Keresés

Részletes keresés

friday2 Creative Commons License 2021.06.29 0 0 23

Szepes Mária beszél a dal elején?

https://www.youtube.com/watch?v=q6DsDJ2APqw

Kzotyi Creative Commons License 2020.03.29 0 0 22

 

Sziasztok!

 

 

Találtam egy különleges képet Szepes Máriáról, ahol Nagy Natália mesekönyvét, A Nap születésnapját tartja a kezében. Itt érhető el: 

https://nagy-natalia-kepei.webnode.hu/

 

 

Üdvözlettel,

 

Zoltán

csekelgyula Creative Commons License 2020.03.05 0 0 21

Sziasztok!

Mostanában sokadik próbálkozásra újra elkezdtem olvasni a híres-hírhedt Vörös Oroszlánt,de csak neten. Gondoltam beszerzem könyv formában is , két antikváriumban sem találtam , viszont cserébe kaptam más Szepes Mária könyveket. Így hát szegény Vörös Oroszlán újra parkolópályára került , mivel a könyv formát részesítem előnyben . Nem baj , talán nem haragszik meg . Ki tudja , lehet még nem értem meg rá. :D

A Szerelem mágiáját kezdtem olvasni . Remélem jó kis időtöltés lesz. 

Abban is reménykedem hogy kicsit fel lehet pörgetni ezt a topicot , mert eléggé lelapult. 

Minden tiszteletem ! CsLGyula

Amaras Creative Commons License 2015.12.22 0 0 20

Sziasztok! Ajánlom minden Szepes Mária rajongó figyelmébe a Szepes Mária művei alapján készült Merre tartasz, Ember? c. darabot!!Fantasztikus élmény volt...Azóta is ezen jár az agyam...Értékes, művészi megoldások, súlyos mondanivalók...

http://www.centralszinhaz.hu/component/ohanah/merre-tartasz-ember?Itemid=1373

Lila Croft Creative Commons License 2005.04.08 0 0 19
Tényleg, ezt kihagytam. :)))))))))))
Előzmény: Fafara (18)
Fafara Creative Commons License 2005.04.08 0 0 18
pöttyös panni rulez! :)
Lila Croft Creative Commons License 2005.04.08 0 0 17
Igaz, még csak két könvet olvastam Tőle, a Szerelem mágiáját és a Misztériumok könyvét, de engem nagyon megérintett. Vitathatatlanul rendkívüli egyéniség. Szinte rajongok érte. :-)

Törölt nick Creative Commons License 2005.01.17 0 0 16
Sziasztok! Nagyon nagy Szepes Mária olvasó vagyok! A következő könyveket még nem sikerült beszereznem sehol, pedig kerestem elég sokhelyen. Inkább az interneten, de ott mindenhol. Online boltok, antikváriumok! Ha valaki tudna segíteni akkor nagyon szépen megköszönném! Ha lehet akkor a következő címre jelezzetek: soockit@msn.com vagy a következő elérhetőségek valamelyikén: MSN Messenger: soockit@msn.com Skype Messenger: Soockit ICQ: 112539886 Fáradozásotokat előre is köszönöm! Mély tisztelettel: Nagy Mihály Deepak Chopra A varázsló mágiája. Húsz tanítás a vágyott élet megvalósítására Deepak Chopra Kortalan test, időtlen tudat Deepak Chopra Merlin és Artúr király. A nagy mágus tanításai a Grálról és az alkímiáról Deepak Chopra Tökéletes egészség. Az árjúvéda segítségével felszabadíthatjuk a szellem gyógyító erejét. David Frawley Jóga és Ájurvéda Szepes Mária Angyalok éneke Szepes Mária Emberek és jelmezek Szepes Mária Lázadó szerepek Szepes Mária Misztériumok könyve Szepes Mária Pszichografológia Szepes Mária Smaragfábla Szepes Mária A tibeti orgona Szepes Mária Angyalok éneke Szepes Mária Istenek tüze Szepes Mária Aranykor Szepes Mária A mítoszok mágiája Szepes Mária Csillagvarázs Szepes Mária Lázadó szerepek Szepes Mária Az analógiák tana
lilit Creative Commons License 2003.09.30 0 0 14
Azt hallottam, hogy Szepes Mária meghalt.Igaz ez? Aki tud valami biztosat az legyen szives írjon. lilit20@freemail.hu
Sz. István Creative Commons License 2002.05.15 0 0 13
búúúúúúúú
Sz. István Creative Commons License 2002.05.13 0 0 12
...és többet tanulsz Te szemtelen, mint az ugyanazon idő alatt olvasásra töltött időmből én.
:-)

"Erőm bűvös, csodát teszek:
Vizet húzok, fát cipelek."
/PANG JÜN/
Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.13 0 0 11
Sajnos, beragadtam; heveny családi ügyek, sok meló stb. ...
Előzmény: Sz. István (10)
Sz. István Creative Commons License 2002.05.13 0 0 10
Uff
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.06 0 0 9
Hát, idő még mindig nincs több, hiába lett este, úgyhogy csak gyorsacskán (allegretto quasimodo), és kicsit off: nem általánosítottam, csak egyetlen nevet ragadtam ki, természetesen (vagy kevésbé úgy), ezzel másokat nem akartam minősíteni.
A nevem nem nekrofíliával kapcsolatos, bár elismerem, SzM kapcsán akár jogos is lehet az ilyen asszociáció, de ez egy tőlem származó kifejezés magamról: közlékeny és kétértelmű (jobb esetben), valamint -mán. Mindegy, milyen, de kicsit -mán. Pl. scriptoman, de ezt nem szeretem, ha emlegetik. :-)
Most tényleg SzM-ről illene mondanom valamit, de így nem megy, késő este keresgélek majd a polcomon.
Értem a lovas hasonlatot, én valóbban szigorúbb vagyok (ennél fogva gyakrabban megalkuszom :-)), és csak remélem, hogy van mire, hogy olyan a logikám, hogy érdemes legyen.
A "mi nem fikció?" kérdésen még gondolkodnom kell, mit is kérdezel vele igazán, de egyébként nem zavar a fikció, örömmel tapicskolok benne gyermeteg lelkemmel, viszont csakis a művészet keretein belül és kedvéért.

Tibor

Előzmény: Sz. István (8)
Sz. István Creative Commons License 2002.05.06 0 0 8
Szia!

Nem tudom, az Egely-kerékről halvány gőzöm sincs. Ez gondolom csak egy rész lehet azon a szabadegyetemen, tehát elhamarkodott tűnhet az általánosítás csak őmiattuk. Ne hidd egyébként, hogy én például feltétel nélkül elfogadnák mindenféle zagyvaságot, azt hiszem egész jó szimatom van a sumákhoz. Ha megérzem valahol, hát lépek onnan, ennyi. Talán úgy tűnhet kicsit túlértékelem Szepest. Nem így van. Nem hozzá vagyok hű, vagy hasonlóan máshoz, hanem magamhoz, a saját elveimhez. A célhoz amihez, ha Ő segíthet, akkor ajánlom másnak is, hátha neki is beválik. Ami közelebb vezet a lényeghez, az nekem minden pénzt megér, de a pénz nem ér meg nekem mindent.
Szerintem csak részletkérdés, hogy ha teszem azt a szerelemről akarsz hallani megkérdezed egy okos ismerősödet róla, esetleg HIM-et hallgatsz, vagy elolvasod pár szerelemes versét Adynak, ez csak ízlés dolga.
Ne menjünk át offtopicba. Én még nem találtam Szepes Mária könyveiben olyan dolgot, ami nem vitathatatlanul nemes emberi értékek értékét bizonygatná. Ha már itt tartok – beszélhetnénk arról a pár szép dologról, amit Te találtál az ő könyveiben. Írj le egy-kettőt, ha van kedved – én tényleg örülnék neki. (Plusz még az alaptémától sem térnénk el nagyon.)
Te miért vagy Kriptoman, meg akarsz minket ijeszteni?, - mert én megijedtem.
Egyébként itt van bennem is valahol a fenntartásod ezekkel a dolgokkal szemben, így valahogy Te is, csak messzebb engedem a lovaimat legelészni, majd meglátjuk ki jár jobban.
Ja egy kérdés a végére: szerinted mi nem fikció?

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.06 0 0 7
Szervusz István! Az "asztrálcsürhe" csakis azért hangzott el, mert a mai napig röhögök ezen a teljesítményen, semmi más oka nem volt, azért raktam oda azt a nagy smiley-t, elnézést.

Az már igaz, hogy az ezoterika, és az összes többi fikció számomra (még ha fel is gyűlt benne némi hasznosítható tapasztalat) csakis a művészeten belül értelmezhető, így a Szepes-könyvekhez izgalmas a hozzáállásom (mármint számomra...), kevés szépet találok benne (magamnak), de azt megbecsülöm.

Az Egely-kerékkel, és ezért alkotójával az a bajom, hogy bizonyíthatóan humbug, meg is tették már, ez pedig (terjesztése miatt) olyan emberi magatartást feltételez, feltételezve, hogy alkotója tudja, mit csinál, és miért ne tudná, amit mélységesen elítélek, utálok, ki nem állhatom.

Szóval legalábbis érzelmileg megalapozott vélemény volt, ahogy mondod. :-)

Előzmény: Sz. István (6)
Sz. István Creative Commons License 2002.05.06 0 0 6
Azért jogos vagy Te Kriptomán, örülök neked, de komcsi. Ez is egy vélemény. Ezekkel a dolgokkal az a „probléma” – Szepes Mária könyveivel is, hogy szinte mindig prekoncepciókra (előre kialakított nézet) - olvasók részéről is - közösen elfogadott alapokra építkezik. Most ezeket a gondolatokat - ha már itt az elején az alapokban nem egyezik az olvasó/hallgató – sokkal könnyebben eleve elítéli. Magyarul vagy szereted őket, vagy nem (sőt kifejezetten utálod), és mindkettőt igen szélsőségesen. Hát ezek nem egy kimondott „lányregények”. Ja, különben tényleg „asztrálcsürhe” vagyunk. De, ha az ellentétet képviseled, akkor remélem megvan az ideológiád is hozzá.
Szóval kezd intézményesedni a téma, remélem nincs igaza azoknak, akik ebben esetleg a szép alapeszme negatív fejlődését vélnék felfedezni pont e miatt.
Nem tom, milyenek ezek a szabadegyetemek? Majd megnézem a címet is, de ha valaki írna róla azt megköszönném, esetleg személyes tapasztalata útján is.

Ezen a címen megvan „A mindennapi élet mágiája” is, ha valakit érdekel http://toppen.freeweb.hu/olvas/ezo/read.htm
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.05 0 0 5
"Dr.Egely György"
Brrr...
Előzmény: Zoon (4)
Zoon Creative Commons License 2002.05.05 0 0 4

Sziasztok!

Egy kis referencia...

SZINTÉZIS SZABADEGYETEM

http://svs.tr.hu/szintezis/index.html

"A SZINTÉZIS Szabadegyetem - nevéhez híven - azokból a múltbeli hagyományokból, illetve modern tudományos felismerésekből kíván egységes, integratív értelmet felmutatni, amelyek életünk leglényegesebb irányvonalait határozhatják meg. Megjelölt témáink a teljesség felé törekvőket, az összefüggésekben gondolkodókat hivatottak útjukon segíteni, felhasználva ehhez a mindenkori kereső és gondolkodó Ember tapasztalatait."

Fővédnök:

Szepes Mária

Tudományos fővédnök:

Prof.László Ervin

Az iskola előadói között:

Bakos Attila, Bistey Zsuzsa, Borsos Béla, Dr.Csikai Erzsébet Dr.Csíky Antal, Csörgő Zoltán, Dr.Daubner Béla, Dombi Ferenc, Dúl Antal, Dr.Egely György, Enüd McGiffert, Farkas Lőrinc Imre, Dr.Grandpierre Attila, Dr.Héjjas István, Prof.Heller Ágnes, Hollós R. László, Honti Margó, Jankovics Marcell, Kalo Jenő, Prof.Kákosy László, Kássa László, Kövesdi Natália, Kövesi Péter, Kövi Szabolcs, Laár András, Prof.László Ervin, László Ruth, Dr.Mérő László, Mireisz László, Müller Péter, PapGábor, Dr.Parádi József, Paulinyi Tamás, Dr.Pilling János, Dr.Polcz Alaine, Prof.Popper Péter, Dr.Pressing Lajos, Rajnai Éva, Rákos Péter, Sebeők János, Dr.Simoncsics Péter, Sólyomfi Nagy Zoltán, Somogyi István, Szepes Mária, Tarr Bence, Tarr Dániel, Tasi István, Prof.Tóth Tibor, Prof.Török Szilveszter, Vadas Mihály, Dr.Varju Márta, Vassy Zoltán, Yvon Bec...


Kellemes Időtöltést!

Üdv

Zoon politikon


Törölt nick Creative Commons License 2002.05.05 0 0 3
Asztrálcsürhe. :-PP
Előzmény: Sz. István (2)
Sz. István Creative Commons License 2002.05.04 0 0 2
Üdvözlet!

Számomra az nagyon megkapó az írónőben/könyveiben, hogy bár szinte észrevétlenül, de fokozottabb hangsúlyt fektet az olvasó individuumára, annak kialakításának fontosságára. Úgy tartom ez egy nagyon helyes út. Francba a hátsó padsorokbani bujkálással, elég a „Még vannak előttem!” – ekből. Ami igazán számít abban csak Te vagy, nem állhatsz be senki mögé. Nem a kóros „ego” túlburjánzásra gondolok, hanem pont az ellenkezőjére: a kiérlelt egyén kollektívbani fokozottabb építőerejére, szolgálva így önmagán túl. Lásd Őt.
Egy nagy probléma van az „igazság”-gal, amihez Ő is próbál közelebb segíteni, nos ez az igazság - nevezhetjük etalonnak is – mindenkinek egy picit más, pontosan az egyénből kifolyólag. Ezért nem várhatja senki, el hogy majd egy könyvben egyszer csak végre megmondják neki, mit is kéne tenni, merre felé kellene indulni. A probléma nem más, mint hogy mindez áldozatot követel magunktól, ráadásul nem is keveset. Feladni a kényelmet, önfegyelmet, kontrollt kiépíteni a tetteink, mondataink, indulataink felett, stb. Az áldozat mágiája. Oda tartozol, ahová áldozol.
Sajnos én is gyakran inkább megmaradok a „passzív szemlélő” pózában. Elolvasom, érdekel, „Aha, szóval így kell ezt!” – mondom, gyönyörködök benne egy darabig, forgatgatom, csak a lényeg marad el: elkezdeni végre az építkezést, aminek mikéntjét jobban nem is lehetne a szánkba rágni, mint például ahogy Ő teszi a könyveivel. Ahol én jönnék – túl a könyveken – a gyakorlatban, ahol nekem kellene energiát befektetni ott már hamar megállok. Vajon mit tanácsolna Ő? – nemesítsd fel a célt, hogy a hozzá vezető út ne áldozatnak tűnjön ezáltal, hanem mondjuk kellemes kihívásnak. Na ja.

Búcsú.

zsolt.one Creative Commons License 2002.05.03 0 0 1
Jó ötlet volt ez ez a topicnyitás!

Szepes Mária a magyar ezoterikus irodalom nagyasszonya. (Az idén lesz 93 éves!) Meghatározó élményt jelentett - és évekig volt konfliktushelyzetekben fogódzóm, útikalauzom - a Mindennapi élet mágiája. 1989-ben vettem meg (Vízöntő könyvek) Úgy tudom, ekkor adták ki először nyomtatásban - évtizedekig csak kéziratos formában olvashatták azok a kevesek, akikhez eljutott. Azóta én a következő könyveit láttam/olvastam (hevenyészett, korántsem teljes lista):

A fény mágiája
Az öröm mágiája
A mítoszok mágiája
A sors mágiája
A csoda mágiája
Az álom mágiája
Az áldozat mágiája
A tarot bölcsessége
A tibeti orgona
A vörös oroszlán
Angyalok éneke
Csillagvarázs
Emberek és jelmezek
Lázadó szerepek
Napszél
Pszichografológia
Surayana élõ szobrai
Varázstükör
A változatlanság hullámhossza
Gondwána boszorkánya
Tükörajtó a tengerben
Emberek és jelmezek: Emlékek polifóniája
Raguel hét tanítványa
A smaragdtábla
Az analógiák tana

És ő írta a következő mese / gyerekkönyveket is:
Pöttyös Panni
Pöttyös Panni az óvodában
Pöttyös Panni az idővonaton
Pöttyös Panni naplója
Zsákbamacska: Pöttyös óvoda
Szia világ
Táltos Marci
Fityfiritty
Gyermekcsillag
Harkály anyó
Rőzse néni kunyhója
Boróka néni kincse
Csupaszín

Valóban jó lenne megbeszélni, (újra)olvasni a könyveit - valami egészen kivételes tapasztalat és bölcsesség árad belőlük. Tehát, kedves Szepes Mária rajongók: ide!

zsolt.one

Előzmény: Sz. István (-)
Altamara Creative Commons License 2002.05.03 0 0 0
A vörös oroszlánt én is olvastam, anno annak idején, kb. 4 éve. Tényleg érdekes olvasmány. Mást nem olvastam töle.
Előzmény: Sz. István (-)
Sz. István Creative Commons License 2002.05.01 0 0 topiknyitó
Szervusztok!

Ezt a topicot a szerintem méltán megérdemlő Szepes Mária irónőnek, műveinek, és a gondolatai ránk gyakorolt hatásának szeretném szentelni, ha benne vagytok. Nincs még túl nagy gyakorlatom az indexen, de remélem ez még nem volt téma, ha igen akkor írjátok meg és ejtsük.
Egyik fő műve, első nagy robbanása „A vörös oroszlán”, magávalragadó, alig tudtam letenni, egyből megvásároltam, mondván - Ez nem hiányozhat a könyvespolcomról! Egy lélek útját követi végig, reinkarnációit különböző testekben. Központi témája az alkimisták örök vágya „aranycsinálás”, „emberólomból emberarannyá”, mintegy négy évszázadon át futtatja az eseményeket, megfűszerezve a keleti filozófia legmélyebb kulcsaival.
Legutóbb a „A mindennapi élet mágiája”-című könyvét olvastam. Hihetetlen; erre senki nem fog tudni közönnyel felelni, ha nem eleve elutasító vele szemben. Az egész szinte egyszerűen egy használati útmutatónak is felfogható. Útmutató, hogyan is lehetne a lehető leghasznosabban használni a „gépet”, vagyis önmagunkat, egy páratlanul bölcs, idős hölgy útmutatásai segítségével. Az ember, ha Őt olvassa elgondolkodik: ez biztos egy új vallás szószólója, vajon hol lehet a központjuk? A központ pedig mi vagyunk. Az írónő egyébként okosan elhatárolja magát mindenféle vallástól. Egyenlőre ennyit. Írjatok Ti is!

-sziapisti-

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!