Keresés

Részletes keresés

homerx Creative Commons License 2 órája 0 0 68457

ja, es ket mokasretes.

Előzmény: homerx (68456)
homerx Creative Commons License 2 órája 0 0 68456

na, megvolt a reggeli oldalas 6-kor. delelott barack, szilva, delben megneztem a totti pizzeriat a lehel piacon. nekem izlett, egy szalamisat ettem. a kisebb meretut eppen, hogy csak meg tudtam enni.

Előzmény: homerx (68454)
nagypapi51 Creative Commons License 11 órája 0 1 68455

Ma erőleves, a tegnapi gombapöri maradéka, szilvás pite.

Előzmény: nagypapi51 (68453)
homerx Creative Commons License 26 órája 0 0 68454

reggel oldalas, delben menza. kozte gyumolcs, sajt, talan retes, ha mar lesz a bosnyakon.

nagypapi51 Creative Commons License 1 napja 0 0 68453

Előzmény: nagypapi51 (68452)
nagypapi51 Creative Commons License 1 napja 0 0 68452

A mára tervezett lazac keddre tolódik, helyette gombapaprikás, nokedli, és naná, hogy dinnye :)

Előzmény: nagypapi51 (68451)
nagypapi51 Creative Commons License 2 napja 0 0 68451

Ma se kocsma, se velő, se pizza; asszonynak pirított csirkemáj, tört krumpli,

nekem csilis-fokhagymás fehérboros királyrák, pirítós, és persze dinnye.

Hétfőn húsleves, bőrén sült lazac, sóska, főtt krumpli.

homerx Creative Commons License 3 napja 0 0 68450

ez mar ket csapas. majdnem buntetendo. harmadiknak ott lenne a panir durumbbuzabol :)

Előzmény: Popenka (68448)
Popenka Creative Commons License 3 napja 0 0 68449

Ez igen szép tálca.

Most ezt szorozd meg hattal és akkor alul becsültem. A napi zsákmány krémjét.

Egy tálcával elfogy kézből falatozva, amíg a második tálca sül.

De mi legyen a többivel?

Ezt írtam le. Ha van lendület bennünk, éjfél utánig, akkor panírozva megy fagyóba, és látám, hogy jó.

Előzmény: nagypapi51 (68445)
Popenka Creative Commons License 3 napja 0 1 68448

"...durumbbuzabol keszitette a zasszony. adok neki meg egy eselyt."

Mit is mondtál hány kiló vargányát adsz mellé?

Cseréljünk.

Ma csirkemell filét rántok. Nem magamnak. De még ez is problémás neki.

Lássunk egy fél cs.m.filét. A belső nyelvét kivágom, ez egy darab. A vékonyodó egyharmad részt levágom, az egy szelet. A vastag részt keresztben kettévágom, az két szelet. Összesen 4, egy mellből összesen 8.

Probléma: vastag. Miért nem klopfolom ki? Jön a hiszti.

Ha ráversz egy klopfolóval, fele a klopfolón marad, fele a deszkán kenődik szét ennek a bolti szarnak, amit húsnak nevezni óriási túlzás, mert nincs tartása. Akkor vehetnék a boltban előre panírozott fagyos szart is.

Mondtam az asszonynak addig örüljön, amíg klopfolót nem lát a kezemben...

Ehhez képest a durumbúza nem olyan rossz.

Mondjuk nokedlinek nem jó.... :)

Előzmény: homerx (68447)
homerx Creative Commons License 4 napja 0 1 68447

tegnap megvolt a gombapaprikas, de a nokedlit durumbbuzabol keszitette a zasszony. adok neki meg egy eselyt.

ma pulled pork edesburgonyaval, majonezes kaposztasalataval, vegyes zoldseggel, savanyu uborkaval.

holnap lecsot fogok enni lecsoval, fosasig. :)

nagypapi51 Creative Commons License 4 napja 0 0 68446

Ma csirkehús leves, grízes tészta, kajszi dzsem

szombaton tejfölös-gombás paprikás csirke, nokedli, uborkasaláta,

vasárnap kocsma (rántott velő), vagy home made pizza.

nagypapi51 Creative Commons License 5 napja 0 0 68445

Itt, mondjuk vegyesen várnak panírozásra:

Előzmény: nagypapi51 (68444)
nagypapi51 Creative Commons License 5 napja 0 0 68444

A technológiával tisztában vagyok, de nálam a rántott gomba a 'frissensültek' közé tartozik - jelzem galambgombákat az állaguk miatt szívesebben rántok, mint vargányát. Utóbbit inkább vajon sütve pirítóson szeretjük, ez pedig fagyasztottból is elkészíthető.

Előzmény: Popenka (68442)
homerx Creative Commons License 6 napja 0 0 68443

panirozott varganyat mar en is tettem el fagyasztva ezzel az eljarassal. kenyelmes.

holnap zoldborsoleves a fagyobol, rokagombapaprikas nokedlivel a hetfoi szedesbol.

Előzmény: Popenka (68442)
Popenka Creative Commons License 6 napja 0 1 68442

"Érdekes, panírozott gombát fagyasztani soha nem jutott eszembe."

Praktikus. Tegyük fel, 1. szedsz egy csomó első osztályú gombát 2. szereted rántva, és az adott anyag jó is erre a célra.

Panírozol, mert frissen isteni falatok.

Mi legyen azzal, amit aznap nem eszel meg?

1. Lefagyasztod pucéran. Viszont az később mindennek jó, de panírozni már nem olyan, legalábbis macerás, vizes, stb.

2. Panírozva fagyasztod. Azt csak ki kell kapni a fagyóból és azonnal közepesen forró olajban készre sütni. Időben semmi, gyorsétel.

Tehát egy kicsit még tovább panírozol, azon a múltbéli napon, mint ami elfogyna, mert egyszer kell nekiállni, a bundás szeleteket tálcára teríted, betolod a fagyasztóba, amikor már kemények, vákumzacsiba sorjázod, mehet a végleges helyére. Két-három tálcát cserélgetünk ilyenkor. Persze magam nem fognék neki, van segítségem, még két kéz.

Persze, mint viccesen próbáltam utalni rá, van romlás veszély, de az a pucér fagyasztásnál is lehet.

Előzmény: nagypapi51 (68433)
homerx Creative Commons License 6 napja 0 0 68441

ismered a csiliboltot talan a hegedus gyula utcaban? egyszer voltam ott. csipotle konzervet vettem, de lehet, hogy szezonban van friss paprikajuk is. szaritott biztos, mert azt is vettem.

Előzmény: H_G (68440)
H_G Creative Commons License 6 napja 0 0 68440

Romlandó dolgokból hetente megismételhető vásárlás szükséges. Nem a szószok érdekelnek, abból rengeteg van. 

Előzmény: homerx (68438)
nagypapi51 Creative Commons License 6 napja 0 1 68439

Ma szezámmagos rántott csirkemell, petrezselymes krumpli, hagymás-tökmagolajos paradicsom saláta. Holnap zeller krémleves, grízsmarni, és persze mindkét nap dinnye :)

homerx Creative Commons License 2026.09.01 0 0 68438

amugy miert nem mentel el nagymarosra? pestrol max 1 ora vonattal, es a dunaparton szallsz le a foldi joban.

Előzmény: H_G (68434)
homerx Creative Commons License 2026.09.01 0 0 68437

ma bolti majkrem spenottal, erjedt szolobefott. grizestetszta almacsumaval. kovidinka doglott spriccel, ahogy jedlik anyos szereti. :)

nagypapi51 Creative Commons License 2026.09.01 0 0 68436

Ma zeller krémleves, sztrapacska

homerx Creative Commons License 2026.09.01 0 0 68435

meglepoen sokat jarnak vekul piacozni. van egy ismerosom, aki szaritott gombakat es gombakeszitmenyeket arul, heti 2-3 stabil piacra jar, ezen felul az ilyen alkalmi rendezvenyekbol is sok van. a bosnyakon pentek-szombat szokott lenni egy hazaspar, naluk latok mindig tobbfajta csilit, persze nem ennyit, mint a kepeken. lentiben oktober elso hetvegejen lesz egy 4 napos fesztival, az ismerosom pl. oda keszul mindegyik napra.

Előzmény: H_G (68434)
H_G Creative Commons License 2026.08.31 0 0 68434

Mit csinálnak vele, amikor nincs fesztivál? Hogy árulnák, azt sosem láttam, pedig erről az első pultról nagyon tudnék válogatni.

Előzmény: homerx (68431)
nagypapi51 Creative Commons License 2026.08.31 0 0 68433

Nálam a tasakok doyenje 2018-as.

Érdekes, panírozott gombát fagyasztani soha nem jutott eszembe.

Előzmény: Popenka (68432)
Popenka Creative Commons License 2026.08.31 0 0 68432

"Ellenőriztem a gomba készletet is :)"

Én is átforgattam a fagyasztóládácskát hétvégén. Régészeti kutatást végeztem.

Így került sor az utolsó panírozva fagyasztott vargánya szeletekre is. Lesz-e még valaha? :(

Nem is mondok évjáratot, ami fel volt írva a vákumzacsin. Mindenesetre a levágott címkét a dátummal ott hagytam a konyhapulton, hogy esetleg a pár nap múlva az ajtót feltörő mentőegységek meg tudják állapítani a halál okát. :)

Amúgy meg nagyon finom volt, lapostányérnyi első osztályú vargánya kalapokból szeleteltem annak idején.

Ez volt az előétel. Utána szintén régészeti fácánleves. Majd további rántott húsok. Krumpli, őszibarack kompót.

Friss őszibarackot akartam, de olyan kemény volt, hogy mohácsi csatát lehetett volna nyerni vele. Inkább megfőztem. :)

Előzmény: nagypapi51 (68426)
homerx Creative Commons License 2026.08.29 0 1 68431

ma pedig csilifeszt a nagymarosi dunaprton. reggel a piacon jarva neztem szet. meg csak pakolasztak. a fene gondolta volna, hogy legalabb ennyien foglalkoznak csilivel az orszagban. legalabb 40 arus volt, es tobb helyre meg el sem kezdtek cuccolni.

nagypapi51 Creative Commons License 2026.08.28 0 1 68430

Azért mert nem írtam,  a dinnye evidens,  az asszony pont most tolt be egy nagy cikkelyt 

Előzmény: homerx (68428)
homerx Creative Commons License 2026.08.28 0 0 68429

ha valaki egy het mulva nem tudja, h mit fozzon masnap, annak ajanlom a vaci lecsofesztet szombaton. regebben arrakellett figyelni, hogy tobben mar 11 korulre megfoztek, igy sok helyen hamar elfogyott. tavaly mar figyeltek erre, es kesobbre terveztek a fozes veget. azert az ordog a reszletekben alszik, ha itton leszek, biztos, h 11-re lent leszek.

homerx Creative Commons License 2026.08.28 0 0 68428

huh, 3 nap dinnye nelkul? nagyobb mennyisegu sor allt a hazhoz?:) itt ma fagyasztobol rokagombas zoldborsoleves. van valami penneteszta, de mivel durumb, igy nem nezek arra. szolo, barack, szilva. tegnaprol mokasretes a peksegbol. joo sok fozott makkal. a zasszony rendet rak a spajzban. talalt ket doboz alkoholmentes pilsnert. ez mar a veg!

Előzmény: nagypapi51 (68427)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!