Keresés

Részletes keresés

Zugoly Creative Commons License 2002.04.23 0 0 68
Hee?:)
Előzmény: Ant Z (67)
Ant Z Creative Commons License 2002.04.23 0 0 67
Vasárnap éjszaka egyértelmüvé vált az MDF elszakadási szándéka

Wishful thinking?

Előzmény: Cyberius (45)
Ant Z Creative Commons License 2002.04.23 0 0 66
K. Trout

Elvigyelek Németh Zsolt leköszönő külügyi államtitkár villájához?

Engem érdekel :-)) de ne keverjük a szezont a fazonnal. Németh Zsolt el tudott számolni azzal, hogy honnan volt és van pénze. Horn Gyula viszont a Postabanktól kapta a telket is és a házát is.

Előzmény: K.Trout (9)
Cyberius Creative Commons License 2002.04.23 0 0 65
Az első forduló előtt azt hitték, ezért volt a zava és a pánik két hete. Két hét nem biztos hogy mindenre elég, bár kétségtelen, hogy sok nyomot már eltüntettek.
Előzmény: Scourge2002 (64)
Scourge2002 Creative Commons License 2002.04.23 0 0 64
Az ugye meg sem fordult a fejecskédben, hogy nincsenek, ami után nyomokat kellene eltüntetni. Vagy ha vannak is, szerinted olyan hülyék, hogy hagynak nyomokat? Vagy ha hagynak is, akkor már nem tűntették el jóideje? Szerinted csak azzal számoltak fideszék, hogy ők nyernek és más lehetőség nincs? Akkor te bizonyára nagyon naív lehetsz.
Előzmény: Cyberius (63)
Cyberius Creative Commons License 2002.04.23 0 0 63
Ráérnének, csak félnek. Ha nem volt idejük eltüntetni a nyomokat, sokan mennek majd a börtönbe, különböző gazdasági bűncselekmények miatt. Ezért ilyen sürgős nekik.
Előzmény: Scourge2002 (62)
Scourge2002 Creative Commons License 2002.04.23 0 0 62
Sokan jöttök itt azzal, hogy a fidesz hány embert tud megvenni as másik oldalról. Közben meg azt felejtitek el, hogy a fidesznek nem kifizetődő hosszútávon, hogy most kisebbségi kormányt alakítson néhány áruló mszp-s támogatásával. Inkább érdeke az, hogy Kovács meg Kuncze maga bukjon bele ebbe a koalába. Nézzünk egy izgalmas eddig még nem említett forgatókönyvet.

Kovács tudja, hogy ez a koala nagyon gáz lesz. Lehetett látni a savanyú pofijukat, amikor megtudták, hogy egyedül nem megy. Namost azt is sejthetik, hogy a fidesz arra épít, hogy egy évnél nem bírják tovább. Ezért vagy már Mádl-nek javasolni fogják, hogy a fidesszel próbálkozzon először, vagy ha őket bízza meg a közt. elnök, akkor az elején néhány "megbízott" képviselőjük által leszavazzák az új kormányt, tehát magukat. Hogy miért tennék? Mert ha a kormányon buknak, akkor a kommunista arcokat jó messzire elzavarják az mszp-től, ez meg nem érdeke KL-nek. Továbbá bizonyos, hogy nagyon pici pártocska lesz következőre az mszp. Ha azonban egy gyenge fidesz bukik, az nekik sokkal jobb, pláne, hogy a "renitenskedő" kormányt meg nem szavazó szocik, szocik maradnak továbbra is. A fidesznek tehát érdeke, hogy megszavazza az új (balos) kormányt, mert tudja, hogy azok így bukhatnak a legnagyobbat (és nem érdeke, hogy képviselőket vegyen ahhoz hogy neki legyen egy gyenge többsége). Pláne, ha a bukás valójában buktatás lesz. Azt meg jól elő lehet készíteni. Nem kell sietni. A kormányt nem lesz nehéz támadni, hiszen az elején úgyis csak a lopással lesznek elfoglalva, ki kell fizetni a kampányt valamiből.
A forgatókönyv lényege új választás.

De...
Valljuk be: mindenféle hasonló fejtegetésnek eléggé piciny a valószínűsége. A kormány ha megalakul valszeg kihúzza 4 évig, ha mégis meginogna a fidesz valószínűleg lecsap rá. Ami biztos, mindkét párt javára vállhat ez az emredmény, ha ügyesen csinálják.

Eloy Creative Commons License 2002.04.23 0 0 61
Azt, hogy össze-vissza fröcsögsz, még nem jelenti azt, hogy igazad van!
Baluuu tényleg rátapintott a lényegre. Ha Mádl Orbánt kéri fel a kormányalakításra, akkor a kormányváltó koalíció meg is fogja szavazni, majd egy perc múlva bizalmatlansági indítványban Medgyessyt megszavazza miniszterelnöknek. Nagy blamázs a köztársasági elnöknek, Orbán Viktornak, sőt, egész Magyarországnak.
Baluuu második pontja még érdekesebb, hiszen Mádlnak azt a politikai erőt kell kijelölnie, aki képes kormányt alakítani. Ha Orbán nem képes, akkor a köztársasági elnök nem tudja felmérni a politikai erőket Magyarországon, tehát alkalmatlan tisztje betöltésére. Orbán képtelen kormányt alakítani, tehát nincs mögötte kormányzati többség. Magyarország pedig leszerepel, mint demokratikus ország.
Előzmény: Törölt nick (41)
A Károly Creative Commons License 2002.04.23 0 0 60
Katona Béla (MSZP)
"Az országimázs elsősorban kormányfeladat lenne
abban az értelemben,hogy kell hozzá egy központi
akarat.(...)A képet először itthon kell
népszeűsíteni, hogy a tízmillió magyar elhiggye,
sikeres országban él.Ennek nincs köze a nacionalizmushoz, hanem meg kell tanulnunk saját magunkat értékelni."
(Marketing és Menedzsment, 1996/4.szám,42-46 oldal
Magyar Bálint (SZDSZ)
"...sokan nem ismerik még föl kormányzati körökben
az országkampány jelentőségét.Első lépésben véleményem szerint el kellene érni azt, hogy
minden tárca saját költségvetésének tervezésekor
különítsen el valamekkora összeget erre a célra."
(Marketing és Menedzsment, 1996/4.szám 42-46 oldal
Szekeres Imre (MSZP)
" A világ nem kíváncsi arra, hogy milyen problémáink vannak, mert magának is van belőlük
elég. Viszont kíváncsi a sikerre, és ezt kell hangsúlyozni PR-akción kersztül is.(...)Véleményem
szerint minden kormányon lévő politikai erő feladata, hogy a lehető legkedvezőbb módon befolyásolja azt, milyen kép alakujon ki az országról. Éppen ezért ugyanígy az ellenzék számára is fontos,legalább részben,hogy képviselje
az országképet,és legalább ne kérdőjelezze meg azt
(!) Nemcsak kormányzó pártként, hanem ellenzékben is ezt az állásponot képviseltük.(...)Az országimázst pártpolitikai szinten is kell formálni,de ez a lehetőség korlátozottabb, mint amivel egy kormány vagy akár a gazdasági élet
résztvevői rendelkeznek.(...)
Az én szlogenem az lenne, hogy ez egy sikeres
ország van jövője."
Marketing és Menedzsment, 1996/4.szám,, 42-46 oldal
Előzmény: Cyberius (50)
Profán Béni Creative Commons License 2002.04.23 0 0 59
Az Alkotmány szövege laza, és Mádlnak elvben sok mindenhez joga van, de
- Az MSZP + SZDSZ hivatalosan is értesítette koalíciós szándékáról Mádlt.
- A választások eredményeként ennek a koalíciónak van többsége a parlamentben.
- Ha az FMPP és az MDF valami okból esetleg a közös frakció mellett dönt, azzal megszűnt az MDF. Dávid Ibolya (Csapody stb.) elveszti az arcát a szó mindkét értelmében, egyszer s mindenkorra.
- De ha ezekután Mádl ennek az új "pártnak" az emberét kérné fel kormányalakításra, az világbotrány lenne, mert a relatív többségben lévő pártot csak akkor szokás felkérni, ha képes abszolút többségre jutó koalíciót kötni. Ez pedig ki van zárva. És ezt ők is tudják.
- A topicindítóhoz: ha a Fidesz kísérletet tenne 5-10 képviselő megvásárlására, az is világbotrány lenne (még akkor is, ha sikerülne). Ráadásul azzal is legjobb esetben csak ott tartanának (világ szégyeneként), ahol az MSZP most. Ahhoz, hogy nyugodtan aludjanak, legalább 15 MSZP-st kéne megvenni, az meg már rekord rondaság lenne. Úgyhogy szerintem hülyeség ettől félni, már bocsánat.
döcögi Creative Commons License 2002.04.23 0 0 58
"Az nem jelenti még azt, hogy egy fideszes agyoncsap egy mszp-st, vagy fordítva. "
Még nem. Most még azért kifinomultabb módszerekkel nyírják egymást:) (Persze itt most a politikusokra gondolok elsősorban). De azért én se szeretnék verekedésről szóló parlamaenti tudósításokat látni, mint némelyik országból néha:) Viszont, hogy a "mezei" fideszes és mszpés se verekedjen össze, éppen ezért kéne szépen megtartani, hogy 4 évenként legyenek a választások úgy ahogy eddig is.
Előzmény: DRH (53)
Cyberius Creative Commons License 2002.04.23 0 0 57
" kovetkezo percban bizalmatlanzagi inditvany megjelolve Medgyessyt szinten megszavazza "
Gondolom úgy értette, hogy Medgyessyt jelöli meg Orbán helyett. Csak éppen ezt a megszavazást húzhatja keresztül a Fidesz a képviselők megválasztásával. Ha megvannak a képviselők, azt onnan fogjuk tudni, hogy Mádl Orbánt bízza meg.

Előzmény: Törölt nick (52)
baluuu Creative Commons License 2002.04.23 0 0 56
folytassun onnan ameddig erted

1949. évi XX. törvény
33/A. § A Kormány megbízatása megszűnik:
f) ha a 39/A. § (1) bekezdésében foglaltaknak megfelelően az Országgyűlés a miniszterelnöktől a bizalmat megvonja és új miniszterelnököt választ.

39/A. § (1) A képviselők legalább egyötöde a miniszterelnökkel szemben írásban - a miniszterelnöki tisztségre jelölt személy megjelölésével - bizalmatlansági indítványt nyújthat be. A miniszterelnökkel szemben benyújtott bizalmatlansági indítványt a Kormánnyal szemben benyújtott bizalmatlansági indítványnak kell tekinteni. Ha az indítvány alapján az országgyűlési képviselők többsége bizalmatlanságát fejezi ki, az új miniszterelnöknek jelölt személyt megválasztottnak kell tekinteni.

Előzmény: Törölt nick (52)
baluuu Creative Commons License 2002.04.23 0 0 55
folytassun onnan ameddig erted

33/A. § A Kormány megbízatása megszűnik:
f) ha a 39/A. § (1) bekezdésében foglaltaknak megfelelően az Országgyűlés a miniszterelnöktől a bizalmat megvonja és új miniszterelnököt választ.

39/A. § (1) A képviselők legalább egyötöde a miniszterelnökkel szemben írásban - a miniszterelnöki tisztségre jelölt személy megjelölésével - bizalmatlansági indítványt nyújthat be. A miniszterelnökkel szemben benyújtott bizalmatlansági indítványt a Kormánnyal szemben benyújtott bizalmatlansági indítványnak kell tekinteni. Ha az indítvány alapján az országgyűlési képviselők többsége bizalmatlanságát fejezi ki, az új miniszterelnöknek jelölt személyt megválasztottnak kell tekinteni.

Előzmény: Törölt nick (52)
kisvörös Creative Commons License 2002.04.23 0 0 54
Az elmult két napban nezegettem az embereket, hogy nagyjabol milyen a kozhangulat. Eltuntek a kokardak, es mindenki ugy tunik csinalja a dolgat.
Csak a Csurka ugral, mar megint. Nem tudom, miert nem tud belenyugodni a vesztesegbe. Kicsit gyanus Orban viselkedese is, csak a Pokroni "tepi a szajat" Csurkaval karoltve. A tobbi fideszes eltunt. Lehet, hogy keszulnek valamire?
Szimpatikus volt, ahogy az Orban felhivta a leendo miniszterelnokot, de nem vagyok mar biztos abban, hogy nem csak taktika volt a reszerol es most valamit megint kotyvasztanak az ustjukben?!
Előzmény: döcögi (49)
DRH Creative Commons License 2002.04.23 0 0 53
Eddig a történelmi döntések mindig felfokozott hangulatban történtek, így ezzel a hangulatfokozás-országkettéosztás dumával nemigen lehet egyetérteni.

Képzeljük el a márciusi ifjakat, amint halálos nyugalommal szavalják a "Talpra magyar"-t, vagy amint halálos nyugalommal állnak ki a szovjetek elé.

Persze, hogy felfokozott a hangulat.
Az nem jelenti még azt, hogy egy fideszes agyoncsap egy mszp-st, vagy fordítva.

Törölt nick Creative Commons License 2002.04.23 0 0 52
"Mandl barkit jelolhet szinte mindegy
jelolje Viktort
Viktor kormanyt alakit
1. az mszp+szdsz megszavazza
2. kovetkezo percban bizalmatlanzagi inditvany megjelolve Medgyessyt szinten megszavazza "

Hát ez egy kicsit " grünfúz"....

Ha jól értem, Mádl megbízza Oránt a kormányalakitással.
Majd ezt az MSZP/SZDSZ megszavazza(??!!)

Eddig mondjuk értem.

Majd benyújt a "következő percben" bizalmatlansági inditványt "megjelölve Medgyessyt"(???) és szintén megszavazza...(??)

Ezt ha lehetne bővebben és némi jogi szakszerü alátámasztással...

Nahát:)

Előzmény: baluuu (47)
Turulmadár Creative Commons License 2002.04.23 0 0 51
Az MDF, mint önálló párt, megszűnt létezni, a Fidesznek köszönheti, hogy Parlamentben wan. Ezt a wálasztók is tudják, ha megpróbálja felrúgni a polgári egységet, 2006-ban a Parlamenten kívül találja magát, de már addig is sok képviselője ülne át a Fidesz-frakcióba. Meg lehet próbálni, de nagyon bukás-esélyes az akció.
Cyberius Creative Commons License 2002.04.23 0 0 50
Eddig főleg maguknak és klientúrájuknak építgettek, ezért érthető, hogy féltik ezt. Azonkívül mi olyat építettek, amit joggal félthetnek a lerombolástól? Ha az orbánimázs központra gondolsz, az csak egy pénz-kimentési létesítmény.
Előzmény: Zugoly (48)
döcögi Creative Commons License 2002.04.23 0 0 49
Én úgy érzem itt nagyon nem lenne jó dolog, ha új választásokat kellenne kiírni ebben az országban. Szerintem elszabadulnának az indulatok és ez sok veszélyt rejt magában. Már most is éppen eléggé pengeélen táncolt az ország közhangulata, és talán most egy kicsit lecsillapodik, ha elül a választás körüli őrület. Nem lenne jó ezt újra felkavarni és ezt szerintem mindenki belátja, akárkivel is szimpatizál, belátja Mádl, Orbán és a többiek, belátja az igen jelentős számú, fideszre szavazó része is az országnak, bármennyire is nem szimpatikus az új kormány, talán még a miépesek is belátják, bár ők már nem sokat számítanak szerencsére.
Előzmény: Cyberius (42)
Zugoly Creative Commons License 2002.04.23 0 0 48
T. Cyberius mivel figyelmen - válaszon - kívül hagytad gondolom egyetértesz.:)

"ha ezt meglépnék a fiúk, akkor tényleg mindenki gondolkodóba eshetne... számukra tényleg csak és csakis a hatalom a fontos (mondjuk nem kevesen örülnének neki"

Itt a bibi! Ha te felépítesz egy házat és teszemazt a vörösök ráteszik kezüket államosítás - milyen életszagú és időszerű:) - címen de a berendezésedet kissé átalakítják a maguk szája íze szerint, természetesen önként és dalolva, ezüsttálcán kínálod oda!

Tudod azt tartanám disznó dolognak, ha nem harcolnának az emberek az általuk felépített és megszenvedett dolgokért!

baluuu Creative Commons License 2002.04.23 0 0 47
Mandl barkit jelolhet szinte mindegy
jelolje Viktort
Viktor kormanyt alakit
1. az mszp+szdsz megszavazza
2. kovetkezo percban bizalmatlanzagi inditvany megjelolve Medgyessyt szinten megszavazza

Viktor elfelejt kormany alakitani
1. Mandl uj valasztasokat ir ki
2. lehet kampanyolni hogy kormanyt se tudott alakitani...

Előzmény: Cyberius (42)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.23 0 0 46
"Mádl Orbánnak adná a felkérést és ezzel új választásokat erőszakolna ki, az gerinctelenség és a demokrácia lábbal tiprása lenne. Ugyanez igaz, ha a bevezetőben leírt fikció valósulna meg"

Nem igaz.

Ugyanis: amit javasolok, az semmi más mint alkotmányos jog/eljárás.
Olvasd el Kérit elöször.
Aztán tedd alá, hogy ha Mádl felkérné Orbánt, azt is teljesen jogszerüen tenné, mint a legnagyobb parlamenti frakció jelöltjét.
Ha a ballib Orbánt leszavazná(nem kötelező!), alkotmányos rend alapján írja ki 90 napon belül
az új választásokat.

"Ha Mádl ezt nem teszi, erkölcsileg nem alkalmas köztársasági elnöknek."
Erkölcsileg? Miről beszélsz?
Ha azt hiszed hogy a fenti alkotmányos eljárásból erkölcsi kérdés , (no meg abból, hogy ne egy szélsőségesen magyarellenes 5%-os pártocska zsarolhassa az országot), akkor érdekesen értelmezed az erkölcs no meg a ballib viszonyát..

Nahát.

Előzmény: Cyberius (42)
Cyberius Creative Commons License 2002.04.23 0 0 45
Vasárnap éjszaka egyértelmüvé vált az MDF elszakadási szándéka, de a Fidesz mindent elkövet, hogy ezt megakadályozza. Ha a két párt egy frakciót alakít, biztos hogy készülnek valamire és nem nyugodtak bele az ellenzéki szerepbe. Ha az MDF vezetősége az MDF érdekeit nézi és tud hosszútávon gondolkodni, külön frakciót alakít.
Előzmény: andrej11 (43)
andrej11 Creative Commons License 2002.04.23 0 0 44
Szerintem ez a kérdés már nem kérdés.

Ha az MDF külön frakciót alakít, akkor a legnagyobb frakció a szociké.

Ha közös frakció lesz, akkor sem tud a jobboldal kormányt alakítani. Új választásokat pedig nem fognak kiírni függetlenül attól, hogy sokmindenben igazad van a helyzetértékelésben.

A közös frakció azért lenne érdekes, mert eddig a szokásjog alapján a legnagyobb frakció adta az Országgyűlés elnökét...

De ellenzékben jobb a külön frakció, mert több megszólalási lehetőség, több pozíció stb.

Előzmény: Törölt nick (41)
andrej11 Creative Commons License 2002.04.23 0 0 43
Szerintem ez a kérdés már nem kérdés.

Ha az MDF külön frakciót alakít, akkor a legnagyobb frakció a szociké.

Ha közös frakció lesz, akkor sem tud a jobboldal kormányt alakítani. Új választásokat pedig nem fognak kiírni függetlenül attól, hogy sokmindenben igazad van a helyzetértékelésben.

A közös frakció azért lenne érdekes, mert eddig a szokásjog alapján a legnagyobb frakció adta az Országgyűlés elnökét...

De ellenzékben jobb a külön frakció, mert több meszólalási lehetőség, több pozíció stb.

Előzmény: Törölt nick (41)
Cyberius Creative Commons License 2002.04.23 0 0 42
Eddig minden kormányváltáskor ezt szajkózta az ellenzék és mégis mindegyik kormány végigcsinálta a 4 évet. Ha Mádl Orbánnak adná a felkérést és ezzel új választásokat erőszakolna ki, az gerinctelenség és a demokrácia lábbal tiprása lenne. Ugyanez igaz, ha a bevezetőben leírt fikció valósulna meg. Az ország többsége a két forduló alatt kormányváltásra szavazott és ezt tiszteletben kell tartani. Ha Mádl ezt nem teszi, erkölcsileg nem alkalmas köztársasági elnöknek.
Előzmény: Törölt nick (41)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.23 0 0 41
Hát , hogy mire készül a Fidesz, azt nem tudom, viszont remélem hogy erre...:

A helyzet: van egy felszálló ágban levő Fidesz/MDF , amely durván kétharmados többséggel nyerte az egyéni választásokat. A "velünk az ország" maradt egy MSZP-s üres lózung, maximum "velünk Budapest"( ennek magyarázata a hihetetlenül amatőr és gyenge Fidesz frakció, Tirts Tamással az élen, mely nem volt képes az évtízedes Demszky panamákat és baklövéseket tudatositani, sőt, a Demszky még a választások éjszakáján is szorgalmasan kente a
saját kudarcát a "büntető" kormányra)...

És a jelenlegi nyertes egy 5%-os szélsőséges pártocska, melyet elutasit a nép többsége ( lásd, a 2. fordulóban, az MSZP visszalépése ellenére, hétből kettő volt képes bejutni, ebből is Pető
Iván egy olyan körzetben-Lipótváros- ahol a "törzsi" szavazatok hagyományosak, elözőleg is egy "Iván" volt a képviselő, most pedig Steiner lépett vissza, a második bejutó meg a diszgój
Kuncze)...

És akkor idézném Kéri László tegnapi nyilatkozatát:

"KÉRI LÁSZLÓ politológus szerint a Fidesz megnyerte a választásokat, de az ellenzéknek van több mandátuma. Nem a választók döntenek, hanem egy közjogi méltóság: Mádl Ferenc köztársasági elnök feladata eldönteni, hogy a Fideszt vagy az MSZP-t bízza meg kormányalakítással. Mérlegelnie kell: ha a Fidesz alakít kormányt, előre tudható, hogy az első parlamenti ülésen elbukik. Ezután vagy az MSZP-t bízza meg kormányalakítással, vagy 90 napon belül új választásokat ír ki. Most az a kérdés, hogy az amúgy is kétfelé szakadt magyar társadalom további szakadását vagy az ország kormányozhatóságát tartja szem előtt. "

Nos akkor:
Mádl elnök úrra remélem lehet számitani. Márcsak azért is, mert embert nem alázott meg így a ballib, mikor harmadszorra szavazták csak meg minden ígéret ellenére, szegény még unokástól vonult be az ünneplésre, aztán mehetett haza....

Ha megbízza Orbánt, mint a legnagyobb frakció
jelöltjét, őt meg leszavazzák, írhatja ki az újabb választásokat.
Amit a jobboldal most már toronymagasan nyerne.

Nos: most ezért kellene megmaradjon a második fordulóra végre példásan összefogott jobboldal..

Mert ha nem, egy 5%-os törpe kisebbség veszi át a kulcstárcákat, folyamatas zsarolással.
Igaz, a 10 fő akkor is hajszálvékony, ha a ballib
kormányozna és szaván fognánk a heti ülésezéssel,
akkor szinte minden kormánytag/államtitkár stb. soha nem utazhatna, betegedhetne meg, stb. mert minden szavazáskor ott kéne nyomkodnia a gombokat...

Összegezve:kötve hiszem hogy a mostani állás kihúzza a négy évet.

Nahát:)

kis pimasz Creative Commons License 2002.04.23 0 0 40
Szerintem Orbán túlságosan simulékony volt ahhoz, hogy a színfalak mögött ne kavarjon valamit. Veszíteni ugyanis képtelen.
Ha a Fidesz mégis ellenzéki szerepre kényszerülne, akkor kategorikusan ellenezni fognak minden kormányjavaslatot és ki fogják kérni maguknak, hogy az ő javaslataikat mért nem szavazza meg az országgyűlés. Ki fogják kérni maguknak a pozitív diszkriminációt is az előző ciklis koprmány/ellenzék viszonyához képest.
Azért a 10 fős előny szerintem megnyugtató, a Fidesz hangadói füle mögött ugyanis valószínűleg van annyi vaj, hogy őket vagy be lehet évekre kesznizni (és lefogyatkozik a Fidesz-frakció is), vagy pedig politikailag zsarolhatókká válnak a kezdődő ciklus teljes ideje alatt.
A leendő kormány politikusaira ban bízva, hogy a bűncselekményeket elkövetett Fidesz-vezetőket milyen formában kívánják megszívatni.
Cyberius Creative Commons License 2002.04.23 0 0 39
Neked legyen igazad!
Előzmény: döcögi (37)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!