Azt gondolom, hogy a szegény és elmaradott régiókat még a múlt rendszer nyomorította meg. Fôként szellemileg és az élethez való hozzáállásukban.
Azért nem akarok általánosítani, tudom, hogy szépen szerepeltek.
Semmiféle fikázás nem célom, ezek pusztán a gondolataim. Sajnálom, érdekes lett volna vitázni.
Most mi bajod van Dévényi Tibi bácsival?^^^^^^^^^Repül a Chio, ki tudja hol áll meg!^^^^^^^^^
És vajon miért tartozik az mszp szavazóbázisához az a szegény, elmaradott vidék?Csak nem azért, mert ők kaptak a legkevesebbet, mert őket hanyagolták el a legjobban, mert úgy érezték a józan paraszti eszükkel, hogy róluk elfeledkeztek?DE.
Egyébként el kell, hogy áruljam neked, hogy a fidesznek a 2. fordulót a vidék nyerte meg.
Ha tényleg a békülés a célod, akkor nem igazán értem az érvrendszeredet, mivel az egyik mondatodban békülést emlegetsz, a másikban pedig azt fikázod, aki mszp-s.Tudod, én sem értelek téged, aki a fideszre szavaztál, csak ha én ezt mondogatnám, abból nem lenne békülés.Megegyezni nem hiszem, hogy tudunk, bár a remény hal meg utoljára.
Azért köszi, hogy mégis mondtál valamit.
Nem gondolom, hogy rossz ember vagy, csupán nem fér a fejembe, hogy léteznek nyomós és valódi érvek az mszp mellett.
>>Bevallom, elszomorít, hogy az mszp-re voksoltál. Elmondod, miért?
Elszomorít? Ettől még nem vagyok rossz ember. Vívódtam ugyan a Centrum és az MSZP között, de a végül úgyis mindegy volt. Ha most elkezdem sorolni az okokat, vitába torkollik ez a topik is. Nem tudtam azonosulni a Viktor-féle kampánnyal, ugyanakkor azt sem állítom, hogy MP-é lenyűgözött:-) Sőt, ő miniszterelnökként...hááát...kicsit bízom benne, hogy jobb politikus mint szónok;-) Viktorból és a szónoklataiból hamar elegem lett, egyébként sem vagyok egy impulzív, tüntető típus. Szerintem Orbánék egy jobb kampánnyal sokkal több embert megnyertek volna.
"Egerszegi Krisztina: ....választások első fordulója után láttam az MSZP-szimpatizánsok gúnyos, kárörvendő arcát, úgy éreztem, nagyon ellenszenvesen viselkednek."
Szerintem az emberek többsége nem hisz el mindent, amit a preferált pártja állít. Valamiért dönt, így vagy úgy, a körítést pedig szimplán elfogadja.
Persze mindig vannak, akik igénylik a fanatizmust. Klassz élmény, csak nem vezet sehova.
Bevallom, elszomorít, hogy az mszp-re voksoltál. Elmondod, miért?
Nem tudom, hogy Egér mennyire okos.
A lényeg az, hogy a sportteljesítménye, illetve, ahogy a sikereit fogadta, számomra már a múltban is nagyon szimpatikussá tette és ez az, amitôl hiteles. Talán nem egy IQ-matador, de ez nem ok arra, hogy bárki kétségbe vonja az ôszinteségét.
Azt sem hiszem, hogy pengeéles elme kell a helyes döntéshez (bár persze, egy szintet azért nem árt megütni).
Ha mégis ezzel érvelnél, eléd kell állítanom mondjuk Dévényi Tibort, aki viszont szerintem szalonképtelen, és, megbocsáss, egy ostoba bohóc.
Hasonlóképpen nem zseni az mszp egy igen népes szavazóbázisa, akik az ország szegényebb részeiben élnek.
Ezzel együtt állítom, hogy valahol mindenki érzelmi alapon dönt.
Nekem a legnagyobb problémám azokkal az emberekkel van - preferált párttól függetlenül - akik mindent elhisznek. Ha balra szavazott MP a csúcs, ha jobbra, Viktor mond csak szépet s jót és az ellenzék csúf és gonosz. Ezek választások, nem hiszem, hogy leegyszerűsíthetnénk a jó és rossz harcára, hozzá kell szokni a túlzásokhoz.
>>Nekem csak az a bajom a békülôsdivel, hogy ez a baloldal szájából kicsit "felejtsünk el mindent"-ízű. <<
Csupán nézőpont kérdése. Az baráti körömben fele-fele arányban voltak Fideszesek és MSZP-re szavazók. Én az utóbbira voksoltam, és hétfőn amikor beléptem a terembe szintén balos ismerősömmel a Fideszesek első dolga volt "leutálni" minket. Néhány ismerőstől folyamatosan kapjuk a hazaárulózást meg a kommunistázást. Azt sem tagadom, hogy van olyan balos ismerőseim között aki folyamatosan fasisztázott. Ha valaki csupán ennyit fog fel a politikából akkor azzal inkább nem vitázok, egyik oldalról sincs szükségem fanatikusokra.
Már megint előbújt belőlem a kisördög...Bocsásd ezt meg nekem, arra céloztam, hogy meglehetősen szerény értelmi képességekkel rendelkezik.Nem mondom azt, hogy hülye, mert egyrészt nem igaz, másrészt nem szalonképes.De nem túl okos, ez tény.Vagy vitatod?
Persze egy sportolónál ez, főleg egy úszónál ez nem oly nagy probléma.
Ha érdekel a dolog, ajánlom figyelmedbe a Narancs vele készült interjúját.
Látod, nekem meg épp az tetszik, hogy nem azt tartotta szem elôtt, mennyit kapott az ô sportága. Mindegy, hogy miért, de számára a Fidesz volt hiteles. És látod, te is elképzelhetônek tartod, hogy nem ô írta a levelet. Ugyan miért ne írhatta volna?
A példádnál maradva:Egerszegit, mint sportolót, nagyra becsülöm.Amit teljesített, az emberfeletti.De őszintén szólva nem igazán értem.nem értem, mert ő egy olyan sportágat képviselt, amely az utóbbi időben nem sokat kapott.Nézd csak meg az uszodákat!Nem értem, mert véleményem szerint egy kissé nevetségessé tette magát a Kossuth-téren.Olyan esetlennek tűnt, és szerintem a levelet sem ő írta, persze ez lehet, hogy csak rosszindulatú megjegyzés, amit tanulmányi eredményeiből vonok le.Na, mindegy.Az persze túlzás, amit alant mondtak róla, ez nem szép.De ilyen emberek voltak, vannak és sajnos lesznek is.Ez ellen nem sokat tehetünk, csak próbálkozhatunk az ellenekező irányba.
Nem, persze, beérem egyszerű félelemkeltéssel. :))
Azért tényleg érdekelne a véleményed a topicnyitó felvetésrôl. A modik épp most töröltek egy topicot, ami Egérkét leolcsópártkatonázta, mert kiállt a Fidesz mellett. Ez persze csak 1 példa.
Így a választások után már pláne fölösleges idegesíteni egymást. Felénk még vannak ugyan kisebb viták de már csak az élvezet kedvéért. Ideje lenne elismeri mindkét oldal választóinak, hogy mindkét oldalon voltak túlzások. A jobb úgyis a balosokat mondja gyűlölködőnek, a bal meg a jobbosokat. Nem unalmas még? Én békülök!:-)
Persze hogy elfogadlak. A választás eredményét is kénytelen vagyok. Ennél többet nem mondhatok, mert nem túl régóta olvasom az indexet és téged még nem ismerlek. :)
Egyébként sem provokációnak, sem békítgetésnek nem szántam a topicot. Pusztán érdeklôdöm, látva néhány hasonló tartalmú balos felhívásokat és keserű, szintén balos óbégatást.Természetesen tisztelet az üdítô kivételnek.
Hogyan akarsz megbékélni, ha most is az ellentétet szítod?Ez megint egy olcsó provokáció.Az a baj, hogy mindenki a másikra vár.Hát jó, legyen.Fogsz velem kezet?Elfogadjuk a választás eredményét?Elfogadjuk egymást?Elfogadjuk, hogy együtt kell élnünk ebben az országban?Elfogadsz engem, mint Mszp-szavazót?