Keresés

Részletes keresés

Sam Tanoo Creative Commons License 2002.04.29 0 0 11
Mégsem lesz új szavazás Nyírbátorban!
Simon a megyei bíróságon:"Másodszor is győztem!"
Megjegyzem, hogy Veress beadványával (kifogásával) a bíróság érdemben nem is foglakozott, mivel azt nem a megfelelő szervhez, és nem a megfelelő időben nyújtotta be. Egyébként minden stimmelt.
Aki ilyen pancser az ne is legyen országgyűlési képviselő!
Előzmény: dejo (10)
dejo Creative Commons License 2002.04.26 0 0 10
Elméleti fevetés volt részemről az egész.
Állítólag az asszony ellen folyik a nyomozás, ha bűnösnek találják, akkor a férj is szóba jöhet mint bűnpártoló. Esetleg kap valamennyi felfüggesztettet meg eyg kis közügyektől való eltíltást. Gondoltam én, de Te biztosan jobban tudod én csak a "Jogi esetek"-ből tanúltam az ilyen fordulatokat. :-{)E
Előzmény: Sam Tanoo (9)
Sam Tanoo Creative Commons License 2002.04.26 0 0 9
A közügyektől eltiltani csak azt lehet, akit a bíróság végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt. Továbbá, a közügyektől eltiltott nem lehet hivatalos személy (pl. országgyűlési képviselő).
Előzmény: dejo (7)
sz_zsuzsi Creative Commons License 2002.04.26 0 0 8
Na várj, mint mondám, maga Simon úr ellen nem nyomoznak, csak az asszony ellen.
Ami a képviselő úr megítélésén szerintem mit sem változtat. Merthát ha kiderül az asszony bűnössége, akkor hiteltelenné válik Miklós is, azt pedig senki nem gondolhatja komolyan, hogy pont egy ilyen ember képviselje az érdekeinket a parlamentben?!
Előzmény: dejo (7)
dejo Creative Commons License 2002.04.26 0 0 7
Érdekes lenne olyan képviselő, akit eltiltanak néhány évre a közügyek gyakorlásától választási csalás miatt!
:-{(E
Előzmény: sz_zsuzsi (6)
sz_zsuzsi Creative Commons License 2002.04.26 0 0 6
A hír igaz!

"A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság csütörtökön megváltoztatta a nyírségi területi választási bizottságnak a nyírbátori szavazókerület eredményét megsemmisítő döntését, így a körzetben jogerősen, a leadott voksok alapján Simon Miklós, a Fidesz-MDF jelöltje szerezte meg az egyéni országgyűlési képviselői mandátumot. A rendőrség mindeközben választási csalás miatt nyomoz, amiben érintett a győztes Simon Miklós felesége is."

Csak én látom az ellentétet, vagy másnak is feltűnik? Simon felesége érintett a választási csalásban - így közvetve maga Simon is -, a bíróság szerint mégsem történtek a szavazás kimenetelét döntően befolyásoló törvénysértések...

Előzmény: Don Valentino (5)
Don Valentino Creative Commons License 2002.04.25 0 0 5
A hirek szerint nem lesz uj szavazas.
Excel Creative Commons License 2002.04.24 0 0 4
Szinhely, idő, szereplők

1. Bemegy Gazsi, bedobja az üres borítékot, kijön a szavazólappal.
2. A szavazóhelyiségtől nem messze áll egy lakókocsi. Ahol leadja a szavazólapját.
3. A szavazólapra a megfelelő helyre X kerül.
4. Gazsi megkapja az 5 ezer forintját.
5. Gazsi el.
6. Ibolya belép a lakókocsiba.
7. Megkapja a bejelölt szavazólapot.
8. Elsétál a szavazókörbe.
9. A szavazókörbe átveszi a cuccát.
10. A borítékba a megjelöltet rakja, és azt dobja be.
11. Az üressel irány a lakókocsi.

A 3-11 pontig n-szer ismétlődnek.

A ciklus a választás végekor végződik.

_LaJoS_ Creative Commons License 2002.04.24 0 0 3
Azt azért nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy sikerült Simon Miklósnénak felkajtatnia 2771 olyan embert, aki eredetileg Veres Jánosra szavazott volna, de miután Simon Miklósné kb. 30 jól megrakott busszal elfurikázta őket szavazni, és megkapták a beígért Kinder-tojásukat is (szöprájz! :)), rögtön Simonra szavaztak...
Előzmény: Ébredés (-)
Don Valentino Creative Commons License 2002.04.24 0 0 2
Csak azert tartom erdekesnek a dolgot, mert van aki szerint a videken azert nyert a Fidesz, mert a videk a nyertesre szeret szavazni, es elhittek, hogy a Fidesz lesz a nyertes. Most hogy tudjuk mi van, lehet ez maskepp alakul. Persze ez csak egy hulye teoria, de megis erdekel, mennyivel fog torzulni az elso eredmeny.
Ja es nem ertem a videken miert tarolt a Fidesz. Olyan jo a mezogazdasag, gazdagok az emberek? Ezt tenyleg nem tudom, fingom sincs mi megy falun.
Előzmény: sz_zsuzsi (1)
sz_zsuzsi Creative Commons License 2002.04.24 0 0 1
Túl nagy jelentősége már nincs, már ami a választások végső kimenetelét érinti...:-)
Előzmény: Don Valentino (0)
Don Valentino Creative Commons License 2002.04.24 0 0 0
Erdekes lenne, ha hirtelen az MSZP nyerne itt...
Előzmény: Ébredés (-)
Ébredés Creative Commons License 2002.04.24 0 0 topiknyitó

Megsemmisítették a választás nyírbátori eredményét


Nyíregyháza, 2002. április 24. (MTI) - A képviselői mandátum sorsát döntően befolyásoló törvénysértések miatt megsemmisítette a nyírségi 6-os számú, Nyírbátor központú választókerület eredményét a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Választási Bizottság. A testület erről kedden, az éjszakai órákba elhúzódó, Nyíregyházán tartott ülésén döntött.
Juhász Barnabás, a bizottság elnöke az MTI tájékoztatására elmondta: a választási eredményt megsemmisítő határozat még nem jogerős, hiszen ellene a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bírósághoz nyújthat be fellebbezést az ellenérdekű fél.
A területi választási bizottság elnöke a törvénysértések részleteit nem ismertette, mindössze annyit közölt, hogy azokat korábban a nyírbátori szavazókerület választási bizottsága is megállapította. Hozzáfűzte: az eredmény megsemmisítése - amennyiben az jogerőre emelkedik - azt jelenti, hogy újra az urnákhoz kell majd járulniuk a nyírbátori körzet választóinak.
A választás eredményének megsemmisítését - erősítette meg Juhász Barnabás - a Magyar Szocialista Párt képviselőjelöltje, Veres János kérte beadványában a testülettől.
A nyírbátori választókerületben Veres János 12.206 szavazattal, 40,75 százalékkal a második helyen végzett Simon Miklós (Fidesz-MDF) mögött, aki 17.747 voksot kapott, és így 59,25 százalékkal nyert.
A körzetben egyébként választási törvénysértés alapos gyanúja miatt már az első forduló után nyomozást indított a rendőrség. Az eljáró hatóság április 18-án közzé tett adatai szerint Simon Miklós képviselőjelölt felesége elkövethette a választás rendje elleni bűncselekményt, hiszen vizsgálat alapján több szavazót arra kért, hogy férjére voksoljanak, ajándékokért. A választókat gépkocsival szállíttatta a szavazókörökbe, s az ígért ajándékokat is átadta nekik, amelyek közül a rendőrség néhányat lefoglalt, miután az érintettek a kevesebb csomagon összeverekedtek.
A második fordulóban - mint azt Veres János az MTI-nek elmondta - folytatódott a választók befolyásolása, s ezért fordult a területi választási bizottsághoz.
Juhász Barnabás továbbá beszámolt arról is: a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Választási Bizottság egy másik választási ügyben büntető feljelentést tesz a rendőrségen, mert felmerült a gyanúja annak, hogy Szabolcs 10-es számú, Fehérgyarmat központú szavazókerületében pénzt ajánlottak fel több választónak a voksáért.
A bizottságnak a törvénysértést jelző Magyarországi Szociáldemokrata Párt öt szavazó írásos nyilatkozatát is csatolta beadványához, amelyben az érintettek olyan állítást tettek, hogy valóban pénzt ígértek nekik, sőt volt aki elismerte, elfogadta a felkínált összeget.
A fehérgyarmati választókerületben Lengyel János (Fidesz-MDF) győzött 14.802 vokssal, 57,96 százalékkal, míg a második helyen Kapolyi László (MSZP-MSZDP) végzett 10.736 szavazattal, 42,04 százalékkal.
A szabolcsi területi választási bizottság vezetője hangsúlyozta: az öt eset, tekintettel az eredmény nagy különbségére, nem volt döntő hatással a szavazás kimenetelére, ezért a testület a feljelentésen kívül más szankció alkalmazásától eltekintett.
Az MSZP kifogást nyújtott be Szabolcsban a 3-as és a 7-es számú, Tiszavasvári és Kisvárda központú választókerület eredménye ellen is, de azokat a bizottság elutasította, mert a kampánycsend-sértéses esetek a megállapítás szerint nem voltak hatással a szavazás végső kimenetelére. +++

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!