Keresés

Részletes keresés

genetta Creative Commons License 2002.04.30 0 0 10
Mi tavaly 13 hónapos gyerekkel (Ferihegyen, indulásra várva kezdett önállóan hosszútávon gyalogolni:-))) voltunk Tunéziában, nagyon élvezte, mi is.
A tengerért nem volt oda, (pedig homokos part), de a szállodai nagy medence, kaják, társaság, programok, tevék nagyon bejöttek neki. Igaz, mi nem sokat kirándultunk, de pl. Karthágóban+egynapos buszkiránduláson voltunk, azzal nem is volt semmi gond (a buszban aludt). Nagyon gyerekszeretők, mindenhol segítőkészek, barátságosak, a szállodai ellátás szuper volt, és az ára sem rémítő, nekünk bejött. Mondjuk a sivatagot fájó szívvel kihagytuk:-(
Én tudom ajánlani, minket mindenki riogatott előtte (higiénia, ételek), de minden várakozásunkat felülmúlta, mondjuk jó szállodában is voltunk.
Előzmény: Sunbird (6)
WILLIS Creative Commons License 2002.04.30 0 0 9
Sziasztok!

Most május 4-én megyünk egy hétre Horvátországba, pontosabban Abbáziába, még pontosabban Lovran, Icici környékére. A mi kislányunk két és fél éves.
Mindent jól megjegyzek és leírom a tapasztalatokat, hogy milyen az idő, a tenger hőfoka meg amire majd kiváncsiak vagytok.
Amit már most tudok: magánszemélytől bérelünk egy villa tetőterét négy felnőtt meg a gyerkőc részére. Kábé 50 000 Ft fejenként - a gyereket nem számoltam, ő ingyen lesz velünk.
Ehhez még utazási költség és persze kajapénz jön.

Nincs messze és tényleg nyugodt ilyenkor május elején.

Üdv: W.

hc Creative Commons License 2002.04.26 0 0 8
Az előszezont nem ajánlom, mert még hidegebb a víz. Az utószezonban még meleg a víz és addigra a csemete is nagyobb lesz.
Előzmény: ildagabor (7)
ildagabor Creative Commons License 2002.04.26 0 0 7
Sziasztok!

Jó ez a topik, mi is tanácstalanok vagyunk. Még előszezonban szeretnénk menni valahová, amikor 6 hónapos lesz a kislányunk. Gondoltunk szintén horvát vagy szlovén tengerpartra (állítólag Piran környéke nagyon szép), vagy valami kis szigetre, pl. Rodosz vagy Málta. De nem tudom, melyiket bírná jobban a baba. Az autóút ugyan hosszabb, de kicsit tartok a távolabbi helyektől, mert ha bármi gond van, nem lehet gyorsan hazajönni.
Osztrák bébihotelekről hallott valaki valamit?
Köszi!

Sunbird Creative Commons License 2002.04.26 0 0 6
96-ban nászúton voltunk tunéziában juliusban. Tényleg nagyon klassz és nem túl drága, de pici gyerekkel nem a legideálisabb hely, mert nagyon sok a látnivaló, van sivatagi szafari, karthagó, stb., ami nem kivitelezhető 1-2 éves gyerekkel. Szerintem oda csak nagyobb 7-8 évessel érdemes. Persze ha csak pihenni akarsz akkor jó, bár a tenger elég hínáros volt így mi inkább a szálloda medencéjében fürödtünk.

Anita

tamara Creative Commons License 2002.04.26 0 0 5
Sziasztok,

miert nem Tuneziaba mentek????

Alliatolag nagyon tiszta hely (a szallodak), hokmokos tengerpart, medencek, programok valamennyi szallodaban. Es ket ora a repulout, onnan meg fel a busz.

Mi most mentunk volna last minute-tel, csak nem jott meg a varva vart penzunk, ugyhogy halasztottuk.

Ahova mi mentun volna maj. elso heteben, az teljes ellatassal, programokkal, dozsolessel, utazassalo fejenkent 9o ooo lett volna, gyerkocnek 2 eves korig ingyenes.

tamara

augusztusi_lany Creative Commons License 2002.04.26 0 0 4
Ja és még valami, Rabon az időjárást azért ki kell fogni, mert tud hideg is lenni.
Mi júliusban voltunk, az első 5 napban nagyon klassz meleg volt, de az utolsó két napon igen hideg-viharos idő volt.
Azért ott még elég európai idő van.
Előzmény: augusztusi_lany (3)
augusztusi_lany Creative Commons License 2002.04.26 0 0 3
Mi Rab-on magánapartmanban voltunk, a Kompas utazási irodával.(A Horvát utazási iroda olcsóbb) Rab városában volt az apartman, de mi minden nap szinte más strandon voltunk, és tudom ajánlani a Kampor-nál lévő homokos öblöt. Ott nem volt zsúfoltság, sőt!
San Marino-nál is van egy hosszú homokos part, de ott rettenetes sok ember van. Azt nem ajánlom.
De tényleg autóval be lehet barangolni az egészet, mert öszz-vissz 20 km az egész sziget, és lehet találni csendes helyeket!
Rab város nagyon szép, gyönyörű utcái vannak.
A komp út is csak 20 perc. Igaz ki kell fogni, mert mi délre értünk oda, és nagyon hosszú kocsisor volt, 2 órát vártunk a kompra, ami egyébként 10 percenként jár.

Pag szigetén járt már valaki? Rab alatt van és 60 km hossszú.
Ha valaki tud infóval szolgálni, akkor kérem írjon róla.

hc Creative Commons License 2002.04.26 0 0 2
A Rab kb. 700 km, komppal lehet átkelni (kb. 100 kuna). Klassz a hely, bár többnyire sziklás köves a partja, de vannak homokos részei is. Mi júliusban voltunk és, mint a levegő, mint a víz nagyon kellemes volt.
Ha Horvátországban gondolkodsz, akkor érdemes megnézni az adriatica.net oldalt. Mi irodával voltunk - szálloda, félpanzió - és nem bántuk meg.
Előzmény: b_vica (1)
b_vica Creative Commons License 2002.04.25 0 0 1
Ez nagyszerű ötlet. Bár a mi picink már nem olyan nagyon pici (7 éves) de jobb lenne a homokos part. A Tiszát is sokkal jobban kedveli pl. a Balatonnál. Szívesen hallanék részleteket erről a szigetről. Úgy láttam a térképen hogy nincs nagyon Délen, de azért elég meleg van? Mondjuk augusztus elején? Át lehet vinni a kocsit valami kompfélével? Utazási irodával vagy mezei túristaként voltatok? Tud valaki konkrét helyet - apartman előnyben - ajánlani?
Köszi
Sunbird Creative Commons License 2002.04.24 0 0 0
Pontosan ezt akartam ajánlani, bár Én nem voltam ott, de a barátnőmék tavaly nyáron ott nyaraltak és nagyon dícsérték. Gondolkoztunk rajta, hogy mi is oda megyünk az idén, de az Én fiam akkor 1 éves lesz a barátnőméké pedig 6 hónapos, és egy hosszú autóút nem biztos, hogy jó ötlet. Inkább valami repülősben gondolkodunk, így ha van valaki aki ilyet is tud (esetleg szálloda ill. appartman ajánlattal is) azt nagyon megköszönném.

Anita

Előzmény: augusztusi_lany (-)
augusztusi_lany Creative Commons License 2002.04.23 0 0 topiknyitó
Üdvözlök mindnkit, aki idetévedt!

Itt arról szeretném, ha informálnánk egymást(több szem többet lát alapon), hogy ki hol tud valami jó kis tuti tengerpartot Horvátországban, ami gyerekeknek is alkalmas. Ami homokos és nem túl zsúfolt.

Mi tavaly Rab szigeten voltunk, és ezt nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek, mert lehet találni a szigeten jó nyugodt, homokos tengerparti helyeket.

Más ötlet?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!