Én is indulok. Legközelebb akkor jelentkezem, ha látom a "10 milliós" nemzetpolitika első megnyilvánulását. Ui.: hogy tisztázzunk a végén valamit: panelproli alatt nem lakáskategóriát, hanem egyfajta sajátos szemléletet értettem.
A nagyvárosi betondzsungeleket,lakótelepeket Kádár elvtárs építette a vidékről,a tsz.-esítések miatt eljönni kénmyszerülő embereknek.Egyik barátom egy Dél-alföldi nagyvárosban körzetiorvos,ahol körzetének 90%-át egy nagy lakótelep alkotja.
E lakótelep lakóinak 70 %-a 60 év feletti.Sajnos legtöbbjük a tsz-esítés miatt kényszerült otthagyni a vidéki életet.
No, megy ez normális hangnemben is.
A válaszom arra, amit kérdeztél: is. De nem kell mellette zengzetes kijelentéseket tenni, amik miatt kint csak jobban bántják őket. Egyébként kedvezménytörvény, mielőtt jön, hogy a statustörvényt nem szavazták meg. A fő cél pedig szerintem az, hogy felvegyenek minket is az EU-ba, utána ezerrel rohannak magyarnyelvű táblákat festeni, mert különben némi késlekedést fog szenvedni az ő belépésük. A végcél pedig (óh Csurka), hogy gyakorlatilag eltünjenek a határok.Különben tényleg mondta a Medgyessy is, hogy felelősséget érez a kintrekedt 5 millióért is, a többit a 4 év eldönti.
Valaki magyarázza meg nekem, mit jelent az, hogy "ésszel is lehet nemzetiségi politikát folytatni". Alapszerződéseket vagy státustörvényt, erdélyi magyar egyetemet, párkányi idat, újjáépített horvátországi templomokat, Magyar Állandó Értekezletet?
Nem miattuk élek ott, hanem a saját magánéletem miatt. Volt egy válásom és gyakorlatilag mindent otthagytam a gyerekeimnek. Mellettem lakik egy másik proli, ő meg a Fideszre szavazott. Látod milyen bonyolult.
Szomorú tény,hogy a paneldzsungelek megkeseredett lakóinak 70%-a szavazott az MSZP-re.
Azokra,akik miatt tulajdonképpen most azokban a betondzsungelekben kel élniük.
Még egyszer leereszkedek hozzád, habár nem érdemled meg. (Egyébként 88-ban egy xar wartburggal jártunk ki Romániába, amikor tenni is lehetett valamit és nemcsak szólamokat puffogtatni.) De a lényeg nem ez, hanem
1. ésszel is lehet nemzetiségi politikát folytatni
2. ha van
Érdekes. Én Medgyessy nyilatkozatából arra is emlékszem, hogy a 10 millió magyar miniszterelnöke mellett azt is mondta, hogy "aki felelősséget érez a 15 milliós magyar nemzetért is"...
Ez azért messze jobban hangzik, ugyanis olyasmiről szól, ami vállalható kelettől nyugatig bárhol...
Neked valami bajod van. Én egy panellakó proli vagyok és hogy veszed a bátorságot, hogy a nevemben nyilatkozz? Te hol voltál 88-ban? Honnan a francból tudod te, hogy én mit érzek? Kiestél.
Tudom, tudom... Jogilag valóban. De lélekben? Meggyesi nyilatkozata azonban üzenet a határon túli magyaroknak: ezt nektek! És üzenet a panellakó proliknak is, akiknél nagyobb sovinizmussal, gyűlölettel még Bukarestben sem tekintenek az erdélyi magyarokra.