Keresés

Részletes keresés

andrej11 Creative Commons License 2002.04.23 0 0 3
Szerintem jól látod a helyzetet. Az az szdsz ami szinte csak Budapesten létezik, és éppen csak bejutott, tulajdonképpen irányítani fogja a kormányt.
És emlékezzetek rá, hogy a Horn is nehezen bírt velük, pedig neki matematikailag nem is volt rájuk szüksége. Most lesz egy sokkal gyengébb képességű és önállótlan miniszterelnök, többség nélkül kiszolgáltatva az szdsz-nek.

Érdemes Horn könyvét olvasgatni a 94-98 közötti viszonyról. Ha jól emlékszem elég sokat foglalkozik ezzel a krdéssel. Nagyon tanulságos.

Előzmény: kis pimasz (-)
nem0 Creative Commons License 2002.04.23 0 0 2
Egyáltalán nem 0 esélye volt. Azzal viszont nem számoltak, hogy a magyar választók igen nagy része annyira balga, hogy a Fidesz hazugságait is kapásból beveszi.
Előzmény: Fuly (0)
BaSand Creative Commons License 2002.04.22 0 0 1
Madarat tolláról, embert madaráról. :-)
Fuly Creative Commons License 2002.04.22 0 0 0
Az MSZP-nek 0 esélye volt az abszolút többségre.
Előzmény: kis pimasz (-)
kis pimasz Creative Commons License 2002.04.22 0 0 topiknyitó
Az MSZP meg jól besétált ...
A választási szövetségről van szó, ahol a második fordulóban az SZDSZ igen gyengén szerepelt. Hétből kettő.
AZ MSZP a szövetség érdekében olyanokat is visszaléptetett (pl. Kalocsán az Alföldi úr), akiket saját személyük és hitelességük miatt is megválasztottak volna sokan, sőt, az első fordulóban is 40% fölött teljesítettek.
Na de ha a kalocsai polgármester egyszer Kuncze jó barátja és SZDSZ törzstag - hát akkor őt is kérte Kuncze az MSZPtől. Ezáltal mindketten biztos mandátumtól estek el.
Az SZDSZ (szándékosan) gyenge szereplése az MSZPnek több mandátumába került, ami által ki lett zárva, hogy az MSZP abszolút többséghez juthasson. Igaz, az SZDSZ is gyengén szerepelt tegnap. Kinek jó ez?
Hát kérem: a mégoly gyenge SZDSZ az MSZP legyöngítésével elérte, hogy az MSZP rá legyen kényszerülve a koalícióra. No persze egyébként is bevették volna őket - amúgy imázsilag. Így viszont az SZDSZ - a parlament talán leggyöngébb pártjaként is - igen borsosan megkérheti a részvétel árát az MSZPtől. Akár aránytalanul nagy árat is kérhet tőle.
A jelszó tehát: legyél gyönge és tiéd a hatalom?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!