Keresés

Részletes keresés

Ódri Creative Commons License 2002.05.04 0 0 150
Hidd el, hogy nem csipem a diktatúrát.
És amig a kendepéterek szabadon irhatnak, amig engem valaki szabadon lemaoistázhat, szóba se kerülhet a diktatúra.
Ja, a Magyar Honvédséget hagyjuk, katonai főiskolás voltam, van némi tapasztalatom róla.
Előzmény: kiski (148)
Ódri Creative Commons License 2002.05.04 0 0 149
Hidd el, hogy a puha diktatúrát se hagynák. (Bár szvsz ilyen kategória ma már nem létezik, illetve soha nem is létezett. De erről most ne kezdjünk vitatkozni.)
Előzmény: AliceCsodaországban (147)
kiski Creative Commons License 2002.05.04 0 0 148
Ódri:
Kövezz, meg, de TE vagy az, akit nem látsz meg! TE vagy a fogékony nép.

A hadsereg megvan. Mit gondolsz, miért vette saját döntési hatáskörbe a Orbán a tábornoki kar kinevezését? Első dolgai közé tartozott a kormányalakítás után + a vezérkari főnök lecserélése.

Milosevics ügyben már megírtam a véleményem.

A külföld szarik rá, diktatúra vagy demokrácia van.

(Nekem egyre gyanúsabb, hogy te nem olvasod a neked írt válaszokat)

Előzmény: Ódri (146)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.05.04 0 0 147
Egyszer már próbáltam neked elmondani, hogy mi a különbség a diktatúra és a puha diktatúra között. Hálistennek te el se tudod képzelni. A puha diktatúra olyan, mintha demokrácia lenne. Minthademokrácia érted?

De a háttérben minden egy bizonyos csoporttól függ.

És Orbán potenciális diktátor. Nem diktátor, csak potenciálisan az - tehát ha alkalma lenne azzá válna, akár hiszed, akár nem.

És akár hiszed, akár nem, szüksége volt erre a kudarcra!

Előzmény: Ódri (146)
Ódri Creative Commons License 2002.05.04 0 0 146
Ezek mikor is voltak? Minimum ötven évvel ezelőtt.
Egyrészt Orbán nincs abban a helyzetben, hogy diktatúrát alakitson ki, mert nincs meg rá a fogékony nép. Másrészt nincs hozzá hadsereg. Na meg nem hülye, nem akar úgy járni, mint Milosevics.
Azért nem hiszem (ettől még nem vagyok gyerek), hogy itt diktatúra lehet, mert kb egy hétig lenne életképes, aztán jönnének az amcsik, meg a Nato...
Orbán meg nem hülye...
Előzmény: Törölt nick (144)
Ódri Creative Commons License 2002.05.04 0 0 145
Amúgy igazán nem értem, hogy miért nem lehet szeretni egy politikust. Ezt még soha senki nem tudta megmagyarázni nekem.
Pokorni: szvsz ez csak egy szerep volt. Kövért el kellett tüntetni, de kellett valaki radikálisabb, aki a miépesek, meg az elvakultak igényeit is kielégiti. Meg igy az utána beszélő Orbán sokkal nyugodtabbnak, magasztosabbnak tűnt. Ez csak pr. Honnan tudhatnánk, hogy Pokorni milyen valójában?
Az Mszpvel az a baj, hogy nem értenek ahhoz, amit csinálnak, nem tudják hitelesen eladni, amit csinálnak. Kovács csökkentené a diákhitel kamatát, de azt nem tudja menni. Akkor ez csak üres igéret, fogalma sincs miről beszél.
Előzmény: zorki (142)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.04 0 0 144
"...A diktatúrában azért nem hiszek, mert ilyen itt nálunk nem történhet meg. Európában vagyunk..."

Mussolini, Hitler, Sztálin, Franco, Salazar, Pilsudski...

Ők sem az Antarktiszon éltek.

A kisebb-nagyobb bolgár, román, szerb, horvát, szlovák, osztrák diktátorocskáknak meg se szeri, se száma a múlt század harmincas, negyvenes éveiben. Sőt a háború után még Görögországban is volt diktatúra, bár a vezetője nevére nem emlékszem már.

Előzmény: Ódri (135)
Rézeleje Creative Commons License 2002.05.04 0 0 143
Mostanában az a mondás járja, hogy "menekülnek a bolhák a süllyedő patkányról".
Előzmény: AliceCsodaországban (141)
zorki Creative Commons License 2002.05.04 0 0 142
Ódri
Ha azt mondod, hogy nem szereted a politikusakat az már jó jel.:)))
Az általad tehetségeseknek ítéltek közül csak egyet említenék.
Pokorni: Hasonlítsd össze mit mondott tavaly nyáron, ősszel és mit mond most.
Ha nem tűnik fel a különbség, akkor nincs miről beszélni.
Szerintem az MSZP nem változott annyit, hogy az indukálná. Inkább az, hogy veszítettek. Meg Kövér helyettesítését is fel kellett vállalni. No a jó párt katona mindenre fogható. (Megjegyzem, elég sokáig egyáltalán nem volt ellenszenves, és tehetségesnek tartottam addig, míg azzal foglalkozott, amihez ért.)
Az általad tehetségtelennek sorolt baloldaliak tavaly nyáron is ugyanezt mondták. (Deutsch: ő nála a politikai "tehetség" már akkor kibuggyant, mikor elvállalta Orbán által diktáltatakat: Tessék előbb államvizsgázni. Orbán már akkor megmutatta, a személyek nem sokat számítanak nála, a cél érdekében feláldoz mindent. Ha jól sejtem a háttérben Deutsch valamelyik korábbi megnyilatkozására adott válasz bújik el ebben a diploma ügyben. Az a poltikus, aki ilyen nyilvános kanossza járást felvállal, csak hogy sportminiszter legyen, nem is való miniszternek.)
Amúgy ennyit a Fidesz káder politikájáról. Kedvedért humán erőforrással való bánásmódnak is mondhatom.
Előzmény: Ódri (137)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.05.04 0 0 141
Először mindig a patkányok hagyják el a süllyedő hajót.
Feltételezéseid szerintem helytállóak!
Előzmény: bormester (140)
bormester Creative Commons License 2002.05.04 0 0 140
Bár erről egy önálló témakör nyílt, de érdemtelenül alászállt.

----
Végfelszámolást kért a Happy End és az Ezüsthajó?

NSZ • 2002. május 4. • Szerző: Munkatársainktól

Adótitokra hivatkozva nem adott felvilágosítást az APEH lapunk kérdésére, hogy a Happy End Kft. és az Ezüsthajó Kft. valóban végfelszámolást kért-e maga ellen. A két cégnél sem kommentálták azt az értesülésünket, hogy a héten megkezdték az eljárást az adóhatóságnál. Ez azzal jár, hogy a vállalkozásoknál a bejelentés után visszamenőleg ellenőrzést tart az APEH, majd ha rendben találja, jóváhagyja a cégek korábbi működését.

A Fidesz-kampányokban részt vevő két cég jelentős állami megrendeléseket kapott. A Happy End és az Ezüsthajó rokoni, baráti alapon szerveződő céghálót hozott létre, amely nagy haszonhoz jutott az országimázsra, állami ünnepekre, valamint a millenniumi marketingre és a kormánytagok útjainak videózására fordított több mint tízmilliárd forintból. A Happy End árbevétele 2000-re az előző évi hétszeresére, 3,1 milliárdra nőtt, miközben nyeresége mindössze hatmillió forinttal – 33,4 millió – haladta meg az 1999-est.

Az MSZP alelnöke, Juhász Ferenc feljelentést tett hűtlen kezelés és egyéb korrupciós jellegű bűncselekmények alapos gyanúja miatt. Két nyomozó értesülésünk szerint a héten már felkereste az Ezüsthajó ügyvezetőjét, Várnai Tamást.

A két cég állami megbízásai év végéig szólnak, s információink szerint több munkatársukat már értesítettek arról, hogy a jövőben nem számítanak rájuk.
----

Az okokat csak találgatni lehet. A tippjeim:

- Ha szétszóródnak az alkalmazottak, akkor nehezebb őket megtalálni (Schlecht Csabát két esztendeig "kereste" a Pintér rendőrség) és meg/kihallgatni.
- A végelszámolással megszűnő cégnél nagyarányú iratmegsemmisítést lehet végezni, hisz gyakorlatilag csak a számviteli eljárásokhoz szükséges iratokat tartják meg. Eladhatóak és letörölhetők a számítógépek, mobilok, stb.

Egyéb tipp?

TaXiN Creative Commons License 2002.05.04 0 0 139
Sokan elmondták, hogy ugyesen manipulálja az erre fogékony tömeget, és ügyesen kicsinálja az ellenfeleit.

DIKTÁTORPALÁNTA.

De nincs tehetsége arra, hogy az oszd meg és uralkodjon kivül mást csináljon.
Osszefogás helyett hazaárulózás stb.

Anno a szegedi irodában önkénteskedtem. A Soros adta a fénymásolót meg az üzenetrögzitös telefont.

És most nekiálltak felépiteni azt a diktaturát, amiböl 12 éve kimásztunk.

Előzmény: Ódri (137)
TaXiN Creative Commons License 2002.05.04 0 0 138
"A diktatúrában azért nem hiszek, mert ilyen itt nálunk nem történhet meg. Európában vagyunk"

Te szentséges Atyauristen !
Hogyan lehet valaki ENNYIRE gyerek !

Irigyellek.
Szeretném elfelejteni azt a sok mocskot amit láttam, hogy ennyire naiv lehessek.

Előzmény: Ódri (135)
Ódri Creative Commons License 2002.05.04 0 0 137
Hol irtam én olyat, hogy szeretem bármelyiket is? (Illetve egyet szeretek, de az független a politikusi karrierjétől, előtte is szerettem.)
Utálni is csak a Kovácsot utálom. (Na jó, Kuncze is erősen pedálozik, hogy elérje ezt a titulust:-)
Mindössze van, amelyiket tehetségesnek és hozzáértőnek találok (Orbán, Dávid, Pokorni,Áder stb), és van amelyiket tehetségtelennek és tudatlannak tartok (Kovács,Medgyessy, Deutsh, Lendvai, stb).
Előzmény: zorki (129)
Ódri Creative Commons License 2002.05.04 0 0 136
Mit kifogásolsz abban a hozzászólásomban?
Miért érzed úgy, hogy az az igazság, amit te annak hiszel?
Előzmény: egyenlítő (127)
Ódri Creative Commons License 2002.05.04 0 0 135
Szvsz az Szdszt az emberek azért sorolják a baloldalhoz, mert mára lényegében az Mszp bérpártjává vált. Na és persze segget csinált a szájából. A nagysikerű 94-98-as koalició után kijelentették, hogy ők a Maszoppal soha többet. Na ja... Ez az embereknek se tetszik. Ha minden Szdsz szavazó az Mszpre szavazott volna a második fordulóban, akkor kétharmados többségük lenne. De nincs.
Az emberek persze, hogy az Mszmp utódpártjának látják őket. Ugyanaz a vezetői garnitúra (Megyó, Kovács, Szili, Lendvai, Horn, stb), megörökölték a pártvagyont, a nevükben is ott a szocialista. Mitől gondolhatnák akkor másnak?
De szvsz teljesen mindegy, hogy melyik pártot melyik nevű oldalba soroljuk van. Van az egyes oldal, ahol ott a Fidesz, az Mdf, és szélsőségnek a Miép. Van a kettes oldal, ahol ott az Mszp, az Szdsz, most már a Centrum (a párt biztos, a szavazóik nem biztos, majd kiderül ősszel) is, szélsőségnek meg a Munkáspárt. Az, hogy melyiket hivjuk jobb és baloldalnak a magyar politikai élet szempontjából mindegy. Az emberek nagy többsége nem tudja, hogy mitől jobboldali egy párt, vagy mitől baloldali.
Én Medgyessyre semmiképp nem mondanám, hogy tehetséges politikusok.
Az, hogy vértelen volt a forradalom nem biztos, hogy nekik köszönhető. Inkább annak,hogy szétesett a Szovjetunió, na meg volt ott egy olyan ember, akit Gorbacsovnak hivnak. Ha a szovjeteknél minden rendben lett volna 89-ben, mégcsak véletlenül se lett volna forradalom, vagy ha igen, az 56-tal végződött volna. ű
Tisztában vagyok vele, hogy egyik se a politikusi fizetéséből vásárolgat annyi mindent. Szvsz ez hozzá tartozik, ami nekem nem tetszik, de elfogadom, hogy ez van.
A diktatúrában azért nem hiszek, mert ilyen itt nálunk nem történhet meg. Európában vagyunk, csatlakozni akarunk az Unióhoz, nincs meg a lehetősége,hogy itt diktatúra legyen. És nagyon elszomoritónak tartom, hogy vannak olyan emberek, akik ezt el tudják hitetni veletek.
Mert tudod én , a maoista agymosott jugendzombi nem ragadnék fegyvert, nem törnék-zúznék egyetlen politikus kedvéért sem. Meg a környezetemben élő Fidesz szavazók sem.
Előzmény: kiski (126)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.04 0 0 134
"...Én csak tehetséges politikusnak tartom, és úgy vélem, hogy Magyarországon ő a legalkalmasabb a miniszterelnöki posztra..."

Ha a politikusi tehetség mércéje az, hogy ki hogyan tud szálakat húzogatni, háttérben kicsinálni politikai ellenfeleket, intrikálni, a félhomályban vagy a sötétben manipulálni embereket, akkor Orbán valóban nagy tehetség.

Ha a politikusi tehetség mércéje az, hogy ki hogyan tudja a gazdaságot dinamizálni, a jövedelmeket az egész társadalom javára kamatoztatni, békességet és egyetértést teremteni, az ország nemzetközi tekintélyét növelni, a történelmi lehetőségeket kihasználni, a barátok és nem az ellenfelek számát gyarapítani, akkor Orbán egy pancser.

Egy szoci országgyűlési képviselő 98 őszén azzal "vígasztalt" bennünket, hogy a Fidesz győzelemre van ítélve. A gazdasági helyzet jó, az ország elismertsége nagy, a kormányzó párt támogatottsága úgyszintén - a baloldalnak alig van esélye 2002-ben. Na, ezt a helyzetet a zseni Orbán képes volt eljátszani. Miért is kéne tehetségesnek tekintenem?

Az egész orbáni "tehetség" egy jobbos újságírói találmány, amit aztán sajnos a baloldal is kritikátlanul átvett. TGM-nek volt korábban erről egy jó cikke, amiben nagyon pontosan leírta ezt a jelenséget.

Isten mentse meg Magyarországot ettől a "tehetséges" miniszterelnöktől.

Előzmény: Ódri (124)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.04 0 0 133
Hát nem tudom, hogy mit tanítottak neked a "kommunizmusról" - ahogy egy más hozzászólásodban írtad -, de attól félek, hogy elég árnyalatlan képet kaptál róla. Persze ezt biztosan nem tudhatom, csak abból következtetek, hogy feltűnnek itt az indexen időnként hozzászólók, akik liluló nyakkal kommunistáznak, aztán pillanatok alatt kiderül, hogy gyermekként élték meg még a rendszerváltást is. Lehet persze ennek ellenére is kommunistázni, még mondhat az ember igazságokat is, csak hidd el, nem kell ahhoz kommunistának lenned, hogy elismerd: az a korszak nem egy homogén, struktúra és változások nélküli szürke massza volt. Nem lehet egy napon említeni az 50-es évek elejének és végének rettenetes, nyílt, represszív terrorját és a 80-as évek relatív liberalizmusát. Tetszik vagy nem tetszik ez neked, de tény, hogy 1963-tól kezdve a magyar társadalom a szabadság apró, de folyamatos lépésekben történő növekedésének és a korlátok fokozatos lebomlásának élményét tapasztalta meg.

Azok az MSZP vezetők, akiket említesz, a korszaknak ebben a liberálisabb időszakában vállaltak politikai szerepet, technokraták voltak, akiktől a korábbi évek bigott kommunista ideológiája éppen olyan távol állt, mint tőled. Megtanultak alkalmazkodni, a megfelelő alkalmakkor elmondták a kötelező ideológiai dumákat és megtették a kötelező tiszteletköröket minden meggyőződés nélkül, közben meg egyre szorosabban kötötték az országot a Nyugathoz és egyre inkább lazítgatták a nagy testvérhez fűződő szálakat. Egészen addig, míg a rendszerváltáskor aztán gyakorlatilag minden készen állott egy békés váltásra. Nagyon jó, hogy így történt, nagyon jó, hogy nem folyt vér és nem zörögtek tankok a pesti utcán. Csak eszement, mások életét és vérét kockáztatni akaró "forradalmárok" gondolhatják, hogy ennek máshogy kellett volna történnie.

Nehezen lehetne tagadni, hogy az MSZP-SZDSZ 1994-98 közötti kormányzása volt a rendszerváltás óta eltelt idő legdemokratikusabb, az ellenzék jogait leginkább tiszteletben tartó, az ország gazdasági erejét és külpolitikai tekintélyét legnagyobb mértékben növelő szakasza. Ha úgy tetszik: az MSZP már bizonyított és nincs rossz bizonyítványa. A vezetői demokrácia iránti elkötelezettségében - és ez a lényeg - egy pillanatig sem kételkedem. Orbánéban sajnos már igen. Ő már nem demokrata, hanem hatalomtechnokrata.

A jobboldali újságírók között pedig voltak - legalábbis a Bencsik-Lovas-Bayer gigászi triász - akik laza könnyedséggel prolizták (ez ugyebár súlyos sértés a jobboldalon) le Budapest lakótelepi népességét, amely merészelt nem Orbánra szavazni. Hála ezért a lakótelepi proliknak, megmentették ezzel a demokráciát, ha úgy tetszik megmentették a HAZÁMAT egy újabb diktatúrától, de legalábbis annak kísérletétől.

Azt meg, hogy a Fidesz nem dolgozott össze a Miéppel itt az indexen nagyon ne hangoztasd. Aki csak fél órát eltöltött a politikában, derűs és kicsit elnéző mosollyal fogja nyugtázni buzgólkodásod.

Előzmény: Ódri (121)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.04 0 0 132
"...Horn, Kovács, Medgyessy, akik annak a rendszernek hü kiszolgáloi voltak, demokraták..."

Nagyon helyesen mondod. Lehettek ők bármik az előző érában - diktatórikusnak egyiket sem mondanám. De fogadjuk el, hogy ez a három ember mind maga volt a Gonosz. Akkor is: mára demokratákká lettek és sem neked, sem senkinek semmi valós okod nincs ezt kétségbevonni.

Orbán meg demokratából lett (kvázi)diktátorrá, akit csak az akadályozott meg a pártállam újjáépítésében, hogy elvesztette a választásokat.

Előzmény: rinpoce (110)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.04 0 0 131
Tévedsz: ők kezdték lebontani. És tudod mikor? Már 1989 előtt.

Ezért aztén inkább ők, mint ez az eszement diktátorfióka.

Előzmény: rinpoce (104)
Rézeleje Creative Commons License 2002.05.03 0 0 130
Kedves topictársak!

Bevallom, nagyon büszke vagyok arra, hogy ezekben a frötsögős időkben ilyen barátságos eszmecsere alakult ki egy általam indított topicon, még ha eléggé messze kanyarodott is, sebaj, sőt! Bocs hogy ilyen szerénytelen voltam, már okézok is, ne zavartassátok magatokat, további jó társalgást néktek,

Rézeleje

zorki Creative Commons License 2002.05.03 0 0 129
Onnantól kezdve, hogy szeretem a politikust nincs miről vitázni veled.
A szeretetből-szerelemből csak kiábrándulni lehet.
Bár ez sem igaz, hisz annak ellenére, hogy szüleim nagyon szeretem-szerettem, egyidő után már hibáikkal is tisztában voltam, és azt is észrevettem ha tévedtek.
A dologgal egyetlen egy gond van, mire a diktaturából, kedvedért nevezzük csak a rend hatalmának, mindenki kiábrándul, addigra annyira elfajul a helyzet, hogy vagy éhezik az ország fele, vagy háborúzik egymással.
Kérlek ha szeretsz olvasni egy Orwell nevű iró könyveit ajánlanám.
Nála derül ki leginkább, hogy a rend hatalma mennyire ésszerűnek is tűnik, mennyire titokban, hivatlanul tud betüremkedni.
Csak azt ne vitasd, hogy aki megtapasztalta már, az valamivel többett tud nálad erről a dologról.
Komolyan elhiszed, hogy minden rendben van például Szájer Józsival, most hogy újra számoltat?
Vagy őt is szereted?
Előzmény: Ódri (124)
dr. Watson Creative Commons License 2002.05.03 0 0 128
Pedig ez a feladat: meggyőzni a magabiztos tudatlanságban élőket. :-((
Előzmény: egyenlítő (127)
egyenlítő Creative Commons License 2002.05.03 0 0 127
Sajnos csak most olvastam ezt a kis összefoglalót. Ha előbb teszem, nem kezdek veled vitázni. A magabiztos tudatlanságot nem lehet megingatni.
Előzmény: Ódri (123)
kiski Creative Commons License 2002.05.03 0 0 126
Kedves Ódri!
A magyar politikai életben már maguk a meghatározások is hazudnak. Az Szdsz-t, a maga liberális gazdaságpolitikájával a baloldalhoz sorolják, pedig az a világon mindenütt jobboldali. Az MSZP egyértelműen konzervatív párt, az MDF (már amennyire pillanatnyilag önálló politikai képletnek minősül)talán ott van, hova magát helyezi, a Fidesz pedig egy erős központosító baloldali párt. Ezek tények, ha a programjaikat, gazdaságpolitikájukat megvizsgálod, neked is el kell ismerni. Ergo, az egész politikai struktúránk identitászavarokkal küzd. A helyzet egyszerűen azért alakult így, mert az Mszp-t az Mszmp egyenes következményeként fogadta el a társadalom, nem mondhatta ki, hogy jobboldali párt lett. A jobb és a baloldal kénytelen volt a maradék irányokban meghatározni magát. Ha tehát belátod (ha nem látod be, akkor kérdezd meg valamelyik közgazdász barátodat, hogy igazam van-e), hogy a Fidesz erősen baloldali párt, mindjárt nem lesz olyan meglepő, hogy diktatúragyanús az irányultságuk. Mindazok, akik végigélték a 40-es, 50-es éveket, saját bőrükön megtapasztalták ugyanezeket a módszereket, eljárásokat, amiket most ismét végig kellett élniük. Kérdezz 70, 80 éves diplomás embereket!

Magyarországon szocializmus volt abban az időszakban, amikor Medgyessy és társai hatalomban voltak. Nem azért szolgálták ki a hatalmat, mert el akarták nyomni a népet, hanem azért, mert abban a struktúrában ők voltak a legtehetségesebb politikusok. (Hidd el, abban az időszakban élre kerülni elképesztően nehéz volt, itt nem Amerika volt, ahol egy maki félmajom elnökké válhatott). Tökéletesen gazdaságidegen rendszerben életben tartották az országot, és amikor sor kerülhetett rá, ezek az emberek hihetetlenül kemény munkát végeztek a bel- és a külpolitikában egyaránt azért, hogy itt teljesen törvényesen alakulhasson át a politikai felépítmény. Természetesen eközben alaposan megszedték magukat, kőkemény milliomosok lettek mind. (Tudod, mit? Nem sajnálom egyiküktől sem, mert inkább lopjanak el 5 milliárdot, minthogy egy ember is áldozatul essen egy forradalomnak. No, hogy szó ne érje a ház elejét, azért hidd el, Orbán Viktor sem a miniszterelnöki fizetéséből vette meg a fél tokaji szőlőhegyet.) Próbáld kicsit messzebbről és összefüggéseiben nézni, ami itt 88 és 90 között történt.

Ha visszaolvasol, tettem egy kis történelmi sétát a diktatúrák kialakulása körül. Valóban, Orbánék kormánya nem csinált diktatúrát, de erősen azon az úton volt. Ha pedig azt hiszed, hogy nem lehet diktatúrát építeni a nép lelkes egyetértésével, akkor kevés történelmet tanultál. A diktatúrák jelentős része a nép lelkes egyetértésével alakul ki. (Hitler, Peron, Kádár, Franco, Salazar, Noriega mind, mind legalább 70%-os támogatottságot élveztek.) Ilyen volt a Milosevics éra is. Milosevicséknek hatalmas tömegtámogatottságuk volt, és a szerbektől máig nyugodtan hatalmon lennének, ha nem veszíti el a háborúit.
A diktatúra fontos alapeleme, hogy legyen egy könnyen definiálható ellenség. E nélkül működésképtelen. Orbán hazán belül talált ellenséget, többek között ezért kellett hatalomvesztéssel lakolnia.

Előzmény: Ódri (124)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.05.03 0 0 125
A ma esti pénteki sajtóklubban Lovass nehezményezte, hogy Ibolykáék "váratlanul" külön frakciót alakítottak. (Pedig Csapody elmondta, hogy a választási megállapodásban ez határozottan benne volt.)
Ódri Creative Commons License 2002.05.03 0 0 124
Nem vagyok elvakult. Én nem vagyok szerelmes Orbánba. (Talán ha rendesen olvasnál feltűnne,hogy nem azt irtam szeretjük, hanem azt, hogy szeretik. Az igeragozásra emlékszel még az isiből, vagy csak a Kádár diktatúráról vannak emlékeid?) Persze van olyan lányismerősöm, aki kiteszi Viktor képét a falra,de én tartozom közéjük. Én csak tehetséges politikusnak tartom, és úgy vélem, hogy Magyarországon ő a legalkalmasabb a miniszterelnöki posztra. Elismerem a teljesitményét!! És még van néhány ilyen ember, nők is, és érdekes egyikbe se vagyok szerelmes, nem vagyok elvakult az irányába.
Egy politikust is lehet szeretni, mert bármilyen furcsa, ő is ember, és az embereket általában szeretni vagy utálni szokták, esetleg közömbösek irányába. De mindhárom variáció megtalálható, még a politikusok irányába is.
Nem gyűlölöm a kommunizmust, nincs okom rá. De nem gondolom úgy, hogy ez egy jó rendszer lett volna. Sokat ártott Magyarországnak. Ehhez a felnőttek elbeszélése csak egy adalék, tanultam történelmet, olvasok könyveket, stb. Vagy szerinted az egy helyes és jó rendszer volt? Vagy ha te is gyűlölöd, akkor nekem miért nem szabad?
Én igazán sajnálom, hogy ennyire bevetted az Mszp félelem politikáját, és diktatúrától féltél. Komolyan azt gondolod, hogy ez lehetséges lenne Európa közepén a 21. században? Nézz egy kicsit délre, látod, hogy Milosevics is próbálkozott vele, de nem hagyták neki. Szerinted Orbán nem látja, hogy vele is ez lenne, ha diktatúrát szeretne? Szerinted lenne a diktatúrához hadsereg Magyarországon? Szerinted lenne olyan embertömeg, aki ezt elfogadná, és éltetné? Jujjj, ha veled elhitette valaki, hogy Magyarországon lehet diktatúra, akkor igen ostoba vagy.
Nem fárasztom magam, csak csodálkozom.

Előzmény: AliceCsodaországban (122)
Ódri Creative Commons License 2002.05.03 0 0 123
Soha nem volt még kánaánunk, valszeg egyik kormány se fog tudni ilyesmit nyújtani. Sőt, mindegyik kormánynak vannak hibái. A polgári kormány pl ott hibázott, hogy nem volt megfelelő a Budapest kommunikációjuk. (A Budapest büntihez: a kormány minden évben több pénzt adott a fővárosnak és Demszkynek, ehhez képest a 11. kerület (Fideszes vezetés) évről évre kevesebbet kapott. (a főváros önállóan dönti el, hogy melyik kerületnek mennyi pénzt ad, a kormánynak nincs beleszólása), vagy pl a kormány meg akarta venni a Bkvt, Demszky nem adta, vagy Demszky fényezi magát a Lágymányosi hid miatt, pedig hidat csak kormámy épitetthet,a Bksz is a Bkv miatt nem jön létre, és még sorolhatnám.) Ezeket sokkal jobban kellett volna lereagálni,kommunikálni és máris nem öltözött volna vörös rongyokba Budapest. Ja, még a kedvenc metró téma. A szerződés úgy volt aláirva szeretett Megyód által, hogy nem volt parlamenti felhatalmazás, nem volt normális költségvetés... Ja, és eredetileg 8 évet szántak volna a felépitésére, mostanában Demszky már 5 évet nyilatkozgat, bár a kerületi polgármesterek még semmit sem tudnak az egészről, nincs hivatalos verzió. De Demszky hiresztel ilyeneket, a baloldali média meg jól felfújja és istent csinál Demszkyből. Én nagyon remélem, hogy leváltják ősszel, s akkor végre jobb lenne Budapestnek.
Na, szal én a Budapest kommunikációt láttam hibának például. A gazdasági döntésekről nem tudok annyi mindent mondani,mert nem vagyok közgazdász.
A baloldalban óriási hibának tartom azt, hogy nem tudják mi az ellenzékiség. Nem azt jelenti, hogy alapból mindent elutasitok, amit a kormány javasol (Kovács ezt nyilatkozta,hogy ezért nem szavazták meg a dolgokat), hanem próbálok ésszerűen politizálni, kompromisszumot kötni.
Szintén nem tetszett, hogy állandóan riogatták az embereket, pl jön a 23 millió román, nem lesz szabadszombat, stb.
Aztán a kampányban végképp meggyőztek arról, hogy fogalmuk nincs az aktuális dolgokról, nem értenek hozzá, igérgetnek össze-vissza.
1. példa: Kovács a vitában kijelentette, hogy csökkenteni fogják a diákhitel kamatait, azt persze nem tudja, hogy mennyi is az. Akkor mégis mi alapján számitotta ki, hogy magas?
2. 30%-al emelik a hallgatói normativát ÉS az ösztöndijakat: a normativából osztják az ösztöndijat, tehát csak az előbbit tudják megemelni, ami nem vonja maga után automatikusan az ösztöndijak emelését, mert azt az egyetemek osztják, és csak annyi van meghatározva, hogy a hallgatók 50%-ának kell ösztöndijat adni és kettő egész alatt nem adható. De azért emelni akarják.
A szadesz lopcsalhazudik a fidesz szólamaival, pedig nem is vagyok hajlandó foglalkozni,az felettéb gusztustalan volt.
Előzmény: Andrew_s (113)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.05.03 0 0 122
Kedves Odri!

Kettőnk között az a különbség, hogy te elvakult vagy. Nem, ne tiltakozz, az vagy. Én Meggyesyről soha nem írtam ájult szeretettel - egy politikust NEM KELL SZERETNI. Végezze a dolgát, és ne lopjon sokat.

Felnőttek elbeszéléseiből gyűlölni a kommunizmust marhaság. Ha beszéltek róla, talán elmesélték azt az apróságot is, hogy akkoriban kvázi gyarmata voltunk a Nagy Testvérnek, a SZovjetuniónak, kiknek katonai alakulatai kicsiny hazánkban állomásoztak, és emiatt még a szabadság reményével sem lehetett foglalkozni. Kádár egy disznó volt, de a diktatúrájának volt kemény és puha szakasza. Puha szakaszára jellemző, hogy a szocialista táboron belül mi voltunk a "legvidámabb barakk", tehát az utolsó 20 évben már lehetett ha szerényen is, de gyarapodni, valamivel több szabadságunk volt mint a többi szoc. országnak. Kádár alatt nőttek fel a reformkommunisták, akik - sokat utazgatván - tudták milyen is egy jóléti társadalom, és belőlük alakult meg az MDF is többek között. Jórészt.

Én mindig is gyűlöltem a diktatúrákat - a puha diktatúrát is - és mindig ki is mondtam a véleményemet, mert nem veszthettem semmit, a munkám hiányszakma volt.

Furcsa fintora a sorsnak, hogy idén a diktatúra lehetősége elől csak az MSZP-re adott szavazat lehetett az orvosság.

De ne fáraszd magad, mivel úgysem tudjuk egymást meggyőzni. Menj el a nemzetgyülire, és ne legyél magányos.... ha ez az orvosság ellene.

Előzmény: Ódri (121)
Ódri Creative Commons License 2002.05.03 0 0 121
De az ugye nem baj, hogy olyan emberek is lesznek a mostani kormányban, akik egy pártállamot már kiszolgáltak? Élükön a miniszterelnökkel.
Érdekes módon én egyetlen egy jobboldali politikustól, újságirótól sem hallottam szidni a baloldal választópolgárait. Ellenben engem Kéri keményen le maoistázott. Ettől várja az árokbetemetést?
Ráadásul nem vettem észre, hogy hol volt pártállam. Tudom persze, hogy ti azt szeretnétek, ha elismernénk, hogy Fidesz egyenlő a Miéppel, meg az Mdfel is, sőt a Kisgazdákkal is, holott ez nem igaz, ezek mind külön pártok a jobboldalon. Az már más kérdés, hogy összedolgoznak és támogatják egymást. (Bocs a Miépet nem kellett volna ebbe a körbe irnom, a Fidesz nem dolgozott össze vele, a Miépnek meg nem lehet megtiltani, hogy a jobboldalt támogassa.)
Sőt ha információim helyesek van Mszp, Szdsz, Munkáspárt, Centrum nevű párt is. Meg Új Baloldal, meg kb 60 db új kisgazdipárt. Sőt még Nők pártja is van. Hol van akkor a pártállam?
Ha csak a parlamentet vesszük, akkor se igaz, most is 4 párt van benne, előzőekben meg hat volt.
Se a Kossuth téren, se a Millenárison nem örjöngött senki, ezt csak ti szerettétek volna. Olyan emberek voltak ott (nemcsak egyetemisták, a Műegyetemen az előttem levő sorban hatvan feletti nénikék "csápoltak", mögöttem meg olyanok is voltak, akik még nem járnak egyetemre)
Előzmény: Törölt nick (101)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!