Keresés

Részletes keresés

timartom Creative Commons License 2002.05.06 0 0 7
Én pártállásomtól függetlenül nagyon sajnálom hogy a választókörzetemben elpuskáztunk egy miniszter aspiráns képviselőt (tiszavasvári->Juhász Ferenc). Megkaptunk egy noname ellenzéki képviselőt akinek csak a gombnyomogatás lesz a feladata. Mert mást nem tud majd elintézni, láttam élőben hogy egy sima képviselőnek milyen érdekérvényesítő esélyei vannak (pláne ellenzékiként).

Jártam jónéhány helyen ahol miniszter volt az egyéni képviselő az elmúlt négy évben. Látványosan többet fejlődtek mint a szomszédok. Na mi most lemaradtunk erről is. :((((

Lajchi Creative Commons License 2002.04.23 0 0 6
No, ez megint hazugság. Az MSZP nem bírja nyíltan elismerni, hogy vesztített. Pedig elég csak Dr. Kiss Gáborra, Kertész Istvánra, Bajor Tiborra, Dr. Sándor Elekre gondolni, akik mostmár nem lesznek ott a parlamentben. Rosszul mérték fel az erőviszonyokat, gyenge volt a megyei kampány, a lista állításnál rosszul taktikáztak! Balogh Gyula első körös győzelmét nem tekintették intőjelnek. Megérdemelték sorsukat!

MSZP: legyőzés helyett meggyőzés

Nyíregyháza (KM) - Amit vállaltunk, teljesítettük, az igazság és az emberek érdekének képviselete győzedelmeskedett a választásokon - jelentette ki tegnap sajtótájékoztatón Végh Béla, az MSZP városi elnöke.

A dr. Vojnik Máriára és a Csabai Lászlónéra leadott, egyenként az 58 százalékot meghaladó szavazattöbbség azt példázza: elismerik az emberek azt a politikát, melyet a két képviselő az elmúlt négy évben gyakorolt, miközben a Fidesz-művelte negatív kampány, az ország kettészakítására tett kísérletek elnyerték büntetésüket. Azt ígérte, a Szocialista Párt nem fog régiókat, térségeket "színek szerint" megkülönböztetni. Vojnik Mária megköszönte a választók szavazatait és türelmét, s azt érzékeltette, hogy nem volt könnyű ellenzékiként cáfolni olyan állításokat, melyek teljes egészét a kormány saját sikereként könyvelt el és mutatott be. A rá adott szavazatok száma alapján mandátumát megtisztelő módon legitimnek tartja.

Megerősítette: vállalja az elesettek iránti társadalmi figyelem, a szegények, a fogyatékosok, a nagycsaládosok képviseletét. Az már csak ráadás - említette -, hogy az 1-es választókerületben lakók kormánypárti képviselőt szerettek volna, s azt is kaptak. Mindkét nyíregyházi választókerületben arra törekszenek, hogy együttműködés alakuljon ki a két pólus országházi politikusai között, s a legyőzést a meggyőzés váltsa fel. Azt már csak saját pártja nevében ígérhette meg: a választókkal a párbeszéd folyamatos lesz. Ma délután a fiatal aktivistákkal saját plakátjaikat eltakarítják.

Lajchi Creative Commons License 2002.04.23 0 0 5
Fidesz: nagy skalpokat is megszereztek
Nyíregyháza (KM) - Négy listás és nyolc egyéni választókerületi győztes megyei fideszes országgyűlési képviselő nevében tartottak tegnap sajtótájékoztatót a Fidesz megyei irodáján.

Kozma Péter, a párt megyei elnöke sikeres, eredményes választásnak tartotta a mostanit, amelyen három százalékkal több választópolgárt szólítottak meg. Ők a kormányzat eddigi vidékfejlesztésére mondtak igent, amikor a polgári összefogásra voksoltak. A bizalom őket további munkára serkenti. Hozzá is kezdtek már az önkormányzati választásokra felkészüléshez, hiszen ott újra szükség lesz a polgári erők együttműködésére, így a kisgazdákkal és az MDF-fel közösen szállnak versenybe. Annak külön örültek - mondta szinte valamennyiük nevében a pártelnök -, hogy néhány "nagy skalpot" sikerült megszerezniük. Erős, a megyéért dolgozó ellenzéki frakciót, működő megyei képviselőcsoportot ígértek. Egy újságírói kérdésre válaszolva Kozma Péter kifejtette: nemcsak az utóbbi két hétben lettek a vidék pártja, hanem 1998-2002 között is azok voltak, a kormányzat is igyekezett segíteni a megyének, a céltámogatások mellett címzett támogatásokat is juttatott ide. Ezzel kapcsolatban Borkó Károly megjegyezte: valóban szeretnék, ha lennének művelt, jóravaló parasztpolgárok, mint régen a mezővárosokban. Céljuk az erős gazdaréteg kialakítása. Lengyel János úgy vélte, ha április 7-én az alvó kisgazdák elmentek volna szavazni, már akkor más lett volna az eredmény, de szerencsére vasárnap fegyelmezettek voltak. Dr. Simon Miklós arról beszélt, hogy a vidékfejlesztés nemcsak szavakban, hanem tettekben is testet öltött. Kozma Péter azzal zárta a választási értékelést, hogy "higgyék el, mindannyian a megye érdekében dolgozunk majd, s minden pluszpénzt is megszavazunk".

Forest Gamp Creative Commons License 2002.04.22 0 0 4
Le kell váltani szerintem az MSZP megyei vezérkarát!
Előzmény: Le Magnifique (3)
Le Magnifique Creative Commons License 2002.04.22 0 0 3
Látod az a különbség kettőnk közt, hogy én nem szégyelem magam azért, mert szeretett városomban az Mszp nyert.
Tiszteletben tartom az emberek véleményét, még ha esetleg nem is értek velük egyet.
De csak szégyenkezzél nyugodtan.
Jogod van.

Előzmény: Forest Gamp (2)
Forest Gamp Creative Commons License 2002.04.22 0 0 2
>Viszont a megyénk kitett magáért.

Ki. És szégyelem is magam miatta. Dehát a választókat nem lehet leváltani.

Előzmény: Le Magnifique (1)
Le Magnifique Creative Commons License 2002.04.22 0 0 1
Na igen, a nagy Budapest nyerte meg a Maszopnak a választásokat.
De megnyerte.
Viszont a megyénk kitett magáért.
Lajchi Creative Commons License 2002.04.22 0 0 0
MSZP: hangulat a Jókai téren

Nyíregyháza (KM) - A szocialista párt Jókai téri székházában már 19 órakor tele volt a nagyterem, s ahogy telt az idő, egyre inkább szükség volt a kivetítőre, mert nyolcra a lépcsőház is megtelt szimpatizánsokkal.

19.05: A m1-en közvetített közvélemény-kutatók óvatos előrejelzéseire mosolyogva reagáltak, kisebb-nagyobb csoportokban zajlott a beszélgetés. Magánszámítások, mobiltelefonos jóslások hangzottak el.

20.00: A 20-30 százalékos feldolgozottsági adatoknál már elkomorultak az arcok, de még mindenki kevesellte a megszámlált adatokat, azok a hangok erősödtek, melyek szerint ez még semmit nem jelent. Az Országos Választási Bizottság demokráciavonalának említésekor bólogattak az egyre szaporodó résztvevők, hogy bizony-bizony, befolyásoló tényező volt, nem kellett volna engedni.

20.30: Tukacs István halvány félmosollyal az arcán félhangosan megszólalt: ennél azért jobbra gondoltunk...

Kiszorultam a folyosóra, csak a tapsokból, a reakciókból lehetett következtetni, éppen ki áll nyerésre. Ez várható volt... Hű, de szép, hű de gyönyörű volt... - hangzottak az értékelések. Tapsorkán csattant, amikor a párt prominenseinek majdnem végeredményét mutatta a tévé.

20.55: Mind többen kezdtek el sajnálkozni, amikor az utolsó százalékoknál már világosan látszott: dr. Kiss Gábor nem lesz parlamenti képviselő a listáról sem...

21.00: Világossá vált a nem hivatalos végeredmény. A váratlan megyei vereségek miatt csalódottság lett úrrá a társaságon, a nem túl diadalittas klímát azért némiképp ellensúlyozta a párt sikere.

Milyen váratlan vereségek? Nem dolgozott semmit a két választás között az MSZP kampánystáb. Medgyessy sem jött ide, míg Pokorni és Orbán csak csinált egy körutat... Kovács is inkább idejött volna - nemcsak Nagykállóba -, mint a Dúnántúlra.

Ébredés Creative Commons License 2002.04.22 0 0 topiknyitó
Gondolom ennek személyi konzekvenciái is lesznek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!