a tenyérlenyomat szerintem annyira "családias", olyan nagyszülőknek szóló dolog, nem az óvónéninek. nem a tenyere az érdekes számára, hanem az, hogy a csemete a 3 év alatt mennyit ügyesedett a kezei között :) ezért mi valami salyát készítésű akármire gondoltunk
ez a nászalyándék-típusú pohárkészlet nekem sem tetszik, a bőségkosr meg pláne nem, azt egy Julius Meinl-ben összedoblyák, semmi egyéni nincs benne
(persze felmerül bennem, hogy ezek az óvónénik valyon megérdemlik? mert ide csak egy évet lyárt Belyacsemete, és nagyon elégedetlen voltam. de ez egy másik topic :) szívesebben vinnénk valamit a régieknek, talán fogunk is :)
Igazából teljesen tanácstalan vagyok, ezért is nyitottam ezt a topikot. Még azt sem tudom, hogy a csoportunkban a szülők hajlandók-e áldozni eme apróságra. Elég furi szülők vannak nálunk. Pl.: Van egy anyuka, aki minden reggel beparkol közvetlen az ovi elé, a vadi új autójával, kiszáll belőle, mint aki most lépett ki a legújabb divatlapból, de a gyereknek a 3 év alatt nem tudott egyszer egy jelmezt elővarázsolni. Érdekesek!
Szia, kedves (név)rokon! :-) Nem azért irtam, amit irtam, hogy bárkit is megbántsak, csak megjegyeztem, mennyire viccesnek tartom ezt a ballagás dolgot. Én is búcsúztam az ovitól, meg az általános iskolától is, de úgy érzem, csak egyetlen egyszer ballagtam...
Az elsősök topikot meg szerintem nyugodtan lehet minden ilyesmivel zaklatni, amúgy is jó kis topik, meg akik eddig odairtak, azok lassan úgyis csak offolni tudnak, mert másodikos lesz a gyerekük...
Van különben valami ajándékötleted?
Kedves Bokor! Nem tudom, hogy te hány éves vagy, de én is ballagtam az oviból és az is már 27 éve történt. Az ismerettségi körömben is mindenkinek volt ovis ballagása, tehát nem is olyan különleges a dolog. Tanácsot azért kértem, mert igaz a nagyim óvónő volt, de akkor még egészen más "világ" volt. Gondoltam, lehetnek másoknak olyan ötletei, amelyek nekem éppen nem jutottak eszembe. Egyébként nem is gondoltam, hogy a beiratkozással kapcsolatban az "Elsősök" c. topikba írjak, mert azt gondoltam, hogy ott már nem a beiratkozás a nagy esemény, de köszi a tájékoztatást, majd átolvasom azt a topikot is. Tisztelettel: Bokor Erika
Bocsánat, én eredetileg már azon is betojtam a röhögéstől (már bocsánat), hogy általános iskolás ballagás (nem vagyok öreg, de az én időmben a ballagás szó azt jelentette, hogy elbúcsúzunk a középiskolából), aztán jött az ovis, ettől már meghaltam, bölcsisről most hallok először... Elképzelem, ahogy a nemegészháromévesek egymás vállát fogva, nagy csokor virágokkal éneklik, hogy "Elmegyek, elmegyek, hosszú útra megyek" :-))
Amúgy az ovis ballagás ránk is most vár, a mi óvónéniink attól a legboldogabbak, ha valami saját készitésűt kapnak, ehhez próbáltuk tartani magunkat három éven keresztül...
A ballagásra saját kezűleg festett kaspókat tervezek, olyan növényekkel, amik nem hervadnak el egy hét alatt. Amúgy szerintem nem fontos eská ajándékot késziteni, de mindenképpen törekedni kell a személyességre, tanárként tudom, ez mennyire fontos (leggyűlöltebb ajándékom egy ballagó osztálytól egy gyönyörű toll volt, belegravirozva a nevem. Az összes őket tanitó ugyanezt kapta :-( ) Szóval,a z ilyesmit érdemes kerülni, meg szerintem az élelmiszer segélycsomagot is (tudjátok, kávé, alkoholtartalmú ital, ilyenek)
Asszem, nem sokat segitettem :-))
Szerintem nálunk nem lesz olyan kimondott ballagás, legalábbis tavaly nem volt. Először is július közepétől augusztus közepéig lesz zárva a bölcsi, utána még két hetet megy a fiam hozzájuk, utána indul az óvoda. Én tavaly úgy vettem észre, hogy egyik nap még voltak a nagyobb gyerekek is aztán másnap már nem. De lehet, hogy elbúcsúztatták őket valahogy, mert mintha a gondozónők beszéltek volna valamilyen bölcsis buliról. Majd meglátjuk. Tehát abban az utolsó augusztusi két hétben kéne megköszönni a két éves nagyon jó munkájukat. Ötleteket még várok! Köszi.
Szilvi
Nálunk is a bölcsis ballagás az aktuális... Virág+ valami apróságon gondolkodom én is.. ez a kiégethető gyúrma gyertatartó nem is hangzik rosszul (csak éppen azt hiszem a pocok nem nagyon tudna benne segíteni). De szerintem egy kisebb fajta ajándékkosár sem rossz megoldás... esetleg a só-liszt gyúrmából készült tenyérlenyomat?
Ovis ballagásnál én mindenképpen olyat adnék amit a csemete készített el (de legalábbis közösen készült). 3 évesen még nincs olyan nagy repertoár.. :)
Szeretném megköszönni Estee-nek hogy a bölcsis ballagásról is beszélt, persze a többiek hozzászólása is kedves, és köszönet érte. Tehát én a virágot jónak tartom, de nem elégnek. Nem akarok túlzásokba esni, és nem csoportosan vásárolnánk. De mégis valamilyen személyre szóló dologra gondoltam. Pohárkészlet, stb. hasonló dolgok eszembe jutottak, de személytelennek érzem őket. Jó lenne további ötlet is. Köszi. Sziasztok.
Szilvi
Anyukám óvónő, de nem tudnám megmodani, minek is örülne mostanság. Egyet tudok biztosan: még mindig őriz a könyvespolcon/szekrényben olyan tárgyakat (például kiégethető gyurmából készült gyertyatartót), amit a "gyerekei" készítettek neki otthon anyukájuk segítségével. Tehát valami házilag készített dolog + virág mindig sikert arat. Még én is emlékszem, amikor régen pedagógusnap/évzáró után milyen sok virág volt otthon. Érdekes módon az elmúlt években nem volt annyira jellemző, hogy bármilyen ajándékot kapott volna. Viszont a mostani kiscsoportosaitól megint kapott kis ajándékokat a névnapjára, teljesen meg is lepődött, mert az ilyesmi már kiment a divatból.
Lehet, hogy snassz, de mi tavaly a bolcsis ballagasra viragot vittunk. Termeszetesen a kisfiam adta at oket a gondozonoknek es a vezetononek. De volt ott hatalmas ajandekkosartol elkezdve a gyermekrajzig minden :)
Tulajdonképpen még nem igazán dőlt el ez a kérdés, hogy egyedül vagy közösen, én ma vetettem fel egy pár szülőnek, hogy talán erre az elmúlt 3 évre megérdemelnék az ovónők és a dadus, hogy kapjanak a csoporttól valami szépet, mert őszintén mondhatom, hogy két nagyon szuper pedagógust fogtunk ki. Igazából az a furcsa, hogy nem volt "divat" ajándékot adni az ovónőknek, sem névnapra, sem karácsonyra, sem pedagógusnapra. Én ezt azért furcsállottam, mert az én nagymamám ovónő volt, bár akkoriban még volt tekintélye ennek a szakmának is és tisztelték is őket. Minden ilyen alkalom után alig tudott hazajönni, annyi szép ajándékot kapott és nem csak ő, hanem a többi ovónő is. Azért én mindig vittem valamit minden alkalomra nekik, mert nem lett volna bőr a képemen "elfelejtkezni" arról, hogy egész nap ők bajlódnak a gyerekekkel. De nagyon remélem, hogy a többi szülő is így fog gondolkodni és talán a 3 év alatt egyszer áldoznak majd erre is. Mert hozzátenném még, hogy többnyire azok szeretnek megfeledkezni ezekről az apró dolgokról, akiknek anyagilag nem is lenne megterhelő. Bocsánat, kicsit hosszúra sikerült, köszi a türelmet.
A kérdésetekre, mint egy ideig másik oldalon álló (tehát volt óvónő) visszakérdeznék: egy személyként vennétek ajándékot, vagy az egész csoport? Nagyobb értékű ajándéknál érdemes megkérdezni legalább a dajkát, de lehet az óvónőt is. Nem sértés a munkáját ismeritek el vele. És ugye mit kezdjen valaki egy tizedik pohárkészlettel... :)
Szia!
Az én gondom is hasonló jellegű, mint a Tiéd, ezért úgy gondoltam én is segítséget kérek. Az én fiam bölcsiből megy óvodába szeptemberben. A négy gondozónőből hármat nagyon szeretünk, és szeretnénk tőlük valamilyen ajándékkal búcsúzni, de mivel? Nem akarunk valami egetverő dolgot, de emlékezetest. Köszönjük előre is az ötleteket.
Szilvi
Sziasztok! Ovis ballagás, avagy mit szokás venni a szeretett ovónéniknek búcsuzóul. Segítségeteket szeretném kérni, hogy ilyenkor illik-e megkérdezni, hogy mit szeretnének, esetleg a dadusok segítségét kérni? De, ha valakinek ötlete vagy tapasztalata van ebben a kérdésben, annak is örülnék, ha megosztaná velem, talán akadnak mások is akiknek hasonló gondjaik vannak. Várom ötleteiteket! Előre is köszi!