Keresés

Részletes keresés

Mallow Creative Commons License 2002.05.09 0 0 64
Nos, bár lehet paranoiára vall EU kampánnyal magyarázni a műsor indulását, de ha jól meggondoljuk, az egész tévékből ez árad, hithűen nyomják az igét. Így a szándékosság félig holtbiztos, hiszen egy ellentétes hangvételű műsort soha az életbe le nem adnának, viszont bármilyen választásnál előnyt jelent a „fridis, libsis, unijós” küllem.

Persze ez nem újdonság: maga a média és az azt tápláló erők bűzlenek.

Mallow Creative Commons License 2002.05.07 0 0 63
Már én is elfejtettem, mikor van...

Feltehetően csak simán pínzé megy ez is, mindenesetre éppen kapóra jön a csatlakozást támogató erőknek. És ha nem is direkte kampánycélra tervezték, úgy funkcionál(t de az ősi mondásból tuggyuk: kutyából nem lesz szalonna).

Előzmény: Törölt nick (62)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.07 0 0 62
Hát, ne tudd meg, mennyit agyaltam rajta! De, mindent a topictársak kedvéért.:-)
Már bocsi, de TE szerinted indult politikai-ideológiai megfontolásból...Egyébként nem tudok veled vitába szállni, mert egy percet nem sok nem látam belőle. (azt se tudom, mikor van). Viszont az általam jól bevált taktikát ajánlottam Neked is. :-)
Előzmény: Mallow (61)
Mallow Creative Commons License 2002.05.07 0 0 61
Ez igen, mennyi ideig konstruáltad?:)

Amúgy már megbocsáss, de szórakoztató műsort politikai-ideológiai megfontolásból indítani...
Szarul hangzik nem?

"nem érzed kissé "snasznak""
A világért sem:)

Előzmény: Törölt nick (59)
Mallow Creative Commons License 2002.05.07 0 0 60
Kedves peterk2!

„Miért csökkenne? Ha valakinek két gyereke van, akkor az kevésbé szereti az egyik vagy másik gyerekét, mintha egy gyereke lenne?”
Most én jövök.
Van húsz feleséged. Úgy fogod őt szeretni, mintha csak egy lenne? (Nem, mert csak néhányra van pénzed!:))
A következő a helyes: imádod A nőt, de amikor általában a nők (Európa) és férfiak (USA) közt kell választanod, egyértelmű, mit választassz.:))

Azé’ hasonlóan gondoltad, nem? Ebből látszik, nem vagy kozmopolita!

Globalizáció? Egy kultúrát hordjon hátán a Föld, annak romlott morálját, egy nagy és romlott „rendet”. Utálatra méltó ez! És mi, miután lélekben már a részei vagyunk a nagy egésznek, miután a szerelem már megesett, készülünk a házasságra! Hát ebből nem kérek!

„az EU éppen egy olyan nagyszabású kísérlet, ami megpróbál a globalizáció negatív hatásaira választ találni”
Rossz vitz! Ez a galobalizáció egyik csúcsa!

„nemzetek európája”
Az nem más, mint ami az EU nélkül létezett. Egy mozgalmas történelemmel bíró, izgalmas közeg.

„a globalizmus... jelenség”
Igen, olyan jelenség, amely nem az ember fölüállóságát bizonyítja, hanem egy nagy tömeg magatehetetlen változását. Az írányító valahol a társadalmi/gazdasági rend mocskában lakozik, nem pedig az ember gondolkodásában.

„Vagy visszaforgatjuk az idő kerekét”
Úgy kétezer évet...

„megpróbáljuk elfogadni, és megszabadulni a negatívumaitól (nem magától a jelenségtől, az nem fog menni)”
De, mert ha télleg nem egy rettegett pénzoligarchia irányít, akkor remélhető egy összeomlás, ami khaoszt szül, ami pedig szülhet valami újat.
Elfogadás=megsemmisülés.

Üdv,
Mallow

Előzmény: peterk2 (53)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.07 0 0 59
Kedves topikgazda!
Van egy konstruktuiv javaslatom. Kpacsoldát máshova a tv-det, vagy kapcsold ki.:-)
Már ne haragud, de egy szórakoztató műsort politikai-ideológiai megfontolásból letiltattni.... háát, nem érzed kissé "snasznak"?
Mallow Creative Commons License 2002.05.07 0 0 58
Persze, hülyeséget írtam:) De akartam egyet rákosizni.

Van Orbán-kultusz és visszataszító.

Előzmény: Cego (56)
K.Pista Creative Commons License 2002.05.06 0 0 57
Szereinted negyedmillió néző az nekik semmi?Ennyiért ölni is képesek lennének.
Előzmény: manosapi (49)
Cego Creative Commons License 2002.05.06 0 0 56
Bár szerintem OFF, de hadd reagáljak, ill. kérdezzek:
Te ugye úgy gondolod, hogy jelenleg nincs un. "Orbán-kultusz", csak a magyar nép spontán szeretét fejezi ki szeretett minelnöke irányában?
Előzmény: Mallow (55)
Mallow Creative Commons License 2002.05.06 0 0 55
"úgy mint a vezéretek"
Nem tekintek senkit a vezéremnek.

Mostanság más szokások vannak, nem úgy mint a régi szép időkben, Sztálin, Rákosi-kultuszok, de szép is volt!:)

Előzmény: manosapi (49)
peterk2 Creative Commons License 2002.05.06 0 0 54

Amúgy pedig a műsor szerintem is sz*r:-) Fridinek a só és az "én mozim" óta igazán jó műsorát nem láttam.

Ja, és kedves Holden, szerintem abban nincs semmi baj, ha átvett műsorról van szó, és ezt nem említik. Bizonyára Te is tisztában vagy vele, hogy a ma sugárzott műsorok döntő része ilyen kezdve a Szerencsekeréktől, a "Legyen ön is milliomoson át" a Leggyengébb láncszemig. De ugyanígy a sók is egykaptafára mennek, kapcsolj csak át bármelyik német/angol/francia/olasz csatornára, ott fogod látni a Fábry féle show-t pepitában, más háttérrel, és felvezető zenével:-)

Ebben önmagában nem látok semmi rosszat. Csak arra kellene törekedni, hogy ne a sz*rt vegyük át, hanem a javát:-))

peterk2 Creative Commons License 2002.05.06 0 0 53

"Mondjuk azt, aki ejropejernek tartja magat inkabb, es eroteljesen megcsappan benne a nacionalizmus."

Miért csökkenne? Ha valakinek két gyereke van, akkor az kevésbé szereti az egyik vagy másik gyerekét, mintha egy gyereke lenne?

Én most úgy gondolom, hogy meg fog férni egymás mellett bennen az európaiságom és a magyarságom. Végülis ezer éve összetartozik, csak időről időre szét lett választva nem?
Én - amellett, hogy a kultúrám, a neveltetésem, a gondolkodásmódom, egyszóval a magyarságom tény, - büszke leszek az európaiságomra is, ha mondjuk összefutok egy amcsival. De számomra az is jó érzés lesz, hogy mondjuk egy spanyol fiatallal összefutva lesz valami közös, valami összekötő kapocs közöttünk. Hiszen európaiak vagyunk, olyan európaiak, akik tisztelik egymás nemzeti hovatartozását.

Még egy dolog. Szerintem téged a globalizáció ellenében - kétségtelenül alappal - felgyűlt negazív érzéseid vezetnek, amikor az EU-val kapcsolatosan véleményt mondasz.
Csakhogy az EU éppen egy olyan nagyszabású kísérlet, ami megpróbál a globalizáció negatív hatásaira választ találni. A "nemzetek európája" orbáni jelszó mögött éppen ez a gondolat áll. (Egyébként ez a gondolat tetszett Orbántól - a gyakorlattal voltak bajaim.)

A globalizáció nem egy hit, mozgalom, izmus, hanem egy társadalmi/gazdasági jelenség. Olyan, mint a felmelegedés. Ez ellen nem lehet úgy küzdeni, mint egy mozgalom vagy vallás ellen, mert nem az. Két módon lehet ellene fellépni. Vagy visszaforgatjuk az idő kerekét, vagy megpróbáljuk elfogadni, és megszabadulni a negatívumaitól (nem magától a jelenségtől, az nem fog menni). Csakúgy, mint minden korban tettük az éppen aktuális 'bajokkal'.

Öthetes Júzer Creative Commons License 2002.05.06 0 0 52
Friderikusz és a TV2 nyilván kitalálták, hogy ezzel a műsorral lehet egyrészt állami szponzort (KüM)találni, másrészt el lehet adni közszolgálatinak is a kocessziós szerződés teljesítése céljából. A szerkesztés rémesen gyenge, annál már csak a teljesen sótlan, érdektelen, unalmas, illetve néha bántóan ostoba "Saandor" a rosszabb.

A társműsorvezetők a mi "Saaandorunknál" mintegy 100-szor szórakoztatóbbak, miattuk nézhető egyedül ez a katyvasz...

Cego Creative Commons License 2002.05.06 0 0 51
A műsor sz*r.A kifogásaim azonban olyan jellegűek, melyek a Kultúra rovatba valók, ezt az "ördögi politikai manipulációt" nem látom bele a műsorba.

Egyébként meg nehéz lenne egy szórakoztató műsort csinálni az EU-csatlakozás HÁTRÁNYAIRÓL...gondolj bele!Anyuka bemegy a boltba és 3xra ment fel a kenyér ára...parasztbácsit megbüntetik a házi állattartás nem megfelelő körülményei miatt (magyarul: nem jó a disznóól)...ezek nem azok a vidám jelenetek, amire milliók kapcsolnak...és te sem gondolod komolyan hogy ilyen nagyságrendű kérdések nyilvános tárgyalását a Friderikuszra kell bizni, ugye?

Előzmény: Mallow (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.06 0 0 50
Kedves Hozzászólók!

Az első rész tetszett (ma már nem értem miért), a másodikból, vagy tízpercet néztem, azóta néhány másodpercnél tovább képtelen vagyok nézni. De ami az igazi megdöbbenést okozta: valamelyik nap véletlen átkapcsoltam a TV5-re, ahol ugyanez a műsor, ugyanilyen díszletekkel, főcím zenével, közönséggel, stb ment. Franciául nem tudok, így egy szót sem értettem, de nyilvánvalóan ugyanarról a műsorról van szó, még a Windows XP-s szálló ablakok is ugyanolyanok voltak. Az első itthoni részt látva, még magamban dícsértem is Fridit az alapötlet miatt, ezért döbbentett meg annyira a TV5-ön látott klón. Nem emlékszem, hogy Fridi valaha is említette volna, hogy a műsora, egy külföldön is futó műsor változatlan átvétele (azt nem feltételezem, hogy a TV5 vette meg Friditől az ötletet). Valahogy rokonszenvesebb lett volna, ha ezt nyíltan vállalják. Mindenesetre számomra a francia műsorvezető nő is elviselhetetlen volt...

manosapi Creative Commons License 2002.05.06 0 0 49
MIÉPesek!
Bojkottáljátok a RTL-t, a @TV2-t, élen ezzel a műsorral!

attól még nem fog tönkremenni a két csatorna...de csak tiltakozzatok nyugodtan, úgy mint a vezéretek, az se tud mást

Előzmény: Mallow (48)
Mallow Creative Commons License 2002.05.06 0 0 48
MIÉPesek!
Bojkottáljátok a RTL-t, a @TV2-t, élen ezzel a műsorral!
Mallow Creative Commons License 2002.05.06 0 0 47
EU melletti kapmánynak tűnik az egész.
Előzmény: Old England (46)
Old England Creative Commons License 2002.05.04 0 0 46
Avass már be, légy szíves, hogy mire megy ki a játék?
Előzmény: Mallow (45)
Mallow Creative Commons License 2002.05.04 0 0 45
Ha valakinek nem lenne egyértelmű, mire megy ki a játék, nézze figyelmesen a műsort... figyelje a röhögések közt fel-felvillanó csillagos EU-zászllót!

Kizárt, hogy levették az első adás óta...

ninive Creative Commons License 2002.05.03 0 0 44
Tegnap belenéztem a műsorba.
Biztos, hogy külföldiek ezek a szereplők?
Nem pedig valamelyik színészképző intézmény látogatói?:)
Mallow Creative Commons License 2002.05.03 0 0 43
nem
Előzmény: Old England (42)
Old England Creative Commons License 2002.05.03 0 0 42
Szólíthatlak Mars(h)Mallow-nak? :-D
Előzmény: Mallow (40)
Old England Creative Commons License 2002.05.03 0 0 41
köszike
Előzmény: Mallow (40)
Mallow Creative Commons License 2002.05.03 0 0 40
"minket beengedni Európába"

Na ezer tiltsak be azt a sz@rt, mert ilyeneket termel, mint te...
Mennyé angliaba europaba!

Előzmény: Old England (38)
Old England Creative Commons License 2002.05.03 0 0 39
Hogy a műsorról is szóljak:
van benne jónéhány számomra idegesítő panel és felesleges show-elem, de erről talán inkább a gag-team tehet, nem a vendégek. Friderikusz nem tudom, mennyiben alakítja a músort. Az olasz, ír, holland srác és a görög lány jó fej, szimpatikus, intelligens, jól reprezentálják saját kultúrájukat. És legfőképpen nyitottak, a többi kultúrára is. Most akkor ők 'kozmók', vagy mik? És mi a baj ezzel?
Miért baj, ha az átlag magyar néző - akármilyen játékos, lecsupaszított formában, de ISMERETEKET szerez a többi kultúráról?
Old England Creative Commons License 2002.05.03 0 0 38
Pista, leszel szíves hátrébb állni és ott fröcsögni. Még azt hiszik, (tényleg) ilyenek a magyarok - és akkor hiába vitázgatunk, franc fog minket beengedni Európába.
Előzmény: K.Pista (35)
Mallow Creative Commons License 2002.05.03 0 0 37
Mondjuk azt, aki ejropejernek tartja magat inkabb, es eroteljesen megcsappan benne a nacionalizmus.
De nem tudom jol megfogalmazni, kit tartok annak. Osszetett. Mer kell ilyeneket kerdezni!?:)

"Gondolom egyfajta belső gyökértelenséget. Na jó, de ezt meg éppen hívhatni belső szabadságnak is, nem ? Szóval mi a gondod vele ?"
Szabadsagodban all eldonteni, hova tartozol, kozmosag egy valsztas... miert lenne ettol nagyobb a belso szabadsagod?

Előzmény: Törölt nick (31)
Mallow Creative Commons License 2002.05.03 0 0 36
Nem, nem akarok magarol a problemarol beszelni, vagyis hogy mert problema az EU. Az egy ezerarcu problema, ezzel a mostanival ellentetben, amit az inditoban ismertettem.
Előzmény: PuPu (29)
K.Pista Creative Commons License 2002.05.01 0 0 35
Én egyszer láttam egy félórát ebből a borzalomból.Idegtépő,ahogy az a buzeráns pojáca vihorászik a gondosan összeválogatott idiótákkal.
A kék-fehér díszlet meg önmagáért beszél...
Előzmény: Mallow (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!