adott egy ford focus mk2,5 1.6 shda benzin motorral.Időszakosan hol erősebb hol gyengébb remegést, vibrációt érezni főleg a padlón és a pedálokon.Úgy érzékelem hogy a motor gyengébb mikor a remegés nagyon előjön.
Most lett kuplung és vezérlés cserélve, illetve kicseréltem a gyújtás kábelt.
Esetleg van valakinek tapasztalata hasonló problémával?
Üdvözletem! Segítséget szeretnék kérni. Pár hónapja vásároltam egy 2001-es 1.8 TDCi Focust, munkába és horgászni járós autónak, de nem is ez a lényeg. Úgy vettem, hogy a kettőstömegű rottyon volt. Ezt lecserélve derült ki, hogy valami nem stimmel. A motor, erőtlen. 5.-ben 100-ig még megy, erőtlenül, de megy. Utána kezdődnek a bajok. 100 és 110 között már kell neki az idő és a távolság, de 115-nél mint ha vége lenne. Hiába taposom padlóig a pedált, nem gyorsul tovább. Van esetleg valakinek ötlete vagy hasonló tapasztalata. Előre is köszönöm.
Segítséget szeretnék kérni, hogy egy 2006-os évjáratú Ford Focus ST HYDA motor esetében a motorkód pontosan hol található a motoron? Előre is köszönöm!
Ment vagy egy évet, most nem működik. Elem csere nem segített, így megpróbáltam újra párosítani. 4x ráfordítás után sípol ahogyan kell, ilyenkor gombnyomásra is sípol, de nem működik vele.
Na momdom még ha érzékeli is a jelet, valamiért nem működik.
Vettem mégegy belső elektronikát, szinkronizálásnál ugyanúgy sípol gombnyomáskor, de nem működik a szinkronizacio befejezése után.
Ford Focus MK1 1.6 (2004) benzinessel kapcsolatban kérdeznék szakit.
2000-2500 fordulat között hullámzik a fordulat üresjáratban.
Bárhogy játszok a gázpedállal, 2000-ig szépen lehet tartani a fordulatot bárhol, 2500 felett is, de a kettő között 150-200 fordulatkülönbség van folyamatosan, nem egész másodpercenként gyorsul és lassul ennyit, mintha e részen pöckölgetném a gázpedált (mint aki menőzik a piroslámpánál, csak itt kisebb a fordulatkülönbség).
LPG-s is az autó, azzal is csinálja. Üzemanyagot külföldi minőségi kútból tankoltam és hosszan csak benzinnel használtam, hogy a LPG ne hangolja el az ECU-t, de a jelenség továbbra is fenn áll, így nem a LPG okozza. (ECU fél órás áramtalanítása sem oldotta meg a problémát.)
Arra nem gondolok, hogy elektromos a gázpedál és ezért azon a részen van kikopva az ellenállásszál, mert akkor nem hullámozna folyamatosan, hanem visszaesne teljesen alapjáratra. Az alapjárati motor jól működik, bár a hidegindítás után az is kicsit darabosan emel/csökkent a fordulaton és talán az 1200 magas is alapjáratnak hidegen. (Hidegen közlekedve amúgy fullad ha rálépek a pedálra vagy pl. kiállok a kapun és mire becsukom a kaput, lefullad az esetek 50%-ában... Utána egyből indul és már nem fullad le, de 500m-ig legalább hiába taposok bele, inkább fullad, mint gyorsul vagy enyhén rángat.)
Az EGR nem gondolom, hogy épp csak e fordulaton (2000-2500) nyúlna bele a működésbe, ezért tanácstalan vagyok. A hidegindítás probléma annyira nem zavar, csak megemlítettem, hátha összefügghet.
Ha van itt bárki szaki, aki már találkozott hasonlóval, megköszönném, ha megosztaná velem, hogy mi a konkrét hiba és hogyan orvosolható.
Ford Focus MK2-m gázadásra rakoncátlankodik, hibakódot dob a fojtószelep és az elektromos gázpedál közti kapcsolatra. Váltás után pillanatnyival lassaban reagál, legutóbb előzés közbeni gyorsításkor egyik pillanatról a másikra nem reagál semmenyire sem a gázadásra. Ezt csak leállítás újrainditás oldata meg. Gázpedál lett cserélve még az előző tulajnál, a bolti típus jelölő martica még rajta is van.
Mi lehet a gond? Vezeték kontakt vagy motorvezérlő kontakt hiba? Esetleg más valami?
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy van egy diesel Ford Focus MK1-es autóm. Néhány hete út közben leállít a motor és azóta nem lehet beindítani. A szerelőm szerint valószínűleg adagoló hiba és annyiba kerülne a javítás mind maga az autó. Szerintetek így mennyiért tudnám eladni?
Ford focus Mk2 1,6 benzines autom van.Hamarosan engedélyezni fogják a fényszoró izzók LED re valo cseréjét.Be is szereztem egy pár H7 es és egy pár H1 es LED fényforrást. A H7 est betettem a helyére és gyönyürüen passzol és kiváloan világit. A H1 is beszereltem a helyére de az nem világit. Újra kivettem a H1 seket a foglalatán kívűl ellenőriztem a működését és igy rendesen világit (nagyon jó fényt ad)Amikor beszereltem ismét a helyére akkor ismét nem világított. Vissza tettem a régi halogén H1 seket és ezek működnek .Tud e valaki segíteni hogy hol lehet a hiba?