzus, ahol a résztvevőknek mindenképpen most kell.
Mivel a címe már adott, ezért erre nem ajánlhatunk fel semmilyen díjat. A korábban emlegetett 20 százalék kedvezmény azonban erre is igaz. A bolti ár (bruttó) 5700 forint, amiből ezek szerint 1140 jön le, azaz 4560 marad. Persze még ez sem kevés, de egy szép, nagy, vastag könyvről van szó.
Íme a Döntéselmélet könyv rövidített tartalomjegyzéke (a teljes elég hosszú, betördelve 8 oldal, ezért azt ide nem rakom be, de elküldöm mailben:
A problémamegoldás elmélete
Döntéselméleti irányzatok
A korlátozott racionalitás elmélete
Kreatív döntéshozatal
A döntéshozatal pszichológiája
Tudásmenedzsment
Csoportos döntéshozatal
Konfliktuselmélet
Társadalmi döntések
Kultúra és döntéselmélet
Döntések és etika
Kockázat
A döntéselmélet módszertana
Az igért Döntéselmélet könyved már a nyomdában van. Ha minden igaz, akkor a hónap végén szállítják le.
A könyv jó, alapos, átfogó és az átlagos gazdasági könyvekhez képest nagyon szép. (Persze én most is elfogult vagyok, de tényleg nagyon szép.)A könyv aktualitását növeli, hogy éppen pár hete kapott Nobel-díjat a döntéselmélet egyik atyjának számító Kahneman. A fickó, meg az azóta meghalt haverja (Tversky), a Tőzsdemámorban is sokszor szerepelt. A Nobel-díj persze nem garancia, hiszen a Közgázon éppen most - amikor elkészült a téma új könyve - akkor akarják visszaminősíteni a Döntéselmélet tárgyat.
A Jaksity ajánlója szerintem nem rossz, de azért abban teljesen igazad van, hogy a szöveg vége (a "ne akarjunk gyorsan meggazdagodni" típusú rész) nem fedi a könyv tartalmát. Az mindenestre jól mutat egy tőzsdével foglalkozó könyvön, hogy a tőzsde elnöke ajánlja. Ez persze a szerencsén is múlott, hiszen amikor írta, akkor még nem is volt elnök.
Mindenki másnak: a meghirdetett kedvezményel van még néhány könyvünk. Aki szeretne, az tudja, hogy hova küldjön mailt.
Végigolvastam én is. Nagyon tetszik! Ami a hazai szakirodalomban is ritkaság: rendkívül jól sikerült a fordítás. Egy észrevétel: ne kérjetek Jaksitytól ajánlót. Nagyon jó szakember, de könyvajánlót írni, azt nem tud. Állandóan ez a "ne akarjunk gyorsan meggazdagodni" a vesszőparipája. Igaza van, de minek ezt elmondani egy olyan könyvről, ami nem erről szól?
Stanlex
Örülünk ha jó, nekem különösen a címe tetszik :-)
A Döntéselméletet most tördeljük, előbb-utóbb könyv is lesz belőle, akkor majd időben jelentkezem.
A könyvet elég sok helyen lehet kapni: gazdasági könyvszaküzletek, a Líra, az Alexandra hálózata, stb. A nagyobb boltok közül egyedül a Libri nem rakta még ki a polcokra, bár már több hete oda is leszállítottuk a könyveket.
A korábbi ajánlat még áll. A topic olvasói számára van néhány kedvezményes árú könyvünk. Aki akar, az 20 százalék kedvezménnyel kérhet a Tőzsdemámorből úgy, hogy a csomagolási és a postai költségeket is a kiadó állja.
Ma leszállította a nyomda a "Tőzsdemámor"-t. A nyerteseknek holnap postázzuk a könyvet, a jövő hetet így már olvasással tölthetik...
A nagykereskedőknek ma és holnap szállítunk, így a jövő héten már minden bizonnyal a könyvesboltok polcain is megjelenik a könyv, de aki hozzászólt a topickhoz, annak jó esélye van arra, hogy a kiadó felajánljon némi kedvezményt.
Játékelméletes nincs. A "döntésest" meg én még nem láttam teljesen (még a pontos címét sem tudom), de előbb-utóbb erre is sor kerül. Ha lesz tartalomjegyzéke, akkor majd küldök egyet.