Keresés

Részletes keresés

zividivi Creative Commons License 2002.04.29 0 0 54
Aszem Táltos-bokros lovunk tartozik egy válasszal.

Az majd eldonti, kinek van igaza.

Előzmény: CoBB (53)
CoBB Creative Commons License 2002.04.29 0 0 53
Remélem, nem lesz igazad... De ezt magam sem hiszem.
Előzmény: zividivi (52)
zividivi Creative Commons License 2002.04.29 0 0 52
Úgye, nem vígasztalni akarsz.

Magam is sejtem, ezért szavaztam ellenük.

Előzmény: CoBB (51)
CoBB Creative Commons License 2002.04.28 0 0 51
Bizony, szép kis felsorolás... És miket sorolhatunk majd négy év múlva a mostani győztesekről?
Előzmény: zividivi (50)
zividivi Creative Commons License 2002.04.27 0 0 50
Szép kis felsorolás ! Több nem jutott eszedbe ?

No nem baj ! Manikűröseinket és kalapácsos fogászainkat tényleg jobban el szokta tűrni az ország.

Előzmény: Táltosló (49)
Táltosló Creative Commons License 2002.04.26 0 0 49
Azért szavaztunk, valami ellen, mert a fidesz kirekesztö, szarsága, a pökhendiség, az olcsó magyarkodás, a rablás, az ájtatos hazug keresztéánykedés, a korrupció, kövér szemét bunkó kötele, pokorni hazugságai, orbán uszítása türhetettlen volt!
Előzmény: martona (-)
zividivi Creative Commons License 2002.04.26 0 0 48
/"...Semmi sem fekete, vagy feher..."/

Pedig egyre inkább elkülöníthető.

Vannak bennszülettek, akik meg szeretnék tartani mindazt, amit "ráhagytak a századok". És vannak szép idegenek, akik mindetől meg akarják fosztani őket. (Ne csak az anyagi szférára gondolj !)

Mi ostoba szürkék meg azon vitázunk, hogy melyik a fehér és melyik a fekete közülük.

Előzmény: HoKr (47)
HoKr Creative Commons License 2002.04.24 0 0 47
Az negativkodas, hogy nem szavazok olyanokra, akik a kepembe mondjak, hogy nincs kozom hozza, hogy mit csinalnak a penzemmel (nem honvedelem, orszagimazs).

Egyebkent kettos oka volt a partvalasztasomnak. Jellemzoen tenyleg a Fidesz ellen szavaztam, de szeretnek vegre egy kormanyt, aki nem mondja meg, hogy mi az ertek, es mi nem, es nem pofazik bele a piaci folyamatokba.

Semmi sem fekete, vagy feher.

zividivi Creative Commons License 2002.04.24 0 0 46
/"..Na ezt felejtette el a fidesz és a jobb oldal. Ők csak jó és rossz oldalakat ismernek. Erre alapoztak mindent. OSZD MEG ÉS URALKODJ!!

Ettől lett más a magyar demokrácia és ezt nem szabad tovább folytatni, mert akkor valóban ketté szakad az ország.."/

Aszem ez a legnagyobb tévedésünk.

Az országot a politika osztotta meg.

Szerencsésebb nemzetek kultúrális, történelmi és numerikus nemzetiségüket egyszerre élik meg. A következő négy évre ennek az egységes nemzetnek nem lesz képviselője a parlamentben Magyarországon.

A történelmi magyarságot még a Magyar Tudományos Akadémia is csak immel-ámmal képviseli és most ne tessék szittyázni, mert az elmúlt század történelme is ide tartozik.

Az SZDSZ szervezetileg ellenáll a kultúrális nemzetnek még akkor is, ha egyes tagjai elfogadják.

Az MSZP-re történelmi háttere miatt aligha lehet számítani.

A Fidesz pedig megállt a numerikus magyarság fogalmánál.

Előzmény: salk (45)
salk Creative Commons License 2002.04.24 0 0 45
martona

A valódi demokráciákban kétféle dolog lehet mármint a választásokat illetően.
1, azért szavazok valakire, mert jónak tartom.
2, azért szavazok valaki ellen, mert változást akarok és nem azért mert rossznak tartom.

Na ezt felejtette el a fidesz és a jobb oldal. Ők csak jó és rossz oldalakat ismernek. Erre alapoztak mindent. OSZD MEG ÉS URALKODJ!!

Ettől lett más a magyar demokrácia és ezt nem szabad tovább folytatni, mert akkor valóban ketté szakad az ország.

Azt meg ne várd Európa egyetlen országának az ellenzékétől sem, hogy a választási kampányát a kormányzó pártok eredményeinek propagálására építse.

Az meg azért elég lehangoló, hogy a kormányon levő oldal nem a saját eredményeivel kampányol, hanem az ellenfél lejáratására törekvéssel.

salk

zividivi Creative Commons License 2002.04.24 0 0 44
/"...Na, elmégy te ..."/

Például ez is egy megoldás. Amolyan kunbélás.

Előzmény: Accelerated Dragon (42)
birkoznek2 Creative Commons License 2002.04.24 0 0 43
Egyebkent szerintem az MSZP-nek ugyanugy van kialakult szavazotabora, mint mostmar a Fidesznek, csak ok nem vonulnak fel, nem mutatjak, hogy milyen sokan vannak, hanem szavaznak, es alik tovabb az eletuket. Szoval szerintem nem egyertelmu ez a valami ellen szavazas.
Accelerated Dragon Creative Commons License 2002.04.24 0 0 42
Apropó ! Horthyt megelőzte a Kun Béla féle terror.
Még ez sincs lerendezve. És családomból annak is voltak értelmetlenűl áldozatai.

Na, elmégy te ...

Előzmény: zividivi (38)
1 magyar Creative Commons License 2002.04.24 0 0 41
Hát, nem kevés hülyeség ez így egyben.
És az csak a legkisebb köztük, hogy Magyarország a II. VH kezdetére utolérte Európa legjobbjait.
A kommunizmusnak nevezett kisemberek? Azok max. kommunisták, a kommunizmus egy eszme(rendszer). És itt ugyan sose volt, de a szocializmusnak is vége már 13 éve (ez fennállásának 1/4-e!!!), ideje lenne felébredni. Vagy erre fogtok hivatkozni még 2050-ben is?

Az ellenzék nem a leírt támogatások ellen szavazott, hanem mivel csomagban - egy csomó számukra elfogadhatatlan intézkedéssel együtt - akarták ezeket átnyomni a Parlamenten, a csomag ellen szavazott. Nem mindegy.
Gázszámla - emelhette volna a Fidesz a béreket, akkor is ki tudnák fizetni az alacsonyabb keresetűek. Nem a minimálbérre gondolok, hanem a közszolgálati szférában és az állami vállalatoknál dolgozók bérére.
GYES - szerinted egy bankigazgatónak mi szüksége van rá, mikor milliókat keres havonta? Mert most neki is jár. Aki a Bokros-csomag bevezetése után igényelte, akkor is megkapta, csak nem járt alanyi jogon.
Nem helyes, hogy magyar cégek kapják a nagy beruháézásokat akkor is, ha drágábban (ráadásul _sokkal_ drágábban) végzik csak el a munkát. Ugyanis azt a pár száz milliárdot, amit pl. az M3 építésére kiosztottak a Vegyépszernek (pluszban), lehetett volna másra, pl. a tanárok bérének emelésére is fordítani. Arról nem is beszélve, hogy a pályáztatás hiány miatt néhány százmilliárdtól el is estünk, amit az EU-tól kaptunk volna, és hát az se jött volna rosszul.
Szóval ne beszélj egetrengető ostobaságokat.

Előzmény: csilla5 (27)
1 magyar Creative Commons License 2002.04.24 0 0 40
Magyar Bálint kormányára gondolsz? Az Magyar-kormány.
Ha meg az országéra, az magyar kormány, kisbetűvel.
Előzmény: djkalo (36)
vamzer Creative Commons License 2002.04.24 0 0 39
"Én pl. most szavazhattam először, de már a 89-es rendszerváltáskor tudtam, kire fogok idén szavazni."

Két variációm van erre:

1. Ha igaz, amit magadról mondasz, akkor te 89-ben 9-10 éves lehettél.
Kiforrott elgondolás 13 évre előre.
Mint tudjuk, minden 9 éves ezzel van felvértezve, ismerjük őket, már nem pisilnek be, kés villa már ismerős stb. Ehhez most megkaptuk a politikai hozzáállás kialakulásának egy esetét is 9 éves korban.

2.Lehet persze, hogy köztörvényes voltál egy ideig, azért nem szavazhattál, de ezt a variációt most elvetem.

Előzmény: cyber.greg (37)
zividivi Creative Commons License 2002.04.24 0 0 38
/".... Persze lehet így vélekedni, csak hiteltelen ez azoktól, akik a kommunizmust megelőző egyik diktatúra vezetőjének újratemetésén tiszteltüket tették..."/

Én is ott voltam, koszorúval, három jóbarátommal együtt. Minhármunk közeli hozzátartozójának életét ő metette meg. Több hozzátartozónk valóban belehalt az utána következő diktatúrába, de ezt MI nem kívánjuk annak az embernek a nyakába varrni, akit még elitélni sem tudott a világ.

Apropó ! Horthyt megelőzte a Kun Béla féle terror.

Még ez sincs lerendezve. És családomból annak is voltak értelmetlenűl áldozatai.

Vagy egységesen rendezzük le a múltat, vagy ezentúl bármelyik gyilkos regnálhat az ország fölött.

Előzmény: ch28 (34)
cyber.greg Creative Commons License 2002.04.24 0 0 37
Ez így van.

Ugyanakkor nem minden kormányváltó szavazó döntött utálatból.
Én pl. most szavazhattam először, de már a 89-es rendszerváltáskor tudtam, kire fogok idén szavazni, mert a családunk már akkor elkötelezte magát az egyik párt iránt (na melyik lehet az?).

Szóval az én szavazatomban is volt kormányváltó szándék, de nemcsak az általad elmondottak miatt, hanem mert akkor is úgy szavaztam volna, ha netán szimpatikus lett volna az Orbán-kormány.

djkalo Creative Commons License 2002.04.24 0 0 36
sajnos ez így van, mert jó pár ember van, aki ilyenkor 4 évenként úgy érzi hatalmat kap és nagy keményen kijelenti, ? most kormányt vált. Hisz így változás áll be, melyre mondhatja ez neki is köszönhet?. Na meg ugye az MSZP és az SZDSZ kampánya, de f?leg a SZADESZé semmi másból nem állt, csak abból, hogy válts kormányt.

Holott inkább válts szavazatot, szavazz a Magyar kormányra, fiaidra.

Válts kormányt, mi úgyse tudnánk by SZADESZ :)))

vamzer Creative Commons License 2002.04.24 0 0 35
"Szerintem az a baj, hogy az emberek többsége nem képes túllátni a saját RÖVIDTÁVÚ sorsán."

Tudod, egyszer egy okos ember azt mondta, hogy "HOSSZÚTÁVON mindnyájan meghalunk". Keynesről van szó, gondolom nem tudod, ki az.

"Szerintetek mi/ki az a Magyar Állam? Mi vagyunk! Nőtt az adóbevétel? Ezzel MI nyertünk."

Ez igaz a kommunizmusra is, nem?
Nem, kispajtás, az állam nem te vagy, hacsak nem te vagy XIV. Lajos.
Az a "MI nyertünk" akkor igaz, ha neked osztották ki a lóvét. Ha nem, akkor nem.
Ülj le egy kártyapartira, ahol az nyer, aki elviszi a pénzt. Elég ostobának tűnik az, aki csak bedobja a pénzt, csak bukik, de a végén örül, hogy nyertek a többiek, mert ő is ott ülhetett a társaságban.

"Aki szervezett már valamit több mint 10 embernek, az tudja, hogy mindig van valaki, aki elégedetlen."
Azt akkor mi van, ha a többség elégedetlen? Akkor levon a szervező egy következtetést, vagy azt mondja, hogy hülyék ezek?

"A kormány dolga szerintem az, hogy az állampolgárok számára olyan törvényi szabályozást teremtsen, amely keretei között nyugodtan építhetik saját életüket. Senki sem építi fel helyettünk!"

Igazad van. És ezért van váltás, ha a többség azt mondja, hogy máshogy képzeli el az életét.

"Én a FIDESZre szavaztam. Mert jobban tetszik, hogy a DOLGOZÓ emberek adókedvezményt kapnak, ha gyermeket vállalnak, mint az a módszer, amelyik hatására a putriba születik egy 12. gyerek újabb eliható segély reményében."

Ha te születtél volna putriban, a FIDESZ ellen szavaztál volna. Ezen bukott meg a FIDESZ, ha nem vetted volna észre.

"A FIDESZRE szavaztam ,mert támogatja azokat a határon túli magyarokat, akiknek részük volt abban a történelemben, amiről fennt már írtam."

Az a bajom ezzel, hogy kételkedek azokban, akik saját itteni szomszédjukat is lehazaárulózzák. Ekkor kevéssé hihető, hogy a HT magyarokat csak úgy önmagukban szeretik. Szeretik, persze, főleg megosztani szeretik. Őket is.

Vagy olvasd el, mit írt Molnár Albert, egy erdélyi politológus a második választási forduló előtt. Kvázi örülne, ha a baloldal nyerne.
Azt hiszed, hogy mindenki tapsolt a FIDESZ-nek a HT magyarok közül?
A többség nem igazán. Nézd már meg, hogy reagáltak a kormányváltásra a HT magyarok.

ch28 Creative Commons License 2002.04.23 0 0 34
Amíg az egyik oldal folyamatosan komcsizik és nem tesz különbséget az 50-es évek és a 80-as évek között addig ne várj tisztázást. Persze lehet így vélekedni, csak hiteltelen ez azoktól, akik a kommunizmust megelőző egyik diktatúra vezetőjének újratemetésén tiszteltüket tették.
Előzmény: zividivi (31)
zividivi Creative Commons License 2002.04.23 0 0 33
/"..Politikusaink zöméből hiányzik a mersz annak kimondására, hogy sokkal jobban nem lesztek emberek, akkor se ha mi jövünk, akkor se, ha ők jönnek. Ha van is egy olyan, aki kimondja ezt, azt saját tábora fojtja meg azonnal...."/

Így igaz. Az új világrend csak módszereiben különbözik a korábbiaktól. Áldozatokat követel, és Mammon meg is fogja kapni. Nem csupán anyagi, emberi áldozatok (tömegesen) máris jelzik a regnálását.

Előzmény: vamzer (32)
vamzer Creative Commons License 2002.04.23 0 0 32
Úgy csinálsz, mintha nem tudnád, hogy van egy kormányzat, annak a teljesítményét lehet csak lemérni, az ellenzékét nem. Az ellenzék egyes felvillanásából lehet következtetéseket levonni, de teljesítményt számonkérni nem nagyon.
Ergo: a választás az addigi kormányzatra adott válasz. És ez egy darabig még leváltós hangulatot fog eredményezni.
Ennek okát abban kell keresni, hogy alakulóban lévő, átmeneti társadalomban élünk, és a többség nem elégedett. Nem azt kapta, mint amit anno ígértek.
Hogy ennek mi az oka? A túligérgetésnek alapvető szerepe van ebben. (Mindkét oldal egymással versenyez ebben, nyugdíj, egészségügy, növekedés.stb. Nemcsak most, ez volt 1998-ban is a FIDESZ ígéreteivel.)
Mondok egy példát: Figyeld meg mi lesz itt az EU-csatlakozás után! Egyelőre úgy van beállítva, hogy akkor megérkezünk a Paradicsomba. Holott a lóf..t! Jobb lesz, mint eddig, de sok embernek keservesebb lesz. Ezek fogják majd adni a MIÉP szavazótáborát 2006-ban. (Ha addig túléli a MIÉP a mostani sokkot és a várható belső harcokat, ami arról szól, hogy Csurkapista, hova tetted a lóvét?)

Politikusaink zöméből hiányzik a mersz annak kimondására, hogy sokkal jobban nem lesztek emberek, akkor se ha mi jövünk, akkor se, ha ők jönnek. Ha van is egy olyan, aki kimondja ezt, azt saját tábora fojtja meg azonnal.

Apró példa:
Melyik az a politikus, aki ki meri mondani azt, amit egy operációkutatással foglalkozó docens leír a keddi Népszabóban : Számok a mezőgazdaságról címmel?
Ő ki meri mondani, hogy képtelenség jövőt ígérni a ma mezőgazdaságban foglalkozóknak, illetve az ottani munkanélkülieknek.
És ezt a maga szenvtelen módján levezeti.

zividivi Creative Commons License 2002.04.23 0 0 31
/"..Mégis mire számítottatok 12 év demokrácia után? ..."/

Tisztázni a múltat és a szándékokat.

Erre elég lett volna a 12 év.

Előzmény: szavazó (30)
szavazó Creative Commons License 2002.04.23 0 0 30
Mégis mire számítottatok 12 év demokrácia után? Hosszú még az út...
zividivi Creative Commons License 2002.04.23 0 0 29
/"...Aki elmegy szavazni, annak az ország sorsáról kell döntenie,nem a saját rövidtávú sorsáról..."/

Normális körülmények között így is lenne. De nincsenek normális politikai körülmények. És nem is lehetnek mindaddig, amíg a múlt ÖSSZES hibáit nem tisztázzuk.

Másra szavaznak a nácizmus üldözöttei és másra a kommunizmusé. Ugyanők más-más pártot gyűlölnek is.

Akit a kommunizmus javadalmazott, nem fog soha együtt szavazni az üldözöttekkel, bármennyire is érdekében állna.

Aki mindkét rendszert sérülés nélkül megúszta, tanácstalan, aki mindkét rendszer haszonélvezője volt, gátlástalan.

És agátlástalanság hatalmát az új világrend csak megerősítette.

zividivi Creative Commons License 2002.04.23 0 0 28
Sértettek és sértők élnek kilenc évtizede ebben az országban, fennt is, lennt is.

Amíg nem akad bátor tüskétlenítő, mindig csak egymás ellen fogunk szavazni.

Akik tüskéket osztogattak, többnyire fent tömörülnek. Lent csak arról lehet szavazni, hogy melyik bőkje az emberbe az újabb tüskét.

Előzmény: CoBB (26)
csilla5 Creative Commons License 2002.04.23 0 0 27
Szerintem az a baj, hogy az emberek többsége nem képes túllátni a saját RÖVIDTÁVÚ sorsán. Szerintetek mi/ki az a Magyar Állam? Mi vagyunk! Nőtt az adóbevétel? Ezzel MI nyertünk. A Magyar állam nemrég ünnepelte 1000 éves születésnapját. Ebből a beteg XX. század csak 100 év...A történelmünk a miénk. Mi mind büszkék lehetünk arra, hogy hányszor képes volt már ez az ország a nulláról újra kezdeni az életet. Legyalulta a tatár, itt dekkolt a török, szolgának nézett az osztrák, de ne menjünk messzire: az I. világháború után elvesztette területének 2/3-át, legszebb erdőit, folyóinak eredetét, legjobb bányáit, legnagyobb múltú iskolát, tulajdonképpen kivégezték. Mégis, a II. világháború kezdetére utolérte Európa legjobbjait. Talpra állt. Mindig taplra állt. Mert erős. Még most is az. A kommunizmusnak nevezett primitív kisemberek rémuralma csak egy újab csapás,amit el kellett viselnie. Megint talpra fog állni. De ez nem megy úgy, hogy mindenki csak a pillanatnak él. Néha vissza kell tekinteni, tapasztalatokért, erőért. Szerintem ez az, amit még meg kell tanulnunk. Aki szervezett már valamit több mint 10 embernek, az tudja, hogy mindig van valaki, aki elégedetlen. Olyan nincs, hogy valaki/valami mindenkinek jó. Az nem indok szerintem, hogy elvesztettem az állásomat...Hát keress másikat! Hát mi a Magyar Állam? Jótékonysági Intézmény? Mindenkinek magának kell megkeresnie a helyét, a dolgát ebben az államban.Ez már nem pártállam. Nem a kormány tehet minden rosszról ami velünk történik. A kormány dolga szerintem az, hogy az állampolgárok számára olyan törvényi szabályozást teremtsen, amely keretei között nyugodtan építhetik saját életüket. Senki sem építi fel helyettünk!

Én a FIDESZre szavaztam. Mert jobban tetszik, hogy a DOLGOZÓ emberek adókedvezményt kapnak, ha gyermeket vállalnak, mint az a módszer, amelyik hatására a putriba születik egy 12. gyerek újabb eliható segély reményében. Mert ők vezették be a családtámogatási rendszert,a tandíjmentességet, a diákhitelt, az ellenzék nem csak a szórólapok szerint szavazott ezek ellen a parlamentben. A FIDESZRE szavaztam ,mert támogatja azokat a határon túli magyarokat, akiknek részük volt abban a történelemben, amiről fennt már írtam. A FIDESZRE szavaztam,(bár a szüleim tele vannak MOL részvénnyel)mert fontosnak tartom, hogy az alacsonyabb keresetűek is ki tudják fizetni a gázszámlát. A FIDESZre szavaztam, (bár egy "diszkriminált" külföldi érdekeltségű cégnél dolgozom)mert szerintem helyes, hogy magyar fővállalkozóknak (FŐ!!!vállalkozóknak)adják - akár drágábban is- az állami megbízásokat.És még sorolhatnám reggelig. Nem vagyunk már gyerekek, hogy azt a nagymamát szeressük, aki többb cukorral töm ebéd előtt. Aki elmegy szavazni, annak az ország sorsáról kell döntenie,nem a saját rövidtávú sorsáról.

CoBB Creative Commons License 2002.04.23 0 0 26
Minden társadalom sokszínű. A miénk ráadásul elég nagy ahhoz, hogy minden árnyalatot megtalálhassunk benne kellő mennyiségben. Importálni nem kell, ha termelni is lehet.
Előzmény: zividivi (25)
zividivi Creative Commons License 2002.04.23 0 0 25
Egyhangú topiklakó-társaim !

Amilyen a társadalom, csak olyan emberek kerülhetnek ki belőle vezetőnek is. Feltéve, ha ti nem importról beszéltek.

Előzmény: vilabwydbár (23)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!