Rosszul emlékszel, a rendőrség - és nem a kormány - nem verte szét egy ellenzéki nagygyűlés résztvevőit, hanem randalírozókat vert szét egy olyan törvény alapján, amelyet anno a Fidesz is megszavazott. Az egészségügy reformja pedig nem "szétverés", ha nagyon fontos reform.
Ahogy elnézem, Kunczéék kezében tényleg nem jó kezekben van a demokrácia. Pedig arra még én sem számítottam, hogy brutálisan szétveretik az ellenzéki naggyűlés résztvevőit, sőt aki csak abban az időben az utcákon, vendéglátóhelyeken tartózkodik.
Az, hogy az eü-t szétverik számítottam, hasonló (2002-es) topicban benne is van egy képem, fehér ruhás alakok SZDSZ-es táskával a kezükben, mögöttük, elöttük félig elásott hullák.
Sok ember az SZDSZ úgy van, kinézem belőlük, de úgy sem merik. Pedig merik.
A szoclib ugyanúgy megkeserítené az életet, esetleg még jobban is, mert hogy jóval agresszívebbek és masszívabb hazudozók. Na te se sokat halgattad a parlamenti kozvetiteseket- pedig tanulsagos lett volna osszehasonlitani az ellenzek lehetosegeit 1994-1998-ban es 1998-2002-ben!
1990-ben azért nem szavaztam az SZDSZ-re, mert túl harsányan taposták a kommunistákat. Azt gondoltam, nekem egy ilyen agresszív,mocskos szájú párt nem kell. Értitek? Azokat szidták, mint a bokrot, akikkel most már a második koalára készülnek! UGANAZOKKAL az emberekkel...
Ez ám a jellem.
Kuncze meg csak kívül mutat úgy-ahogy nyugodt képet. Nála idegesebb embert ritkán látni.
Egyébként, ilyen kicsi kormánytöbbség mellett a Fidesznek jobb az ellenzéki szerep. Gondoljátok el, ha fordítva lenne! A szoclib ugyanúgy megkeserítené az életet, esetleg még jobban is, mert hogy jóval agresszívebbek és masszívabb hazudozók.
Legjobb lenne 4 évre elmenni valahová ahol enyhébb a diktatúra, pld. Kuba:)
Van egy elméletem, miszerint az SZDSZ alatt minnél hangosabb valaki, annál jobban megszívja. Tehát elsők az újságírók (persze nem a kutyusokra gondolok), művészek, szinészek, közszereplők. És csak utána jövünk mi. Majd elkezdik mondogatni, hogy kellene már ide valami etikai kódex. Bízottság, ilyesmi. Aztán valahogy olyan ügyesen lesz megszerkesztve, hogy ugyanaz lesz mint a médiában. Szidhatod az ellenzéket ezerrel, mondhatsz rájuk akármit, hazudhatsz is ezerrel, semmi. De kritizálj csak óvatosan egy SZDSZ fejet. Egyből rádzuhannak. Kirekesztő vagy, fikázol, stb. És elégedetten dőlnek hátra, ha eltöntél. - Na ezt a nácit is kikészítettük.
elgondolkodtató, h az rmdsz részéről sosem a tagság többségét (kb. 90%-át) képviselő markó béla volt orbán nagy haverja, hanem az ott kisebbségben lévő tőkés püspök. a romániai magyarság többségi álláspontját képviselő markó egyáltalán nem tapsikolt a státusztörvénytől se, hanem finoman jelezte, h több értelmét látná egy olyan konkrét segítségnyújtásnak, ami közben nem hergeli a román nacionalistákat (persze nem mondhatott nyíltan ellent a budapesti kormánynak). ez véletlenül megegyezik a szadesz álláspontjával is.
a dolog mögött szerintem az a meggondolás áll, h a revansizmus nem vezet sehová (vagy szerinted kinek lenne jó, ha folyton a konfliktust keresnénk a románokal?), azonban a határon túli magyarokat tudjuk segíteni. ehhez elsősorban az ő valódi érdekeiket kell elismernünk, és nem azt kellene néznünk, h a választási kampányban majd milyen intézkedésnek fognak tapsolni a magyarországi magyarok.
Megtennéd, hogy felsorolod Őket. De csak az igazat. Aztán folytasd a jelenlegi kormány masszív komcsi múltjával. Ki mi volt a pártállami időkben? Szép hosszú lista lesz.
Vagy hagyd abba ezt a hülyeséget. Nem tudtok leszokni a múltban vájkálásról? FIDESZéknek is van ám hol vájkálni, dacára önéletrajzi amnéziájuknak.
Mivek az elmúlt 4 évben megtapasztaltam, hogy milyen borzalmas az, ha az ember egy olyan kormányzat alatt kénytelen élni, amelynek dolgait képtelen elviselni, szolidáris vagyok Veled.
Bízom benne, hogy kevésbé fog fenyegetni a gutaütés réme, mint engem a narancshorda rémtetteitől :-)))
én már kidolgoztam a mentális túlélő technikámat. csak duna tv. ha meghagyják. ballib lapokat nem veszek. igyekszem ezeket a fejeket kiiktatni - a kutyaszart is kikerülöm. a neten amúgy is on scroll: tökfej, szépvasárnap, uccu stb nyitotta topicok. ez csak a mentális - a többit meglátjuk.:-O
Marmint a szomszed orszagokra gondolsz? Hat az egy *urva nehez kerdes... Szerintem akarmennyit *asztatjuk oket (vo: MIEP: visszaszerezni), csak nem fognak jobban banni a kisebbsegben levo magyarokkal. Amennyire en latom itt jobb kerni mint kovetelni, a zsarolas (vo: Szlovakia NATO-tagsaga) pedig kifejezetten ongol...
Hidd el, hogy nem néznek át ezeken a dolgokon, csak nem akarnak MAGUKNAK politikai tőkét kovácsolni érzelmi politizálással a határon túli magyarok indulataiból. (Ha van nekik olyan, merthogy mi mindig csak azokat halljuk, akik ugatnak, a csendes tobbseget nem...)
Igen, és nem mondják meg, ki a jó színész, író, zenész, rendező, sportoló, melyik a jó színház, film, és hogy mit olvassuk és kit szeressünk, és.. és... és...
Azoknak lesz a legszarabb, akik nem birjak Vezer nelkul; Medgyessy, Kovacs es Kuncze tenyleg nem karizmatikus szemelyisegek, nem fognak tomegeket vinni az utcara, lehet hogy meg a filmgyartast sem "allamositjak", meg a templomokban sem kell majd ertuk imadkozni... Szerintem pont ez a jo bennuk:-)
Ne aggódj annyira. Négy év tapasztalatai azt mondatják velem, hogy bár nem mindig kellemes ellenzékinek lenni, azért nem is kibírhatatlan. Egyébként én mint liberális szavazó, azt várom az új kormánytól, s ennek szerintem eleget is fognak tenni, hogy békén hagyják az embereket, nem szónokolnak folyton a polgárokról, a családokról meg a keresztény (vagy bármilyen) erkölcsről, csak ügyet intéznek, kormányoznak. Már nagykorú vagyok, nem gurukra van szükségem, hanem kormányra.
Én éppen ellenkezőleg aktivizálódni fogok. Egyrészt belépek valamelyik jobboldali pártba, másrészt minden értelmes demonstárción részt veszek lehetőség szerint.
Már ne is haragudj, de Kunczéból, Fodorból én legfeljebb azt nézem ki, hogy lehetne még arra is rátenyerelni amire idáig még nem tenyereltek rá. Ezek soha nem voltak valami nagy demokraták, iszonyú kicsi a toleranciájuk a fél ország antiszemita lesz. Ezek szentül meg vannak arról győződve, hogy a lakosság azért nem szavaz rájuk 100%-ban mert még fejletlenek és nevelésre (agymosásra)szorulnak. Ilyen az egész SZDSZ-es bagázs.
Az MSZP-ből meg inkább azt, hogy "Feszültség van? Na akkor 6-8-ig is tegyünk be ide és ide egy délamerikai sorozatot, a másik 5 adón meg Lendvai és Kovács beszéljen 1 órát és magyarázza meg, hogy az igéreteket azért nem teljesítettük, mert a Fidesz kormány....
Ne aggódj! Rosszabb nem lesz. Legfeljebb néhányaknak. Neked akkor, ha pl. közeli kapcsolatban állsz a Happy Enddel, Imázsközponttal vagy más lenyúlós hellyel.
Nehezen, de csak kibírod...Közben talán még arra is ráébredsz, hogy a szocik-szdsz-esek is tudnak annyira "adakozni", mint a hőn szeretett polgári összefogás és talán még az is kiderülhet, hogy vannak legalább olyan jók is (szakmailag pl.). Talán görülékenyebben fogjuk venni a következő 4 évet, mint az elmúlt 4 év volt.
A szocik pontosan tudják, hogy ha nem sikerül valóra váltaniuk az ígéreteiket, akkor gyarapítani fogják az 1%-ot sem elérő pártok népes csoportját. Szóval mindent meg fognak tenni és szerintem ez csak jobb lehet, mint az eddigi Királyság.
figyi...én is kibírtam valahogy az orbán kormányt. és én sem értettem, hogy valaki elhitte, hogy náluk jó kezekben van az ország...négy év nem a világ...ráadásul, ahogy az mszp állományát nézem, nem adok két hónapot, és együtt fogjuk szidni ezeket a sz@rházijakat...fel a fejjel...;-)