Keresés

Részletes keresés

Jenki- Creative Commons License 2002.08.26 0 0 30
Nem nagyon értem, hogy egyes megyékben miért külön, míg máshol miért a FIDESZ-szel együtt indulnak az MDF-esek.
Mi ebben a ráció?
Nyolcker Creative Commons License 2002.06.12 0 0 29
A mi Viktorunk is az MDF-böl táplálkozik. Hende úr - amúgy igen gerincesen - elhagyta a pártját, és beállt a nagy vezér mellé. Ennyivel is erösödött az MDF... És akkor is: Hajrá, MDF!
Nyolcker Creative Commons License 2002.06.10 0 0 28
Van ennél érdekesebb kérdés. Ha a sejtek korszerübb politizálási formák, s fontosabbak a pártoknál, akkor a Fideszre sincs szükség?
A másik kérdés: ezt kinek üzeni Szent Viktor királyunk? A Fidesznek is?...
Előzmény: Antet (24)
Original Ganjaman Creative Commons License 2002.06.10 0 0 27
Ámen. :-)
Előzmény: Nyolcker (26)
Nyolcker Creative Commons License 2002.06.10 0 0 26
Azért vettem elö ezt a régi topikot, mert megint nagyon idöszerü. Ibolyáék nyíltan elhatárolódnak Orbán sejtépítö álomvilágától. Most már vagyunk olyan távolságban a jobboldalt ért választási sokktól, hogy az oldal híveinek tárgyilagos többsége visszatér a realitásokhoz, és közelebb áll az ellenzékbe került pártok tervszerü építkezéséhez, mint egy lassan negyven éves, durcás "óvodás" játékkatona-sejtjeihez. Viktor pszichés értelemben betegnek tekinthetö, de mivel a világot felforgatni szándékozó, eszelös kísérletétöl a Fidesz nem tud, nem mer vagy nem akar elhatárolódni, a józan jobbos tömegek számára az MDF marad az egyetlen menedék.
zesi Creative Commons License 2002.04.27 0 0 25
Az MDF 1998-ban gyakorlatilag megszűnt, a FIDESZ a hátán vitte be a koalicióba.Most meg kezd Orbánéknak "szaguk" lenni, erőt próbálnak mutatni, hát meglehetősen szánalmas egy brancs!
Előzmény: Antet (24)
Antet Creative Commons License 2002.04.27 0 0 24
Melyik MDF-nek hajrá ? Ibolykának, Csapodynak, akik már a szocikkal lepaktáltak, vagy a tisztességes fórumosoknak ? A frakció szét fog szakadni...
Antet Creative Commons License 2002.04.27 0 0 23
Melyik MDF-nek hajrá ? Ibolykának, Csapodynak, akik már a szocikkal lepaktáltak, vagy a tisztességes fórumosoknak ? A frakció szét fog szakadni...
zividivi Creative Commons License 2002.04.27 0 0 22
1, /"...A komcsik ugyanis minden politikai pártban a _spájzban_ vannak..."/

Nem az a baj velük ! Viszont nincs még elkülönítve a romlott befőtt az ehetőtől.

2, /"...Félelmetes EU? Ugyan már! Történelmi éveket élünk..."/

Hát éppen ezaz ! Még az árát sem tudjuk, hogy megéri-e.

Előzmény: Original Ganjaman (17)
rich.mond Creative Commons License 2002.04.27 0 0 21
Így van!Hajrá MDF!Igazából igaza van annak a az olvtársnak,aki szerint annak szurkolunk,aki a gyengébb.Ez így van.Nekem nagyon nem tetszik ez a két pólusú parlament,még ha négy párt is van benne.Nem bánnám,ha lenne KÉT bal,KÉT jobb,és egy/kettő középpárt.Én nem várom az MDF-től,hogy balra húzzon,sőt,remélem megmaradnak jobboldalon..Bízom benne,hogy a jelenlegi pártok mellett még bejut a Centrum is 2006-ban.Akkor személy szerint elégedett leszek,nyerje bárki is a választásokat....
Aladar1 Creative Commons License 2002.04.27 0 0 20
Nagyon nem hiszem, hogy az mdf ilyen szurkolókra vágyik. Ne reménkedjetek, az mdf nem megy át neoliberálisba, az mszp/szdsztől már így is balra vannak a fidesszel egyetemben.
Amúgy hajrá mdf, az szdszt már lenyomta eddig is 26.3% több képviselőjük van. 2006-ban ők lesznek a második léregnagyobb frakció a Fidesz után;-)
rocky Creative Commons License 2002.04.27 0 0 19
Szó sincs gyülöletbeszédröl. Csupán a németeknél helyretették a dolgokat, s a komcsikat+bolsikat kipaterolták a politikai életböl (nagyon helyesen), amíg nálunk meg úgy néz ki, hogy a volt komcsi Központi Bizottság fog újra kormányt alakítani a Gestapós verölegény csemeték támogatásával. Ott mondjuk nehezen lehetne elképzelni, hogy egy önkéntes pufajkás hazaáruló a Bundestag tagja lehessen, nemhogy kancellár. De egy maóista, önkéntes spicli sem igen képzelhetö el pl. Berlin föpolgármesterének. S az SED Zentralkomittee valamely tagja Bundeskanzellar szerepkörben is elképzelhetetlen. A helyzet az, hogy itt tényekröl, s nem gyülöletröl van szó. Hogy a tények pedig olyanok, amilyenek arról nem én tehetek. Ezek akkor is tények maradnak, ha az egyeseknek, mint pl. neked, nem tetszenek. A németeknél nemcsak nácitlanítás volt, hanem komcsitlanítás és bolsitlanítás is. Ez nálunk sajnos kimaradt. Egyszer már sokba került az itt élöknek ennek az élösködö galerinak a visszatérése (94-98), Sajnos most következik egy újabb igen sokba kerülö periódus. A németek már sokkal elöbb rájöttek, hogy sokkal olcsóbb a sokszorosan alkalmatlanoknak bizonyult élösködök radikális eltakarítása. Nálunk ez a felismerés még hiányzik.
Előzmény: Original Ganjaman (18)
Original Ganjaman Creative Commons License 2002.04.27 0 0 18
Hiába próbálkozol itt szirénhangokkal, az MDF tagsága józanabb annál, hogy egy komcsi+bolsi gyülekezettel összeálljon.

Asszem félre vagyok értve. A cuclibek (kezdem mexeretni ezt a blőd kifejezést :-) ) tudnak kormányozni külső segítség nélkül is. Az ország (sőt: A POLGÁROK) érdeke, hogy a nagypolitika konszenzusok mentén történjen. Függetlenül mindenféle gyűlöletbeszédtől.

1989. június 16. Mond neked valamit ez a dátum?

OG

Előzmény: rocky (16)
Original Ganjaman Creative Commons License 2002.04.27 0 0 17
Márpedig abba kéne hagyni a komcsizást, mert a végén a saját portánkon kell söprögetni. A komcsik ugyanis minden politikai pártban a _spájzban_ vannak.

Félelmetes EU? Ugyan már! Történelmi éveket élünk. Én vállalkozóként minden lehetséges formában figyelemmel kísérem az úniós életet, mert hamarosan 1. forrásokat lehet bevonni, 2. piacot lehet szerezni. Ha tudunk élni a lehetőséggel, akkor az évtized második felét úgy tartják majd számon, mint hazánk legdinamikusabb fejlődésének időszakát. És hogy ne legyek annyira off, ehhez az is kell, hogy az MDF (is) felnőjön a feladathoz.

OG

P.S. Stuttgartban kevés az NDK-s kommunista.

Előzmény: zividivi (15)
rocky Creative Commons License 2002.04.27 0 0 16
Maestro,

Nekem elég sok német üzletfelem van, akikkel én is sokat beszélgetek. Ök pl. olyan dolgokat nem tudnak megérteni, hogy önként spiclinek ajánlkozó hogy lehet föpolgármester, meg Gestapós verölegény hogy folytathat ügyvédi praxist, meg családtagját besúgó kábítószerélvezö hogyan lehet médiasztár, meg hogy van pofájuk posztbolsiknak magukat "liberálisnak" nevezni, stb. Németországban ugyanis van egy hatóság (Gauk-Behörde), amely bizony nyilvánosságra hozhatja az ilyen dolgokat, s ha valakiröl ilyesmi kiderül, akkor annak a politikai életben egyszer s mindenkorra nyasgem. Sztálinhoz örömódát írókkal meg verölegények csemetéivel, maóistákkal, meg hasonlókkal az ottani, valóban liberális pártban szóba sem állnak. Ja és ott az FDP (a liberális párt) nem szokott a komcsi utódpárttal összeállni, mint nálunk. Az ö megítélésük szerint a mi "liberálisaink" az ö komcsi utódpártjuk (PDS) szélsöbaloldali plattformjának felel meg.

Hiába próbálkozol itt szirénhangokkal, az MDF tagsága józanabb annál, hogy egy komcsi+bolsi gyülekezettel összeálljon. Ja, ott egy pufajkást leginkább sittre szoktak vágni, s nem kancellárnak megtenni. A körmös Bauerhez hasonlók is már rég rács mögött lennének.

Előzmény: Original Ganjaman (14)
zividivi Creative Commons License 2002.04.27 0 0 15
/"..abba kéne hagyni a kommunistázást..."/

Nem lehet ! Nincsenek még tisztába téve !

A nácizást viszont tényleg abba lehetne már hagyni, mert több "nácit" végeztek ki ebben országban a kommunisták, mint a Nürnbergi bíróság a világon.

/"..Egy német üzletfelemmel beszélgettem a minap, aki huzamosabb ideig az országban tartózkodik, és szerinte a magyar polgárok nem elég felkészültek az EU-ra. Figyelemmel kísérte a választási kampányt, és nem ért bizonyos jelenségeket, így a kommunistázást sem...."/

NDK-s kommunista lehetett. Természetesen azok sem "értenek" semmit.

Egyébként előbb Magyarország csak azután a "félelmetes" EU

Előzmény: Original Ganjaman (14)
Original Ganjaman Creative Commons License 2002.04.26 0 0 14
A helyzet az, hogy - bevallom - egészen idáig nem is ismertem Csapody Miklóst. Nekem gyanús lett, hogy egyszercsak előkerül a semmiből, és nem Ibolyka hallatja a hangját.

Az egyéni véleményem pedig, hogy abba kéne hagyni a kommunistázást. Egy német üzletfelemmel beszélgettem a minap, aki huzamosabb ideig az országban tartózkodik, és szerinte a magyar polgárok nem elég felkészültek az EU-ra. Figyelemmel kísérte a választási kampányt, és nem ért bizonyos jelenségeket, így a kommunistázást sem.

Kommunistázni pedig lehet, de szvsz egyértelműen ki kellett már derülnie, hogy 12 év kommunistázás után is erős az MSZP, és ez nemigen fog már változni. Ezért kereshetné például az MDF az együttműködési pontokat az MSzP-vel az állandó kommunistázás helyett. Az eurokonvergencia hajrájában nagyon fontos lenne a konszenzus a másik fikázása helyett.

Amíg a Fidesz volt a kis párt, addig ő volt a jó gyerek és az MDF-et becsmérelte a baloldal.
Érdekes, én emléxem olyanra, amikor a Fidesz (még liberális korában) méltatta az MSzP-t, hogy milyen korrekt szociáldemokrata párttá tudta kinőni magát utódpárti mivoltából. Talán az Orbán, vagy a Kövér mondta, már nem emléxem.

OG (aki javíthatatlan liberális)

Előzmény: Kannibál Kovács (13)
Kannibál Kovács Creative Commons License 2002.04.26 0 0 13
Amíg a Fidesz volt a kis párt, addig ő volt a jó gyerek és az MDF-et becsmérelte a baloldal. Aztán változott a helyzet: most a Fidesz a nagy párt és az MDF a kicsi, ezért a Fidesz a célpont. Egyértelmű: ha a Fidesz összezsugorodna és az MDF újra megnövekedne, akkor megint a Fórum "veszélyeztetné a demokráciát".
A kommunistáknak az lenne az ideális, ha két közepes párt lenne, akik még véletlenül sem fognak össze, és nem indulnak közösen. Sőt, nekik talán az is szerepel az álmaikban, hogy milyen jó lenne újra a '94-es állapot, amikor négy törpepárt volt a nagy maszoppal szemben.
Remélem, az MDF-ben senki nem ül fel a szirénhangoknak, és nem csinálnak balra át-ot. Szerintem ez a Csapody-féle kukorékolás hosszú távon nem lesz jó. Amúgy Csapody soha életében nem csinált semmit. A rendszerváltás előtt előtt egy harmadrangú kis bölcsész-hivatalnok volt, aztán 1990-ben képviselő lett, és azóta abból él, hogy egy olyan körzetben indulhat, ahol még a nagyanyám macskáját is megválasztanák, ha ott lenne a neve mellett az éppen aktuális jobboldali párt neve.
Mellesleg, amikor 1993-ban Csurka István a Magyar Út Körök élén ki akarta ütni Antall Józsefet az MDF elnöki székéből,Csapody Miklóska ott sorakozott a csurkista jelöltek között, Horváth Béla, Zacsek Gyula, Bogdán Emil, ifj. Fekete Gyula és Balás István társaságában. Akkor nem került be az elnökségbe, utána megszimatolta, hogy Pista bátyánk vesztésre áll, és hirtelen megint nagy demokrata lett.
Ha a baloldaliak dicsérnek egy jobboldalit, akkor az mindig gyanús... (Csapody a jobboldal Szűrös Mátyása, remélem érti mindenki a célzást.)
zividivi Creative Commons License 2002.04.26 0 0 12
Nahát !

Tagság nélkül valóban könnyű minden megélhetési politikusból (tisztelet1-2 kivételnek!) azt csinálni, amit csak akartok. Bal-jobb, hátra arc !
És ez a gárda szalutál bárkinek.

Nyolcker Creative Commons License 2002.04.26 0 0 11
Emeszpézzél csak nyugodtan! De tudod mi erre a válasz? "Nézzetek a táblára!" Milliók pozitívan emeszpéztek, ez ennyire egyszerü!
Előzmény: swill (10)
swill Creative Commons License 2002.04.25 0 0 10
"vagy az emlékek megszépültek).
Soha többet MDF!"

Fokozottan érvényes a '90 előtti időkre és az mszp-re.

Előzmény: Szkátó (7)
Original Ganjaman Creative Commons License 2002.04.25 0 0 9
Szerintem az MDF (egy új vezetéssel - Cs.M.) bejelenthetné, hogy azokban a döntésekben, amelyekben a polgári értékek képviselve vannak kívülről szívesen támogatja a balliberális kormányt az ország érdekében.

Így részesülhetne az EU-csatlakozás kiváltotta politikai bizalomtöbletből, sőt szerintem egy-két fontosabb törvényt az MDF jegyezhetne, hiszen így mind a bal-, mind a jobboldal temethetné az árkokat.

Így az SzDSz akarata sem lenne túlreprezentált, illetve ő is közeledhetne az MDF felé.

OG

Nyolcker Creative Commons License 2002.04.25 0 0 8
Történelmietlen és nem is egészen korrekt dolog mai fejjel, mai körülmények közül, mai elvárásokkal kérni számon korábbi korszakok cselekedeteit, abban mindig buktató van. Az MDF elsö szabad kormánya még járatlan úton járt, újszerü problémahalmazban, de jó magokat igyekezett elültetni. A gazdasággal nem tudott megbirkózni, az új intézkedések egy része (csak nagyon egyszerü példaként: utcanevek cseréje miatt milliónyi utcatábla cseréje) gyengítette az államkasszát. Az anyagi csödhelyzetet - Orbán Viktor hisztérikus követelésére is - csak megszorító intézkedésekkel lehetett kivédeni. Ha négy év múlva kerülne kormányra, illetve lenne vezetö kormányerö az MDF, csacskaság lenne attól félni, hogy most majd megint botladozni fog, mint 90-94-ben.
Előzmény: Szkátó (7)
Szkátó Creative Commons License 2002.04.25 0 0 7
Hány éves voltál 1990-ben?
90-94 között az MDF volt kormányon. Igen feledhető munkát végeztek. Valszeg korodnál fogva erre nem emlékszel (vagy az emlékek megszépültek).
Soha többet MDF!
Előzmény: Nyolcker (-)
zsánpól bemondó Creative Commons License 2002.04.25 0 0 6
volt egy ilyen érzésem (hajrá nyugodt erő), de gyorsan elhessegettem magamtól. Csapody szereplése a választások óta valóban rokonszenves és sejteti is a mdf elhatárolódását a fityesz stílusától, de én nem tudom elfelejteni Dávid Ibolya hisztijét a dunatévé utolsó választási műsorában, a miniszterként elkövetett durva hibáit, Lezsák önelégült vigyorát, az elmúlt négy év kormányzását, amiben ők is benne vooltak vastagon, torgyánostul, vegyépszerestül, simicskástul.

Örülnék ha megerősödnének, mert a színes politikai paletta szebb mint a kétszínű, de drukkolni nem tudok nekik.

Original Ganjaman Creative Commons License 2002.04.25 0 0 5
:-)
Előzmény: Fidélia (4)
Fidélia Creative Commons License 2002.04.25 0 0 4
Csak nehogy elfáradj a számlálásban.:O)
Előzmény: Original Ganjaman (3)
Original Ganjaman Creative Commons License 2002.04.25 0 0 3
Szvsz a Fidesz napjai meg vannak számlálva. Előbb-utóbb fel lesz hajtva a szőnyeg, ami alá a dolgaikat söpörték, kitör a botrányhullám.

Ez pedig éppen olyan hatalmi űrt okoz majd a jobboldalon, mint amilyet anno a Fidesz használt ki.

Ha egy megtisztult, "nyugodterő" MDF használja ki a dolgot, akkor végre olyan pártstruktúránk lehet a parlamentben, amilyen kívánatos lenne. Bal-Lib-Jobb.

Szerintem is jobb lenne Csapody Miklós az MDF élére.

OG

Előzmény: Nyolcker (-)
toloba Creative Commons License 2002.04.25 0 0 2
Kapsz Te ezért.
Valahol már én is írtam hasonlót. Kaptam is érte.
Előzmény: Nyolcker (-)
dartH mauL Creative Commons License 2002.04.25 0 0 1
Álmodik a nyomor.
Előzmény: Nyolcker (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!