Keresés

Részletes keresés

Pávek úr Creative Commons License 2009.08.13 0 0 449
A tavalyi barátomfelvonuláson egy rendőrautóból gyalázta a hidegeket.
Előzmény: Törölt nick (448)
Pávek úr Creative Commons License 2009.08.13 0 0 447
Az idegen

Népszava Online - Reflex
2009.08.13. | 07:03:47

"Ezért is fontos Bajnai Gordon kijelentése"

Olyan országban élünk, ahol sorozatban aljas gyilkosságokat követnek el ártatlan cigány emberekkel szemben, ahol a társadalom nem csekély része deviánsoknak tekinti a melegeket, alacsonyabb rendűeknek a nőket, elítélendőknek a "csonka családokat", nemzetközi összeesküvőknek a zsidókat, és ahol a legnézettebb tévé csatorna vezető riporterét Izraelbe küldheti egy szélsőjobboldali politikus, ha éppen ahhoz van kedve. Agresszív és kioktató hangú küzdelem a parlamentben és a médiában, szitokáradat az utcán, az üzletben, a játszótéren. Permanens adok-kapok. De ki harcol ki ellen? Ki az ellenség?
A Jobbik látványos előretörése óta felerősödtek a társadalmi diskurzus azon elemei, amelyek felidéznek és megismételnek egy jól ismert, és egy adott közösség által elfogadott érvrendszert és szokásokat. A múlt visszaköszön. Valójában idézeteket hallunk egy készen álló, már létező társadalmi és nyelvi kontextusból. A mindent a magyarságtudatra visszavezető nemzeti radikálisok, a "magunkfajták" szerint mindenki ellenség, aki más. Vagyis idegen. A fent felsorolt csoportok megfelelő céltáblák. Ki ezért, ki azért. Bár a kép árnyalásával nem szokásuk bíbelődni, ha egyszer már rátaláltak a szlogenjükre, amely az EP választáson olyan jól bevált: "Magyarország a magyaroké. Itt mi vagyunk otthon. És mi otthon vagyunk."

Mondhatnám, hogy ez unalmas és ostoba hablatyolás, ha nem járna olyan következményekkel, mint amilyenekkel jár. Az országban százezrek élnek félelemben, célszemélyeknek érzik magukat, sértetteknek a saját otthonukban. Nem bíznak sem az állam, sem a civilek, sem a nemzetközi jogvédő szervezetek védelmében, ami magában rejti annak a veszélyét, hogy agresszióra agresszióval, netán önbíráskodással válaszolnak. Sokan egy polgárháborús Magyarország képét vizionálják, az elrettentő jövőt. Még nem tartunk itt. De Európa ma úgy tekint ránk, mint olyan országra, amelyik nem tanul a történelméből, amely teret enged a radikális és a szélsőjobboldali eszmék terjedésének és a társadalmi előítéleteknek, és amely képtelen kezelni a kisebbségek ügyét. Egy átlagos nyugat európai, aki eddig alig tudott valamit Magyarországról, mostanában a nemzetközi sajtóból egyre gyakrabban hall arról, hogy errefelé zaklatják, megverik, megölhetik azokat, akiknek a bőre, a szexuális identitása, a származása eltér a többségétől. Hogy itt gárdisták masírozhatnak, és a német újfasiszták Budapestre szerveznek nemzetközi neonáci találkozót. Ezért is fontos Bajnai Gordon kijelentése: Magyarország nem válhat a nácik paradicsomává. Már csak azért sem, mert mi is aláírtuk azokat a nemzetközi egyezményeket, amelyek tiltják a fasiszta jellegű felvonulásokat, márpedig egy Rudolf Hessre emlékező felvonulás nyilvánvalóan az. Nyugat Európában nem szabad ilyet megtartani, és bízom benne, hogy nálunk sem fogják megrendezni. De mégiscsak szomorú, hogy a neonáciknak Budapest juthatott az eszükbe, amikor megfelelő helyszínt kerestek. Hírünk a világban.

Ez így biztosan nem folytatható. Nem csak azért, mert Európa szégyenpadjára ültetnek bennünket, hanem főként azért nem, mert teljességgel élhetetlenné válik körülöttünk a világ. Egy XXI. századi európai országban nem lenne szabad olyan eseményeknek megtörténniük, mint ami legutóbb Kislétán történt. És óriási tévedés azt hinni, hogy csak cigányok az áldozatok, mert ha így megy tovább, bárkiből, bármikor válhat üldözendő idegen.
Lévai Katalin
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.20 0 0 446
Ennyit tud Katinka:

"Munkavállaló nők bírálták Lévai Katalint
Örülnének, ha a kormány feleannyit foglalkozna velük, mint a melegekkel
2004. március 19. 17:02

MNO
"Negyedik alkalommal ülünk itt, és az esélyegyenlőségi miniszter nincs itt. Csak azt az esélyegyenlőséget kértem volna, hogy ha a melegek rendezvényein ott van, akkor a munkavállaló nőket is meg kell ennyire tisztelni" - jelentette ki egy résztvevő.

Éles bírálatot kapott csütörtökön Lévai Katalin esélyegyenlőségi miniszter a munkavállaló nők IV. konferenciáján. A miniszter asszony eddig egyetlen alkalommal sem ment el a fórumra, amelynek egyik résztvevője úgy fogalmazott: már azzal is elégedettek lennének, ha csak annyira foglalkoznának a munkavállaló nők képviseletével, mint a melegekével – tudatta az Objektív Hírügynökséggel a Szakszervezetek.hu.

"Negyedik alkalommal ülünk itt, és az esélyegyenlőségi miniszter nincs itt. Csak azt az esélyegyenlőséget kértem volna, hogy ha a melegek rendezvényein ott van, akkor a munkavállaló nőket is meg kell ennyire tisztelni" - jelentette ki egy résztvevő. A konferencia küldöttei zárónyilatkozatukban leszögezték: az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló törvény megszületése mellett továbbra is szükségesnek tartják egy különálló törvény megalkotását a nők és férfiak egyenlő bánásmódjáról, de sürgető feladat a Nőképviseleti Tanács újjászervezése is, melynek munkájában a szakszervezetek nőszervezetei is szeretnének részt venni."

Előzmény: takacsi (445)
takacsi Creative Commons License 2004.01.24 0 0 445
Kussolnak Lévai újabb kudarcáról.
Na meg törvénysértéséről.
takacsi Creative Commons License 2004.01.23 0 0 444
Hihetetlen közlemény jelent meg a hungarofób miniszter és a Károli Gáspár Egyetem dékánjának találkozójáról.
"Találkozatak, elbeszélgettek"
Katkát szembesítették a magyar ALKOTMÁNNYAL.
Az egyházak autonómiájával.
Bukott miniszter lett belőle.
takacsi Creative Commons License 2004.01.21 0 0 443
Na úgy látszik az egyetemi autonómia megsértése és a keresztényellenessége miatt kirúgják Brüsszelbe, a bársonyszékből.
takacsi Creative Commons License 2004.01.21 0 0 442
Gyűlnek, gyülekeznek.
Bársony, Eörsi, stb elvtársak már ott vannak.
Előzmény: Törölt nick (440)
waxxablaze Creative Commons License 2004.01.21 0 0 441
"Tényleg ez a nő fogja képviselni a mi országunkat odakint?"

viccelsz?
ő a szocikat képviseli! meg az állampolgárokkal fog kohnspirálni.

Előzmény: Törölt nick (440)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.21 0 0 440
Tényleg ez a nő fogja képviselni a mi országunkat odakint? Képzelem, hogy fog harcolni a magyar érdekekért! :( Aki, sok egyéb viselt dolga mellett, felhívta a figyelmet arra, hogy ne neveljék hazafiságra a fiatalokat az iskolákban, mert az ártalmas számukra. Félelmetes!
Előzmény: takacsi (438)
waxxablaze Creative Commons License 2004.01.21 0 0 439
mintha ennek a topiknak az elején a nagytudású ballibek Lévai függetlenségét bizonygatták...vadul, és átgondolatlanul.
vagy rosszul emlékszem?
Előzmény: takacsi (438)
takacsi Creative Commons License 2004.01.21 0 0 438
Kató, aki majd az AJRÓPAI Parlamentben képvisel engem, elkövette az egyetemi autonomia megsértését és megszüntette részéről, mint esélymedgyessyfeleségbarátnő a valássszabadságot.
Ezentúl sem a talmud, sem az ószövetség, semmi nem állhat Lévai EP képviselő (havi 2.5 milliós fizetése és ellenőrízetlen költségtérítése) útjába.
Csak a németek, akik nem akarják elfogadni ezt a hatalmas összeget.
waxxablaze Creative Commons License 2004.01.20 0 0 437
"k.o. Válasz | 2004. január 19. 17:24 | Sorszám: 12
Én már csak arra lennék kiváncsi,hogy Lévai anno a Rabbiképző tanáraként hogyan reagált volna,ha egy hallgatója feltárta volna előtte,hogy imádja a disznósajtot?"
Mekkora hazug ez a Lévai....(gondola)
Előzmény: velőscsont2003 (434)
takacsi Creative Commons License 2004.01.19 0 0 436
A Károli Egyetem hallgatói is összefogtak.
A rabbiképző emberének hatalmaskodása ellen.
Lévai meccset veszít, hiszen Debrecenben sem fogadják védencét, akinek MÁR ÁLLÁST IS AJÁNLOTT.

Katka keresztényfób is?
Magyarul keresztényellenes?

Előzmény: velőscsont2003 (434)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.19 0 0 435
öblíccsé
Előzmény: velőscsont2003 (434)
velőscsont2003 Creative Commons License 2004.01.19 0 0 434
Na, van egy fogadásom, hogy a melegügyi miniszter Katóka nagyot fog koppanni, ha meglátja a bírósági itéletet, vagy ha szükséges lesz, az alkotmánybírósági határozatot.
Nehogy má egy egy ilyen szili spinkó írja elő, hogy egy egyetem kinek adjon diplomát.
A szigeti melegsátorban seggét riszáló buzi "lelkész hallgató" meg Magyar Bálintnál vígasztalódjon.
Előzmény: Törölt nick (433)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.19 0 0 433
ühhhh.
Valaki magyarázza már el Semjénnek mi történt, mert láthatóan fogalma sincs az eseményekről ha Egyházi függetlenségről, demokratikus intézmények függetlenségéről, az igazságszolgáltatás pártatlanságának megőrzéséről "papol".

még egy adalék:
A folyamatban lévő, magát homoszexuálisnak valló hallgató által indított per kizárólag a bíróság és az adott egyház ügye.
tévecc zsoltika !
olvasd el újra kiknek az ügye..

Előzmény: takacsi (431)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.19 0 0 432
Ami azt illeti, ezert eppen dicserni kene oket, csak hat nem csinaljak meg...
Előzmény: Kovács Béla Sándor (425)
takacsi Creative Commons License 2004.01.19 0 0 431
Meg nem ismeri, meddig terjed hatalma...

"Semjén: Egyházi függetlenséget sért Lévai

OS
Lévai Katalin esélyegyenlőségi miniszternek a Károli Gáspár egyetemről eltanácsolt diák ügyében tanúsított magatartása nemcsak a bíróság, de az adott egyházi szervezet függetlenségét is sérti, nyilatkozatával pedig tudatosan félrevezeti a közvéleményt - hangsúlyozza Semjén Zsolt KDNP-elnök hétfői közleményében.

A demokratikus intézmények függetlensége, az igazságszolgáltatás pártatlanságának megőrzése érdekében határozottan felszólítjuk Lévai Katalin miniszter asszonyt, hogy tartózkodjon a bíróság befolyásolásától. A folyamatban lévő, magát homoszexuálisnak valló hallgató által indított per kizárólag a bíróság és az adott egyház ügye.

Az elhíresült dávodi ügyben ugyanígy járt el az ombudsman és az akkori és mostani egészségügyi miniszter, Kökény Mihály. Ugyanígy manipulálta a tényállást, és a jogerős felmentő ítélet után mégsem kért bocsánatot a meghurcolt egyházi személytől. A miniszter asszony eljárása nemcsak a bíróság, de az adott egyházi szervezet függetlenségét is sérti, és nyilatkozatával tudatosan félrevezeti a közvéleményt. Elhallgatja ugyanis, hogy az illető, amikor az egyházi megítélés szerint bűnös hajlamát feltárta, nem volt hajlandó olyan nyilatkozatot tenni, hogy egyházi állást nem kíván betölteni.

A demokratikus intézményrendszer akkor működőképes, ha hatáskörét a végrehajtó hatalom a jogszabályi rendelkezések szerint gyakorolja. Ezért egy jogállamban a miniszter asszonynak egy konkrét bírósági ügybe való beavatkozása megengedhetetlen és az európai normákkal ellentétes.

Budapest 2004. január 18.

Dr. Semjén Zsolt
KDNP-elnök"


figyelő Creative Commons License 2003.09.24 0 0 430
Viszont jellemzi a gondolás "publicisztikát".
Előzmény: Kovács Béla Sándor (428)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.09.24 0 0 429
Öööö... izé... Nagyon messziről tetszett jönni? Milyen volt az út?
Előzmény: dez1 (427)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.09.24 0 0 428
No, azért Talléros Krisztina nem "ural". Szerintem amatőr, aki örül, hogy legalább egy viszonylag látogatott honlapon megjelenhet.
Előzmény: figyelő (426)
dez1 Creative Commons License 2003.09.24 0 0 427
Itten egy kérdés van? Elmondta a topicnyitóban idézett szöveget Lévai Katalin vagy sem? Ha elmondta, akkor példát is mondjon arra az utóbbi évekből, amikor valakit így fantaizáltak.
figyelő Creative Commons License 2003.09.24 0 0 426
Igen.
Hazug és hülye.
Elborzasztó, miféle tehetségtelen hazudozók és átkozódók uralják a jobbos publicisztikát s részben a politikát is.
Előzmény: lilaköd mámor (421)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.09.24 0 0 425
Édes Galambom!
Hogy te a Magyar Nemzetből tájékozódsz, az rendben van. De könyörgöm: ne a vezércikkből - hanem a híroldalakról! Megnyugodhatsz: nem szüntették meg a gyermekek után járó adókedvezményt.

Ezer dologért lehet szidni a kék-vörös koalíciót, miért kell kitalálni ezeregyediket, ami nem is igaz?

Előzmény: lilaköd mámor (424)
lilaköd mámor Creative Commons License 2003.09.24 0 0 424
Előzmény: Kovács Béla Sándor (423)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.09.23 0 0 423
3. Nem vonták meg a gyerekek után járó adókedvezményt.

Egy mogyorónyi birkaszar hatalmas kondér paprikást képes elrontani.

Előzmény: lilaköd mámor (421)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.09.23 0 0 422
Gyenge. Hazug és hisztis. (Ami felveti a bagoly-veréb-fejméret szindrómát is.)

Félreértések elkerülése végett: az, hogy a cikket értéktelennek tartom, nem zárja ki, hogy ugyanakkor Lévai Katalint tehetségtelen politikusnak, hivatalát PC sóhivatalnak tartsam.

Előzmény: lilaköd mámor (419)
lilaköd mámor Creative Commons License 2003.09.23 0 0 421
szóval akkor ez itt hazugság?

1.Kirekesztés jut például azoknak a falusi öregeknek, akik a megélhetési bűnözéstől szenvednek.
2.Kirekesztést szenvednek – a hatóság védelméből – azok a pesti családok is, akiknek az önkényes lakásfoglalók tették pokollá az életét.
3.Kirekesztés jut az igazságos közteherviselésből azoknak a fiatal családoknak is, akiktől a gyermeknevelés utáni adókedvezményt megvonták – hogy befizetéseikből jól éljen a hisztériaminiszter és tárcája.

Előzmény: figyelő (420)
figyelő Creative Commons License 2003.09.23 0 0 420
Szép egy cikk, nem mondom... Jó hülye. Jó, a Gondolának, amely összegyűjti az ehhez hasonló széljobbos mocskot.
Jobbak nem írnak a Gondolára? - gondolom, nem véletlen!
Előzmény: lilaköd mámor (419)
lilaköd mámor Creative Commons License 2003.09.23 0 0 419
talán a takarékosságokat az ilyen kamuminiszterek-államtitkárok, kamuhivatalok megszüntetésévek kéne kezdeni.?!

Hisztériaminiszter

A készülő anti-diszkriminációs törvényben érvényt kell szerezni a diszkrimináció tilalmának – hangsúlyozta a hisztériaminiszter szombaton az Országos nőkonferencián. Szerinte a politikai elittel el kell fogadtatni, hogy a diszkrimináció-ellenes nemzetközi egyezmények nemcsak szóban kötelezőek, hanem a valóságban is.
Alighanem nagy megnyugvással fogadta a társadalom a bátor kiállást. Végre valaki megfogalmazta, mi a teendő.

Igen, ez az a „probléma”, ami nyomasztja az emberek nagy többségét. Egyes felelőtlen közéletiek csip-csup ügyekre terelnék a figyelmet, lényegtelen bajokra fecsérelnék a közös szellemi energiát.

Némelyek a népességfogyás huszadrangú ügyét állítják előtérbe. Városnyi lakossággal vagyunk kevesebben évente, sőt a fogyás a baloldali kormány idejében még föl is gyorsult. Kit érdekel? Eltűnnek a magyarok a történelemből, na és? Jönnek a Kárpát-medencébe mások. A hisztériaminiszter úgyis már tavaly, független értelmiségiként megmondta, hogy át kell nevelni a fiatalokat, ne lehessen őket hazafisággal manipulálni...

Mondhatta bátran, az ő fejlett hungarofóbiája ugyanis nem tartozik a diszkrimináció körébe.

Más demagógok azzal zavarkodnak, hogy a baloldali kormány kétezer-milliárd forinttal duzzasztotta az államadósságot. Nyolcezer-milliárdról tízezer-milliárdra ugrott az állam tartozása egy év alatt. Ekkora mérték még a Kádár-rendszerre se volt jellemző.

Na és?

Hol van ez a piszlicsáré ügyecske a diszkrimináció súlyos bajához képest? Ha nő az államadósság, nőjön. Majd visszafizetik a jövő nemzedékek. Ha lesznek ilyen nemzedékek egyáltalán...

A szélsőség azért is aggódik, mert emelkednek az árak, a járulékok, csökkennek az adókedvezmények, nehezebb lesz a családok élete. Ezzel is gyűlöletet keltenek az ellen a jóságos kormány ellen, amelyik kialakította a hisztériaminiszter tárcáját, megoldva ezzel egy budapesti értelmiséginek és baráti körének szociális gondjait.

És lehetővé téve, hogy ezután az adófizetők pénzén lehessen egészséges közhisztériát kelteni.

További gyűlölködők arra mutatnak rá, hogy ténylegesen van diszkrimináció Magyarországon. Kirekesztés jut például azoknak a falusi öregeknek, akik a megélhetési bűnözéstől szenvednek. Kirekesztést szenvednek – a hatóság védelméből – azok a pesti családok is, akiknek az önkényes lakásfoglalók tették pokollá az életét. Kirekesztés jut az igazságos közteherviselésből azoknak a fiatal családoknak is, akiktől a gyermeknevelés utáni adókedvezményt megvonták – hogy befizetéseikből jól éljen a hisztériaminiszter és tárcája.

Nem szabad ezekre a népbutítókra hallgatni.

Mert a hisztériaminiszternek igenis, igaza van. Át kell nevelni a társadalmat. El kell feledtetni az emberekkel a múltat. „Indulj az útra, és vissza se nézz, múltad a fájó bús ezer év” – ahogy a dicső mozgalmi dal mondja. Ennek is érvényt kell szerezni, mint az anti-diszkriminációs dekrétumoknak.

Itt, Esztergomban is számos tünete van a diszkriminációnak. Sok ember kirekeszti a rombolásból az európai értékeket – sőt egyenesen védelmébe veszi azokat. Ósdi erényeket favorizálnak: mint például az igazmondás, az anyák megbecsülése, a tudás tisztelete, a barátság, a művészetek...

Őket is át kell nevelni. Az átneveléshez táborokat kell felállítani: Recsk, Hortobágy, Barcika talán megfelelő lesz. Ott majd énekelhetik a táborlakók, hogy „Rád ragyog végre a fényteli Nap, boldogan vígan mondd hát e dalt...”

S ha valaki ezt mégsem felszabadultan zengi, annak a hisztériaminiszter beintésére majd érctorkok harsogva zúgják!

Tallér Krisztina

http://gondola.hu/cikk.php?szal=28514

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!