Keresés

Részletes keresés

homerx Creative Commons License 1,5 órája 0 0 68303

jobb hijan ide teszem be a tegnapi nezelodest.

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 17 órája 0 1 68302

Ma töltött paprika. 

öreg_néne_b Creative Commons License 1 napja 0 0 68301

Fél perc forró vízben, szűrőkanállal kiveszed, utána két ujjal megfogod a héját és kicsúszik belőle a barack.

Előzmény: homerx (68300)
homerx Creative Commons License 1 napja 0 0 68300

mi is lehuzott hejaval fozzuk a lekvart, de hogy a zasszony hogy huzza le...?

Előzmény: öreg_néne_b (68299)
öreg_néne_b Creative Commons License 1 napja 0 0 68299

Ceglédi óriás, bíbor, arany, stb. is jó fajták.
A Bergeron héja sajnos nem húzható le forrázással, pedig héj nélkül jobb a lekvár.

Előzmény: Fleur de sel (68298)
Fleur de sel Creative Commons License 1 napja 0 0 68298

Milyen fajtájú sárgabarack jó még "igazi" baracklekvárnak, ha magyar/gönci barackot nem sikerült beszereznem? 

Mire észbe kaptam, a fb-on hirdetett Sóskút, Tárnok, stb. környéki barackosok már bezártak. 

Szemre nagyon szép, pirospozsgás a bergarouge, amit mostanában több helyen is láttam. 

Valahol olvastam (de most sajnos nem találom), hogy a hasonló nevű bergeron "damilos", szálkás maradt, hosszabb főzés után is. 

Köszi előre is. :) 

homerx Creative Commons License 2 napja 0 0 68297

ma reggelire a tegnapi piacozason vett paradicsmokbol volt egy kb 60 dekas darab szeletelve, sokfajta sajt, tokmagos kenyer, fel liter kefir. elotte-utana gyumolcs. szoval ilyen szekletlazito reggeli.

homerx Creative Commons License 2 napja 0 0 68296

nalunk tegnap meg ma rantott patiszon es padlizsan, sultkrumpli, tartar, sok gyumolcs.

nagypapi51 Creative Commons License 2 napja 0 0 68295

Holnap maradékok: karfiolleves, pincepörkölt, dinnye.

H_G Creative Commons License 2 napja 0 0 68294

Azért jó, amikor az ember befejezi az egyetemet, mert többet nem kell ilyeneket ennie. 

Előzmény: Popenka (68291)
nagypapi51 Creative Commons License 2 napja 0 0 68293

Ohne sajt? :O

Előzmény: Popenka (68291)
Popenka Creative Commons License 3 napja 0 0 68292

Fagyasztó fogyasztás.

Fácán külön félretett aprólékjából leves, bőven zöldségelve és grízgaluska betéttel.

Bőrösen árult lapocka szeletek barna sörrel locsolgatva sütőben sütve.

Valami gyümölcs utána.

Popenka Creative Commons License 3 napja 0 0 68291

pirítóskenyér+tejfölbe kevert morzsolt bolti száraz majoránna+NDK vasalózsinóros grillsütő => melegszendvics

Előzmény: homerx (68288)
nagypapi51 Creative Commons License 3 napja 0 0 68290

Ma karfiolleves, pincepörkölt, kovászos uborka, dinnye.

Vasárnap pizza, szívsaláta

nagypapi51 Creative Commons License 3 napja -1 0 68289

...tudom, paprikaskrumpliba...

Paprikáskrumpli tejföl nélkül olyan, mint nászéjszaka menyasszony nélkül.. :)

(régi kompletta reklám, talán Hernádi Judit arcával)

Előzmény: homerx (68288)
homerx Creative Commons License 4 napja 0 0 68288

tudom, paprikaskrumpliba :)

en szeretem magaban, akar csak kiskanallal, akar kiflivel kikanalazni. ma szukosen kajaltam. reggel angolszalonna kecskesajttal, friss tokmagos kovaszos kenyerrel, paradicsommal. napkozben csak gyumolcs, az elobb meg 4 hazikremes. holap termeloi piac nagymaroson. valamit csak osszedob a zasszony. ha megint porkolt marha- vagy sertescombbol, akkor lazadas lesz. :)

ja, volt ma meg egy keves maradek lecso is.

Előzmény: nagypapi51 (68286)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 4 napja 0 0 68287

megirigyeltem a frankfurti levest, holnapazt fogok főzni :)

Előzmény: Popenka (68273)
nagypapi51 Creative Commons License 4 napja 0 0 68286

Valamiért a tejföl magában nekem nem jön be, de bármilyen ételbe szívesen beleteszem,

sokszor olyanba is, amibe más nem tenné.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (68284)
homerx Creative Commons License 4 napja 0 0 68285

en is fokhagymasan kenve szoktam enni. idonkent veszek hozza a piacon 1-2 szem paradicsomot. telen egy pohar tea.

Előzmény: nagypapi51 (68283)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 4 napja 0 0 68284

Mi tejföllel (mondhatni, én a tejfölt is tejföllel, lány szintén), persze a fokhagyma kötelező.

Előzmény: nagypapi51 (68283)
nagypapi51 Creative Commons License 4 napja 0 0 68283

Most ettem meg a leves utáni kajszis pite adagomat, de ráküldenék még 1-2 ilyen mini lángost, 

összefutott a nyál a számban... :) - kizárólag fokhagymásan, max. +sajt, a tejfölös változat nekem nem jön be.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (68282)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 4 napja 0 0 68282

Ma a tegnapelőtti hűtős lángos második felvonása. Nem akartam sok olajat melegíteni, úgyhogy kisebb edényben kicsi lángosokat sütöttem. És készült egy potyogtatós meggyes süti is.

nagypapi51 Creative Commons License 4 napja 0 1 68281

Ma zöldséges karfiol leves, kajszis pite.

nagypapi51 Creative Commons License 4 napja 0 0 68280

A hét elején készült: lassan sült tarja hagyma ágyon, holnap töltött paprika, dinnye.

Mooni Creative Commons License 5 napja 0 0 68279

ÓÓÓÓ. Hogy nem tűnt fel, pedig jobbra, hátramentem büdös zöldséget (sav. mustárgyökér) venni magamnak, igaz, az a sor az utcafrontra néz. Akkor leesett a kő. Ma meg is nézem, h. megnyugodjak én is. :D Köszi!!!!

Előzmény: Eyjafjöll (68278)
Eyjafjöll Creative Commons License 6 napja 0 0 68278

Ez a Jegenye utcai Dunapanda. Baloldalról átköltöztették oda ahol az előző beírásomban leírtam. Jobbra leghátul az utcafronti sarokba. De nem most, már régebben, ezért mentem lecsekkolni, mert azt hittem már azt is megszüntették. De nem.

Előzmény: Mooni (68276)
Mooni Creative Commons License 6 napja 0 0 68277

Előzmény: Mooni (68276)
Mooni Creative Commons License 6 napja 0 0 68276

Szia!

Ez hol van? Kérlek írd meg, mert én a Jegenye u-i Dunapandáról beszéltem, ezek szt több helyen is van?? 

Itt a bejárattól balra volt a halas pult. :D

De hogy ontopic legyek, ma tojásos lecsó, holnap töltött tök, talán padlizsán is, majd kovászolt káposztából székelykáposzta húsos csontból, körömből. Tegnap 219Ft-ért adták kilóját az 1-ik Sparban, nem hagyhattam ott...

Előzmény: Eyjafjöll (68269)
nagypapi51 Creative Commons License 6 napja 0 1 68275

...Ratatouille, azaz francia lecsó...

Létezik a piperade is, a francia beütésű baszk lecsó, elengedhetetlen eleme a füstölt paprika.

Ma bőrén sült lazac a kellékeivel (kaporszósz, krumpli) bónuszként kajszis-cseresznyés pite.

Előzmény: dulci_nea (68274)
dulci_nea Creative Commons License 2026.07.08 0 0 68274

Ratatouille, azaz francia lecsó. Pár szelet sertésszűz sül hozzá. 

A sertésszűzből lesz még vadas gnocchival, aztán még egy sztroganoff is tésztával. 

Egy fél kilós sertésjava nekem 4-5 étkezés. 

Előre főzünk, amikor van segítségem. Valamint, egy kis asztali rezsóval sokmindent tudok magam is, az asztalnál ülve. Pl. palacsintát sütni . :) 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!