Keresés

Részletes keresés

ketyo61 Creative Commons License 7 órája 0 0 49076

Ma tilapia panko bundaban, majonezes kukoricaval. Holnap szekelykaposzta.

nagypapi51 Creative Commons License 1 napja -2 0 49075

Ma sült sonkástészta, cékla

holnap sárgaborsó főzelék, sült hagyma

beetee Creative Commons License 1 napja 0 0 49074

Jé...

Már éppen akartam írni, hogy az egy harmadik kel, de rágugliztam.

 

Most már tényleg a pakchoi elterjedt magyar fordítása a bordáskel.

Én viszont emlékszem, hogy tizenx éve még ültettem olyan bordáskelt magról, gyári zacskósat, ami inkább egy levélnyélre gyúró mángolt volt a maga 40-50 cm-es leveleivel.

 

Azóta jöttek be a távol-keletről a különböző méretű pakchoiok. Abból is van rengeteg. Kicsi, nagy, törpe....

 

Egyébként a kicsik, vagy törpék a legjobbak. Azokat jó pirítani negyedelve. Kicsit kesernyés-keles íze van.

Előzmény: dulci (49073)
dulci Creative Commons License 1 napja 0 0 49073

Jaaaa!? Az két külön....? Köszi.

 

Tényleg, megnéztem újra. Nem fodros kelnek, hanem bordás kelnek nevezi másképp a pak choi-t. Nem lettem tőlük okosabb. Egy próbát megér.

Előzmény: beetee (49072)
beetee Creative Commons License 1 napja 0 0 49072

Pak choit szoktam termeszteni.

Én szeretem, hirtelen sült wok-os kaja lesz többnyire.

De nálam az inkább kora nyári szezon. Akkorra fejlődik ki. Rettenet gyorsan megnő. És hamar felmagzik.

 

A fodros kelt egyszer próbáltam. Az elméletben a kisebb fagyokat bírja, télen szedhető. Kel íze van, de nem kiadós.

Előzmény: dulci (49071)
dulci Creative Commons License 1 napja 0 0 49071

Fodros kel, pak choi. Volt már dolgotok vele?

Most először rendeltem. Már jön felénk az Auchan kiszállító. Remélem jobb lesz, mint a Tesco. Tesztelem.

dulci Creative Commons License 1 napja 0 0 49070

Nem volt rossz ötlet a reggeli leves. Mégis inkább visszaváltottam az illatos, forró teára.

 

 

Viszont, most van még háromféle levesem, néhány ebéd megvan. Húsleves, gombaleves, sütőtök leves. A sütőtököt a fiam készítette. Mindig pakolok neki az ebédből, ha itt vannak. Most ő is hozott, amit főzött. :) 

 

Rég volt spenót. Most ahhoz lett kedvem. Párizsi bundában sütött csirkefalatkákkal. 

 

Van egy szép római salátám. Cézár saláta kívánkozik, nehogy tönkremenjen a hűtőben való  álldogálásban. Az lesz csütörtökön. Addigra a levesek is elfogynak, lehet tervezni a hétvégét.

szkati Creative Commons License 3 napja 0 0 49069

Holnapra nekünk is maradékok. Rakott kel, meg egy kis disznótoros.

Előzmény: Boszorka (49068)
Boszorka Creative Commons License 3 napja 0 0 49068

Tegnap valam i ismeretlen nevü sertésszűz volt, feketeerdei sonkával, tejszinnel stb. Hozzá főtt krumpli. Ma ugyanannak a szűznek a vastag részéből kirántott hús petrezselymes krumpli és madár saláta. Az utóbbihoz készült az étel.:-)

Holnapra van még maradék a citromos csirkéből, a többi meg majd csak kialakul valahogy.

ketyo61 Creative Commons License 3 napja 0 0 49067

Rank gorogok foztek tegnap.:-) 3 fele martogatos, friss pitaval, utana hanger steak (melyik resze a marhanak, tudja valaki?)majd latogatas kedvenc boraszatunkba. 

Ma sult oldalas rizzsel es sajat csalamadeval, holnap krumplisteszta megint csalamadeval. :-) 

szkati Creative Commons License 3 napja 0 0 49066

Sárgarépa krémleves, párizsi szűzérmék. Nekem salátával, férjnek krumplipürével.

Tegnap a Sao főzött ránk, és igazán nem lehet okom panaszra. Isteni volt!

Boarhunter Creative Commons License 4 napja 0 0 49065

Konzervatív vagyok. A filét "bőrén sütöm", a májat éppencsak, az ikrát meg paprikáslisztben megforgatva bő zsiradékban...

Előzmény: nagypapi51 (49064)
nagypapi51 Creative Commons License 4 napja -1 0 49064

...Holnapra fájó szívvel bár de elővettem két csomag csukafilét meg egy zacskónyi halbelsőséget...

Óóó, mennyire együttérzek... :)

Mi lesz belőle?

Előzmény: Boarhunter (49063)
Boarhunter Creative Commons License 5 napja 0 0 49063

holnap körömpörkölt. 

 

Hmm...most nyeltem egy óriásit.

Sajnos beszerzés stop-ot kellett elrendelnem merd dugig vannak a fagyasztók és kellene egy kis helyet kreálnom disznóvágásnak miatta. Így is "dőzs" van de az ilyen elhajlások most nem férnek bele.

Holnapra fájó szívvel bár de elővettem két csomag csukafilét meg egy zacskónyi halbelsőséget...

Előzmény: nagypapi51 (49061)
költekező Creative Commons License 5 napja 0 0 49062

Ma gombaleves és káposztás tészta.

 

nagypapi51 Creative Commons License 5 napja -1 0 49061

...A karácsonyra rendelt halat is meg kellene sütni, talán majd vasárnap...

Hol van még karácsony? :)

 

Ma sóska, hagymás törtkrumpli, tükörtojás,

holnap körömpörkölt.

 

Előzmény: Boszorka (49060)
Boszorka Creative Commons License 6 napja 0 0 49060

Citromos csirke, krumplipüré. Tegnap és ma is maradékokat ettünk, holnaptól főzés kezdődik megint. A karácsonyra rendelt halat is meg kellene sütni, talán majd vasárnap.

szkati Creative Commons License 6 napja 0 0 49059

Rakott kel, nagy tepsivel.

Közben a lányomtól megkaptam az általuk már kissé megunt korhelyleves maradékát, úgyhogy azt picit feljavítottam( sótlan és kissé ízetlen volt). Raktam bele kiolvasztott, házi füstölésű kolbászt, ja és sót. Valami isteni! Azt vacsoráztam, annyira jólesett a savanykás íz.

Mazsola0070 Creative Commons License 2020.01.15 0 0 49058

A hétvégén kipróbáltuk a receptet, a hús nagyon finom lett, végül is a bőr is, az egyetlen gond az volt, hogy a zsírban sülő bőr (illetve a kijövő nedvességtől a bőr) - mint ahogy tartottam is tőle - valami rohadtul fröcsköl...:) 

Előzmény: nagypapi51 (49034)
dulci Creative Commons License 2020.01.14 0 0 49057

Nem kérdés, mert már elkészítettem. :) Le is meóztam vacsorára. Jó lesz reggel is. Csak a szokás kínai, a levesem összetétele más lett. De imádom a húsleveseket is, azt majd legközelebb. 

 

Már évtizedek óta nem voltam kínai piacon. Régi munkahelyem a józsefvárosi piac közelében volt. Nagyon szerettük a leveseiket, büféket. Akkor még alig volt néhány kínai étterem a városban.

Délkelet-ázsiai utazáson még nem voltam. Már nem leszek.

Előzmény: öreg_néne_b (49047)
szkati Creative Commons License 2020.01.14 0 0 49056

Ne viccelj! Ez nem éhség kérdése. Már az illata is vonz. Először csak óvatosan kértem, aztán már másnap nem voltam szégyenlős:))

Rák, az van ott dögivel. Kisebb nagyobb, én is nagyon szeretem, de ezek a zöldséges izék mindig felajzanak, miután fogalmam sincs, hogy mi van benne, csak azt tudom, hogy finom.

Előzmény: Boszorka (49054)
Boszorka Creative Commons License 2020.01.14 0 0 49055

Én meg a roston sült rákokról.:-)

Előzmény: szkati (49053)
Boszorka Creative Commons License 2020.01.14 0 0 49054

Szállodákban mindig külön van a bennszülött büfé és az európai. Nekem az volt a benyomásom, hogy pl. kínában kb egész nap ugyan az a kinálat. Mintha nem különülne el, hogy mi az ebéd és mi a reggeli vagy vacsora. Persze nem éltem ott, így csak a felületes benyomásom volt ez.

 

Részemről képtelen lennék levest vagy bármit enni reggelire. Még soha életemben nem voltam reggel éhes.

Előzmény: nagypapi51 (49050)
szkati Creative Commons License 2020.01.14 0 0 49053

Ez így igaz! A reggeli mondjuk benne volt a szállásban, ebédre meg az utcai kifőzdéből ettem úgy 300 Ft-ért, de az jól meg volt pakolva olyan hússal is, amit kértem. Rendszerint csirkével. Ha finomat akarok, akkor erről álmodok:))

Előzmény: nagypapi51 (49050)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.01.14 -1 0 49052

Én biztosan nem súgok, hogy mit írjon :)

Itthon nem tudom, létezik-e ilyenfajta reggelizőhely, max. a józsefvárosi piacon, ha még van.

 

Előzmény: öreg_néne_b (49051)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.01.14 0 0 49051

"Megerősítettél benne, hogy ki is próbálom."

Gondolom, nem kínai utazásra gondolt.

Előzmény: nagypapi51 (49050)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.01.14 -1 0 49050

...Csak az a kérdés, ki készíti el a levest reggeli előtt...

 

A reggeli levesfogyasztás jellemzően a távolkeleten (Kína, Japán) és a délkelet-ázsiai országokban érhető tetten.

Kismillió utcai kifőzde kínál ilyeneket, senki nem bajlódik vele otthon.

 

Előzmény: öreg_néne_b (49047)
ketyo61 Creative Commons License 2020.01.14 0 0 49049

Sult oldalas lesz ma krumplipurevel, sajat csalamadeval. Holnap lazac rizzsel, salataval. Holnaputan tervben van hamburger, mert abban is jol elfer a csalamade. :-)

szkati Creative Commons License 2020.01.14 0 0 49048

Ott divat, hogy több hús összefőzéséből( csirke, marha, kacsa) készítik a levest. Szinte olyan, mint egy esszencia. Isteni íze van a belefőzött sok zöldtől.

Aztán, hogy tovább turbózzam, hát volt, hogy reggelire és ebédre is ezt ettem:))

Előzmény: dulci (49046)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.01.14 0 0 49047

Csak az a kérdés, ki készíti el a levest reggeli előtt...

Előzmény: dulci (49041)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!