Keresés

Részletes keresés

Perzsian Creative Commons License 2018.12.05 0 0 5094

Megismételted a semmit, valóban, de a semmi az nem érv, hanem fingás.

Előzmény: god's eternal (5093)
god's eternal Creative Commons License 2018.12.05 -1 0 5093

 Érvet megint elfelejtettél írni. 

 

Az érvet ismételtem meg

Előzmény: -verkli- (5091)
Perzsian Creative Commons License 2018.12.05 0 0 5092

Látványosan szánalmas a bibliaismereted kisöreg, ajánlom a vasárnapi iskolát.

 

Máté 10:29 : Nemde, két verebecskét meg lehet venni egy kis fillérért? És egy sem esik azok közül a földre a ti Atyátok akarata nélkül!

Előzmény: god's eternal (5089)
-verkli- Creative Commons License 2018.12.05 0 1 5091

Megismételted a korábbi kommentedet. Érvet megint elfelejtettél írni. A mindenhatóság logikai problémájára ezek ráadásul nem adnak útmutatást. Sajnálom.

 

Teljesen üres vagy, nincsenek saját gondolataid. Megint csak valami random igehelyet biggyesztettél ide. Tényleg, mire is mondtad ezt példát már másodszor? 

Előzmény: god's eternal (5089)
Nemhivő Creative Commons License 2018.12.05 0 1 5090

Mi a fenének hinni abban, aminek semmi jele ? Se istennek, se az üdvözülésnak. Ez csak leírt szöveg.

Előzmény: god's eternal (5089)
god's eternal Creative Commons License 2018.12.05 -1 0 5089

Mondok példát, hátha megérted:

 

Máté Evangéliuma:23:37Jeruzsálem, Jeruzsálem! Ki megölöd a prófétákat és megkövezed azokat, akik te hozzád küldettek, hányszor akartam egybegyűjteni a te fiaidat, miképpen a tyúk egybegyűjti kis csirkéit szárnya alá; és te nem akartad

 

vagy:

 

Pál Apostolnak Timóteushoz írt első levele » 2. fejezet3Mert ez jó és kedves dolog a mi megtartó Istenünk előtt,4Aki azt akarja, hogy minden ember idvezüljön és az igazság ismeretére eljusson.

 

Ez is az ember akaratán múlik.

Előzmény: -verkli- (5087)
LeslieWhite2 Creative Commons License 2018.12.04 0 0 5088

A pápa pont annyira szolga, mint nálunk a miniszterelnök. A biblia kb. annyira hiteles mint az előző két szolga ...

Előzmény: -verkli- (5087)
-verkli- Creative Commons License 2018.12.04 0 1 5087

"Sajnálom, ha nem érted."

 

De, pontosan értem. Szoktam szólni, ha nem értek valamit, és most nem szóltam.

Neked, a szerencsétlennek, még el is magyaráztam hogy mit jelent a mindenható szó. Egészen pontosan megmutattam, hogy a MINDENható szó MINDENre kiterjedő hatalmat jelent. A MINDENben még az emberi akarat szabadsága is benne foglaltatik.

 

"Ha igazad lenne, ha Isten despota lenne, de nem az. Mondhatjuk úgy is, hogy az ember szabad akaratát Isten akkor is tiszteletben tartja, ha ellenkezik az ő akaratával."

 

 Leszarom, hogy Isten despota-e vagy sem. Azt is leszarom, hogy te mit képzelegsz Isten nevében. A Mindenható tulajdonság, és a másoknak adott szabad akarat kizárja egymást. Ha a mindenható szabad akaratot ad bárkinek, akkor azzal a saját hatalmát korlátozza. És megszűnik mindenhatónak lenni, mivel korlátai lesznek a hatalmának.

 

"Mondok példát, hátha megérted:"

 

I Verk 12 - A mindenhatóságról.

 

11 A mindenható az a hatalom, aminek a hatalma mindenre kiterjed. Bármi, amit meg tudunk nevezni, az része a mindennek, ezért a mindenható hatalmában van.

 

III Verk. 16 - A szolgaságról, ami a szabadság ellentéte.

 

3 A szabadság az a szó, ami egy hatalomtól való függetlenség állapotát jelenti. A szolgaság az a szó ami egy hatalomtól való függőség állapotát jelenti.

4 A szolgaság állapota nem függ attól, hogy az úr jó gazdija-e a szolgának. A világ legjobb szándékú szolgatartója is szolgatartó.

5 A vágyott szolgaság is szolgaság. A szolgaság állapota fennáll akkor is, ha valaki önként és dalolva állt be szolgának. (pld.: komornyik, pápa)

Előzmény: god's eternal (5086)
god's eternal Creative Commons License 2018.12.04 -2 0 5086

 Isten mindenhatósága és az ember szabad akarata nem teljesülhet együtt.

 

Sajnálom, ha nem érted.

 

Ha igazad lenne, ha Isten despota lenne, de nem az. Mondhatjuk úgy is, hogy az ember szabad akaratát Isten akkor is tiszteletben tartja, ha ellenkezik az ő akaratával.

 

Mondok példát, hátha megérted:

 

Máté Evangéliuma:23:37Jeruzsálem, Jeruzsálem! Ki megölöd a prófétákat és megkövezed azokat, akik te hozzád küldettek, hányszor akartam egybegyűjteni a te fiaidat, miképpen a tyúk egybegyűjti kis csirkéit szárnya alá; és te nem akartad

 

vagy:

 

Pál Apostolnak Timóteushoz írt első levele » 2. fejezet3Mert ez jó és kedves dolog a mi megtartó Istenünk előtt,4Aki azt akarja, hogy minden ember idvezüljön és az igazság ismeretére eljusson.

 

Ez is az ember akaratán múlik.

Előzmény: -verkli- (5085)
-verkli- Creative Commons License 2018.12.04 0 1 5085

"Igazad lenne, ha Isten nem adott volna szabad akaratot. De adott!"

 

Elfogadom hipotézisként, hogy szabad akaratot adott. Viszont akkor azonnal lemondott a mindenhatóságáról. A mindenhatóság ugyanis azt jelenti, hogy minden felett hatalma van (például az ember akarata is a mindenbe tartozik).

 

Vagyis:

 

a.) Az embernek van szabad akarata és az Isten nem mindenható. Ebben az esetben Isten nem mindenható, mert nem uralja az emberi akaratot.

b.) Az Isten mindenható, és ennek megfelelően az emberi akarat is a hatókörébe tartozik. Ebben az esetben az embernek nincs szabad akarata.

 

Sajnálom. Isten mindenhatósága és az ember szabad akarata nem teljesülhet együtt.

 

 

Előzmény: god's eternal (5082)
god's eternal Creative Commons License 2018.12.04 -1 0 5084

, és ha nem tesz a gonoszságok ellen semmit,

 

Tett--tesz. Erről szól a Biblia elejétől végig. Aki ezt nem érti, ne szóljon hozzá bibliai témához.

Előzmény: Elminster Aumar (5083)
Elminster Aumar Creative Commons License 2018.12.04 0 1 5083

"Igazad lenne, ha Isten nem adott volna szabad akaratot. De adott!"

 

A szabad akarat se számít semmit egy MINDENTUDÓ isten esetén. Egy ilyen isten jó előre látja az összes jövőbeli történést, és ha nem tesz a gonoszságok ellen semmit, akkor a tétlenségével legitimálja a gonoszságot, azaz ő maga válik a gonoszság ősokává.

Előzmény: god's eternal (5082)
god's eternal Creative Commons License 2018.12.04 -2 0 5082

Ha a teremtő Isten tényleg mindenható és mindentudó, akkor semmi de SEMMI nem lehetséges a teremtett világában, ami az Ő szándéka és akarata nélkül történne

 

Igazad lenne, ha Isten nem adott volna szabad akaratot. De adott!

Előzmény: Elminster Aumar (5081)
Elminster Aumar Creative Commons License 2018.12.04 0 1 5081

"Hiányzik belőle a "Kígyó" a minden rossz ősoka."

 

Bocs, de a teremtésmítoszokban semmi helye légbőlkapott kitalációknak. Akkor ugyanis semmi nem különböztetné meg a teremtésmítoszokat a szimpla gyermekmeséktől.

 

Nem mellékesen: eleve a bibliai teremtésmesében egy csinos kis ellentmondás ez a "Kígyó a minden rossz ősoka" marhaság. Ha a teremtő Isten tényleg mindenható és mindentudó, akkor semmi de SEMMI nem lehetséges a teremtett világában, ami az Ő szándéka és akarata nélkül történne, ergo a Kígyó is a teremtő Isten bábja. És a bábfigura csak a bábos akaratát testesíti meg, emiatt pedig a Kígyó azt teszi, amit Isten megszabott neki. Nem a Kígyó a "minden rossz ősoka", hanem az Isten. Ő teremtette a Kígyót is!

Előzmény: god's eternal (5080)
god's eternal Creative Commons License 2018.12.04 0 0 5080

De épp a minap írtam egy reális teremtésmítoszt,

 

Hiányzik belőle a "Kígyó" a minden rossz ősoka.

Előzmény: Elminster Aumar (5078)
Elminster Aumar Creative Commons License 2018.12.04 0 1 5079

"Tehát a biblia nem egyéb egy ókori verseskötetnél."

 

Tényleg nem egyéb.

Előzmény: Perzsian (5077)
Elminster Aumar Creative Commons License 2018.12.04 0 1 5078

"Szoktál verseket is írni?"

 

Azt nem.

De épp a minap írtam egy reális teremtésmítoszt, tudod, egy olyat, amit ha egy ősi "szent könyvben" megtalálnánk, akkor a teljes tudományos közösség egy emberként elismerné azt a vallást igaznak az istenével/szellemeivel együtt, mivel a leírás "kísértetiesen" egyezik a tudományos tényekkel:

 

"Kezdetben teremtette Isten a Helyet, mi az Ő országa alatt mindeneknek lakhelyül adatott.
Ekkor Isten a mindenséget megtöltötte tűzzel. És látta Isten, hogy ez jó.
De a tűz kihűlt és minden sötétségbe burkolózott.
Ekkor Isten szava szerint a kihunyó tűz hamujából összeálltak az égnek testjei. A testeknek Isten megadta a Szikrát, hogy bevilágítsák a sötétséget, míg éltük le nem jár. A szikrázó testek lettek az égnek csillagai. És látta Isten, hogy ez jó.
Ekkor mondta Isten, hogy "Készítsünk a magunk formájára lényeket, kik szólni tudnak!" És Isten így tett.
Az őstűz hamujából Isten szavára formát kapott a Nap és Isten beléhelyezte a Szikrát, hogy csillagok módjára ragyogjon. Isten rendelése szerint a Napnak társul adatott sok kisebb test, melyek fáradhatatlanul körbekerülik azt, fürödve a fényében. És látta Isten, hogy ez jó.
Isten nyolc társat adott a Napnak, és mondta: "A harmadik testje az égnek, legyen a Föld, az ember otthona! A többi pedig az égbolton bolyongva a legyen az ember bölcsességének forrása!" És így lett: Isten a Földnek a Holdat adta társul és védelmezőül, és elvetette a Földbe az élet csíráját. És látta Isten, hogy ez jó.
Ekkor Isten szava szerint az élet kihajtott és számtalan formára bontakozott a korok hosszú során át. A tengerek élőlényektől pezsdültek és a szárazföldek zöld növényeket hajtottak, hogy a különféle csúszómászók, madarak és barmok eledeléül legyenek. És látta Isten, hogy ez jó.
Ekkor Isten kiválasztotta az embert az erdő vadjai közül, és megadta neki a szóval szólás képességét és a jónak és rossznak tudását. És Isten mondta az embernek: "Sokasodjatok az ég alatt, de bölcsen gazdálkodjatok a Földdel, mit a gondviselésetekbe adok nektek és az utódaitoknak!"
Így készült ez az ég és a föld és azok minden serege. Ezután Isten megáldotta teremtményeit, kicsit és nagyot egyként.
Ez az ég és a föld teremtésének története."

(http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=149785042&t=9037171)

Előzmény: god's eternal (5076)
Perzsian Creative Commons License 2018.12.04 0 1 5077

Tehát a biblia nem egyéb egy ókori verseskötetnél.

 

Ez az kisöreg, egyre jobb. :D

Előzmény: god's eternal (5076)
god's eternal Creative Commons License 2018.12.04 0 0 5076

Az égi vizek nem páraburok a Föld felett, hanem egy teljesen másik tartománya a világnak: a mennyországhoz tartozik. Tehát a válasz: az égbolt feletti vizek MINDIG a Nap felett vannak, semmi közük a földi időjáráshoz.

 

Szoktál verseket is írni?

Előzmény: Elminster Aumar (5073)
Perzsian Creative Commons License 2018.12.04 0 1 5075

Propurt bibliatagadáson kaptuk, már megérte ma is bejönni ide.

Előzmény: Elminster Aumar (5073)
Perzsian Creative Commons License 2018.12.04 0 1 5074

Jó látni, hogy egy magát vallásosnak tituláló így kifigurázza a biblia szánalmas meséjét, és az állítólagos isten szaván röhög. :D

Előzmény: god's eternal (5072)
Elminster Aumar Creative Commons License 2018.12.04 0 1 5073

"Fából, kőből, vagy vasból?"

 

Ezt nem írja a Biblia.

Erre vannak a "teremtéstudomány" kutatói, hogy kutassák! De láthatóan semmiféle kutatást nem végeznek.

 

Amúgy szerintem kristályból készítette, hiszen átlátszó és látni a boltozat feletti vizek kékségét:

"6 Azután ezt mondta Isten: Legyen boltozat a vizek között, hogy elválassza egymástól a vizeket!

7 Megalkotta tehát Isten a boltozatot, és elválasztotta a boltozat alatt levő vizeket a boltozat felett levő vizektől. És úgy történt." (1Móz 1,6-7)

 

És biztosan szilárd, hiszen a Péld 8,27 így ír:

"27 Ott voltam, amikor megszilárdította az eget, amikor kimérte a látóhatárt a mélység fölött."

 

"Ahogy a karácsonyfára a szaloncukrot."

 

Pontosan!

Az ég kupola-boltozatára aggatta belülről Isten a megteremtett fénylő testeket, a Napot, a Holdat és a csillagokat. Hova máshová tehette volna? A lapos földet akkoriban az ég boltozata úgy lefedte, mint egy hógömb búrája, a boltozaton kívül az égi vizek voltak, ha oda rakja a Napot és a Holdat, akkor nem látszanának a földfelszínről pont úgy, ahogy a tenger fenekéről sem látszanának a vízen keresztül. Nem voltak hülyék akkoriban sem az emberek, jól tudták, hogy a vizek csak egy bizonyos vastagságig átlátszóak. Lapos Földön éltek ez oké, de hülyék nem voltak!

 

"Éjjel, vagy nappal? Esetleg napfogyatkozáskor?"

 

Ez most hogyan jön ide?

Arról volt szó, hogy az ég boltozatának megteremtésével az égi vizeket elválasztotta Isten a földi vizektől, és mivel a Napot a boltozatra helyezte, ezért geometriai következmény, hogy az égi vizek a Nap felett vannak, és nem a Nap és a földfelszín között. Az égi vizek nem páraburok a Föld felett, hanem egy teljesen másik tartománya a világnak: a mennyországhoz tartozik. Tehát a válasz: az égbolt feletti vizek MINDIG a Nap felett vannak, semmi közük a földi időjáráshoz.

Előzmény: god's eternal (5072)
god's eternal Creative Commons License 2018.12.03 0 0 5072

1Móz 1,6-7 versekben, ami egyértelműen ég-boltozatot, azaz egy fizikailag létező kupolát jelent.

 

Fából, kőből, vagy vasból?

 

 Arról most nem is beszélve, hogy az 1Móz 1,14-ben erre a kupoláRAaggatja az Isten az égitesteket,

 

 

Ahogy a karácsonyfára a szaloncukrot.

 

 eleve a Nap felett lesznek,és nem a Nap és a földfelszín között! 

 

Éjjel, vagy nappal? Esetleg napfogyatkozáskor?

 

 

Előzmény: Elminster Aumar (5071)
Elminster Aumar Creative Commons License 2018.12.03 0 1 5071

"Csak akkor tudnál cáfolni a Bibliával, ha bizonyítani is tudnál."

 

Ha nem vetted volna észre: MEGTETTEM.

Fogtam a lehető legautentikusabb szöveget - a héber Bibliát - és azt ott szereplő konkrét szavak jelentését használtam, nem pedig a különféle fordítások során megváltozó jelentésárnyalatokat. És a héber Biblia olyan szót használ az 1Móz 1,6-7 versekben, ami egyértelműen ég-boltozatot, azaz egy fizikailag létező kupolát jelent. Ebből következően a kupola feletti "vizek" nem lehetnek a bibliahamisító kreacionista forrásaid szerinti "páraburok". Arról most nem is beszélve, hogy az 1Móz 1,14-ben erre a kupoláRA aggatja az Isten az égitesteket, értelemszerűen BELÜLRŐL, hogy a földről látszódjanak, ez viszont azt jelenti, hogy a kupola feletti "vizek" eleve a Nap felett lesznek, és nem a Nap és a földfelszín között! (Tessék! Plusz egy bizonyíték a Bibliából!)

 

Ugyanis ne felejtsd el, a Biblia egyértelműen és kétségtelenül erről a kozmológiai modellről ír mindenhol:

Előzmény: god's eternal (5069)
Perzsian Creative Commons License 2018.12.03 0 1 5070

Könnyű őket cáfolni a bibliával, hiszen nem is ismerik a bibliát. Bebifláznak pár dolgot, és azt hiszeik ők a nagy biblia tudósok, miközben alapszintű kérdésekre nem tudják a válaszokat a kis könyvecskéjükből.

 

Ezeken az üresen, értelem nélkül bemagolt versmondásokon alapul a "bibliaismeretük". :D

Előzmény: Elminster Aumar (5065)
god's eternal Creative Commons License 2018.12.03 -1 0 5069

Nem mellékesen, tegnap éppen a Biblia szövegeinek keretein belül cáfoltam 

 

Csak akkor tudnál cáfolni a Bibliával, ha bizonyítani is tudnál. Ehhez ismerni kellene az összefüggéseket.

 

Pl: Milyen összefüggés van Gen.3:21 és Máté ev. 22:11 között

Előzmény: Elminster Aumar (5065)
Paleokrites Creative Commons License 2018.12.03 0 0 5068

A bibliai szóhasznmálat igen kevés ismeretekkel rendelkezett a világról, bolygókról, az univerzumról, így amikor azt akarja mondani, hogy az Ararát hegy tetejét is ellepte, az ott lakóknak az volt a legmagasabb, de mond, hogyan jutottak odáig a bárkájukkal Noéék?

 

eveztek, a szél fújta őket az Ararát hegységrendszerhez, ahol két araráti csúcs is volt, egyik kisebb volt, mint a másik, nem is szólva az Ararát egy hegységrendszer.... 

 

Noé idejében még neve sem volt a hegynek, nem hogy ismert lett volna... :)

 

http://csamborgo.hu/2018/03/17/noe-hegye-az-ararat/

Előzmény: god's eternal (5064)
Perzsian Creative Commons License 2018.12.03 0 0 5067

Az özönvicc hívők miképpen magyarázzák azt, hogy a tengerek sósak, a folyók és kisebb tavak pedig nem? :D

Perzsian Creative Commons License 2018.12.03 0 0 5066

Nyelni tudott, köpni nem. :D

Előzmény: Elminster Aumar (5065)
Elminster Aumar Creative Commons License 2018.12.03 0 1 5065

"Biblia tudósítását a Bibliából lehet megtudni"

Viszont, hogy igaz-e a bibliai tudósítás, azt csak a Bibliától független forrásból lehet meghatározni! Ilyen független forrás maga a fizikai valóság, a fizikai valóságot pedig a természettudományok vizsgálják.

Nem mellékesen, tegnap éppen a Biblia szövegeinek keretein belül cáfoltam a szektás hazudozó forrásaidat. Arra a cáfolatra köpni-nyelni nem tudtál...

Előzmény: god's eternal (5064)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!